5/1/14

40 νέα πλοία και υποβρύχια θα ενισχύσουν το ρωσικό Ναυτικό το 2014


Το νέο πλοίο συνοδείας του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, Admiral Grigorovich

Περί τα 40 νέα πλοία και υποβρύχια αναμένεται να ενταχτούν στον ρωσικό στόλο το 2041, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή διοικητή του Ρωσικού Ναυτικού Βίκτορ Μπόρσουκ στο πρακτορείο Itar - Tass.
Όπως ανέφερε ο στρατιωτικός αξιωματούχος, το Ναυτικό θα αποκτήσει υποβρύχια της κατηγορίας του«Vladimir Monomakh Borei». Επίσης, τουλάχιστον δύο ντιζελοηλεκτρικά υποβρύχια τύπου Project 636.3 κλάσης Varshavyanka θα ενταχτούν στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας εντός του 2014.
Στο μεταξύ οι εργασίες για την αναδιαμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του πυρηνοκίνητου καταδρομικού πυραύλων Admiral Nakhimov θα συνεχιστούν, ενώ ακόμα τρία πυρηνικά υποβρύχια πολλαπλών χρήσεων θα πρέπει επίσης να εκσυγχρονιστούν μέσα στη χρονιά.

Πέραν αυτών, ο Μπόρσουκ δήλωσε ότι στα τέλη του 2014 το ρωσικό Ναυτικό αναμένεται να παραλάβει το διασωστικό σκάφος Igor Belousov, του οποίου η κατασκευή βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. Τέλος, σύμφωνα με πηγές της στρατιωτικής βιομηχανίας, ένα πυρηνικό υποβρύχιο κλάσης Yasen θα πρέπει να τεθεί στην υπηρεσία του στόλου πριν τελειώσει η χρονιά.

Πηγή: Itar - Tass, Η Ρωσία Τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.