21/1/14

Πρώτο Συνέδριο Ελληνικής Υψηλής Στρατηγικής, του ΙΔΙΣ


Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2013 το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων διοργάνωσε με επιτυχία το 1ο Συνέδριο Ελληνικής Υψηλής Στρατηγικής με έναν κλειστό κύκλο ομιλητών και καλεσμένων.
Η φιλοδοξία του Ινστιτούτου συνίσταται στην ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων σημαντικών φυσιογνωμιών από τον ελλαδικό χώρο, που δραστηριοποιούνται στον ακαδημαϊκό χώρο, της διπλωματίας, των ενόπλων δυνάμεων και της οικονομίας.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθυντής του Ινστιτούτου, Καθηγητής κ. Χαράλαμπος Παπασωτηρίου "ο στόχος του συνεδρίου ήταν σημαντικές προσωπικότητες να έρθουν σε επαφή, να συνδιαλλαγούν και να προβληματιστούν ώστε να προκύψει η μαγιά για μια περισσότερο ξεκάθαρη εικόνα της υψηλής στρατηγικής της χώρας μας".
Κινούμενος στο ίδιο πλαίσιο, ο Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου, Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης δεσμεύθηκε ότι το ΙΔΙΣ θα μείνει πιστό σε αυτή τη προσπάθεια, αφήνοντας υποσχέσεις για ανάλογες προσπάθειες και εκδηλώσεις στο μέλλον.
Οι συμμετέχοντες του συνεδρίου είχαν την ευκαιρία να καταγράψουν την δική τους οπτική για την κατάσταση στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή καθώς και να εκφράσουν την γνώμη τους τόσο για την πορεία των εξελίξεων όσο και για τις ευκαιρίες και τις απειλές που προκύπτουν για τη χώρα μας. Επιπροσθέτως, η παρουσία ατόμων από διαφορετικούς χώρους έδωσε στο συνέδριο τη δυνατότητα να λειτουργήσει και ως ένα forum ανταλλαγής προβληματισμών, βοηθώντας στην αλληλοκατανόηση και στη τελική σύνθεση μιας γενικής εικόνας για την ελληνική υψηλή στρατηγική.
Το Ινστιτούτο εντάσσει αυτό το Συνέδριο στη γενικότερή του προσπάθεια να ανταποκριθεί στον δύσκολο αλλά και σημαντικό του ρόλο, ως τμήμα της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας και φορέας διαλόγου για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας.
Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.)
Χίλλ 3-5, 105 58 Αθήνα
Τηλ:  210 3312325-7  Fax:  210 3313575

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.