30/1/14

Κάρας: Δεν αναιρώ τίποτα απ' ό,τι είπα για τον Τσίπρα

«Δεν βρίσκομαι στην Ελλάδα για να αξιολογήσω τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ»
Δεν αναιρώ τίποτα από όσα είπα χθες για τον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αυστριακός χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής Ότμαρ Κάρας. Χθες ο κ. Κάρας ανέφερε ότι σε συνάντηση που είχε με τον κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επί μία ώρα δεν απαντούσε τίποτα.
Νωρίτερα, πάντως, ο έτερος ευρωβουλευτής της επιτροπής έδωσε στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα διαφωνώντας με τον Ότμαρ Κάρας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε από το γραφείο του στις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών, Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ και συνεισηγητής της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι στηρίζει την έρευνα και καλωσόρισε την εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου στα πεπραγμένα της τρόικας. «Ο κ. Τσίπρας μάς παρουσίασε μια λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση, καθώς και πολιτικές προτάσεις, εγγράφως» ανέφερε.

«Συναντηθήκαμε στο Στρασβούργο με τον κ. Τσίπρα. Εκεί πάνω από μια ώρα τον ρωτήσαμε ποια είναι η εμπειρία σας ως ηγέτη της αντιπολίτευσης, ποιοι είναι οι στόχοι σας, ποιες είναι οι προτάσεις σας, τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα και επί μια ώρα δεν έλεγε τίποτα ο υπεύθυνος της αντιπολίτευσης» ήταν το επίμαχο σχόλιο του κ. Κάρας. 

«Το μόνο που είπε είναι ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέλει να του δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Καμία κριτική άλλης μορφής. Το μόνο που είπε είναι ότι θα μας στηρίξει στην έκθεσή μας. Αυτό έχω να πω» 
πρόσθεσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος.

Στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη, ο κ. Κάρας παραδέχθηκε ότι ο κ. Τσίπρας του παρέδωσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δήλωσε πως στηρίζει το έργο της επιτροπής, ωστόσο -πρόσθεσε- δεν βρίσκεται στην Ελλάδα για να αξιολογήσει ούτε να διορθώσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος στις νέες δηλώσεις του Οτ.Κάρας, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «μπορεί  να μην έχει το σθένος  να "αναιρέσει" όσα συκοφαντικά είπε για τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, ουσιαστικά όμως παραδέχεται, όπως και ο έτερος συνεισηγητής της τρόικας, ότι του παραδόθηκαν οι αναλυτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση».  

«Καλά είναι τα ψέματα, αλλά τελικά δεν μπορεί να κρατήσει η μπογιά τους ούτε λίγες ώρες. Ο κ. Κάρας οφείλει να ζητήσει δημόσια συγνώμη, ο ίδιος και αυτοί που τον επικαλέσθηκαν»
τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, είπε ότι οι δηλώσεις Κάρας δημιουργούν πολιτικό ζήτημα.

Για «απρέπεια και χοντράδα» του κ. Κάρας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ,Πάνος Σκουρλέτης.

Κατηγόρησε ακόμη τον κ. Κάρας ότι «έκανε το χατίρι στον φίλο του κ. Σαμαρά και δε σεβάστηκε ούτε την ιδιότητά του, ούτε τη χώρα που τον φιλοξενεί.»

Ο κ. Σκουρλέτης αντέτεινε ότι στη συνάντηση στο Στρασβούργο, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει και προφορικά και γραπτώς μέσα από τη Μαύρη Βίβλο τις συστάσεις του.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.