29/1/14

Ο τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ υποψήφιος στις ευρωεκλογές


Ο γνωστός τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ, εκδότης της εφημερίδας Αφρίκα, φωτογραφίζεται στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας στην ελεύθερη Λευκωσία
Την υποψηφιότητά του ως ανεξάρτητος για τις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε μέσα από την στήλη του στην εφημερίδα Αφρίκα ο εκδότης και αρθρογράφος της Σενέρ Λεβέντ.
«Ναι, είμαι υποψήφιος. Και πιστεύω ότι αυτές οι εκλογές είναι μια μεγάλη ευκαιρία για συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων. Είμαι υποψήφιος, γιατί θέλω να δω πόσα έχουμε καταφέρει στο να ξεπεράσουμε το τείχος του εθνικισμού», αναφέρει.
Ο Σενέρ Λεβέντ τονίζει ότι στην Κύπρο «θα σωθούμε μόνο όταν ο Τουρκοκύπριος υπερασπίζεται τα δικαιώματα του Ελληνοκύπριου και το αντίστροφο».

Σημειώνεται ότι στις 23 Ιανουαρίου, το υπουργικό συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας ενέκρινε μια τροποποίηση του νόμου για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε να γίνεται αυτόματα εγγραφή στον ειδικό κατάλογο εκλογέων, όλων των πολιτών της Δημοκρατίας.

Η νέα αυτή διάταξη «ισχύει και για εκείνους τους πολίτες που διαμένουν στις περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας στις οποίες η κυβέρνηση δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο». Αυτοί έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν δυνάμει του άρθρου 4 του Νόμου, εφόσον κατέχουν δελτίο ταυτότητας της Δημοκρατίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης διευκρίνισε ότι «αυτή η απόφαση αφορά και τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στις προσεχείς ευρωεκλογές. Είναι μια ισότιμη συμμετοχή για όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτό το νομοσχέδιο οδεύει προς την κατάθεσή του στη Βουλή για έγκριση».

Το υπουργικό συμβούλιο εξάλλου ενόψει ευρωεκλογών ενέκρινε την τροποποίηση του βασικού νόμου για να καταστεί δυνατή η αυτεπάγγελτη εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο, όλων όσων αποκτούν το συνταγματικό δικαίωμα του εκλέγειν.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.