11/1/14

Ματαιώθηκε (και) στη Νάξο το σεμινάριο για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Στη Νάξο, όπως και σε άλλα μέρη της χώρας και νησιά, ματαιώθηκε τελικά το σεμινάριο που ήταν προγραμματισμένο να γίνει για τους διευθυντές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την Πέμπτη 9/1 σχετικά με την αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικού έργου...
Το σεμινάριο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης από δυο σχολικούς συμβούλους, έναν της α΄βάθμιας και έναν της β΄βάθμιας εκπαίδευσης.
Ήδη τα συνδικαλιστικά όργανα των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης, από την προηγούμενη είχαν κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας.
Η ΕΛΜΕ, από τις 8:00 έως της 11:00 και ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών από τις 9:30 έως τις 12:30.
Οι διευθυντές των σχολείων, παρέμεναν στη συντριπτική πλειοψηφία τους έξω από το σχολικό κτήριο όπου θα γινόταν το σεμινάριο και μόνο πέντε εισήλθαν στην αίθουσα του σεμιναρίου.
Οι σχολικοί σύμβουλοι δεν ξεκίνησαν τη διεξαγωγή του, αφού ο αριθμός προσέλευσης ήταν πολύ μικρός.
Στη συνέχεια, δόθηκε από τα συνδικαλιστικά όργανα άλλη μια 3ωρη στάση εργασίας, οπότε και το προγραμματισμένο σεμινάριο δεν πραγματοποιήθηκε, αφού κανείς από τους διευθυντές δεν προσήλθε κατά τη διάρκεια της δεύτερης στάσης εργασίας, ενώ σηματίστηκε και ομάδα περιφρούρησης, που όμως δεν χρειάστηκε να παρέμβει, αφού κανένας από τους διευθυντές δεν επιχείρησε να προσέλθει για την παρακολούθηση του σεμιναρίου.
Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο Παιδείας, σαν πρώτο βήμα επέκτασης και γενίκευσης της αξιολόγησης σαν κομμάτι του «νέου» σχολείου, διοργανώνει αυτό το διάστημα σεμινάρια για τα στελέχη της εκπαίδευσης που θα αναλάβουν ρόλο αξιολογητή.


Μαζική αντίδραση Δασκάλων και Νηπιαγωγών στην αξιολόγηση ακύρωσε… Σεμινάριο

Με μαζικότητα Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί των Τρικάλων αξιοποιώντας την σημερινή 3ωρη στάση εργασίας, συγκεντρώθηκαν στο σχολικό συγκρότημα των 3ου και 32ου Δημοτικών Σχολείων στα Τρίκαλα και κατάφεραν να ακυρώσουν Σεμινάριο επιμόρφωσης για την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων, εκτιμώντας ότι είναι «παγίδα» που οδηγεί στην αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών και κατά συνέπεια ανοίγει ο δρόμος για διαθεσιμότητα –απολύσεις προσωπικού.
Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr στην αίθουσα που θα διεξάγονταν το Σεμινάριο, βρέθηκαν ελάχιστοι Εκπαιδευτικοί να ακούσουν την Σχολική Σύμβουλο Μαρία Πετρίδη η οποία υπό τα βλέμματα …αντιδρώντων περιορίστηκε σε …ευχές για την νέα χρονιά και ταυτόχρονα απάντησε επί …προσωπικού στις κατηγορίες που δεχόταν, λέγοντας «χρόνια συνδικαλίστρια, δεν ζήτησα ποτέ ούτε μια απόσπαση», ρίχνοντας την …αιχμή της προς συνδικαλιστές…
«Όπως πήρε πίσω το …25ευρω για τα Νοσοκομεία η Κυβέρνηση, θα πάρει πίσω και την "αξιολόγηση" των Εκπαιδευτικών», δήλωναν οι Εκπαιδευτικοί…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.