10/1/14

Κυπριακό:Επιχειρηματίες από Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία ζητούν επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Κυπριακό:Επιχειρηματίες από Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία ζητούν επανέναρξη των διαπραγματεύσεων
 Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Τέσσερις επιχειρηματικές οργανώσεις από την Ελλάδα, την Τουρκία και την Κύπρο με κοινή διακήρυξή τους, εκφράζουν την απόλυτη στήριξή τους στις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού. Ο ΣΕΒ, η τουρκική Tusiad η ελληνοκυπριακή ΟΕΒ και η τουρκοκυπριακή ISAD υποστηρίζουν τις δύο κοινότητες για την επίτευξη βιώσιμης, δίκαιης και προπαντός λειτουργικής λύσης στο κυπριακό.

Εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν την Τετάρτη, στην Πράσινη Γραμμή, στο ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας και συνάντησαν τους δημοσιογράφους, παρουσιάζοντάς τους την κοινή διακήρυξη. Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ κ. Φίλιος Ζαχαριάδης ανέγνωσε την κοινή διακήρυξη στα ελληνικά και ο πρόεδρος της ISAD στα τουρκικά.

Στην κοινή διακήρυξη αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «οι τέσσερις οργανώσεις υπογραμμίζουν ότι μία λύση στο κυπριακό πρόβλημα θα δημιουργήσει μια υψηλού επιπέδου οικονομική συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών». Διατυπώνουν επίσης την πεποίθηση ότι προωθώντας την οικονομική και κοινωνική πρόοδο της Κύπρου και την οικονομική ευημερία ολόκληρου του χώρου της Ανατολικής Μεσογείου αναμφίβολα θα συμβάλουν στην ταχεία επανένωση του νησιού.

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Χρ. Κομνηνός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία των οργανώσεων, λέγοντας ότι αποτελεί μία καλή αρχή και ότι εάν υπάρξει η καλή θέληση, η εμπιστοσύνη και η πίστη προς το μέλλον δεν θα υπάρχουν λόγοι αποτυχίας.
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=555432

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.