5/1/14

ΠΡΟΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ Συμβιβασμό με τους στρατηγούς επιδιώκει ο Ερντογάν

Συμβιβασμό με τους στρατηγούς επιδιώκει ο Ερντογάν
Έτοιμος να συνθηκολογήσει απέναντι στους στρατηγούς μοιάζει να είναι ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να διασωθεί πολιτικά στη σύγκρουσή του με το "βαθύ κράτος" των ισλαμιστών, που μέχρι τώρα είχε συμβάλει αποφασιστικά στην κυριαρχία του.

Οι πληροφορίες από την Τουρκία αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ενδώσει στο αίτημα των στρατηγών να επαναληφθούν οι δίκες για τις πολύκροτες υποθέσεις "Εργκενεκόν" και "Επιχείρηση Βαριοπούλα", οι οποίες έχουν οδηγήσει στη φυλακή δεκάδες εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς.

Αυτό είναι, άλλωστε, το αντάλλαγμα που ζήτησε το στρατιωτικό κατεστημένο από τον Ερντογάν προκειμένου να μην ταχθεί ανοιχτά στο πλευρό του μεγάλου του αντιπάλου, κληρικού Φετχουλάχ Γκιουλέν, σε μια σύγκρουση η οποία έχει προκαλέσει μείζονα πολιτική κρίση. Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως είναι προφανές, ο Ερντογάν βγαίνει σαφώς αποδυναμωμένος και θα έχει υποστεί την πρώτη σοβαρή του ήττα στα 11 χρόνια που βρίσκεται στην κυβέρνηση της Τουρκίας.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113195937

1 σχόλιο:

  1. Επι προσωπικού πλέον ο Ερντογάν τα βρίσκει με Στρατηγούς για να χτυπήσει το Γκιουλέν.Καθόλου τυχαία δεν είναι και η αντιπαράθεση του στη Συρία με τις σαουδαραβικές φατρίες με τις οποίες πολεμούσε τον Άσσαντ.Ένα ωραίο άρθρο διάβασα πλην λίγο στο παρόν της κυριακής ενυπόγραφο με τίτλο "πρόσκαιρη συμμαχία Ερντογάν κεμαλικών εναντίον του Γκιουλέν".
    Νομίζω ότι πλέον υπάρχουν μεταξύ κεμαλικών και Ερντογάν και διάφορα κοινά συμφέροντα σε άλλα πεδία.
    Οι κεμαλικοί έχουν δείξει και μία αποστασιοποίηση από Ισραήλ και ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό τουλάχιστον λεκτική κατηγορώντας τις δύο δυνάμεις για στήριξη των κούρδων αυτονομιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.