7/1/14

Κύπρος: Νέος κύκλος ερευνών από τουρκικό σκάφος

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος μετονομάστηκε σε Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά από Polarcus Samur πριν ένα χρόνο περίπου (φωτογραφία αρχείου). EPA/MEHMET BAYER

Το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά, άρχισε έναν νέο κύκλο ερευνών σε περιοχή βόρεια της Κύπρου.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, με βάση τις ενδείξεις των ραντάρ, το Μπαρμπαρός απέπλευσε το απόγευμα της Κυριακής από περιοχή στα δυτικά της Κύπρου και κινήθηκε βορειοδυτικά προς τις τουρκικές ακτές.
Στη συνέχεια, άλλαξε πορεία και κινήθηκε ανατολικά, παράλληλα των βόρειων ακτών της Κύπρου και σε ίση σχεδόν απόσταση μεταξύ Κύπρου- Τουρκίας.
Το πρωί της  Δευτέρας το Μπαρμπαρός βρισκόταν ακριβώς απέναντι από την κατεχόμενη πόλη της Κερύνειας και ακολούθησε ανατολική πορεία στο ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα.
Η Τουρκία έχει δεσμεύσει τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κύπρου για έρευνες μέχρι τις 30 Ιανουαρίου. Με βάση τις συντεταγμένες που ανακοίνωσε η Τουρκία, θα πραγματοποιούνται σεισμικές έρευνες στα βόρεια και στα δυτικά της Κύπρου.
Το Μπαρμπαρός συνοδεύουν εναλλάξ δύο υποστηρικτικά σκάφη.
Η πρώτη φάση των ερευνών του Μπαρμπαρός στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου διήρκησε 17 μέρες και κάλυψε περιοχή από το Ακρωτήρι Αποστόλου Ανδρέα μέχρι και το τεμάχιο 3 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.