29/1/14

Αποκλειστικό: Έρχονται Ισραηλινά μαχητικά στην Κύπρο – Θα εκτελέσουν σενάριο αναχαίτισης του εχθρού στην Κυπριακή ΑΟΖ

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας tothemaonline.com, στην Κύπρο για την εκτέλεση κοινής στρατιωτικής άσκησης με την Εθνική Φρουρά, θα αφιχθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου 30 μαχητικά αεροσκάφη από το Ισραήλ.
Στόχος της άσκησης θα είναι η διαφύλαξη του τερματικού στο Βασιλικό, αλλά και γενικότερα της αποκλειστικής ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά την εδραίωση στρατηγικής συνεργασίας σε θέματα εκμετάλλευσης των αποθεμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή, αλλά και της πρόσφατης υπογραφής του Μνημονίου συναντίληψης, μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, στους τομείς της ενέργειας και υδάτινων πόρων.

Η άσκηση θα περιλαμβάνει την εκτέλεση πραγματικού σεναρίου αναχαίτισης εισβολέα.

Η πραγματοποίηση της άσκησης κρίνεται ως επιβεβλημένη, μετά τα πρόσφατα γεγονότα που τορπίλισαν την ένταση στη Μεσόγειο, με την αποστολή του τουρκικού σεισμογραφικού «Barbaros» στην Κύπρο, το οποίο μάλιστα είχε πλησιάσει σε απόσταση 200 μέτρων τις Κυπριακές ακτές στην περιοχή Κάπαρη στο Παραλίμνι, σε μία προκλητική προφανώς προσπάθεια εκφοβισμού.

Μάλιστα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας είχε αποστείλει στην περιοχή και την στρατιωτική φρεγάτα Gökçeada η οποία, όπως ανέφεραν τουρκικά δημοσιεύματα συνοδευόταν από δυο «ειδικά» υποβρύχια, με πρόφαση την διασφάλιση των ερευνών του ερευνητικού σκάφους «Barbaros».

1 σχόλιο:

  1. Άλλο αίσχος κι αυτό, οι κατεχόμενοι κάνουν στρατιωτικά γυμνάσια με τους κατοχικούς.

    Τα αεριτζίδικα αργύρια εξαγνίζουν συνειδήσεις.

    Και μάλον ή δυστυχώς οι δοσίλογοι κοτζαμάσιδες θα υπερισχύσουν όπως μετά την απελευθέρωση από την Οθωμανική Αυτοκρατορία όπως και από τους Ναζί στη συνέχεια της κατοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.