10/1/14

Μαρίν Λεπέν: «Να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση»

Στόχος της αρχηγού της γαλλικής ακροδεξιάς η ανάδειξη του Εθνικού Μετώπου ως πρώτο κόμμα
Μαρίν Λεπέν: «Να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση»
«Δεν αναμένω παρά ένα πράγμα από το ευρωπαϊκό σύστημα, να εκραγεί» λέει η αρχηγός της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, ευχόμενη να «διαλυθούν» οι υπάρχουσες δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καλώντας τους Γάλλους «να συμμετάσχουν σε αυτό, αν είναι δυνατό».

Στόχος της Λεπέν είναι η ανάδειξη του Εθνικού Μετώπου σε πρώτο κόμμα στη Γαλλία στις ευρωεκλογές, ενώ στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου η ακροδεξιά θα «κατεβάσει» αριθμό υποψηφίων-ρεκόρ σε 500 πόλεις της χώρας.

«Πώς να βελτιώσουμε την ΕΕ; Αρχικά καταστρέφοντάς την» δήλωσε η Μαρίν Λεπέν μιλώντας σε Αγγλοσάξονες δημοσιογράφους.

«Πιστεύω ότι στην παρούσα κατάσταση [η ΕΕ] δεν μπορεί να υποστεί μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να αναμένουμε όλα αυτά να διαλυθούν, να συμβάλουμε σε αυτό αν είναι δυνατόν, ώστε να αναδυθεί η ιδέα μιας Ευρώπης ελεύθερων κρατών, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί στο μυαλό του στρατηγού Ντε Γκολ» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τη Λεπέν, «προφανώς αυτό περνά από τη διάλυση της μεγάλης πλειονότητας των υπαρχουσών δομών της ΕΕ».

«Δεν αναμένω παρά ένα πράγμα από το ευρωπαϊκό σύστημα, να εκραγεί» σημείωσε.

«Ο ρόλος που θα διαδραματίσουμε εμείς, οι πατριώτες βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου, θα είναι κυρίως να εμποδίσουμε οποιαδήποτε νέα επέκταση, κάθε περαιτέρω επέκταση αυτής της ευρωπαϊκής ομοσπονδιακής ένωσης» προειδοποίησε.

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=555521

2 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω κατά ποσον αυτές οι απόψεις της είναι ακροδεξιές, η απλώς λογικές!

    Η ΕΕ δεν μπορεί να γίνει ομοσπονδία και δεν πρέπει κιόλας, δεν είναι Αμερική, η ΕΕ αποτελείται από διαφορετικούς πολιτισμούς, και θα πρέπει να επιδιώκεται η σύνθεση τους και η διατήρηση τους και όχι η εξομοίωση της, ώστε να αποδώσουν την απαραίτητη δυναμικότητα!

    Η ΕΕ έχει πάρει ξεκάθαρα λάθος δρόμο και μάλλον οι δημιουργοί της δεν είχαν και τέτοια όνειρα για την ΕΕ, όσο προχωράει δε αυτό που γίνεται σήμερα, τόσο πιο καταστροφική θα είναι η διάλυση της ΕΕ για τις χώρες, γιατί η διάλυση είναι όντως αναπόφευκτη, κανεις δεν θα ανεχτεί και ορθώς δηλαδή να κάνει κουμάντο η Γερμανία και η κάθε Γερμανία στα εσωτερικά της χώρας του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. One of my arguements against Turkey's entry to EU was not what we are going to do with a "european" Turkey, but rather what we could do with a high turkish population at the collapse of EU.

    Unfortunatelly Greece has succeeded to remain in a stage of being ungovernable. No matter who becomes the next government there are no healthy, transparent mechanisms to manage the country. EU and even Troika are the only links we have to some kind of order and structure.

    We are the ones to blame for our downfall.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.