10/1/14

Ο μοναδικός αντίπαλος της Ν.Δ. είναι ο εαυτός της

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
Πραγματικός αντίπαλος της παράταξης δεν είναι ο ολίγιστος Τσίπρας. Δεν είναι οι εκατομμυριούχοι, επενδυτές και μεγαλοκαταθέτες Παπαδημούληδες, Τσουκαλάδες, Σταθάκηδες, Τσακαλώτοι κι άλλοι Αϊ-Γιώργηδες κατά του... δράκου του καπιταλισμού, που έκπληκτοι οι ψηφοφόροι τους διαπίστωσαν ότι είναι φορτωμένοι χρήμα κι ορισμένοι μάλιστα έχουν επενδύσει κατοσταριές χιλιάδες στην J.P. Morgan κι άλλους... «διεθνείς τοκογλύφους».
Αριστεροί μπρούκληδες, εκ της παλαιάς έκφρασης «μπρούκλης», ετυμολογικώς εκ του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, που υποδήλωνε τον φραγκάτο και χλιδάτο, καθότι τότε, στην ταπεινή Ελλάδα των αγροτών,
ναυτικών και μεταναστών, που κόβανε το τσιγάρο στη μέση, οι Ελληνες από την Αμερική στα ταξίδια τους στην πατρίδα, με τα δολάρια και τα θηριώδη αυτοκίνητά τους, φάνταζαν κροίσοι σε αυτούς που πάλευαν για ένα μεροκάματο ή όργωναν τη γη με τα μουλάρια. Μπρούκλη είχε βγάλει τον σκύλο του ένας Ελληνοαμερικανός φίλος· έναν θηριώδη ποιμενικό της Ηπείρου, που βρέθηκε, χωρίς πρόβατα, να ζει τη σκυλίσια ζωή του στη Νέα Υόρκη.

Αντίπαλος της παράταξης και του αρχηγού της δεν είναι ούτε όλοι αυτοί οι καραγκιόζηδες «αναλυτές», κάτι εκτοπλάσματα της «ορθόδοξης» Αριστεράς, που, εν είδει συνοικιακού Λένιν, περιφέρουν το ψώνιο τους, με μεροκάματο από τη διαπλοκή, για να πουλάνε νεοσταλινισμό και μαρξιστικά τσιτάτα, ζέχνοντας κόκκινη φασιστική μούχλα κι αποτυχία.

Ούτε είναι αντίπαλός μας ο Πάνος, που πήγε για φρέσκο αέρα στις Αλπεις, ο οποίος ανακάτεψε ακόμη χειρότερα την πολιτική τρικυμία που έχει στο κρανίο του. Ακόμη ξύνει την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία/J.P. Morgan και δεν καταλαβαίνει πως αυτό το παλαβό συνονθύλευμα νεοκομμουνιστικών στελεχών και ανακυκλωμένων κρατικοδίαιτων πασόκων, με λίγες σοβαρές και συνεπείς εξαιρέσεις, όπως ο Λαφαζάνης, ό,τι κι αν του υποσχεθεί, στην πραγματικότητα δεν θέλει να μοιραστεί μαζί του ούτε κρυολόγημα. Απλά θα δει το κόμμα του να διαλύεται, έχοντας στο μεταξύ καταφέρει να τσακωθεί με όσους μιλούν ελληνικά και να κλείσει κάθε πόρτα και κάθε δυνατότητα πολιτικής επιβίωσής του.

Αντίπαλός μας είναι ο εαυτός μας, ορισμένες από τις πολιτικές μας και οι συνέπειές τους και οι αιτίες που ακόμη στέλνουν κόσμο στη Χρυσή Αυγή, παρά την πολιτική απομόνωση. Διότι συνεχίζεται ένα λάθος που το πολιτικό σύστημα κινδυνεύει να πληρώσει θανάσιμα ακριβά. Η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να ανδρώνεται εν κρυπτώ, μακριά από τα τηλεοπτικά κανάλια των μπετατζήδων, όπου ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις ή μονομαχούν με ματσάκια άνηθο οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων κομμάτων. Ετσι ο λαός δεν βλέπει ούτε ακούει τι πιστεύουν, κανείς δεν αντικρούει, δεν αποδομεί την πολιτική της πρόταση, τη βρίζουν, όλοι κι έτσι, σε ένα ικανό κομμάτι του κόσμου, τα στελέχη της έχουν αποκτήσει μια αίγλη μυστηρίου κι «αντίστασης στο πολιτικό σύστημα». Η δε ηγεσία της Χ.Α. έχει μετατρέψει το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα. Επισείει την πολιτική απομόνωση ως πιστοποιητικό καθαρότητας κι εντιμότητας, μηδενικής σχέσης με το «σύστημα». Η μεγαλύτερη επιτυχία του Μιχαλολιάκου είναι ότι τον φέρανε σε θέση να λέει «εσείς, τα συστημικά κόμματα», να βάζει τον εαυτό του μόνο απέναντι σε όλο το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. Ετσι το πολιτικό αποτέλεσμα είναι, αντί να «λιώσουν», να αντέχουν και, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις αλλά και μια βόλτα στην πιάτσα, να έχουν και τάσεις ανόδου.

Για το δικαστικό μέρος, για λόγους αρχής, δεν θα σχολιάσω τίποτα. Ομως το πολιτικό μέρος δεν χρήζει απλά σχολιασμού. Επιβάλλει σοβαρή σκέψη και δράση.

Ο στόχος της πολιτικής απέναντι στη Χρυσή Αυγή, υποθέτω, ήταν η μείωση της δύναμής της, έως και η εξαφάνισή της. Ως τώρα απέτυχε. Διότι η καταστολή ποτέ στην Ιστορία δεν εξαφάνισε τα πολιτικά ζητήματα, τις κοινωνικές αιτίες και την εξ αυτών δυναμική. Η Αριστερά, όσο την είχαμε στην παρανομία και στο άγριο κυνήγι, δυνάμωνε στο σκοτάδι. Μόλις βγήκε στο φως και στη νομιμότητα, ξεδοντιάστηκε. Κυρίως όμως την ξεδόντιασε η βελτίωση των κοινωνικών συνθηκών. Οι πάσης απόχρωσης κομμουνιστές έχασαν την πελατεία που τους έστελναν η φτώχεια κι ο αυταρχισμός.

Το χειρότερο δε όλων είναι ότι με αφορμή τη δολοφονία Φύσσα και τις ποινικές διώξεις κατά των στελεχών της Χ.Α. η Αριστερά έκανε κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο. Επίμονα και με λύσσα ταυτίζουν τις εθνικές ιδέες, το πατριωτικό φρόνημα, τον ελληνικό τρόπο, που είναι στην καρδιά και στο μυαλό της υπερκομματικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, με τον ναζισμό, τον ρατσισμό και ό,τι άλλο συκοφαντικό κατεβάζει η διαταραγμένη ψυχή των στελεχών και των προπαγανδιστών της.

Οι αιτίες που στέλνουν τους απλούς ανθρώπους στη Χ.Α. είναι η οργή για την ανεργία και την υπέρμετρη φορολογία, η αίσθηση ότι εκτελούμε ως χώρα ξένες εντολές στην εσωτερική πολιτική, η λαθρομετανάστευση και η εγκληματικότητα. Κυρίως όμως ένα γενικότερο αίσθημα εθνικής ταπείνωσης, που διαπερνά την κοινωνία και προκαλεί οργή, που οδηγεί σε τιμωρητική ψήφο. Το αντίδοτο μπορεί να είναι μόνο πράξεις, που θα ικανοποιούν τους ανθρώπους αυτούς, αλλά και το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας· που θα τους κερδίσουν, όχι που θα τους φοβίσουν.

Εθνικός λόγος, εθνικές πράξεις, εθνική πολιτική, για την οποία θα μιλήσουμε την Κυριακή, χωρίς μισόλογα...

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
δημοκρατία

5 σχόλια:

  1. Η Ν.Δ. δεν είχε εθνικό σχέδιο προ πτώσης ΓΑΠ. Δεν είναι ότι δεν είχε χρόνο να το κάνει. Δεν είχε πρόθεση.

    Συνέχισε να λέει ψέμματα με τα ανεμοσκορπίσματα Ζάππειο ΧΧΧ ενώ είχε αποφασίσει να συναινέσει πλήρως στη θεσμική απορρόφηση της Ελλάδας από την ΕΕ.

    Εντός ή εκτός Μνημονίου, με τις συνθήκες να αλλάζουν αρχιτεκτονικά (50 χρόνια επιτήρηση/έλεγχος = αποικία), οι αστειότητες περί πλεονάσματος δεν αλλάζουν κάτι ακόμα και να βγαίναμε στις αγορές με λογικά επιτόκια.

    Η Ν.Δ. υλοποιεί τις θεσμικές αλλαγές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ευρώπης και εφαρμόζει το πρόγραμμα της Κ58 (Τοπική Κλαδική Ελλάδος). Τα υπόλοιπα είναι σκόνη που σηκώνεται για να κρύβει την ουσία.

    Η Κ58 ετοιμάζει "εθνικό σχέδιο" ΕΛΙΑΜΕΠ/ΙΟΒΕ, ήτοι το 5ετές του ΚΚΕυρώπης για την Ελλάδα. Το Βερολίνο ως "Μόσχα επί ΕΣΣΔ".

    Ακόμα και το Spiegel το είπε ξεκάθαρα: failed state η Ελλάδα.

    Υπήρχε κανείς που είχε προειδοποιήσει για το failed state με δηλώσεις, κείμενα, ερωτήσεις στη Βουλή;
    Υπήρχε κανείς που είχε προειδοποιήσει για το ρόλο του ΚΚΕυρώπης ομοιοτρόπως;

    Οι αρμόδιοι τί έκαναν;

    Οι "πατριώτες της ΝΔ" τί έκαναν;
    Ασχολήθηκαν και συνεχίζουν να ασχολούνται με τον Τσίπρα ως μέτρο σύγκρισης...

    Δεν υπάρχουν κόμματα ως ουσιαστικός στρατηγικός διαχωρισμός. Υπάρχει η Τοπική Κλαδική Ελλάδος του ΚΚΕυρώπης (Κ58) που ορίζει αυτά που υλοποιούν ή είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν οι ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΝΔ και από εκεί και πέρα το χάος. Δεν υπάρχει ΧΑ, ΑνΕλ, ή κάτι άλλο. Είναι ιδεολογικά και διαχειριστικά σκιές. Εθνομηδενιστές vs. τίποτα.

    Μακάρι να γίνει μια προσπάθεια ένωσης των εθνικών δυνάμεων σε μια "Φιλική Εταιρία" που να αποτελέσει εθνοκεντρικό πόλο.

    Τα υπόλοιπα είναι μαύρες σελίδες μικροπολιτικής ιστορίας. Ίσως και χειρότερα απ'αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί πίνει ο λεβέντης και μας λέει τέτοιες ανοησίες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά που γράφει ο Κρανιδιώτης δεν είναι λάθος. Τα έχει, άλλωστε, ξαναγράψει. Το λάθος είναι ότι (δείχνει να) τον ενδιαφέρει η σωτηρία της παρατάξεως, δηλαδή του κόμματος, δηλαδή του Σαμαρά και όχι της πατρίδας, εκτός κι αν την έχει ταυτίσει με τον Σαμαρά και την παράταξή του.

    Δυστυχώς, νοοτροπίες σαν αυτήν του Κρανιδιώτη, χαντάκωσαν την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο τίτλος του άρθρου ότι «Ο μοναδικός αντίπαλος της Ν.Δ. είναι ο εαυτός της» δεν είναι παρά ένας αυταπόδεικτος κλισέ συνειρμός που ισχύει για όλους από ΧΑ & Σύριζα μέχρι ΠΑΟ & ΟΣΦΠ. Το υπόλοιπο του άρθρου είναι εξίσου απογοητευτικό. Επαναλαμβάνει αιχμηρά επιχειρήματα κατά Σύριζα & Καμένου και χρησιμοποιεί πιο αμβλυμμένες εκφράσεις κατά ΧΑ. Το μόνο λογικό συμπέρασμα από το άρθρο είναι ότι η ΝΔ είναι ένας ικανός αντίπαλος του εαυτού της. Αλλά η αδυσώπητη ερώτηση πλανάτε σαν e-φάντασμα: γιατί η ΝΔ είναι ο χειρότερος εχθρός του εαυτού της - που υπολείπεται η πάλε ποτέ μεγάλη παράταξη ενός ολίγιστου Τσίπρα, ενός αλπινιστή Πάνου, και μιας απομονωμένης ΧΑς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ίσως ήρθε η ώρα του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.