7/1/14

Χρ. Ξηρός:Απέδρασε παραβιάζοντας τους όρους της αδείας του

Για «πολιτική στάση» κάνει λόγο ο δικηγόρος του Φρ. Ραγκούσης
Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Φυγάς ο Χριστόδουλος Ξηρός - για «πολιτική απόδραση» μιλά ο δικηγόρος του
Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία, καθώς ο καταδικασμένος για τη 17Νοέμβρη Χριστόδουλος Ξηρός δεν έδωσε το παρών στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας στη Χαλκιδική, χθες Δευτέρα, ενώ βρίσκεται σε 9ημερη άδεια λόγω των εορτών.

Η άδεια του Χριστόδουλου Ξηρού ολοκληρώνεται αύριο, Τετάρτη, ωστόσο σύμφωνα με τους όρους της άδειάς του οφείλει να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα κάθε μέρα.

Ο δικηγόρος του κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης αναφερόμενος στην εξαφάνιση του εντολέα του είπε πως πρόκειται για «πολιτική στάση, συνεπή με την επαναστατική δράση του».

Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε: «Δεν είχα επικοινωνία μαζί του, ωστόσο η μακροχρόνια σχέση μας, μου επιτρέπει να πω πως πρόκειται για πολιτική απόφαση, απόλυτα συνεπή με την επαναστατική του δράση».

«Ήταν συνεπής με τα πιστεύω του», συμπλήρωσε ο κ. Ραγκούσης. «Σήμερα ζούμε, σήμερα μαχόμεθα», προσέθεσε.

Σε ερώτηση εάν αυτό σημαίνει ότι αποφάσισε να αποδράσει, ο δικηγόρος του Χρ.Ξηρού απάντησε θετικά και έκανε λόγο για «κάποια αιτήματα που υπάρχουν σήμερα, που ίσως τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση».

Η αστυνομία έχει αρχίσει εντατικές έρευνες στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού.

Παράλληλα, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου μεταφέρθηκε σήμερα τα ξημερώματα ο Σάββας Ξηρός, καθώς η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί σημαντικά.

Την αντίδραση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας έχουν προκαλέσει τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για τη φύλαξη του Σάββα Ξηρού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση, ανήμερα των Θεοφανείων, με τίτλο «Φρούρηση κρατουμένου ειδικής κατηγορίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας» με παραλήπτες τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ αναφέρεται ότι: «Σύμφωνα με διαταγή που εξέδωσε η Α.Δ. Λάρισας, σε καθημερινή βάση δεκάδες συνάδελφοι θα απασχολούνται με τη φύλαξη του. Το επιχειρησιακό σχέδιο της εν λόγω διαταγής δε πρόκειται να το σχολιάσουμε. Αυτό καλύτερα ας το πράξουν οι διοικητές των υπηρεσιών, οι οποίες πλέον αδυνατούν να εκτελέσουν έστω και τις βασικές λειτουργίες τους».

Όπως σημειώνεται στα μέτρα θα συμμετέχουν όλοι οι διαθέσιμοι αστυνομικοί ενδεχομένως κι όσοι βρίσκονται σε ρεπό και παράλληλα διατάχθηκαν οι άντρες της ομάδας Ζ να εκτελούν καθημερινά 8ωρες βάρδιες. Ταυτόχρονα οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών τονίζουν πως συνάδελφοι τους από περιφερειακά αστυνομικά τμήματα διατάχθηκαν να εκτελούν υπηρεσία στο νοσοκομείο ακόμα και ως διμοιρία των ΜΑΤ.


Τόσο ο Χριστόδουλος Ξηρός όσο και ο Σάββας Ξηρός είναι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός έχει λάβει και κατά το παρελθόν ολιγοήμερη άδεια εξόδου από τη φυλακή, χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης

Στην επανεξέταση του όλου νομοθετικού πλαισίου χορήγησης αδειών σε κατάδικους, και ειδικά σε όσους εκτίουν ποινές για τρομοκρατικές ενέργειες, δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή τη μη εμφάνιση του κρατουμένου Χριστόδουλου Ξηρού στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του _ κατά τη διάρκεια άδειας που είχε λάβει από το αρμόδιο Συμβούλιο του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού.

«Το ευεργέτημα  της άδειας των κρατουμένων, που προβλέπεται από τους ευρωπαϊκούς  σωφρονιστικούς κανόνες και τον Σωφρονιστικό Κώδικά μας,  δεν μπορεί να μετατρέπεται σε μέσο αμφισβήτησης των θεσμών της χώρας και  υπονόμευσης της αντεγκληματικής πολιτικής της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Επανεξετάζουμε το όλο νομοθετικό πλαίσιο  χορήγησης αδειών σε κατάδικους και ειδικά της συγκεκριμένης κατηγορίας κρατουμένων».

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=554520

Πειθαρχική εξέταση για τα μέλη του Συμβουλίου Φυλακών που έδωσαν άδεια στον Ξηρό

Πειθαρχική εξέταση για τα μέλη του Συμβουλίου Φυλακών που έδωσαν άδεια στον Ξηρό
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου

Πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από συνεννόηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Η έρευνα αφορά στα μέλη του Συμβουλίου των Φυλακών Κορυδαλλού που χορήγησαν την άδεια εξόδου στον κρατούμενο Χριστόδουλο Ξηρό.

Νωρίτερα, ο κ. Αθανασίου είχε δηλώσει ότι οι Αρχές επανεξετάζουν τη χορήγηση άδειας σε κρατούμενους για τρομοκρατικές πράξεις.

«Το ευεργέτημα της άδειας των κρατουμένων, που προβλέπεται από τους ευρωπαϊκούς σωφρονιστικούς κανόνες και τον Σωφρονιστικό Κώδικά μας, δεν μπορεί να μετατρέπεται σε μέσο αμφισβήτησης των θεσμών της χώρας και υπονόμευσης της αντεγκληματικής πολιτικής της. Επανεξετάζουμε το όλο νομοθετικό πλαίσιο χορήγησης αδειών σε κατάδικους και ειδικά της συγκεκριμένης κατηγορίας κρατουμένων» είπε ο κ. Αθανασίου.

Ο καταδικασμένος για τον ρόλο του στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη Χριστόδουλος Ξηρός, δεν έδωσε το παρών στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας στη Χαλκιδική, κατά τη διάρκεια 9ημερης άδειας που έλαβε για τις εορτές των Χριστουγέννων και ως εκ τούτου θεωρείται φυγάς.

Η άδεια του Χριστόδουλου Ξηρού λήγει κανονικά την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, καθώς την έλαβε την Πρωτοχρονιά. Ωστόσο όφειλε να δίνει καθημερινά το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, κάτι που δεν έκανε τη Δευτέρα το βράδυ, οπότε και θεωρήθηκε φυγάς έχοντας παραβιάσει τους όρους της άδειας.

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5071268/peitharxikh-eksetash-gia-ta-melh-toy-symboylioy-fylakwn-poy-edwsan-adeia-ston-kshro/ 

ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Δένδιας: Η Ελλάδα έχει πρόβλημα τρομοκρατίας

Δένδιας: Η Ελλάδα έχει πρόβλημα τρομοκρατίας

Εκτενή αναφορά στο ζήτημα της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού έκανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας ο οποίος έγινε σήμερα το μεσημέρι δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Σας συγχαίρω για τη δουλειά που κάνετε, χρειάζεται βέβαια και η στήριξη της Δικαιοσύνης», ήταν το σχόλιο του Προέδρου της Δημοκρατίας αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον τρόπο που κλαταλήγουν να διεκπεραιώνονται δικαστικά τέτοιες περιπτώσεις.

Ο κ. Δένδιας απάντησε: «Δυστυχώς ξεκινήσαμε άσχημα. Εχουμε το δυσάρεστο αυτό περιστατικό. Η χώρα έχει πρόβλημα τρομοκρατίας. Εχει μεγάλο πρόβλημα όχι μόνο εισαγόμενης αλλά και εγχώριας τρομοκρατίας. Η ΕΛ.ΑΣ έχει κάνει καλά τη δουλειά της. Εχει οδηγήσει στη δικαιοσύνη δεκάδες τρομοκράτες. Δυστυχώς αρκετοί από αυτούς είναι ελεύθεροι. Ειλικρινά είναι ιδιαίτερα στενόχωρο», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113196904
 

2 σχόλια:

  1. "Δένδιας: Η Ελλάδα έχει πρόβλημα τρομοκρατίας"


    Η Ελλάδα έχει πρόβλημα Δημοκρατίας, όχι τρομοκρατίας.
    Αν είχαμε πραγματική Δημοκρατία και άρα ένα πραγματικό, σοβαρό και ισχυρό κράτος(και όχι Βαλκανικό προτεκτοράτο αποτελούμενο από Δυτικοανατολικούς Ταλιμπάν) τότε αυτοί οι άνθρωποι ως άκρως επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια δεν θα βγαίνανε ποτέ από τη φυλακή. Ή ισχύουν τα ισόβια ή δεν ισχύουν. Η θανατική ποινή εντάξει δεν έχουμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε ζωή και να πέσουμε στο επίπεδο τους. Άλλο αυτό και άλλο να μην προστατεύεται το κοινωνικό σύνολο. Ο ανθρωπισμός απέναντι σε αποδεδειγμένα επικίνδυνους ποινικούς και "επαναστάτες" πρέπει να χει όρια. Άδεια σε αυτούς που σκοτώσανε εν ψυχρώ παραπάνω από μια φορά κιόλας?! Με ποινή 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη και του δίνεις άδεια? Σε άλλες χώρες για μπάνιο στις ντουζιέρες να πήγαινε 12 των αντίστοιχων ΕΚΑΜ θα τον φρουρούσαν. Είμαστε σοβαροί?!

    "Πολιτική πράξη" έκανε. Αν οι αστυφύλακες δεχτούν πυρά, ανταποδώσουν και τον "ξαπλώσουν",ε "πολιτική πράξη" θα κάνουν και αυτοί. Όταν μια Δημοκρατία είναι πραγματική και ισχυρή σημαίνει ότι οι θεσμοί της έχουν γερά θεμέλια.
    Εμείς αντί για ισχυρή δημοκρατία και ισχυρό κράτος, είμαστε ένα στρουμφοχωριό και μάλιστα διεφθαρμένο που παρακαλάει συνεχώς για μια "δόση". Οικονομικοί ναρκομανείς του πλανήτη.
    Για ακόμα μια φορά γινόμαστε Διεθνής περίγελος.
    Έχει ξεφτιλιστεί η γαλανόλευκη και τόσο αίμα πατριωτών που χύθηκε γι' αυτή. Αλλά ξέχασα...τη σημαία τη παίρνει ο άνεμος...και προσθέτω: Τους ισοβίτες("επαναστάτες" και μη) τους παίρνουν οι άδειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε αυτή την Ελλάδα μόνο ο πατριωτισμός δεν έχει δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.