21/1/14

Αλ. Γιωτόπουλος: Δεν έκαναν τίποτε για να αποτρέψουν την εξαφάνιση του Ξηρού

Υποκρισία σχετικά με την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού καταλογίζει στις διωκτικές αρχές και την κυβέρνηση ο καταδικασθείς για την υπόθεση της 17Ν Αλέξανδρος Γιωτόπουλος σε επιστολή του από τις φυλακές Κορυδαλλού, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Στην επιστολή του, που φέρει χθεσινή ημερομηνία, ο Γιωτόπουλος θέτει μια σειρά από ερωτήματα: «Αφού ο Χριστόδουλος είναι τόσο επικίνδυνος τρομοκράτης, γιατί όταν το 2011 έβαλε φωτιά στο κελί του, αντί να τον τιμωρήσουν όπως θα όφειλαν, τον επιβράβευσαν ικανοποιώντας και τα τρία αιτήματά του, μεταφέροντάς τον στις πτέρυγες; Γιατί του έδωσαν το ελεύθερο να πηγαίνει καθημερινά όπου θέλει, στο αρχιφυλακείο, στους Πυρήνες, στους σημαντικότερους ποινικούς; Ποιος έδωσε τη διαταγή;».

Όπως υποστηρίζει, η διαταγή δεν δόθηκε από τη διευθύντρια ή κάποιον αρχιφύλακα. «Δεν έχουν τέτοια εξουσία και ούτε θα αναλάμβαναν τέτοια ευθύνη. Η διαταγή ήρθε από τα πάνω. Από την Αντιτρομοκρατική, την ΕΥΠ και άρα από την κυβέρνηση που την εποπτεύει. Ας μην προσπαθούν λοιπόν να τα ρίξουν στους φύλακες που απλώς εκτελούν διαταγές. Υπεύθυνοι είναι οι υπουργοί που σήμερα ωρύονται και κραυγάζουν με υποκρισία, ενώ η κατάσταση τους βολεύει. Κόβουν τις άδειες στη λεπτή περίοδο της προεδρίας και προετοιμάζουν την αυριανή ουσιαστική κατάργησή τους», τονίζει.

Διερωτάται ακόμη: «Γιατί στις δύο άδειες του Βασ. Τζωρτζάτου με κατ' οίκον περιορισμό, έξι αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής ήταν κάτω από το σπίτι του (τρία στο δρόμο και τρία στους παράδρομους) και τον παρακολουθούσαν, ενώ στον Χριστόδουλο που ήταν σε χωριό δεν υπήρχε κανείς;».

«Όλοι αυτοί οι κύριοι της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ, της κυβέρνησης αλλά και της CIA δεν γνώριζαν ότι ο Χριστόδουλος εδώ και ενάμιση χρόνο είχε πάρει έξι άδειες; Τι έκαναν για να αποτρέψουν την ενδεχόμενη εξαφάνισή του; Τίποτε», καταλήγει.

Φρ. Ραγκούσης: Δεν βλέπω αίμα στην ανακοίνωση του Χρ. Ξηρού

Εν τω μεταξύ, για προσπάθεια αφύπνισης από τον Χριστόδουλο Ξηρό έκανε λόγο ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, σχολιάζοντας την επιστολή και το βίντεο του πελάτη, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο κ. Ραγκούσης απέρριψε τα περί ενδεχόμενου αιματοκυλίσματος: «Είναι μια κατάθεση ψυχής για αφύπνιση. Δεν νιώθω ότι ετοιμάζεται να αιματοκυλίσει την Ελλάδα».

«Διαβάζοντας την ανακοίνωση εκείνο που βλέπω είναι μια ανοιχτή μετωπική δράση. Δεν βλέπω αίμα», ανέφερε σε άλλο σημείο.

Εκτίμησε ότι το κείμενο που φαίνεται να διαβάζει ο Ξηρός είναι μέσα στο αξιακό του σύστημα και διέψευσε τα σενάρια «που τον θέλουν να έχει συλληφθεί και να τον βάζουν να διαβάζει κείμενα». «Όποιος έχει μιλήσει μαζί του γνωρίζει ότι έχει κοινωνική μόρφωση και εμπειρία. Δεν πιστεύω ότι τού το γράψανε ή τού το επέβαλαν άλλοι να το διαβάσει», πρόσθεσε.

«Θα βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι»



http://www.naftemporiki.gr/story/755231

6 σχόλια:

  1. Όσοι έχουν τελειώσει δημοτικό αντιλαμβάνονται ότι πίσω από την αποχώρηση Ξηρού βρίσκεται η εθελόδουλη κυβέρνηση Σαμαρά και οι πάτρωνές της στις ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πολύ περιέργη υπόθεση.Ο Σαμαράς δεν νομίζω να ήθελε τον Ξηρό ελεύθερο αλλά εσωτερικοί και εξωτερικοί παράγοντες ίσως ναι.Πάντως σε εποχή που με ένα κουμπί μπορείς να βρεις την ιστορία του καθενός και οι αναλυτές έχουν στο πιάτο τεράστια δεδομένα είναι αν μη τι άλλο τεράστια η υποψία του κόσμου.Δεν έχω βρει έναν που να λέει ότι τους ξέφυγε μόνος του !
    Ίσως κάποιοι εσωτερικοί και εξωτερικοί σχηματισμοί θέλουν μία αναβίωση της τρομοκρατίας και ως αντίπαλο δέος στην πολιτεία των άκρως αντιθέτων ιδεολογικών εχθρών και για να δείξουν στο Σαμαρά ότι δεν ελέγχει και τόσο το παιχνίδι και καλό θα είναι να είναι συνεργάσιμος.
    Είναι πάρα πολλά που μπορούν να συμβαίνουν ως συνήθως θα τα μάθουμε κατόπιν εορτής.Οι υποθέσεις είναι αμέτρητες για το θέμα.Ακόμα όμως και η "αθώα" διαφυγή του Ξηρού αν δεχθούμε ότι ισχύει είναι εντυπωσιακή για μια περιόδο που η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρεία στην ΕΕ και όλοι μας αντιμετωπίζουν εχθρικώς ακόμα και οι σύμμαχοι μας.
    Ένα είναι σίγουρο το οικόπεδο αυτό έχει τεθεί στο μικροσκόπιο όλων των μικρών και μεγάλων δυνάμεων της Γης.Ο Θεός να βάλει το χέρι του και ο ελληνικός λαός το μυαλό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. An I makakia itane ergoxeiro oloi (ekseresi o kyrios ola gia ola) tha eixate kanei tin Proika sas. Diladi akoma den exaite katalavei oti I Ellada exei xaraktiristika mpahalokistan? aPno apo ola den symferi tin Elliniki kyvernisi na fygei o kseros..Oloi sto eksoteriko gelane. Anaptyksi kai tourismo yok..Epsisis koitakste ligo tou nomatiousas kai deste poso mpaxalo eiste..Apo to 1981 kai meta I Ellada einai ena magazi me polla afentika alla xoris ergates..Sto Yunanistan oloi sas ftene alla oxi eseis..Pou einai oi efthines pou afisane auto ton anthropo eleuthero??Se poses xores Vouleutes kommatos pane gia ypostiriksi se tromodikes..
    Mpourdelistan pano apo ola kai afiste tis synomosies gia ta UFO sta UFO... Tora tha mou peite I Merkel ftei???

    (X)
    Ellinas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα είναι εκ προμελέτης, και θα το συνεχίσουν μέχρι να δέση η απεξάρτηση των μετόχων ιδιοκτητών των κεντρικών τραπεζών Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ, υπό την ομπρέλα των χΗΠΑτζίδων, από τον από κοινού πολιτικό έλεγχο της ΚΕΤ της Ε.Ε., προσλέποντας και προσδοκόντας να δώσουν περιοχόμενο αξίας στο αεριτζίδικο της "χάρτινης τίγρης" του ιμπεριαλισμού του σιωνιστικού ιδιωτικού κεφαλάίου των ιδιωτών τραπεζιτών.

    Μόνο που τώρα θα πρέπει να δώσουν εξετάσεις αρχών κοινονικών αξιών για τους υπηκόους των ιδιωτικών τους αποικιών, στο πνεύμα αυτό γίνονται ελεγχόμενα οι δείθεν αποκαλύψεις των σκανδάλων για τις μίζες, όσω ξερά κι αν θέλουν να παρουσιάσουν, ξηρό το σενάριο κατά της διαφθοράς.

    Τι να πει κανείς για πολιτικούς που, προιδεάζουν το λαό με λεβαθειακά αεριτσίδικα αργύρια για στρατιωτική συνεργασία με ναζιστοειδή κατοχικές δυνάμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Όλα για όλα

    >Ο Σαμαράς δεν νομίζω να ήθελε τον Ξηρό ελεύθερο<

    Mήπως τον ήθελε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.