5/1/14

Ευκαιρία για να ξεβρομίσουμε

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
Δεν υπάρχουν τέλεια συστήματα, τέλειες κομπίνες. Οι φυλακές είναι γεμάτες από πονηρούς. Απαξ και το ξέρει πάνω από ένας, μια ωραία ημέρα το εξυπνοπούλι θα βρεθεί στην ουρά για πατάτες μπλουμ, μαζί με τον Μπάμπη τον Σουγιά και τον Αμπντουλχαλήμ τον διακινητή, που θα του κάνει και ματάκια με νόημα. Εκεί, στο γκιζντάνι, που 'λεγε κι ο φοβερός Βέγγος, όπου διδάσκεται «παπάς» και βροντάνε τα «κόκαλα», τουτέστιν τα ζάρια, για να περάσει η ώρα, μαζί με ατελείωτες ώρες ενατένισης, κατσαριδοδρομίες κι άλλα ευγενή αθλήματα στο εύκρατο κλίμα της γειτονιάς μου, στον Κορυδαλλό.

Μα πού νομίζατε ότι πήγαν τα λεφτά; Οτι τα 'φαγε ο γλεντζές του ΙΚΑ, ο κυρ Μήτσος, στα τίλια και στον καφέ με ζαχαρίνη όταν έπαιρνε τη σύνταξη; Ναι, με ένα μέρος των δανεικών έγινε κοινωνική πολιτική, ήτοι μοιράζανε κάνα κόκαλο στην πλέμπα, για να τους χειροκροτάει, να περνάει αξιοπρεπώς και να αποσπούν την πολύτιμη ψήφο της. Πάνω στην υφαρπαγή της στηρίζεται όλο το λαμπρό μεταπολιτευτικό οικοδόμημα της Δημοκρατίας των Κολλητών, της σκυλάδικης τουρκομπαρόκ φεουδαρχίας των μεσαζόντων, μπετατζήδων, εκδοτών και των πολιτικών υπαλλήλων τους. Αυτοί ήταν οι μυημένοι που έφαγαν τα ψαχνά και τα γλυκάδια, πετώντας τον κατιμά στους κομπάρσους, τον λαό, τίποτα συμβασιούχους και ανθυποϋπεργολάβους ή παρατρεχάμενους.

Κι όπως βεβαίως έχετε αντιληφθεί, η κομπίνα κατά βάσιν έγραφε στην ούγια Made in Germany. Οι Αμερικανοί, μετά από κάτι περιπέτειες προ ετών με την Λόκχιντ και κάτι αεριωθούμενα σαπάκια, που πούλησαν με λάδωμα σε συμμάχους και που έπεφταν τόσο συχνά, που ονομάστηκαν «ιπτάμενα φέρετρα», θέσπισαν πολύ αυστηρούς κανόνες για την παθητική κι ενεργητική δωροδοκία. Η εταιρία που θα μπλέξει σε τέτοια νταραβέρια, πέραν των άλλων, αποκλείεται από τους διαγωνισμούς των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, τον μεγαλύτερο πελάτη παγκοσμίως! Ετσι οι Γιάνκηδες χρησιμοποιούν άλλα μέσα, κυρίως την πολιτική πίεση, για να πουλήσουν όπλα. Ακουμπάνε οι πολιτικοί απεσταλμένοι το Colt στο τραπέζι και σου θέτουν το «αίτημα» με διπλωματία τεξανού κυνηγού επικηρυγμένων. Το βρίσκω πιο ντόμπρο.

Οι Γερμαναράδες, για να πουλήσουν, λαδώνουν και τους περαστικούς. Τάξις και ηθική. Μαθήματα δημοσιονομικής πειθαρχίας κι εργασιακής αρετής. Μας κουνάνε το δάχτυλο σαν καλβινιστές ιεροκήρυκες αλλά, όταν ντιλάρουν τα προϊόντα της βιομηχανίας τους, είναι με το λαδωτήρι και την offshore στο χέρι. Θυμάστε «τη φροντίδα του τοπίου» από τη SIEMENS; Λαδώνανε διάφορους αρμοδίους, ακόμη κι όταν δεν υπήρχε έργο ή προμήθεια για ανάληψη! Για να τους κρατάνε ζεστούς για το μέλλον! Αυτό ονόμαζαν «φροντίδα του τοπίου».

Ο Κάντας είναι η πεταλούδα που κουνάει τα φτερά της στην Κίνα και ξεσπάει τυφώνας στα Βαλκάνια ή στη Γη του Πυρός και φωτιά στα μπατζάκια όλου του οικοδομήματος της διαπλοκής. Ο αστάθμητος παράγοντας άνθρωπος. Δεν ήταν υπουργός, δεν απολαύει της κατάπτυστης παραγραφής, για να έχει στην καμπούρα του μόνο το ξέπλυμα. Είδε τα ισόβια να του γνέφουν και σοφά επέλεξε ως υπεράσπιση την πλήρη ομολογία και την επιστροφή εκατομμυρίων ευρώ. Σκεφτείτε ότι μόνο ο Κάντας επιστρέφει συνολικά 17.000.000 ευρώ και τα ΕΑΣ εκλιπαρούσαν για μόλις 10.000.000! Οι ζωές εκατοντάδων οικογενειών τίμιων εργαζομένων κρέμονταν από μια τρίχα επί μήνες, για πολύ λιγότερα. Αν ο Κάντας, που δεν είναι κι η πρώτη τρύπα του ζουρνά, πήρε από μερικές «δουλειές» τόσα, φανταστείτε τι έγινε παραπάνω, πόσα δάγκωσαν κάτι πολιτικοί προϊστάμενοι του και κυρίως οι αντιπρόσωποι, αυτές οι ευγενείς φυσιογνωμίες του δημόσιου βίου. Κουμπαριές, κολλητηλίκια, συμμαχίες, μπες - βγες σε εκδοτικά συγκροτήματα. Δημιουργούσαν συμμάχους και συνενόχους. Κι είχαν βεβαίως απαράμιλλο στιλ. Μέσα στην πνευματικότητα και την ταπεινοφροσύνη. Γκλαμουροκάγκουρες, με παρέες αμπιγιέζ, κομμωτές, σκυλοτραγουδιάρηδες, ό,τι τους ταιριάζει. Εβγαινε το μέσα έξω τους, ρε αδέρφια. Στους προθαλάμους τους όμως συνωστίζονταν πολιτικοί ταγοί, κάτι σόγια γνωστά και μη εξαιρετέα. Κοινά νιτερέσα και με άλλα αρπακτικά των συγκροτημάτων και βετεράνους της προδοσίας της χώρας.
Γενική εθνική εθελοντική φασίνα
Είναι λοιπόν λαμπρή ευκαιρία να ξεκινήσει το 2014 με γενική εθνική φασίνα. Να ξεβρομίσουμε. Μόνο κερδισμένοι μπορεί να είναι ο πρωθυπουργός και η Ν.Δ. από αυτήν την ιστορία. Κι αν στην πορεία βγουν και τίποτα δικοί μας λεβέντες στον βρόμικο αφρό, να μην παίξουμε ούτε βλέφαρο. Να τους σεντράρουμε μεγαλοπρεπώς.

Κι είναι κατεπείγουσα εθνική ανάγκη να γεμίσει ο ειδικός λογαριασμός, να ανακτηθούν όσο περισσότερα γίνεται από τα κλοπιμαία εις βάρος του λαού. Θα απολυθούν λιγότεροι και κάτι θα δώσουμε πίσω. Ζητάμε από τους Ελληνες να επιβιώσουν με συντάξεις - χαρτζιλίκι ή ενώ χάνουν τη δουλειά τους, για να βουλώσουν τρύπες του Προϋπολογισμού, τις οποίες  άνοιγαν επί δεκαετίες οι επιτήδειοι. Να τους τα πάρουμε πίσω. Κι αν εκβιάσουν ότι θα δώσουν πολιτικούς συνεργούς τους, μακάρι να το κάνουν. Ετσι θα ξεβρομίσουμε περισσότερο. Αλλωστε, έτσι κατά τον προαυλισμό θα μπορούν να παίζουν ομαδικά αθλήματα. Τένις και πιλάτες δεν έχει, αλλά μπαλίτσα θα παίζουν. Αντιπρόσωποι εναντίον πολιτικών πορνών. Ή να κάνουν μια Μεικτή Διαπλοκής για να παίξουν με τους συναδέλφους τους, τους ναρκέμπορους ή τους διαρρήκτες. Αν καταδέχονται βεβαίως οι τελευταίοι…

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
δημοκρατία

10 σχόλια:

  1. Κανενας δεν θα βρεθει να πει οτι η επιχειρηση "ξεβρωμισμα", δεν εχει παρει ενυτπωσικες διαστασεις. Κανεις δεν μπορουσε να φανταστει οτι θα λαμπαδιαζε η χωρα απο το καψιμο τοσων βρωμανθρωπων, και μαλλον ειμαστε στην αρχη. Το θεμα ειναι η υποψια, οτι η επιχειρηση αυτη ειναι στημενη. Ο Καντας, δεν θα μπορουσε με δική του βουληση να προβει σε αποκαλυψεις που καινε ενα ολοκληρο συστημα. Διοτι μια τετοια ενεργεια μπορει να τον γλυτωνει απο ισοβια αλλα οχι απο συμβολαια θανατου, Συνηθισμενες πρακτικες σε τετοια επιπεδα εγκληματος. Εδω μαλλον κατι αλλο παιζει.
    Ο κινδυνος να ερθει στην εξουσια ενα κομμα εκτος συστηματος οπως ειναι η ΧΑ (καθαρα ελληνικο οσο και αν τρομαζει αυτο), το συστημικο ιερατειο θα καψει ολοκληρο το παλαιο πλιατσικοσκυλολοϊ με ταυτοχρονη ενισχυση του Σαμαρα, ο οποιος πλεον, σαν πολιτικος "καθαρα χερια", θα μεσουρανησει. Αντιπαλος του θα ειναι ο Τσιπρας σαν καθαρος, με εντιμο βιο κλπ κλπ. Ετσι διαμορφωνεται ενα νεο πολιτικο σκηνικο στην χωρα με σαμαρα και τσιπρα, και προφανως με νεα κομματα, πχ Ευρωπαϊκος Συναγερμος και συνασπισμος ριζοσπαστικης αριστερας (και τα μυαλα στα κ "Αγκελα"). με τον τροπο αυτο, αλλα και με μερικα μετρα κοινωνικης εκτονωσης, οι νεες πολιτικες συμμοριες, ανανεωμενες και με καινουργια αφεντικα, θα επιδοθουν στο διαχρονικο φαγοποτι, ωστε να μην χαθει η συνεχεια.
    Νομιζω οτι ολο το παλαιο πολιτικο προσωπικο (ετσι πρεπει να λεγονται οι πολιτικοι αυτης της χωρας), πρεπει να τρεμει. Η αποφαση να καουν εχει παρθει και δεν γυριζει πισω. Η φλογα που θα αναψουν, θα δωσει την απαιτουμενη ενεργεια στο συστημα, να συνεχισει την πορεια του στο χρονο.
    Ας απολαυσουμε τα ανθρωπινα βεγγαλικα τις ανθρωπινες φωτοβολιδες και τα καθε λογης ανθρωπινα πυροτεχνηματα που θα εκτοξευει ο σαμαρας για να γιορτασει την νεα εποχη. Την εποχη του. Ας απολαυσουμε το νεο συστημα που καιει το παλιο. Ας απολαυσουμε το οικτρο τελος των προδοτων των νενεκων και των ληστων απο τα αφεντικα τους.

    Καλη χρονια, και κουραγιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Μεγάλα ψάρια" δεν είδαμε. Έναν Τσοχατζόπουλο με τα χίλια ζόρια. Σαν παλιό ασήμαντο παροπλισμένο καταδρομικό που πάει για παλιοσίδερα. Οι υπόλοιποι μέχρι τώρα είναι σαρδέλες όχι καρχαρίες, ούτε καν λαβράκια. Καρχαρίες και λαβράκια θέλουμε. Γερές ψαριές χρειάζονται. Εντάλματα σύλληψης και για αυτούς που φύγανε έξω και ξέρουν να "κάψουν" πολλούς με στοιχεία. Εν ανάγκη απαγωγή από μυστικές υπηρεσίες, τον αφήνουμε σε κεντρικό σημείο πετώντας τον από το βανάκι και εκεί "τυχαία" τον συλλαμβάνουν αστυφύλακες που τον αναγνώρισαν ότι είναι αυτός που καταζητείται. Αλλά ξέχασα "αυτά δεν γίνονται". Όταν ένα κράτος θέλει μπορεί γιατί είναι κράτος.
    Αφήστε τους δικαστικούς να κάνουν τη δουλειά τους. Ξέρουν να "ψαρεύουν" καλά όταν δεν υπάρχουν "περίεργοι" νόμοι που τους "δένουν τα χέρια" από ένα σημείο και μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι βεβαια καλα τα λετε, μεχρι τις εκλογες καθε υπαξιωματικος και αξιωματικος της διαπλοκης θα διαπομπευθει και ισως και καποιος συνταγματαρχης,αντε και βαρεια βαρεια κανα στρατηγαλο. Αλλα οι στρατηγοι και οι αυτοκρατοροι αλλα κυριως ο διευθαρμενος φανταρος θα διατηρηθει σο ακεραιο ωστε να συνεχισομε μετα. Η διαφθορα στην Ελλαδα κυριε Κρανιδιωτη ξεκινα απο ιδρυσεως νεοελληνικου κρατους και ειναι στο ντι εν εη μας γραμμενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δε βγαίνει ένας άνθρωπος να πει "αποκλείονται όλες οι γερμανικές εταιρείες από διαγωνισμούς του Ελληνικού κράτους για 10 χρόνια και βλέπουμε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παίδες, κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Άλλωστε δεν θα συνυπήρχε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κάτω από την ίδια στέγη. Αν δεν υπήρχε το κοινό στοιχείο της λαμογιάς, θα είχαν μαλλιοτραβηχθεί προ πολλού. Η "εξυγίανση" θα περιοριστεί σε κανά απόστρατο αξιωματικό και σε κανά υποδιευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων. Από διευθυντή και πάνω ξεχάστε το. Ξέρουν πολλά και είναι πρόθυμοι να πουν πολλά αν νοιώσουν ότι απειλούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εδώ λέει ότι δεν έχουμε ζητήσει την έκδοση του Χριστοφορακου ρε παιδιά...

    ποιος θα κάνει κάθαρση?

    " Βόμβα από τον Σόιμπλε.

    Σύμφωνα με πληροφοφορίες, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους με αφορμή την δικαστική εξέλιξη του σκανδάλου των εξοπλιστικών στην Αθήνα, τους απεκάλυψε πως οι ελληνικές αρχές δεν έχουν ανανεώσει (κατά την γνώμη του δεν έχει υποβληθεί ποτέ) το επίσημο αίτημα για την έκδοση του Χριστοφοράκου στην Αθήνα!

    -Μα θα συλλάβουμε έναν Γερμανό πολίτη και θα τον εκδώσουμε σε μια χώρα που δεν μας τον έχει ζητήσει;

    Αναρωτήθηκε απορημένος ο Σόιμπλε απαντώντας σε σχετικό υπαινιγμό Γερμανού δημοσιογράφου.

    Μάλιστα ο Σόιμπλε ανέφερε σαν παράδειγμα το αίτημα των ελληνικών αρχών να καταθέσουν στην Αθήνα τα στελέχη της Siemens που εμπλέκονται στις μίζες.

    -Όλοι όσοι κλήθηκαν μετέβησαν στην Αθήνα και απολογήθηκαν κανονικά…,

    αποκάλυψε ο Γερμανός υπ. Οικονομικών κι αυτό είναι γεγονός.

    Ακόμη και ο διαβόητος Γιουγκ είχε έλθει στην Αθήνα, σύμφωνα και με τα ρεπορτάζ των δικαστικών συντακτών."

    olympia.gr/2014/01/05/bόμβα-σόιμπλεδεν-έχουμε-επίσημο-αίτη/


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι τα χρήματα που κατέβαλλαν οι Έλληνες εργαζόμενοι επί πολλές δεκαετίες «αξιοποιήθηκαν!!!» δεόντως από τους πολιτικούς «Μας». Ακριβώς, όπως περιγράφει ο κ. Κρανιδιώτης τα αρπάξανε και τα έκαναν «χρυσή σκόνη!!!).

    Μετά ερχόντουσαν τα ΜΜΕ για να πουν ότι –«Το κράτος δεν μπορεί να δίνει συντάξεις …!». Λές και τα χρήματα που κατέβαλαν οι Έλληνες εργαζόμενοι για σύνταξη και κοινωνική ασφάλιση, ήσαν του Κράτους των πολιτικών «Μας» για να τα κάνουν ότι ήθελαν. Δικά μας ήταν!

    Ήρθε και το διαβόητο «haircut» ήγουν το «κούρεμα», το οποίο ίσχυσε μόνο για τους Έλληνες και για τα ταμεία και οργανισμούς των και πάνε οι συντάξεις. Οι ξένοι συμμετείχαν, μόνο αν ήθελαν!

    Σήμερα, μας βρίζει το Spiegel πως είμαστε ένα αποτυχημένο κράτος τύπου Πακιστάν, Μπάνγκλαντες και πάει λέγοντας, και οι πολίτες μας θίγονται......

    Γιατί θίγονται; Έτσι μας κατάντησε το κομματικό κράτος!

    Έβλεπα τον Καμμένο να τον ασπάζονται δουλικά οι ψηφοφόροι του και έφριξα! Μα λίγο νιονιό δεν έχουν οι άνθρωποι, τι περιμένουν από όλους αυτούς, .... να φάνε κι’ άλλο; Από που;

    Να φάνε τι; Δεν έχει απομείνει σχεδόν τίποτε και όπου να είναι θα γίνουμε σαν την Αργεντινή!!

    Άσε που οι γείτονές μας είναι από τους πιο φρικτούς ληστρικούς και φανατικούς λαούς που έχει βγάλει η ανθρωπότητα και θα μας κατασπαράξουν!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόνο κερδισμένοι μπορεί να είναι ο πρωθυπουργός και η Ν.Δ. από αυτήν την ιστορία.

    Και πάνω απ΄όλα όμως μη θίξει τα κοκκινο-γαλαζο-πράσινα βοσκοτόπια της πολιτικοδικονομικής διαφθοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάτι μου λέει πως οι ιδιώτες μέτοχοι της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της ΕΛΑΔΑΣ, είναι και μέτοχοι ιδιοκτήτες των λαδιάρικων γερμανικών, αμερικάνικων κ.α. εταιριών, μ αυτό το τρόπο, σαν ΚΙΣ, ρουφούν το αίμα από την αχίλλειο πτέρνα της Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Μηνα Μαλλιαράκη

    >Η διαφθορα στην Ελλαδα κυριε Κρανιδιωτη ξεκινα απο ιδρυσεως νεοελληνικου κρατους και ειναι στο ντι εν εη μας γραμμενη<

    Μη λέτε τέτοια πράγματα, προς Θεού! Η Ελλάδα ήταν μία αθώα περιστερά που την ξέβγαλε η διεφθαρμένη Γερμανία!

    @ oikologia-gea

    >Δεν έχει απομείνει σχεδόν τίποτε και όπου να είναι θα γίνουμε σαν την Αργεντινή!!<

    Ευμένη,

    Θες και τα λες, ή σου ξεφεύγουνε; Τι σχέση έχει η οικονομία της Αργεντινής με την δική μας; Θέλουμε πολύ "ψωμί" εμείς, για να γίνουμε σαν την Αργεντινή, μα πάρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.