29/1/14

Ενδιαφέρον του ινδικού κολοσσού ΟNGC για πετρέλαιο και φυσικό αέριο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Γ. ΜΑΝΙΑΤΗ
Ενδιαφέρον για τις προοπτικές των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα για τις εξελίξεις από τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης επιδεικνύει ο ινδικός πετρελαϊκός κολοσσός ΟNGC, πολυμελής αντιπροσωπεία του οποίου συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη. Η επίσκεψη των Ινδών πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του Invest in Greece και σύμφωνα με πληροφορίες κατά την παραμονή τους στη χώρα συναντήθηκαν με εκπροσώπους των ΕΛΠΕ, της ΔΕΠΑ, της Motor Oil και της Energean Oil & Gas.

Ινδικός κολοσσός 
H ONGS είναι η μεγαλύτερη κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Ινδίας στην εξόρυξη και εμπορία πετρελαίου και αερίου με παραγωγή γύρω στο 1,2 βαρ. πετρελαίου/ημερησίως, όσο περίπου το 1% της παγκόσμιας παραγωγής.
Στη σύσκεψη στο υπουργείο η πρόεδρος της ΕΔΕΥ (Eλληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων) κ. Σοφία Σταματάκη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης. «Η αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων έχει εξελιχθεί σε σημαντική προτεραιότητα τόσο για την ελληνική κυβέρνηση όσο και για την Ε.Ε.», δήλωσε ο κ. Μανιάτης, προσθέτοντας ότι η διαφάνεια και η πολιτική συναίνεση βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής.

6 σχόλια:

  1. Τελικά οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα αφορούν το Ελληνικό Δημόσιο, ξένες δημόσιες υπηρεσίες μπορούν να αγοράσουν ο,τι θέλουν στην Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρα δεν κάνουν ιδιωτικοποιήσεις, απλώς πουλάνε όπου βρούν χωρίς καμια προοπτική, σχέδιο και στόχο! Αυτό λέμε, άλλο οι ιδιωτικοποιήσεις που ευαγγελίζονται και άλλο οι πωλήσεις. Αν δηλαδή υπήρχε Σοβιετική Ένωση και αγόραζαν οι Σοβιετικές Εταιρίες τις Ελληνικές δε θα μπορούσαμε να μιλάμε για ιδιωτικοποιήσεις!

    Αν εσύ δε βλέπεις πουθενά περίεργο......

    Τι κάνουμε δηλαδή αντικαθιστούμε τον κρατικό τομέα με κρατικούς τομείς άλλων κρατών και τι κρατών?

    Ωραίο σχέδιο έχει η κυβέρνηση.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιδιωτικοποιήσεις κάνουν στις ελληνικές δημόσιες επιχειρήσεις.

    Αν πουλήσουν π.χ. την ΔΕΗ, δεν τούς ενδιαφέρει αν ο αγοραστής είναι ιδιώτης, ή κάποια ξένη κρατική εταιρεία.

    Τα έχεις μπερδέψει νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμ δεν τα έχω μπερδέψει εγώ.......Αυτό δε λέγεται ιδιωτικοποίηση, ιδιωτικοποίηση είναι όταν οι εταιρείες περνούν σε ιδιώτες και όχι σε άλλα κράτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλέξανδρε,

    Ίσως θα σε διευκόλυνε να χρησιμοποιήσεις την λέξη αποκρατικοποίηση, αντί της ιδιωτικοποίησης, ώστε να καταλάβεις, γιατί μπορεί κι ένας ξένος κρατικός φορέας να είναι αγοραστής.

    Να σου το πω πιο απλά: Το κράτος θέλει να απαλλαγεί από την διαχείριση επιχειρήσεων, να πάψει να κάνει τον επιχειρηματία. Οι λόγοι είναι πολλοί και όχι του παρόντος.

    Για να γίνει αυτό, πουλά τις κρατικές εταιρείες σε ιδιώτες ή άλλους φορείς, βάσει ορισμένων προδιαγραφών που θέτει. Αν η προσφορά ενός κρατικού φορέα, όπως η COSCO, για το λιμάνι του Πειραιά είναι συμφέρουσα και μέσα στο πλαίσιο που έχει τεθεί από το ελληνικό δημόσιο για την αποκατικοποίηση του λιμανιού, πού είναι το πρόβλημα;

    Διάβασε ξανά το πρώτο σου σχόλιο: "Τελικά οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα αφορούν το Ελληνικό Δημόσιο...". Ακριβώς, με την διαφορά ότι αυτό δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.