11/1/14

Ο Steinmeier εναντίον των ευρωσκεπτικιστών

Benizelos-steinmeier01-GERMANOS-10JANUARY2014 Την επίθεση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Frank-Walter Steinmeier εναντίον των αντιπάλων της ΕΕ και όσων ασκούν κριτική στις οικονομικές πολιτικές της ευρωζώνης, καταγράφει ανταπόκριση του Bruno Waterfield για την TELEGRAPH (“German Foreign Minister Attacks ‘Brainless Eurosceptics’”).
Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, ο κος Steinmeier δήλωσε την πεποίθηση του πως δεν πρέπει να αποφευχθεί μια σύγκρουση με τους λαϊκιστές, τους εθνικιστές και όσους ‘ανεγκέφαλους’ αυτοαποκαλούνται ευρωσκεπτικιστές, που θεωρεί ότι προωθούν οτιδήποτε εθνικό χωρίς να κάνουν προτάσεις.

Ο Steinmeier δήλωσε την ανησυχία του για την ένωση, καθώς η οικονομική κρίση μπορεί να δραστηριοποιήσει φυγόκεντρες πολιτικές δυνάμεις που μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες για το σύνολο της ΕΕ.

Στις δηλώσεις του αντιτέθηκαν οι Βρετανοί Martin Callanan, ηγέτης των Συντηρητικών της Ευρωβουλής και Nigel Farage, ηγέτης του Ukip, που δήλωσαν αντίστοιχα: «Οι πλέον επικίνδυνοι άνθρωποι στην ΕΕ είναι αυτοί που βάζουν το κεφάλι τους στην άμμο και αγνοούν τις ανησυχίες του κόσμου για την κατεύθυνση που έχει πάρει η ΕΕ. Αυτοί είναι οι ανεγκέφαλοι που λοιδορούν όσους επιθυμούν λιγότερη ανάμιξη από την ΕΕ’ και ‘Το ευρώ και οι ευρωκράτες έφεραν φτώχεια και ανεργία σε εκ. και όταν πρέπει να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους καταλήγουν σε προσβολές’.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/10561999/German-foreign-minister-attacks-brainless-Eurosceptics.html
Read more: http://mignatiou.com/?p=19172#ixzz2q54qW9VA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.