9/1/14

«Καινούργιο» έφτασε στην Ινδία το ρωσικό αεροπλανοφόρο Vikramaditya

Ένα ανακατασκευασμένο πρώην σοβιετικό αεροπλανοφόρο κατέπλευσε στις ακτές της Ινδίας μετά την έξοδό του από το βόρειο ναυπηγείο της Ρωσίας στα μέσα Νοεμβρίου, σύμφωνα με αναφορές μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Πρόκειται για το «Vikramaditya», που παλαιότερα ήταν γνωστό ως «Admiral Gorshkov», το οποίο έφτασε σε ναυτική βάση στην Κανουάρ, στη δυτική πολιτεία της Καρνατάκα, την Τρίτη, προκειμένου να ενταχτεί στον στόλο του ινδικού ναυτικού, όπως ανέφερε το ινδικό κανάλι IBN, επικαλούμενο πηγές του πολεμικού ναυτικού. Το αεροπλανοφόρο, που παραδόθηκε στο ινδικό ναυτικό, αναχώρησε από τη Ρωσία στις 26 του περασμένου Νοεμβρίου. Ομάδα Ρώσων ειδικών έφτασε στη ναυτική βάση της Ινδίας και θα παραμείνει στο πλοίο για έναν χρόνο, προκειμένου να διορθώσει πιθανές δυσλειτουργίες.

Το «Vikramaditya» είναι το δεύτερο αεροπλανοφόρο της Ινδίας, ενώ η διαδικασία της επίσημης ένταξής του στο ινδικό ναυτικό θα διαρκέσει τρεις με τέσσερις μήνες. Η διαδικασία ανακαίνισης του πλοίου πέρασε από σαράντα κύματα ώσπου να ολοκληρωθεί· η συμφωνία, ύψους 947.000.000 δολαρίων, με τη Ρωσία για την αγορά και την ανακατασκευή του είχε υπογραφεί το 2004. Οι αλλεπάλληλες καθυστερήσεις όμως αύξησαν σημαντικά το κόστος της ανακαίνισης, το οποίο τελικά ανήλθε στα 2,3 δισ. δολάρια.

Πηγή: RIA Novosti
http://rbth.gr/news/2014/01/09/kainoyrgio_eftase_stin_india_to_rosiko_aeroplanoforo_vikramaditya_27745.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.