23/2/14

«Ο μεν δειλός της πατρίδος, ο δε φιλόδοξος της πατρώας ουσίας εστί προδότης» Σωκράτης

Παναγιώτης Βεντίκος
Όποιος πολιτικός πρόδωσε τους Κύπριους, ενδίδοντας στο πρώτο σχέδιο Ανάν, δεν λυπήθηκε τους Κύπριους ποτέ για την πράξη του αυτήν μια που κανείς τους δεν έχει αλλάξει στάση. Οι Ανάν-δοτικοί ενδόμυχα κάκισαν τους Κύπριους γιατί  με το να απορρίψουν το σχέδιο Ανάν τους εξέθεσαν ανεπανόρθωτα.  Φυσικά κανείς Ανάν-δοτικός δεν καταλαβαίνει ότι είναι μέρος μιας πλεκτάνης όταν συμμετέχει, έστω και παθητικά, σ’ αυτήν. Η πλεκτάνη αυτή τελικά γίνεται αυτοπραγμάτωση.
Αν καταφέρουν όμως να ψηφιστεί ένα νέο σχέδιο τύπου Ανάν τότε το ‘λάθος’ τους εκμηδενίζεται. Αυτοί θα ήταν πάντα οι σωστοί ενώ ο Τάσος Παπαδόπουλος θα ήταν αυτός που έκανε το λάθος. Κανείς από εκεί και πέρα δεν θα τολμά να τους καταλογίζει το σχέδιο Ανάν σαν προδοσία  αφού θα έχει ψηφιστεί από τον λαό της Κύπρου.  Ο εφιάλτης θα γίνει πραγματικότητα και επομένως θα παύσει να υφίσταται ως τέτοιος.

Καλλίτερη συγκυρία δεν θα μπορούσε να υπάρξει για να τα καταφέρουν.  Με τον Αναστασιάδη στην Κύπρο, τον Βενιζέλο στην Ελλάδα και τον Τσίπρα για αντιπολίτευση  φιλοδοξούν για μια διζωνική και ταυτόχρονα ενωμένη Κύπρο.  Αλλά ακόμα και ολόκληρο το σύμπαν να συνωμοτεί είναι αδύνατον να καταφέρεις κάτι που είναι λογικά αντιφατικό.

1 σχόλιο:

  1. Η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία είναι εκ φύσεως δυσλειτουργική και άρα ΑΝΕΦΙΚΤΗ. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι θα είμαστε σε απείρως καλύτερη θέση εάν την απορρίψουμε πριν καν δοκιμαστεί παρά να την δοκιμάσουμε και να αποτύχει.

    ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.