26/2/14

Καταδίκη εθνικισμού-νεοφασισμού στη δυτική Ουκρανία ζητά ο Λαβρόφ

Η διαμάχη εντείνεται με διαδηλώσεις και ρωσικές σημαίες στην Κριμαία
Σαφή και αποφασιστική καταδίκη της ανόδου «εθνικιστικών και νεοφασιστικών τάσεων» στη δυτική Ουκρανία ζητά η Ρωσία απο τον Οργανισμό Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ανεβάζοντας την αντίδρασή της στις εξελίξεις στο Κίεβο. 
Ήδη από την παραίτηση του Γιανούκοβιτς, η Μόσχα είχε καταγγείλει απόπειρες απαγόρευσης της ρωσικής γλώσσας και της υποβάθμισης του ρωσόφωνου πληθυσμού στην Ουκρανία.

Η διαμάχη εντείνεται την ώρα που σε διαδηλώσεις στην ανατολική Ουκρανία, ο πληθυσμός της οποίας παραδοσιακά βλέπει πιο φιλικά τη Ρωσία, εμφανίζονται ρωσικές σημαίες και ακούγονται εκκλήσεις προς τη Μόσχα εναντίον της «συμμορίας στο Κίεβο».

Σε δήλωσή του την Τετάρτη, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως ο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε να καταδικαστεί η στοχοποίηση του ρωσικού στοιχείου από «εθνικιστικές και νεοφασιστικές» δυνάμεις στη δυτική Ουκρανία.

«Ο Λαβρόφ κάλεσε τον ΟΑΣΕ να καταδικάσει αποφασιστικά την άνοδο εθνικιστικών και νεοφασιστικών αισθημάτων στα δυτικά της χώρας, τις εκκλήσεις για απαγόρευση της ρωσικής γλώσσας, τη μετατροπή του ρωσόφωνου πληθυσμού σε "μη πολίτες" και τον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.
ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Για τους φασίστες νεοναζί επαναστάτες τουμπεκι η ΕΕ η ΗΠΑ και το Ισραηλ,ε Σάββα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.