10/11/18

Best seller το βιβλίο "H καταγωγή των Αλβανών και οι Αρβανιτόφωνοι Έλληνες" - Συμβολή στο ζήτημα της Εθνογένεσης των Αλβανών

Ο Δημήτρης Ευαγγελίδης συνέγραψε την πιο πλήρη ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ μελέτη που κυκλοφόρησε διεθνώς για τους Αρβανίτες και τους Αλβανούς
Ένα ακόμη σημαντικό έργο του πολυγραφότατου Δημήτρη Ε. Ευαγγελίδη (γνωστού από τα μνημειώδη και μοναδικά στη βιβλιογραφία λεξικά του για τα αρχαιοελληνικά φύλα και τους λαούς του αρχαίου κόσμου, αλλά και του χρηστικότατου πρόσφατου βιβλίου του για την  «Αρχαία Μακεδονία»), που επανέρχεται ...δριμύτερος με το νέο του πόνημα για την καταγωγή των Αλβανών (Σκιπετάρων) και τους αρβανιτόφωνους Έλληνες.
Με στρωτή και ευκολοδιάβαστη γραφή, με συστηματική και απόλυτα τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία (580 υποσημειώσεις που παραπέμπουν σε δεκάδες επιστημονικά έργα, μελέτες, πρακτικά συνεδρίων και εξειδικευμένες εργασίες κυρίως ξένων ερευνητών και ειδικών), ο συγγραφέας αποδομεί μύθους και ευρύτατα διαδεδομένες αντιλήψεις για την εθνογένεση του αλβανικού λαού, αποκαθιστά την επιστημονική αλήθεια, προβάλλοντας τις τρέχουσες αντιλήψεις της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας στο ζητήμα αυτό.
Οι θέσεις του για τους αρβανιτόφωνους Έλληνες πολύ ενδιαφέρουσες, όπως και η οξεία κριτική του σε ορισμένους προβεβλημένους συγγραφείς της ...Εσπερίας, ξεσκεπάζοντας τις πολιτικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από πολυδιαφημισμένα βιβλία, τα οποία διαστρεβλώνουν τα πραγματικά γεγονότα και παρουσιάζουν μονόπλευρες απόψεις.
Το κεφάλαιο «Τα ιλλυρικά φύλα και η εμφάνιση των Αλβανών» αποτελεί κάτι το μοναδικό στην ελληνική βιβλιογραφία δεδομένου ότι προσκομίζονται τεκμήρια και ερευνητικά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά, αποδεικνύοντας ότι η σύνδεση μεταξύ των Ιλλυριών της αρχαιότητας, οι οποίοι εξαφανίστηκαν ως λαός από τον 3ο μ.Χ. αιώνα και των νεώτερων Αλβανών, η πρώτη μνεία για τους οποίους γίνεται στα τέλη του 11ου αιώνα, αποτελεί έναν κατασκευασμένο αλβανικό εθνικό μύθο από ένα στενό κύκλο Αλβανών μεταναστών στις ΗΠΑ, που απέκτησε ισχύ επίσημης κομματικής γραμμής και αδιαμφισβήτητης «επιστημονικής» αλήθειας επί καθεστώτος Εμβέρ Χότζα. Η ερμηνεία αυτής της κατασκευής τεκμηριώνεται με τις αναλύσεις ξένων επιστημόνων και ερευνητών (μεταξύ των οποίων και κορυφαίοι Αλβανοί διανοούμενοι) στο εξαιρετικό κεφάλαιο «Επιστήμη και πολιτική», όπου αποκαλύπτονται οι πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από αυτές τις μεθοδεύσεις.
Τέλος, ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα, αλλά και απολαυστικότερα κεφάλαια είναι ασφαλώς εκείνο με τον τίτλο «Υποθέσεις για την καταγωγή των Αλβανών» και ειδικότερα το τέταρτο μέρος του («Μη-συμβατικές θεωρίες»), όπου μεταξύ άλλων παρουσιάζονται και οι εργασίες Γάλλου εθνολόγου σχετικά με την ευρύτατα διαδεδομένη άποψη περί καταγωγής των Αλβανών από τους νεφελώδεις και επιστημονικά δυσδιάκριτους ...Πελασγούς.
Ένα βιβλίο που συνιστούμε να το διαβάσετε ανεπιφύλακτα.

Πληροφορίες στην κ. Σοφία Κεσίδου, 210 3316036, φαξ 210 3250421
E-mail: bookstore@infognomon.gr
Ηλεκτρονικές παραγγελίες στο www.infognomon.com
ISBN: 978-960-8362-64-2
Σελ.: 504
Τιμή: 25 ευρώ


73 σχόλια:

  1. Φρονώ ότι σήμερα πλέον, πρέπει να είναι ευρέως γνωστή η συστηματική τακτική διαφόρων κρατών, τα οποία χρησιμοποίησαν ή χρησιμοποιούν και σήμερα χρήματα, διάφορους επιστήμονες ιστορικούς, οι οποίοι χρηματιζόμενοι αφειδώς δέχονται να συγγράψουν πραγματείες τελείως ατεκμηρίωτες, στρεβλές και αντιεπιστημονικές, αλλά όσον γίνεται περισσότερο αληθοφανείς, με σκοπούς που εξυπηρετούν καθαρά πολιτικούς και γεωπολιτικούς στόχους.

    Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα, όπως το εκδοθέν βιβλίο υπό του θανόντος Özal με έναν πρόλογο γνωστού αλλοδαπού ιστορικού, στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κακομούτσουνος απελθών Özal προωθούσε τον ισχυρισμό πως ο Όμηρος ήταν Τούρκος ......, ήταν ο τούρκος Ομέρ.......!!

    Το υπ’ όψιν «ιστορικό βιβλίο» ανέλαβε (νομίζω} να σχολιάσει ο Καθηγητής κ. Βρυώνης, ο οποίος το «κονιορτοποίησε» τεκμηριωμένα με αδιάσειστα ιστορικά στοιχεία.

    Επίσης, εξ όσων γνωρίζω ο αείμνηστος σπουδαίος Αρχαιολόγος Αντώνιος Δημητρίου Κεραμόπουλλος, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ακαδημαϊκός, Μέλος της Γερμανικής Ακαδημίας Αθηνών, της Society for the Promotion of Hellenic Studies του Λονδίνου, με πολλές άλλες διεθνείς επιστημονικές διακρίσεις, έχει και αυτός συγγράψει σχετικές με την καταγωγή των αλβανών μελέτες.

    Συγχαίρω τον ΙΝΦΟΓΝΩΜΟΝΑ και τον Ιστορικό-Συγγραφέα της μελέτης κ. Δημήτρης Ευαγγελίδη για την σπουδαία αυτή προσπάθεια.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://ethnologic.blogspot.gr/2014/01/blog-post_19.html
    http://ethnologic.blogspot.gr/2010/04/blog-post_12.html
    http://ethnologic.blogspot.gr/search/label/%CE%92%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΧΕΙ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ!ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΤΙΤΛΟ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΝ ΓΕΝΕΙ! ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ('Η ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΩΣ ΕΝΑ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Τ Α Τ Ο Φ Υ Λ Ο ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΩΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΠΡΟΟΜΗΡΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (ΓΝΩΜΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΣΑ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ...ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ 1899 ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΑΙΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο Ι.ΚΟΥΜΑΡΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ Κ.Τ.Λ.!ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥ ΔΕΙΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΠΡΟΟΜΗΡΙΚΗ (ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΕΙ Ο ΙΩΝ.ΠΑΣΑΣ)ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ! ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο κ.ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΙΧΛΩΔΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΗΣΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ! ΑΜΑΝ κ.ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ ΑΜΑΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποσό πιο χαζός μπορείς να γίνεις αλήθεια ;Πετάς αόριστες θεωρίες ατεκμηρίωτες σε ενα καζάνι μαζί με κάποια ονόματα χωρίς να παραθέτεις βιβλιογραφία και έπιπλεον προσβάλεις εάν αμιγώς ελληνικό φύλο τους Ποντιουσ που το αποδεικνύει περίτρανα η γλώσσα τους το κατα ποσό είναι Έλληνες η όχι και θεωρείς ότι έκανες το χρέος σου να αποσαφηνίσεις την αλήθεια .Αυτος ο τόπος ποτέ δεν θα πάει πραγματικά εκεί που του αξίζει άλλωστε είναι στο ελληνικό DNA ο άκρατος διαχωρισμός βλέπε πόλεις κράτη κτλ.Μονο ένας ηγέτης μεγέθους Μεγακου Αλεξάνδρου το κατάφερε.Ντρεπομαι πάντως για τις απόψεις σου και τον τροπο που τις εκφράζεις τραβά να ταχθείς με τις απόψεις Φίλη και Ρεπούση ανθέλληνικη κόπρο μηχανή .

      Διαγραφή
    2. Τραβά κάνε πάρεα με τον Μπαλαντινα κόπρο μηχανή αλβανικια σε καταλάβαμε.Κατι κοπριές ακόλουθοι του Σώρρα γράφουν με κεφαλαία χωρίς σημεια στίξης κτλ που πρώτον δηλώνει ποσό αγράμματοι είστε και δεύτερον τι Ωραιο κοπάδι είστε .Τολμας και κρίνεις τους Ποντίους και την καθαρότητα τους το μόνο ελληνικό φύλο που υποστεί γενοκτονια γιατί δεν έσκυψε να του τον φορέσουν και προβάλεις του ήρωες του 21 λες και είναι κτήμα σου πατριδοκαπηλε.Οι Αρβανίτες δεν είναι Αλβανοί οι Αλβανοί είναι Καυκάσιοι και δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας να το καταλάβεις .Κανε μια αναδρομή στην γλώσσα τους που είναι κατασκεύασμα κυρίως Ιταλών και δες τους και φυσιογνωμικά και πες μου με πιο και τον Βαλκανίων μοιάζουν και σωματικά και στα χαρακτηριστικά του προσώπου .Δεν είναι τυχαίο που με την πρώτη καταλαβαίνεις ανάμεσα σε εκατοντάδες αλλοδαπούς ποιος είναι Αλβανός .Κοπροσκυλο ανθέλληνα τραβά στην σπηλιά σου .

      Διαγραφή
    3. THEODOROS συμφωνω μαζι σου, ο συγγραφες προφανος ειναι ασχετος η κακοπροερετος. οπως τοσοι και τοσοι που δεν νοιαζονται πολυ για την αληθεια,αλλα για να εξυπηρετησουν διαφορα συμφεροντα. Ειναι πολυ απλο, βαλτε εναν αλβανο να μιλησει με εναν αρβανητη κ εναν αρμπερες της ιταλιας και θα συνενωηθουν χωρις κανενα προβλημα οχι μονο εξετιας της αλβανικης γλωσας, αλλα και λογο των κοινων εθημων, ηθων, παραδωσεων. επεισης ειναι ατελιωτα τα γεγωνοτα οτι ειναι η ιδια φυλλη.
      ειναι κριμα απου ακομα συνεχιζουν διαφοροι κυκλοι να ελληνοποιουν "εθνικα" "ιστορικα" ακομα κ φυλλετικα τους μη ελληνες. κ ειδικα τους αλβανους. αυτα φερνουν μονο καταστροφες ,εμφυλιους και δυστηχια στον λαο.και τωρα με το ιντερνετ ειναι αχρηστες οι προσπαθειες αλλιωσης της ιστοριας

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Και η ζουλου μιλανε αγγλικα,αυτο τισημαινει? οτι ειναι αγγλοι!

      Διαγραφή
    6. καθαροαιμοι,απ τα χωρια του Μπριστολ κρατανε

      Διαγραφή
    7. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ,Η ΕΡΕΥΝΑ DNA,αποδεικνύει ότι οι Βορειοηπειρώτες ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΦΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ!!!!!!!!
      Για διαβάστε''To DNA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ''του Ομότιμου Καθηγητή του ΑΠΘ Κ.Τριανταφυλλίδη,όπου παρουσιάζονται έρευνες από 11 Πανεπιστήμια -όπως το Στάνφορντ-και έρευνες από ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ και επιτροπες.......

      Διαγραφή
  4. @Theodoros Δεν χρειάζεται να κρύβεσαι πίσω από ψευδώνυμα, σε καταλάβαμε από τα παραληρήματά σου. Αντί να τρολλάρεις τον κ. Ευαγγελίδη που σ’ έχει ξεσκεπάσει ασχολήσου με τα ματζούνια σου, τα βότανα και τις θεραπείες για τον καρκίνο που ξεδιάντροπα διαφημίζεις χωρίς να υπολογίζεις ότι υπάρχει και εισαγγελέας. Έχεις και το θράσος να αμφισβητείς και την ελληνικότητα των Ποντίων τρελαμένε Αλβανόφιλε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Theodoros
    «Θέλει ο Μάριος να κρυφτεί και η ...ψυχοπάθεια δεν τον αφήνει» για να παραφράσω την γνωστή λαϊκή ρήση. Έχεις καταντήσει διαδικτυακό σούργελο με τις επιθέσεις και το υβρεολόγιο εναντίον ενός ανθρώπου που δεν πρόκειται να τον φτάσεις ούτε στο μικρό σου δαχτυλάκι. Παλαβιάρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχαχα! Καλέ μου Μάριε είσαι απίστευτος. Έχω κοινοποιήσει σε πολλούς φίλους μου το βιντεάκι σου αυτό: https://www.youtube.com/watch?v=cifD97a4Ips και έχει γίνει ανάρπαστο! Από το πολύ γέλιο έφτιαξαν καινούριο συκώτι! Να είσαι καλά να μας φτιάχνεις την ημέρα! Τα αγγλικά σου άπαιχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΛΑ ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ (Ο ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ! ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ κ.ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΥΛΟ! ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΟΙ "ΑΝΑΤΟΛΙΤΕΣ" ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ! ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΒΟΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ! ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ 1821 ΗΤΑΝ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ(ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ)
    Υ.Γ. Ο ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ!!! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ...ΕΕΕΕΕΕ....΄?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ απέκτησαν γραφή πριν 100 χρονια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!χαχαχαχα

      Διαγραφή
  8. Τον Ιφικρατη Αμυρα τον εχω δει 1-2 φορες στην τηλεοραση, ουτε καν ηξερα οτι εχει ιστοσελιδα...απο εκει και περα, δεν κανω διαλογο με εναν καραγκιοζη που ανεβαζει βιντεο στο οποιο αυτοαποκαλειται "διασημος γλωσσολογος-εθνολογος", ενω δεν τον ξερει ουτε η μανα του, αποκαλει τον Ιακωβο Θωμοπουλο,, "γλωσσολογο"(εδω γελαμε) και ενα σωρο αλλα παραληρηματικα, αντεπιστημονικα και αντιφατικα(οπως το οτι μια δηλωνει Ελληνας-βλ. βιντεο-και μια δηλωνει Αλβανος-βλ. μπλογκ Ακριτα). Τουλαχιστον εγω σου προσαπτω πραγματα τα οποια εχεις γραψει, ενω εσυ μεσα στο παραληρημα σου με λες νεοναζι, ιουδαιοχριστιανο κλπ, χωρις καν να ξερεις ποιος ειμαι και τι πιστευω...
    Υ.Γ. το οτι το βιβλιο σου αποτελειται απο 1200 βιβλιογραφικες παραπομπες συνιστα αποδειξη επιστημονικοτητας? Αν νομιζεις πως ναι, εχεις παρει διαζυγιο με εννοιες οπως "επιστημονικοτητα", "μεθοδολογια", "δεοντολογια" κλπ! Τα ιδια ελεγε κι ενας ανεκδιηγητος παπας πριν απο καποια χρονια που εγραψε ενα βιβλιο για τον ερχομο του Αντιχριστου, ελεγε δηλαδη οτι χρησιμοποιει παραπομπες και τεκμηριωνει αυτα που γραφει! Δεν εχει σημασια το αν παραπεμπεις, αλλα το που παραπεμπεις, αγαπητε ψυχοπαθη και κακασχημε αντεπιστημονικε καραγκιοζη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαχά.Χοχό.Μεγάλη έκαμες τη διαφορά.Για χάρη σου το διασκεδάζουν και γελούν και μόνο συντροφίες του Βορρά μας,παλικάρι'ακύ(οί)μαν(η)τα και θαρραλέα,τολμηρά.Τι να σου 'πω;Πού να 'σ'τα λέω,τώρα;'Σ(τ)ου κωφού,μωρού,τυφλού την αφιλόξενη τη θύρα;Κάτι 'θύμιζ(σ)ες από τα παιδικά(καρτούν..):πολλάκις πως παιγνίδια οδηγούν και 'στην πυρά(εκτός από το ''ανιστόρητος'' της πολυπροσωπίας που και σου αξίζει και τα μάλα έμαθες ν'απομιμήσαι και αποστηθίζης άλλ'απέρριψες την επιστήμη για φακή μιας εβδομάδος).Μέταλλα βαρέα(και ιδίως ανθυγιεινά)και τ'αγενή,εκείνα,τα ιχνοστοιχεία,για το ύψος σου'ολίγος οίνος για την κάρα σου,το στόμαχο δεν έβλαψεν ουδένα και ουδόλως(μόλο που προτρέχεις τόσο για να σε γνωρίσουμε και γνωρισθής καλύτερα/πληρέστερα/ευρύτερα..)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σύμφωνα με την παράδοση, την οποία διασώζουν οι Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς και Ιουστίνος, η παρακαυκάσια Αλβανία είναι δημιούργημα των Αλβανών, κατοίκων της ιταλικής πόλεως Άλβα, οι οποίοι μετανάστευσαν με αρχηγό τον Ηρακλή. Οι επίμαχες λοιπόν λέξεις σχετίζονται με την ελληνική γλώσσα καθώς και με τη λατινική, συνάμα δε με τον απώτερο Ελληνισμό, αφού η ίδρυση της απόμακρης Αλβανίας του Καυκάσου ανάγεται στον κύκλο των άθλων του Ηρακλή»
    ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΚΟΜΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:
    «..Φαντάστηκα έναν Ελληνισμό μεγάλο,έμορφο,με την δημοτική του γλώσσα,έναν Ελληνισμό,πού περιλαβαίνει μέσα του καί την αλβανική ψυχή καί γλώσσα,τη συγγενική του»:Iων.Δραγούμης! ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ...ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΧΩ ΚΙ ΑΛΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε φίλε,χρειάζεσαι στ’αλήθεια ψυχίατρο,ψυχαναλυτή επειγόντως.Είσ’εντελώς για χαβαλέδιασμα,βλακόμουτρο του Παλαιού Ψυχικού και της Καλλιθέας.Δεν κατάλαβες ακόμα πως τα διδ(κτ)ακτ(τ)ορικά σου δεν σε κάνουν αυτομάτως,απαραίτητα και σοφότερο,ότι είναι άχρηστα,προ’ι’όντα μιας απαρχαιωμένης λογοκλοπής,μάθησης(γι’αυτό υπάρχει και η νέα -και- κατά το προσφάτως σχετικά πολυσυζητημένο υπόδειγμα του γκερμανικολιμπεράλιους-νεογερμανοτσολιάδικους Χατζη-Μαρκάκη-ς);Ρε φίλε,μόνο νεοέλληνες,ξενέρωτοι,ξεβράκωτοι,χαζοφοιτητάκια των Αθηνών και της Αθήνας γράφουν κάτι τέτοια.Δεν πήρες είδηση εσύ;Δεν παίρνεις από λόγια;Πού συχνάζεις ακριβώς είπαμε;Πού ζεις;Με το Φάσσιον Τιβί κοιμάσαι και ξυπνάς κι ονειρεύεσαι;Ποιος σε δίδαξε(εσένα);Ο Τσόμσκυ ή ο Έκο,ο Πουτσίνι ή ο Βάγκνερ,η θεια ή ο θειος;Δεν παρατηρείς λίγο ότι γράφεις βάσει θεωριών άλλων αιώνων κι εποχών και όχι για χάρη της επιστήμης,επιστημονικά,καθαρά επιστημονικά,έστω για τις τελευταίες εξελίξεις τού σήμερα,στο σήμερα,για το σήμερα;Τον ξέρεις προσωπικά,επί προσωπικού πολλού αυτόν τον άνθρωπο και γράφεις έτσι;Ποιος σε διόρισε εσένα συσχολιαστή εδώ και μάλιστα αυτού του είδους εδώ;Μου λες;Άλλη νεοπροτεσταντική παραφυάδα μάς προέκυψε εδώ από εδώ λοιπόν,Ευρωπέ(αίγ)ων του καναπέος και του λαπιτοπίου;Όσες παράδες,όσα φραγκοδίφραγκα και να/αν έχεις,φίλε,για νέου αππλικέισσον,ένας περισπούδαστος περίζητητος χωριάτης θα μείνεις,αν και ζεις στο δεινόν(το ''κλεινόν'' να μας λείπει)άστυ(ή και κατάγεσαι απ’αυτό..).Το μόνο που ξέρεις καλά είναι να αναπαράγεις,δηκτικά και κουραστικά,αποκαρδιωτικά και μονότονα,εξουθενωτικά και μονόπλευρα,μονόχνωτα και μονοθέματα και να εκθέτεις σαν άλλος θεατράρχης την ανοησία σου/του(το νιρβάνα του Βούδδα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΡΧΑΙΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ.... ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΒΑΛΛΕΙΣ Ή ΜΟΝΟ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ? ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ! ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΥΛΟ Ή ΟΧΙ Ή ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ? (ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ) ΛΕΓΕ ΛΟΙΠΟΝ..... ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 'Η ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Περιμένεις απάντηση 'σε δεδομένη απάντηση;Τόσο μακακάο(υ),πια;Για τι δεν αυτοπαραιτείσαι από τη συγκεκριμένη επιστήμη;Δε συνάδει με τα ψυχολογικά σου,βλέπεις.Ή πολύ budala είσαι(και μένεις)ή αγνοείς τους πάντες και τα πάντα εδώ,μέσα,από εδώ μέσα.Τι μελετάς σχετικό προς το θέμα μας;Για κόπιασε και κάμε και μια σοβαρή δήλωση(για)να σε 'δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΡΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΟΧΙ ΠΑΠΑΝΤΖΕΣ ΚΑΙ ΕΥΦΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΕ! ΑΣΕ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ!ΠΕΣ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ! Ή ΜΟΝΟ ΝΑ ΛΕΣ "ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ" ΕΙΣΑΙ? ΑΠΑΝΤΑ ΝΤΕ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πρώτος-πρώτος 'μίλησες για αυτοχθονία πρώτος και να τη δικαιολογήσης.Δεν είναι θέμα μου και δεν με αφορούν οι σχολιασμοί σου,εδώ,όπως και όλων,των υπολοίπων(δεν-δεν..),που και παρακολουθούν,νομίζω,ΚΩΛΟΜΑΛΑΚΑΝΤΡΙΚΟ.Δεν είναι αυτόχθονες οι Σκιπετάροι,βλακάκο.Τα στοιχεία 'βρίσκονται και δίδονται εδώ αλλά και αλλού αλλά οι μωρότυφλοι είναι πιθανοαπίθανο να 'δουν και κατανοήσουν διότι είναι αστοιχείωτοι,ανερμάτιστοι,ΜΑΛΑΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΣΩ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕ ΠΑΡΕ ΜΕΡΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΚΕ...
    Ο Κυριάκος Κάσσης στο βιβλίο του «Προϊστορία της Μεσογείου. Ατλαντίδα, αρχαίοι λαοί και Ελληνισμός» (σελ. 91) γράφει για τους Δαρδάνους: «Οι Δάρδανοι ήταν λαός αρκαδικής ή κρητικής καταγωγής που με την αιγίδα-αρχηγία του γενάρχη ή ηγεμόνα τους, του Δαρδάνου (αν ήταν Αρκάδες) ή του Ιδαίου Διός (αν ήταν Κρήτες) αποίκησαν την Αιγηίδα στις εκβολές του Αξιού (Β. Ελλάδα) πριν τον καταποντισμό της περιοχής του Δευκαλίωνος
    Όμως ο Έλληνας διανούμενος Φ. Βιρβιλής το 1899 στο περιοδικό της πατριωτικής εταιρείας Ελληνισμός του Νεοκλή Καζάζη που αγωνιζόταν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και εναντίον του βουλγαρικού επεκτατισμού σε άρθρο του με τίτλο «Αλβανοί και Έλληνες» έγραφε: «Αίμα Αλβανικόν μυριάκις ανανεωθέν ρέει εις τας φλέβας πλείστων Ελλήνων από των Κεραυνίων μέχρι του Μαλέα. Και όταν γίνεται λόγος περί Αλβανίας και Αλβανών, πώς να μη αισθανθώμεν ότι περί ημών ομιλούσιν, ότι περί ημών τεκταίνονται καπηλίαι και σκευωρίαι και πολιτικαί κερδοσκοπίαι; Υπάρχουν μάλιστα μεταξύ ημών πολλοί εν αυτή τη καρδιά της Ελλάδος, οι οποίοι έχομεν το Αλβανικόν αίμα τόσο γνήσιον, τόσο καθαρόν, όσον και οι ουδέποτε καταλιπόντες τας παρά τον Δρίνον Ιλλυρικάς φωλέας των αδελφοί ημών. Το Αλβανικόν ζήτημα λοιπόν δεν είναι δι’ ημάς ξένον, αλά συνέχεται με αυτήν την ιδίαν ημών ύπαρξιν».
    ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ....«...Έλληνες καί Αλβανοί είναι δύο λαοί με κοινή ιστορία,κοινή καταγωγή καί με κοινά ήθη καί έθιμα...Άγνωστο πόσες μορφές ηρώων τού Ελληνικού Πανθέου φέρουν στις φλέβες τους Αλβανικό αίμα..»:εγκυκλοπαιδικό λεξικό «Ήλιος»--«Γεωφυσική,Φ. Ανθρωπολογία καί Εθνολογία καί Ηθολογία,Προϊστορία καί Ιστορία,Γλωσσολογία ακόμη, συμπίπτουν επί της υπάρξεως στενής συγγενείας Ελλήνων καί Αλβανών»:Πρακτικά Συνεδρίων Ελληνικής Ανθρωπολογικής Εταιρείας τού έτους 1943,Αθήναι ,σελ. 30-42-
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΞΕΝΟΙ ΔΑΧΤΥΛΟΙ" ΧΩΡΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΜΟΑΙΜΟΥΣ ΛΑΟΥΣ! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ....Η ΑΓΝΟΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ....ΗΛΙΘΙΕ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tο DNA σε διαψευδει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Για αυτό μόλις δω φάτσα Αλβανού νομίζω ότι βλέπω συγγενή? Δεν έχουν καμία διαφορά φυσιογνωμικα από τους Έλληνες εάν εξαιρέσεις τις τηγανιες που έχουν φάει... Μια μπρος και μια πίσω... Κατά τα άλλα έχουν δύο χέρια και δύο πόδια όπως οι Έλληνες.

      Διαγραφή
  18. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΑ...
    Για διάβασε και αυτά τι πίστευαν για τους Έλληνες και Άλβανους το 19οαιώνα!Από πολλού ήδη χρόνου η Πελασγική φυλή, η άλλοτε εκπολιτίσασα την Ανατολή, καταμερίζεται και έκαστος αυτής κλάδος χαίρει κατ’ ίδίαν, φρονών ότι κτάται ιδίαν εθνικήν ύπαρξιν, ενώ πράγματι ο καταμερισμός ούτος συντελεί προς την εξασθένησιν εκάστου αυτών και προς επικράτησιν άλλων φύλων. Άλλοτε το όργανο του καταμερισμού τούτου υπήρξε η θρησκεία. Οι μάχιμοι Μυρδίται, οι ατρόμητοι Τόσκοι, ελησμόνησαν ότι είναι τέκνα μιας και της αυτής μητρός, μετά των λοιπών Πελασγών άμα μεταβάλοντες θρήσκευμα. Οι Βρυώναι ελησμόνησαν ότι η ρίζα του γένους αυτών υπήρξεν αυτοκρατορικός οίκος του Βυζαντίου, και οι Βέηδες των Τυρράνων ότι ρέει εις τας φλέβας αυτών αίμα του Καστριώτου. Η διαίρεσις ημών Αλβανών και Ελλήνων διευκολύνει το κράτος άλλων. Μίαν ημέραν εξυπνήσαντες, θα ίδωμεν αίφνης ότι απωλέσθημεν, νομίσαντες ότι αναγεννώμεθα» («Σκέψεις ενός Αλβανού», εφημ. Νεολόγος, αριθ. Φ. 617, 1870). ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι συγκεκριμένοι προαναφερθέντες είναι διάσημοι αν-επιστήμονες,μη επιστήμονες,απατεώνες,ελλαδέμποροι για τους γνώστες των σχετικών πραγμάτων,επα'ί'οντες.Για διανοουμένους γράφεις;Επ'ίσης,η ημιμάθεια αδυνατίζει τον εγκέφαλο,μαλάσσει και,συγχρόνως,εκμαλακύ(αί)νει τα κύτταρά του,την αφελεστάτη καρδία.Κωλομαλάκα,τι θα έγραφες,νομίζεις;Θα διέφευγες;Μόνος σου στήνεις την παγίδα σου(λάκκος λεόντων)με τις ασυναρτησίες σου που τις βλέπουν άπαντες,να 'ξες,'ξέρε,καλό πολύ θα ήταν,είναι να γνωρίζης και/για να μη νομίζης(άλλο...τουλάχιστον..)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εδώ,φίλε,δεν υφίσταται,'κομμένη η...ενθύμηση και φαντασίωση,να μ(σ)ας λείπουν.Ή υπάρχει μια κάποια συγκρότηση ή...αυτοπαρακολουθείσαι,συνεχίζεις μόνος σου(τις κουταμάρες);Τη βαλίτσα πού την πηγαίνεις,φίλε;Θα μας 'πης,γράψης;Σε συμφέρει;Είναι και θα είναι προς το συμφέρον σου να μάθης ή να μη μάθης,δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εδώ,φίλε,δεν υφίσταται,'κομμένη άρδην,σύριζα,συθέμελα(η)η...ενθύμηση και φαντασίωση,να μ(σ)ας λείπουν.Υπάρχει μια κάποια συγκρότηση ή...αυτοπαρακολουθείσαι,συνεχίζεις μόνος σου(τις κουταμάρες);Ή υπάρχει μια κάποια συγκρότηση ή...αυτοπαρακολουθείσαι,συνεχίζεις μόνος σου(τις κουταμάρες).Τη βαλίτσα πού την πηγαίνεις,φίλε;Θα μας 'πης,γράψης;Σε συμφέρει;Είναι και θα είναι προς το συμφέρον σου να μάθης ή να μη μάθης,δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εδώ,φίλε,δεν υφίσταται,'κομμένη άρδην,(τ)σύριζα,συθέμελα(η)η...ενθύμηση και φαντασίωση,να μ(σ)ας λείπουν.Υπάρχει μια κάποια συγκρότηση ή...αυτοπαρακολουθείσαι,συνεχίζεις μόνος σου(τις κουταμάρες);Ή υπάρχει μια κάποια συγκρότηση ή...αυτοπαρακολουθείσαι,συνεχίζεις μόνος σου(τις κουταμάρες).Τη βαλίτσα πού την πηγαίνεις,φίλε;Θα μας 'πης,γράψης;Σε συμφέρει;Είναι και θα είναι προς το συμφέρον σου να μάθης ή να μη μάθης,δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΟΥΤΟΡΝΙΘΙΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΑΛΛΑ ΠΑΡΕ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ CARLETON COON (ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟ ΤΩΝ ΗΠΑ) One special group, the Sphakiots, living near the western end of the south side of the island, differ from the other Cretans in a number of characters; they are very tall, with a mean stature of 175 cm., and meso- to sub-brachycephalic, with a mean cephalic index of 81.6. They have especially large heads, with a mean length of 191 mm. and breadth ci 155 mm.; their faces are longer than the others, and equally broad or broader. Morphologically Dinaric types are common among them; they may be compared with Montenegrins and the northernmost Ghegs. According to the general assumption of authorities on Crete, the Sphakioti are the partial descendants of the Dorians who invaded the island at the end of the Minoan period. That some of them do resemble the traditional Spartan type is very likely. One can only derive them from the north, from the region in which the larger branch of the Dinaric race was formed.
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΑ ? ΟΙ ΣΦΑΚΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΚΕΓΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΓΚΕΓΚΗΔΕΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΤΥΠΟ ! ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΙ "ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ" ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΟΜΟΑΙΜΟ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΣΦΑΛΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ!ΑΝΤΕ ΒΑΛΤΑ ΠΑΝΚΑΚΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΛΕΤΟΝ ΚΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ! ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ! ΑΙΝΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου δέν καταλαβαίνεις γρί από αυτά πού διαβάζεις...Ο Διναρικός τύπος είναι ευρύτατα διαδεδομένος σέ όλη τήν δυτική Βαλκανική καί στίς ορεινές περιοχές τής υπόλοιπης Ευρώπης...

      Διαγραφή
  24. Ω Σ Τ Ε ΥΠΗΡΞΕΝ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ,Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΟΣ,Ε;ΕΙΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ;ΕΙΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ.


    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%82_%CE%9C%CF%80%CE%BF%CE%AC%CE%B6
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CE%BF%CF%85%CE%B8_%CE%9C%CF%80%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%84
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

    Ίσως αυτά και να μας καλύψουν για μιαν αρχή καλήν,έστω και με τα παραποιητικά και αμφιλεγόμενα,χαλκευόμενα και χαλκευθέντα,χαλκεία,αναξιόπιστα,στοιχεία των Βίκι,που μας δίνουν οι Βικιπαίδειες.Αυτούς και αυτά περιγράφεις και,μάλιστα,ιδίως,τόσην ώρα,'μικρέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΣΥ ΜΕΓΑΛΕ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΦΕΡΝΟΥΜΕ " ΩΣ ΑΝΤΙΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ" ΓΙΑ ΦΕΡΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΟΥ....ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ....ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΤΑ ΑΝΩΘΕΝ ΣΑΙΤ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΝΑ ΔΩ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ...ΠΟΤΑΠΕ...ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γελώ και χαίρομαι που σ'εκνευρίΖΩ(απόδειξη υγείας),όπως και καθ'ότι ανόητος(είσαι πράγματι και τον οποίον τόσο βλέπω για πρώτη μου φορά...),πάσχων υπό κλαψομουνιάσεως(ανεξηγήτου;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. α.καλά...έχεις ξεφύγ...και νόμιζα ότι θέλεις να αντιπαραθέσουμε στοιχεία συγνώμη έκανα λάθος τώρα κατάλαβα μετά τον μπάφο σου έρχεται
    ακράτεια μαλακίας...εντάξει εντάξει μην ξερχαμανιάσεις...συνέχισε την μαλακυνσή σου άμα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τα δύο πρώτα σχόλια (οικολογια-γεα και αρχαίος χριστιανός) είναι σοβαρά και αξιόλογα. Από κεί και κάτω, έως το παρόν σχόλιο, τί ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ είναι αυτό πού αναπτύσσεται;
    Προφανῶς, κάποιοι ἐνοχλήθηκαν σφόδρα από το ενδεχόμενο και μόνον νά είναι ἀληθή και βάσιμα όσα γράφει ο κ. Ευαγγελίδης.
    Ο δέ χαρακτηρισμός "τουρκόσποροι", που χρησιμοποιούν, δείχνει ότι θέλουν νά μπερδέψουν τά πράγματα, πάση θυσία, αφού εκφράζουν τόν ποινικώς κολάσιμο και ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ρατσισμό τους σε βάρος των εκ Μικράς Ασίας Ελλήνων.
    Τούτο, για να θολώσουν τά νερά, μέ ύβρεις, και να αμφισβητήσουν διά λάσπης και όχι κριτικής την ἐπιστημονικότητα της έρευνας του κ. Ευαγγελίδη. Κάθε ψευδόμενος, καί δή ἀκραίος ἐθνικιστής Ἀλβανός, τούς χρειάζεται, εν είδει "χούλιγκανς"τοῦ διαδικτύου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δεν είναι τυχαίο που ενοχλούν.Από του σημείου της κριτικής φωνής αντιστάσεως προς ένταξι 'σε μια ταυτότητα έως εκείνου της ευθείας επιδόσεως 'στη λιθοβολία μέσω συκοφαντικών δημοσιεύσεων ελλείψει επιχειρημάτων υφίσταται ένας πολύ λεπτός διαχωριστικός υμένας,αυτός της παγιώσεως και αναπαραγωγής θέσεων εκτός σημερινής πραγματικότητος αλλά και εναντίον μιας άκρως στοιχειώδους υπάρξεως νοημωσύνης 'στο σύγχρονο κόσμο των λέξεων και συνθημάτων αλλά και της προκλήσεως...''διαλόγου''χωρίς τον εντοπισμό λόγου,περιεχομένου,ουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τα πράγματα δεν πρέπει να συγχέωνται.Από τη μια έχεις έναν απαθή λαό και την άλλη τους Σκιπετάρ που εκμεταλλεύονται κάθε θυσία σου για να προβάλλουν τις ανεδαφικές των αξιώσεις.'Σε όλα αυτά είτε συνομιλείς και ενημερώνεις είτε σιωπάς και μελετάς.Τρίτη οδός και μια τρίτη μέση λύσι δεν υπάρχει,Νικηφόρε,εκτός και αν υποθέσουμε ότι είναι δίκαιο 'στο διαδίκτυο να διασπείρωνται από υπερβολικά ως ελλειπτικά σχολιασμοί χωρίς την αμεσότητα μιας απαντήσεως ή και ανταπαντήσεως και αδιαφόρως εάν και κατά πόσον προσβάλλονται άνθρωποι που δε συμμετέχουν(έκλαβέ το και...γνωμικώς καθώς μελετώ το συγκεκριμένο πόνημα)'στη μεγάλη χορεία της σχετικής αλλά και άλλης αθηνα'ι'κής,κατά τινα τρόπον,περιπλοκής και περιπετείας τού τύπου ''όλοι για όλα'',''ουδείς για όλους'',όπως και ''ουδείς δια μηδένα''ή και,ακόμη-ακόμη,''ισότητα και ισοτιμία απολύτως από όλους προς τους πάντες αλλά και χωρίς,μέσω,εν τέλει,ελαχίστων''..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανάμεσα στην αντιπαράθεση Θεοδώρου και αρχαίου χριστιανού χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνώσεις κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο ένας είναι επιστήμημονας και ο άλλος είναι απλά ένας αρχαίος ΜΑΛΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εάν επιστήμων ορίζεται ως μπλόγκερ που τυχαίως και αντιδραστικός έγραψε μερικά σχόλια 'σε ανάρτηση για ένα βιβλίο ως δήθεν κριτική του,τότε και δέχομαι το χαρακτηρισμό σου και ζητώ ταπεινώς συγγνώμη.Άλλως πως,σου επιστρέφεται πολλαπλασίως,ω φίλε.'Ξέρεις,δεν έχω τα μέσα να κρίνω βιβλία που δεν έχω μελετήση και να συγ-κρίνω,μάλιστα,τις προθέσεις συγγραφέων περί των οποίων δεν έχω ιδέα.Τι είδους...αντιπαράθεση(σοβαρή..)περιμένεις να γίνη μεταξύ καθυβριζόντων/(/-)καθυβριζομένων και λιβελ(λλ)ογράφων,σκαιών,συκοφαντών;Ο ύ τ ε με γνωρίζεις,ο ύ τ ε σ α ς γνωρίζω.Αίσχος.Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ειστε ολοι καφροι κ αμορφωτοι, χωρις λογικη κ επιχειρηματα! Μπραβο! Η δικη μου θεση ειν οτι υπαρχουν διαφορετικες πληθυσμιακες ομαδες που συνθετουν το αλβανικό εθνος. Διαφερουν διγουρα οι νοτιοι κ οι βορειοι. Επιπλεον μιας κ ειμ απο τη Θεσπρωτια κ τους εχουμε φαει στη μαπα τοσσ χρονια κ μας κ εχω παει δυο φορες μεχρι Ελ - Μπασαν , παρατηρω τα εξης. Οι Αλβανοι στην πλειοψηφια υους ΔΕΝ ειναι Ελληνες, ειτε αρεσει ειτε οχι! Ελαχιστοι εξ αυτων εχουν μεσογειακη επιρροη, κ το τονιζω, ΕΠΙΡΡΟΗ, οχι ταυτοσημια, ενω εχουν αναμεικτα χαρακτηριστικα, συναντας απο νανους, μεχρι πανυψηλους κοκκαλιάρηδες, κατακόκκινους, κατασπρους, μαυριδερους, με ιδιαιτερα χαρακτηριστικα προσωπου, χαρακτηριστικοτατη κεφαλικη κατατομη, χαρακτηριστικες κυρτες μυτες, χαρακτηριστικα "πεταχτα" αυτια. Δεν ειναι στοιχεια που τα εχοθν απαραιτητα ολοι οι αλβανοι, αλλα συναντώνται συχνα σ αυτους. Ειδικα οσοι προερχονται απο τα χωρια , που βρισκονται στα γειτονικα βουνα του Ελ - Μπασαν, ειναι αρκετα ομοιογενεις, με πολυ χτυπητα χαρακτηριστικα! Συγγνωμη γ το καφροι, αλλα ....ας εχουμ ενα επιπεδο κ μια ομονοια σαν Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Επιπλεον σιγουρα απο τη νοτιο μεχρι κ την κεντρικη περιπου Αλβανια, ειναι λογικο κ επομενο να βρει κανεις, απο Ελληνες, μεχρι ελληνογενεις, ή πληθυσμο με ελληνικη επιρροη. Αλλα οι καθεαυτο Αλβανοι, δεν ειν Ελληνες. Εξ αλλου αν η βορειος Ηπειρος μας ειχε δοθει οταν την ελευθερωσαμε, οι αλβανόφωνοι εκει τυχον χρισταινοι, θα ειχαν λογικα εξελληνιστει, οι οποιοι κ προφανως θα ηταν πιο κοντα με μας εθνολογικα ετσι κ αλλιως, ειτε ως απογονοι εξισλαμισμενων χριστιανων ειτε ως- αν ισχυει - απογονοι συγγενικων φυλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Η AΛHΘEIA EINAI ΠΩΣ O ΛAOΣ TΩN ΣKIΠETAPΩN ANΔPΩΘHKE ΣE ΠAPAΔOYNABIEΣ ΠEPIOXEΣ NOTIΩΣ THΣ ΣHMEPINHΣ POYMANIAΣ KAI YΠHPΞE KATA TI ΠPOΓENEΣTEPOΣ TOY ΣΛABIKOY KOΣMOY.AYTA ΓIA NA ΣYMΠEPIΛABOYME OΛOKΛHPO TO ΠΛAIΣIO,OΛEΣ TIΣ ΔYNATEΣ AΛΛA KAI ΠIΘANEΣ EKΔOXEΣ KAI NA MHN ΠAPAΣYPOMEΘA ΣE AΔIEΞOΔOYΣ ΣYΛΛOΓIΣMOYΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δεν ξέρω πλέον ποιούς ή τί νά πολεμήσω τό πλοίο δεν υπάρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Προτείνω όσοι βωμολόχησαν να σβήσουν μόνοι τους τα σχόλιά τους. Προσβάλλουν όλο το blog. Όσο για τους εαυτούς τους, δικό τους θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Οι Αλβανοί για πρώτη φορά ως βοηθητικό προσωπικό των Ιταλών στον Ιταλοαραβικό πόλεμο του 2ου μ.Χ αι. Για ποιο αλβανικό Έθνος μιλάμε. Γκέκηδες και Τόσκηδες ειναι ελληνικής καταγωγής. Από τα Τίρανα και πάνω έχουν εγκατασταθεί οι Κατσαπλιάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. οι αρβανίτες ειναι αλβανοί έποικοι:Ιστορια Β Λυκειου 1978 -1979} συγγραφέας Καλοκαιρινός ---Θεμα πανελληνίων εξετάσεων για είσοδο στην παιδαγωγικη ακαδημια το 1978 :αλβανικοί εποικισμοι στην Ελλάδα " -οταν 'εδινα εξετάσεις για δάσκαλος τ0 1978-79) Εχω μεγαλώσει στην Λοκρίδα-Λαμία και ξερω οτι ειναι "δεύτερα ξαδελφια μας" .αλλά οχι Ελληνες , με συχνά επεισόδια μεταξύ Ελλαδιτων και Αρβανιτών ,αλλά είχαν ελληνικη συνείδηση Μετα τόν ερχομό των Νοτιοαλβανων μεταναστών το 1991 έχουν αρχίσει να διαφοροποιούνται,συνειδισιακά Στα αστικα κέντρα της Βοιωτίας-Αττικής-Κορίνθου κλπ έχουν γίνειπολλοί μικτοί γάμοι ,ενω την γλώσσα τους την ξέρουν μόνο οι ανω των 50ετών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Μετα τόν ερχομό των Νοτιοαλβανων μεταναστών το 1991 έχουν αρχίσει να διαφοροποιούνται,συνειδισιακά¨...τι εννοεις;

      Διαγραφή
  41. Νομιζω οτι ελληνας ειναι οποιος ετσι πιστευει.
    Οι αλλοι δε,τον κρινουν απο τις πραξεις του,στις οποιες περιλαμβανονται και τα λογια του που ολα μαζι οδηγουνται απο τις σκεψεις του.
    Το προβλημα ειναι,οτι καποιοι απο αυτους που θεωρουν τους εαυτους τους ελληνες, νομιζουν οτι ειναι περισσοτερο απο τους αλλους που τους θεωρουν ως περιπου προδοτες.
    Ετσι,εχουμε και τις μικρες ή μεγαλες αδελφικες συγκρουσεις...
    Μπορει οι αλαβανοι ναναι γονιδιακα ελληνες ,αλλα μεγαλη μεριδα αυτων,δεν νομιζω να το πιστευουν και ισως ουτε θαθελαν με το κακο ονομα πουχουμε βγαλλει,αφενος με τις καθ'ημέρα πραξεις μας,αλλα και με την βοηθεια της επισημης γερμανκης και ισως τουρκικης σκεψης, να το πιστεψουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TO ALBANIKO ΔΝΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!!!!!

      Διαγραφή
  42. Προβληματίζομαι με τα σχόλια και τη διχόνοια ανάμεσά μας. Για πρώτη φορά λοιπόν θα αναρτήσω ένα σχόλιο και εύχομαι να έχει θετική επίδραση ως προς την ομόνοιά μας. Η καταγωγή μου είναι Ελληνική Μακεδόνα από πατέρα και Ελληνική Πόντιου από μητέρα.

    Το ερώτημα είναι από πότε ξεκινάει η ιστορία; Για τους Αμερικανούς 500 χρόνια πριν; Για τους Έλληνες 16000 πριν; Και γιατί όχι από ακόμη παλαιότερα για όλους μας σε αυτόν τον πλανήτη;

    Γιατί ψάχνουμε αυτά που μας χωρίζουν και μας κρατούν μικρούς ως χώρα και μίζερους ως πολίτες; Γιατί δεν βλέπουμε αυτά που μας ενώνουν, ακόμη και με "μη Έλληνες";

    Είμαι σίγουρος ότι ο Μέγας Αλέξανδρος έβλεπε αυτά που μας ενώνουν όταν δημιουργούσε μια Ελληνική αυτοκρατορία.

    Είμαι σε καθημερινή βάση με ανθρώπους που πιστεύουν ότι είναι από το Ιράκ, από το Ιράν, από την Γαλία και κυρίως με Έλληνες της Μασσαλίας, με Έλληνες του Λονδίνου που μετανάστευσαν προς της Άλωσης, με "Ιρλανδούς" και "Ισπανούς" των Ελληνικών αποικιών της Ανδαλουσίας, ιδιαίτερα πετυχημένους, με μάτια που βγάζουν σπίθες και όλοι αυτοί έχουν κάτι που τους ενώνει... μακρινούς Έλληνες προγόνους...

    Οι Σκοπιανοί θέλουν να λέγονται Μακεδόνες, οι Αλβανοί Ιλλύριοι, οι Τούρκοι στην δυτική πλευρά αυτοαποκαλούνται "Λευκοί Τούρκοι" και το γνωρίζουν ότι είναι κυρίως Ελληνικής και Σλάβικης καταγωγής.

    Όλους αυτούς οφείλουμε να τους καλωσορίσουμε στην Ελλάδα των 5 θαλασσών. Φυσικά ελπίδα δεν έχουμε με τον Αλέξη, τον Κωστάκη, τον Γιωργάκη, τον Κούλη κοκ. Αλλά δεν έχουμε ελπίδα και ως οι Έλληνες της Μεσογειακής διατροφής με τα αμερικανικά λιπάσματα και των πρωτιών στην παχυσαρκία, ως οι Έλληνες των εκτρώσεων και των γυναικών που γεννάνε στα άντα, των αντρών που δεν γνωρίζουν ότι οι "Άνδρες Γεννούν και οι Γυναίκες Τίκτουν", ως οι Έλληνες της διχόνιας, της μιζέριας και των μικρών στόχων.

    Ναι στα Σκόπια κατοικούν Έλληνες Μακεδόνες. Ναι στην Αλβανία είναι γεμάτο Ελληνικά φύλα. Ναι στην Τουρκία είναι εκατομύρια οι Ελλήνες και οι κρυπτοχριστιανοί και οφείλουμε να τους ελευθερώσουμε. Ναι στην Συρία οφείλουμε να βοηθήσουμε τους Έλληνες Χριστιανούς που δεινοπαθούν από τους τρομοκράτες τζιχαντιστές΄ οφείλαμε να έχουμε έστω στα κρυφά ειδικές δυνάμεις μας να βοηθούν τους Χριστιανούς και να κερδίζουν μάχιμη εμπειρία.

    Ναι οι Σλάβοι είναι αδέρφια μας, ναι οι Κούρδοι είναι αδέρφια μιας, ναι οι Αρμένιοι είναι αδέρφια μας και οφείλουμε να έχουμε την στενότερη δυνατή συμμαχία προς αποκατάσταση της ιστορίας και προς χρέος όλων των λαμπρών Ελλήνων που οφείλουμε να τους ξαναφέρουμε πίσω σε μια Ελλάδα που ξανά αναζητά τις πρωτιές, ενεργά και πατριωτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε ρε φιλε διεθνιστη και μονο το υφος και η συνταξη του αρθρου δειχνει τι εισαι.

      Διαγραφή
    2. Ο Καποδίστριας ήταν διεθνιστής που δούλευε για τον Τσάρο; Ή ήταν ο Μεταξάς που μετεκπαιδεύτηκε σε γερμανική στρατιωτική σχολή;

      Ή νομίζεις ότι όταν η Ελλάδα καθώς ξανά μεγάλωνε κατά την απελευθέρωση της από τους Τούρκους δεν συμπεριελαμβάνε μη Ελληνικά φυλλά εντός των νέων της συνόρων.

      Και γιατί το σχόλιο σου πάει σε προσωπικό επίπεδο και δεν έχει επιχειρήματα; Ούτε με γνωρίζεις ούτε σε απείλησα, εκτός αν αισθάνεσε να απειλήσε από Έλληνες που υποστηρίζουν την Μεγάλη Ιδέα.

      Και αν πιστεύεις ότι αυτό πρέπει να γίνει με αμιγώς Ελληνικά φύλα τότε το θέμα σου θα έπρεπε να είναι η ευγονική... που θα με προσβάλεις και για διεθνιστή.

      Διαγραφή
    3. όποιος δεν είναι διεθνιστής ασπάζεται την ...ευγονική. Ωραίοι φασιστικοί συλλογισμοί.

      Διαγραφή
    4. "Ο Καποδίστριας ήταν διεθνιστής που δούλευε για τον Τσάρο; Ή ήταν ο Μεταξάς που μετεκπαιδεύτηκε σε γερμανική στρατιωτική σχολή;"

      Άρες μάρες... Απορώ αν καταλαβαίνεις τι γράφεις.

      Διαγραφή
  43. Εχουμε λοιπον ιστορικο χρεος,οχι απεναντι των γερμανων ή της τροϊκας ή του ευρω ή της "δημοκρατιας" ή των ψευδοταμπελων,αλλα απεναντι στο γενος των Ελληνων κιοσων θελουν να εντασσονται σαυτο ενργα ως τετοιοι.
    Και γιαυτο το "δεν διεκδικουμε τιποτα" εχει πεθανει εν τη γεννεση του καπου στο ΄30...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Χαιρετίζω το αξιόλογο κοινό του φόρουμ. Ο κ. Ευαγγελίδης πολυ σωστα τα λεει για τους Αλβανους. Αυτο το έθνος εχει ασαφή καταγωγη. Όλες οι θεωρίες και πληροφορίες για καποια ιστορική συνέχεια των Αλβανων με τους αρχαίους Ιλλυριους προ του 11ου αιώνος ειναι ανύπαρκτες. Οι πρώτες αναφορές για το τοπωνύμιο "Αλβανια" στο ιλλυρικό γίνονται απο τους Βυζαντινούς. Η δε αλβανική εθνοσυνθεση ειναι άρρητα συνδεδεμένη στο βορρά κυρίως με τους Σέρβους ενώ στο νότο υπάρχουν σαφως επιρροές απο τους Ρωμηους (Χειμαριωτες) Βλαχους, Βαουινιτες πρωτό Σλάβους και Βούλγαρους. Αναφορικά, στο βορρά όλες οι αλβανικες φυλές όπως οι Καστρατοι, Μαλισόροι, Κούτσοι, Ντρεκάνοβιτς κτλ ηταν ουσιαστικά εξαλβανισμενοι Σέρβοι, λιγο νοτιότερα απο το Ελβασαν (χωρις να εξαιρείται βορεια η πόλη της Σκοδρας) μεχρι και την αλβανική Πίνδο υπάρχει σημαντικό πολυάριθμο βλάχικο στοιχείο. Στις περισσότερο δε παράλιες περιοχές το επισης σημαντικό στοιχείο, το ελληνικό, ειναι γεγονός. Να αναφερθεί οτι η αλβανική επικράτεια παρουσιάζει πλήθος σερβικών εξαλβανισμενων τοπωνυμίων, υδρονυμων, έθνονυμων, γεγονός που ειχε δημιουργήσει πονοκέφαλο στο καθεστώς Ε. Χοτζα γι αυτο και προέβη σε δημογραφικές και πολιτικές μετονομασίες, μετοίκησεις. Απο ιστορικές αναφορές η σημερινή αλβανική ενδοχώρα ταυτίζεται αμιγώς με την Κουτμιτσεβίτσα, περίοδος της κατι παραπάνω διακοσοετους κατοχής απο τους Βούλγαρους, περ. 683-895 μΧ α' βουλγαρική αυτοκρατορία, επισης, γύρω στον 9ο αιώνα στην περιοχή της Μουζακιας μεχρι το Μαργαριτι εγκαταστάθηκαν οι Βαουινιτες που εκτοπίστηκαν απο την Μακεδονια μετά την ανεπιτυχή τους κατάληψη της Θεσσαλονίκης. Η περιοχή ονομάστηκε Βαγκουινετια απο το όνονυμο τους. Σλάβοι είχαν εμφανιστεί ήδη στην Αλβανια το 545 μΧ στο Δυρραχιο.
    Τέλος αναφέρουμε οτι η αλβανική γλώσσα ουδεμία σχέση εχει με την αρχαια ιλλυρικη, οι Ιλλυριοι ηταν ένας αρχαίος θαλασσινός λαός με πειρατική κυρίως σχέση και πιθανότατα ομιλουσαν μια θαλασσινή ινδοευρωπαϊκή διάλεκτο εάν την συγκρίνουμε με πηγές των Μεσαπικων επιγραφών της Ιταλίας που πιθανότατα αυτός ο λαός των Μεσαπιων να ηταν ιλλυρικος, απεναντίας οι Αλβανοι ομιλούν μια γλώσσα που παρουσιάζει βουνίσιο ιδιωμα και σχετίζεται με τις γλώσσες του Καυκάσου, εάν ταυτίσουμε αυτο το στοιχείο με την κάθοδο των Αβαρων της Παννονιας γύρω στον 6ο αιώνα μάλλον εκει βρίσκεται η εθνική αναγωγή των Αλβανων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Όσο γι αυτόν τον THEODORIEUS ειναι ο Δημοπουλος, ειναι ένας γνωστός γραφικός αληταράς οπου δεν διστάζει να αποκαλεί τους Ελληνες της Μικρασιας και του Πόντου ως κατι μη ελληνικό. Εδω ειχε το θράσος ο αλήτης μεχρι και τους Σαρακατσάνους να θίξει και να τους αποκαλεί "Ρουμάνους". Όταν του επεσήμανα οτι και εγω κρατάω απο Αρβανιτια δια της γιαγιάς μου άρχιζε να με αποκαλεί Αρβανιτοβλαχο. Ειναι παρωχημένος, χρησιμοποιεί ανακριβείς πηγές του 19ου αιώνος που είχαν έμφαση στον ρομαντικό εθνικισμό χωρις να εχουν καποια επιστημονική υπόσταση. Φυσικά σημερα η γλωσσολογική επιστήμη έρχεται να διαψεύσει τέτοιες γελοίες αναφορές. Διατηρεί και ανάλογο μπλογκ οπου συγγράφει με μια μικρή συστάδα κουστωδίας, χρησιμοποιεί πολλά ονοματα όπως Αli al Yunani, THEOD MI, LIR SUN, κτλ. Πίσω απο αυτο το μασκαριλίκι κρύβεται ο Δημοπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Θά ρωτήσω εάν μέχρι το τέλος τού 19ου αιώνα υπήρχε γραπτή αλβανική γλώσσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Θά ρωτήσω εάν μέχρι το τέλος τού 19ου αιώνα υπήρχε γραπτή αλβανική γλώσσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παλαιότερο βιβλίο στην αλβανική γλώσσα είναι του 1554.Είναι εκκλησιαστικό λειτουργικό κείμενο της Ρωμαιοκαθολικής αλβανικής κοινότητας.συγγραφέας ήταν ένας ιερέας ονόματι γκιον μπουζουκού

      Διαγραφή
    2. Μην λέτε ΜΠΟΥΡΔΕΣ .Οι αλβανοι ένα βάρβαρο φύλο απέκτησε γραφή πρίν 100 χρόνια!!!!!!!

      Διαγραφή
  48. Ζητώ συγγνώμη που δεν έχω διαβάσει όλα τα σχόλια εδώ η το πόνημα του Ευαγγελίδη .θα το κατορθώσω στο μέλλον.
    Σύμπτωση έγραψα τα παρακάτω σε ένα άλλο ιστότοπο πρόσφατα.συγγνωμη για ορθογραφικά λάθη.
    1 σχόλιο:
    Truthteller είπε...
    Δηλαδή δεν ξέρουμε πολλά.εγω πάντα μου έμαθαν πως οι Αλβανοί είναι Ιλλυριοί αλλά τώρα αδένα το πιστεύω.

    Προσωπικά νομίζω πως είναι λαός που κατέβηκε μετά την γέννηση του Χριστού .έτσι κι αλλιώς το ονομα σκιπεταρ δεν υπήρχε.αλλα οι αετολοι όνος υπήρχαν .δηλαδή γιοι του αετού αλλά ελληνικη φυλή.

    Έτσι οι πρόγονοι των σκιπεταρων κατέβηκαν και ανήκαν με τους εναπομείναντες αετολους και έκλεψαν το όνομα τους.

    Γι'αυτό οι Αρβανίτες που οι ίδιοι ταυτιζονται με τους Έλληνες έμαθαν τα αρβανίτικα η αλβανικά και οι σκιπιταροι βρήκαν το όνομα τους!

    Γι'αυτό δεν υπάρχει γραφή στα ιλλυρικα γιατί οι ίδιοι αφομοίωθηκαν με τους Σλάβους οι Ρωμαίους η ελληνες και η δική μας αετολους και Αρβανίτες έμαθαν αλβανικά!

    Στο κάτο κάτο έχω πει σε πόλλους Αλβανούς σκληρό τραχυλους που και να είναι ον ιλλυρικο παψαν να είναι ιλλυρικοι γιατί τουρκεψαν οπως και οι Έλληνες της Μικράς Ασίας παψαν να είναι Έλληνες από τότε που τουρκεψαν.μουσουλμανοι πόντοι και Καππαδόκες δεν μου κάνουν εντύπωση.η Έλληνες η Τούρκοι η Ιλλυριοί η τουρκαλβανοί.

    6:35:00 μ.μ.
    Δημοσίευση σχολίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μίλησα γιά γραπτή γλώσσα των Αλβανών κι'όχι γιά κάποιο εκκλησιαστικό βοήθημα των καθολικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σε ενδιαφέρει μια Γενική σύνοψη της Αλβανοφωνης λογοτεχνίας το Wikipedia έχει στ αγγλικά μια ωραία παρουσίαση κάθε λογοτεχνικής εκφανσης του Αλβανικου λαού από τον 16ο αιώνα έως σήμερα παρουσιάζοντας τους κύριους εκπροσώπους του πεζού και ποιητικού λόγου όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων τόσο της μητρόπολης όσο και της διασποράς αυτού του λαού.έχει ενδιαφέρον πως ένας τόσο μικρός λαός ανέπτυξε τόσο διαφορετικά λογοτεχνικά ρεύματα από τόσο διαφορετικές επιρροές π.Χ απο τον Κέντρο Ευρωπαϊκό ρομαντισμό στην ποίηση έως τον σουφισμο του Ιραν

      Διαγραφή
  50. Α υ τ ό ς ο Δημόπουλος(:πόσον πούστης πια;).Διατροφολογίαν επαγγελλόμενος αλλ'επί παντός επιστητού μπουρδολόγος-αερολόγος,απομιμούμενος το...Λιακό(''ΕΛ'').Ισχυρίζεσαι πως βοηθεί η...Βικιπαίδεια;Πώς είσαι τόσο σίγουρος;Τα έχεις ελέγξη άριστα τα πράγματα;Οι Γκέγκηδες (φαίνεται να) έχουν σερβικά ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά.'Μιλούμε για υβρίδιο π'ούτε σημαία δεν έχει εθνική ούθ'ηρωισμό.Δεν 'πίστευσαν ότι έχουν έθνος.Μουσουλμάνοι/Μωαμεθανοί είναι οι άνθρωποι.Η,δε,γλώσσα(των)'λίγο,επ'ολίγου,κατ'ολίγον απέχει από την παρομοίωσιν ή,σχεδόν,ταύτισι με τη σκοπιανή(χωρίς βεβαίως αφομοίωσιν τελείαν από το σλαβικό κόσμο και πολιτισμό που κυριαρχεί διαχρονικώς επί του Αίμου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Είναι το τέλειο μωσα'ι'κό,αμάλγαμα,κράμα και σταυροδρόμι παρελθουσών αυτοκρατοριών οι τύποι.Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτ'απολύτως 'ς την ανθρωπότητα.Αναμένουμε την έφοδο και εισβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Η εθνογενεση του αλβανικου λαου, καθως και η προελευση των Αρβανιτων(αρβανιτοφωνων Ελληνων) και η σχεση τους με τους Αλβανους, ειναι ενα πολυσυνθετο και ακανθωδες ζητημα με πολλες προεκτασεις, μεγαλη βιβλιογραφια και πολλες αντικρουομενες αποψεις, οι οποιες πολλες φορες πηγαζουν ειτε απο πολιτικες σκοπιμοτητες, ειτε απο τις φαντασιωσεις ημιμαθων συγγραφεων! Στο συγκεκριμενο αξιολογοτατο βιβλιο, ο συγγραφεας Δημητρης Ευαγγελιδης, εχοντας τα επιστημονικα εφοδια(σπουδες Πολιτιστικης και Εξελικτικης Ανθρωπολογιας-Εθνολογιας), επιχειρει να πιασει το ζητημα κυριολεκτικα απο την αρχη(Προιστορια της Χερσονησου του Αιμου) και χρησιμοποιωντας ολα τα εφοδια που προσφερουν τα συγχρονα στοιχεια των αρμοδιων επιστημων(ιστορια, γλωσσολογια, αρχαιολογια, ανθρωπολογια), ξεκαθαριζει σε μεγαλο βαθμο το τοπιο σχετικα με το ζητημα με το οποιο καταπιανεται! Αναφερονται και αναλυονται κριτικα, ολες οι θεωριες που κατα καιρους εχουν υποστηριχθει για το συγκεκριμενο θεμα(επιστημονικες, επιστημονικοφανεις η και ασυναρτητες), τοποθετωντας παραλληλα αυτες τις θεωριες στο εκαστοτε χρονικο-ιστορικο πλαισιο οπου πρωτοπαρουσιαστηκαν, ωστε να γινουν αντιληπτα απο τον αναγνωστη, τοσο τα κινητρα και οι ενδεχομενες πολιτικες βλεψεις πισω απο καποιες θεωριες, οσο και το επιπεδο επιστημονικων γνωσεων της εκαστοτε εποχης. Οπως τονιζει και ο συγγραφεας, δεν παρουσιαζει καποια καινοφανη θεωρια, παρα μονο το τι δεχεται(και τι απορριπτει) η συγχρονη επιστημη βασει ερευνων πολλων δεκαετιων! Επισης, σε καμια περιπτωση το ζητημα δεν ειναι οριστικα ξεκαθαρισμενο και ενδεχομενως νεα στοιχεια να προσθεσουν περισσοτερες πληροφοριες στο μελλον! Οπωσδηποτε ομως, εχουμε στην διαθεση μας το πιο ολοκληρωμενο βιβλιο της ελληνικης βιβλιογραφιας σχετικα με το "ζητημα της εθνογενεσης του αλβανικου λαου"(οπως λεει και ο υποτιτλος του) και ο αναγνωστης θα μπορεσει υπευθυνα να πληροφορηθει για πληθωρα θεματων οπως οι Ιλλυριοι και η ιλλυρικη γλωσσα, η αλβανικη γλωσσα, οι Πελασγοι, οι Αλβανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το dna Αλβανων και Β Ηπειρωτων διαφέρει καθετα!!!!!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ''DNA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ'' ΤΟΥ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.