28/3/14

Γ. Παπαντωνίου: Ελαβε προθεσμία ως τις 8 Απριλίου για να απολογηθεί


Κατηγορείται για δυο ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες»
Προθεσμία να απολογηθεί στις 8 Απριλίου 2014 ζήτησε και πήρε από την εφέτη-ειδική ανακρίτρια ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος κατηγορείται για δύο πράξεις ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, η μία εκ των οποίων είναι σε βαθμό κακουργήματος.
Σε βάρος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου είχε ασκήσει ποινική δίωξη η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου για την υπόθεση των χρημάτων που εντοπίστηκαν, μέσω της «λίστας Λαγκάρντ», σε λογαριασμό της συζύγου του.
Το κακούργημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες αφορά το έτος 2010, ενώ για αντίστοιχη πράξη που αφορά το έτος 2009 η κατηγορία είναι απήγγειλε πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως έχει δηλώσει ο κ. Παπαντωνίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο εν λόγω λογαριασμός είχε ανοιχθεί το 2000, εν αγνοία του και ότι τα χρήματα που κατατέθηκαν σε αυτόν αποτελούν, ουσιαστικά, χρήματα της συζύγου του και του τέως συζύγου της, για τα παιδιά τους.

Τα χρήματα μάλιστα, που νόμιμα αποκτήθηκαν, υποστηρίζει ότι το 2010, επαναπατρίστηκαν και περιήλθαν στα παιδιά της συζύγου του.
ΒΗΜΑ

3 σχόλια:

  1. Γιάννο πές αλεύρι ο Άκης σε περιμένει στον Κορυδαλλό ο κύριος αστραφτερό χαμόγελο πού δήλωνε ως μή ώφειλε το 1999 ως υπουργός Οικονομικών το 1999 ότι ο δείκτης του ΧΑΑ θα φτάσει στίς 7500 είναι έξω και κυκλοφορεί ελεύθερος αν υπαρχει νόμος σε αυτή τη χώρα ο εν λόγω κύριος θα πρέπει να κάτσει στο σκαμνί και να του απαγγελθούν κατηγορίες και να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη έστω και αργοπορημένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Παπακωνσταντίνου γιατί δεν δικάζεται και ούτε πρόκειται να δικαστεί; Διότι, προφανώς, θα πάρει και τον Βενιζέλο στον λαιμό του.

    Έτσι και ο Παπαντωνίου δεν πρόκειται να δικαστεί, αν πρόκειται να κάψει κάποιον (δεν το ξέρω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κύριος αυτός, με το αφελές χαμόγελο, ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος Υπουργός Άμυνας, που δεν υπηρέτησε τη θητεία του, εν μιά νυκτί, αποκεφάλισε (αποστράτευσε), για τα χαμένα όπλα της Κω που δεν βρέθηκαν ποτέ,(λογιστικό λάθος),χωρίς να υπάρχουν στοιχεία, έναν από τους εμπειρότερους και μπαρουτοκαπνισμένους αξιωματικούς, με δυο αριστεία ανδρείας κερδισμένα στην Κύπρο. Με την κακία και υστεροβουλία που τον διακρίνει στέρησε από το στράτευμα έναν μελοντικό ηγέτη. Η θεία δίκη τον τιμωρεί. Όπου νάναι, σε λίγα τέρμενα, ο Κορυδαλός τον περιμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.