29/3/14

Προς πώληση της Ακρόπολης;

Égalité et Réconciliation (Γαλλία)       (μτφ. Κριστιάν)
Τέλος φόρμας
Μετά την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, την πώληση ορισμένων λιμένων και νησιών, η Ελλάδα σχεδιάζει να πουλήσει την ιστορική της κληρονομιά.

Πάντα κάτω από την πίεση των χρηματοπιστωτικών αγορών και της ευρωπαϊκής τρόικας, η Αθήνα αναζητεί νέους τρόπους για την εξόφληση των πιστωτών της.

Έτσι, η Πλάκα (βορειοανατολικά της πρωτεύουσας), με έκταση 35 εκτάρια, έγινε στόχος αυτής της εγκληματικής πρωτοβουλίας. 19 κτίρια γύρω από την Ακρόπολη είχαν αγοραστεί από το Ελληνικό Δημόσιο κατά το παρελθόν για να διαμορφωθεί μια προστατευτική ζώνη γύρω από το βραχώδες οροπέδιο.

Αυτά τα στοιχεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, έχουν ενσωματωθεί στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ, ένα ταμείο που έχει συσταθεί για την ιδιωτικοποίηση και τη πώληση της δημόσιας περιουσίας.

Σύμβολο του ένδοξου παρελθόντος της αρχαίας Ελλάδας, θα είναι η πώλησή του το επόμενο βήμα στον μακρύ κατάλογο της ταπείνωσης που υπέστη αυτή η μικρή χώρα, μάρτυρας της λιτότητας;

Μια ανησυχία που δεν φαίνεται να αγγίξει τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή η χώρα του, που στερείται της πρόσβασης στις αγορές μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου δανεισμού από το 2010, μπορεί σύντομα να επιστρέψει ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.