15/3/14

Το στοίχημα της Ρωσίας στην Ουκρανία-Κριμαία με φόντο και τη Μεσόγειο

Ρωσία: Νικητής και ηττημένος
του Σάββα Καλεντερίδη
Ήταν τα τέλη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που η Σοβιετική Ένωση, παρότι είχε χάσει το ένα πέμπτο του πληθυσμού της στις επικές μάχες εναντίον των μεραρχιών του Χίτλερ και ως συνέπεια της συμμετοχής της στον πόλεμο, κυρίως λόγω της υπεροχής του πολεμικού υλικού που χρησιμοποιούσε και των γρήγορων αντανακλαστικών της, κατελάμβανε τις Βαλτικές χώρες, την Πολωνία, την Ανατολική Γερμανία, την Ουγγαρία και την Τσεχοσλοβακία, ενώ εγκαθιστούσε τη δική της επιρροή και στα Βαλκάνια, πλην Ελλάδος, με την Αυστρία να παραμένει ουδέτερη χώρα, κοινή συναινέσει.
Ήταν η πρώτη φορά που ο ρωσικός παράγοντας έφθανε στην καρδιά της Ευρώπης, ένα άπιαστο όνειρο του Μεγάλου Πέτρου, που έμελλε να το πραγματοποιήσει ένας Γεωργιανός, ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν. 
Από την επόμενη Διάσκεψης του Πότσδαμ, που ολοκληρώθηκε στις 2 Αυγούστου 1945, άρχισε ο σχεδιασμός από πλευράς της Δύσης για την απώθηση του ρωσικού παράγοντα προς τα ανατολικά, μακριά από τις θερμές θάλασσες και όσο πιο κοντά στα Ουράλια όρη. Αυτός ήταν ο στρατηγικός σχεδιασμός της Δύσης.
Στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού οι ...αρμόδιες υπηρεσίες της Δύσης έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να ξεσπάσουν τα γεγονότα στην Ουγγαρία, το 1956, στην Πράγα της Τσεχοσλοβακίας, το 1968, στην Πολωνία, τη δεκαετία του 1980, με τη δράση του συνδικάτου Αλληλεγγύη, για να ακολουθήσει η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και η διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Στη συνέχεια ακολούθησε η επανένωση της Γερμανίας, η απώθηση του ρωσικού παράγοντα από τις Βαλτικές χώρες, την Πολωνία, την Ουγγαρία, την Τσεχοσλοβακία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, οι οποίες με τη σειρά προσχώρησαν στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
Η απώθηση από αυτές τις περιφερειακές χώρες ολοκληρώθηκε με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, την αποδυνάμωση της Σερβίας, που είναι ο στενότερος σύμμαχος της Ρωσίας στην περιοχή και την ανεξαρτητοποίηση του Μαυροβουνίου από την Ομοσπονδία Σερβίας-Μαυροβουνίου, που απέκοψε την πρόσβαση της Σερβίας στη θάλασσα της Αδριατικής.
Για να ολοκληρωθεί στο σχέδιο της Δύσης, θα έπρεπε να στραφούν προς την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ η Γεωργία και η Ουκρανία. Στη Γεωργία το εγχείρημα έμεινε ημιτελές, αφού η χώρα έχασε το 20% του εδάφους της, βλέποντας την Αμπχαζία και τη Νότιο Οσετία να  αποσκιρτούν και να ανεξαρτητοποιούνται, με την ενεργό υποστήριξη της Μόσχας.
Όσον αφορά την Ουκρανία, επιχειρήθηκε η απόσπασή της από την "αγκαλιά" της Ρωσίας με την λεγόμενη "Πορτοκαλί Επανάσταση", το 2004, όταν ο Γιούσενκο πήρε τα σκήπτρα της εξουσίας, επιχειρώντας να προσανατολίσει τη χώρα προς τη Δύση. Η άνοδος στην εξουσία του Γιανουκόβιτς, το 2010, αφού είχε προηγηθεί ένα διάλειμμα με την Γιούλια Τιμοσένκο, έβαλε φρένο στη διολίσθηση της χώρας προς τη Δύση, για να έλθει στο προσκήνιο το Νοέμβριο του 2013 η άρνηση του ρωσόφιλου προέδρου της χώρας να υπογράψει μια συμφωνία ένταξης στην ΕΕ, που οδήγησε στους δρόμους χιλιάδες φιλο-ευρωπαίους  αντιπολιτευόμενους, οι διαδηλώσεις των οποίων οδήγησαν στην ανατροπή Γιανουκόβιτς.
Ενώ, όμως, οι δυνάμεις που επικράτησαν είναι φανερό ότι προετοιμάζονται με γοργούς ρυθμούς να οδηγήσουν την Ουκρανία στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, για άλλη μια φορά η Ρωσία το 2014, όπως το 1945, δρα πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά από τη Δύση. 
Με αντανακλαστικά ομολογουμένως μιας καλά οργανωμένης χώρας, η Ρωσία διαχειρίστηκε σωστά το ζήτημα σε πολιτικό, επικοινωνιακό και στρατιωτικό επίπεδο και κατάφερε να ελέγξει την κατάσταση στην Κριμαία, ενώ παραμένει ερωτηματικό αν θα καταφέρει να πράξει το ίδιο στις περιφέρειες Χαρκόβ, Λουγάνσκ, Ντονιέτσκ, Ντιπροπετρόβσκ, Ζαπορίσνια, Χερσώνος, Νικολάγιεφ και Οδησσού. Για να μην ανατρέχουν οι αναγνώστες μας στους χάρτες, να πούμε ότι πρόκειται για τις ανατολικές και νότιες περιφέρειες, που έχουν δυο χαρακτηριστικά στρατηγικής σημασίας. Αφ' ενός μεν σ' αυτές βρίσκεται σχεδόν το σύνολο της βαριάς βιομηχανίας της χώρας και αφ' ετέρου, αποκόπτουν την δυτικόφιλη Ουκρανία από τη θάλασσα, ενώ δίνουν απ' ευθείας πρόσβαση στη Ρωσία στον θύλακο της Υπερδνειστερίας, μια αυτονομημένη περιοχή της Μολδαβίας.
Το παιχνίδι είναι μεγάλο και θα χαρακτηρίζαμε τα γεγονότα της Ουκρανίας κοσμοϊστορικά. Ασφαλώς η ανατροπή του Γιανουκόβιτς αποτελεί μια στρατηγική ήττα για τη Μόσχα. Σε περίπτωση που όμως ο Πούτιν κατορθώσει να ελέγξει την ανατολική και τη νότιο Ουκρανία και αποκόψει την υπόλοιπη χώρα από τη θάλασσα, τότε θα μιλάμε για μια μεγάλη ανατροπή των ισορροπιών στον Εύξεινο Πόντο ΚΑΙ εις βάρος της Τουρκίας, που θα καταστήσει βιώσιμο και το σχέδιο της Ρωσίας για παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία.
Είπαμε, το παιχνίδι είναι μεγάλο, Big Game που λέμε, και εκτός της Αν. Μεσογείου, σχετίζεται ΚΑΙ με την ακύρωση του South Stream.
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "δημοκρατία"



24 σχόλια:


  1. σαββα
    körkülür nücügelar

    πρεπει να επικρατησουμε εμεις.
    οχι αυτοι οι διεθνιστες....
    manolyam

    Uzun yıllar bekledim hakikat oldu rüyam

    https://www.youtube.com/watch?v=-1bB3FWmTBI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ασφαλώς η ανατροπή του Γιανουκόβιτς αποτελεί μια στρατηγική ήττα για τη Μόσχα"

    Το θέμα είναι ότι οι Ρώσοι έχουν ένα "πρωτόγονο" τρόπο και διορθώνουν τέτοια προβλήματα και δεν διστάζουν όταν απειλούνται ζωτικά συμφέροντα τους. Η περικύκλωση δεν είναι αποδεκτή όπως και τυχόν απώλεια της Κριμαίας.

    Αρχικά η νόμιμη εκλογή του Μιχαήλ Σαακασβίλι στη Γεωργία ήταν επίσης μια στρατηγική ήττα για τη Ρωσία. Ο (φιλοδυτικός) πολιτικός αυτός οδήγησε τη χώρα του σε πόλεμο με τη Ρωσία για την Απχαζία και την Οσετία. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Με συνοπτικές διαδικασίες τα Ρωσικά τεθωρακισμένα "οργώσανε". Δεν ξέρω τι σκέψεις έκανε στο μυαλό του:

    1) Θα τον στήριζαν οι ΗΠΑ με απευθείας εμπλοκή στρατιωτών τους μέσα στην "αυλή" της Ρωσίας?

    2) Θα δίσταζαν οι Ρώσοι να υπερασπιστούν την Οσετία και την Απχαζία?

    3) Ο στρατός της χώρας του ήταν καλά εξοπλισμένος και εκπαιδευμένος για να τα βάλει με τη ρωσική στρατιωτική μηχανή?

    Πόσο σοφό γεωπολιτικά είναι να συμμαχείς με μια χώρα χιλιόμετρα μακριά σου ενώ δίπλα σου έχεις μια ισχυρή χώρα την οποία προκαλείς και με πόλεμο?! Αντί να κοιτάξεις να έχεις καλές σχέσεις και να είσαι ένα ουδέτερο "μαξιλαράκι" μεταξύ των δύο μεγάλων.

    Σε αντίθεση με τη Γεωργία που είχαμε την νόμιμη εκλογή ενός φιλοδυτικού πολιτικού, στην Ουκρανία έχουμε μια παράνομη ανατροπή ενός φιλορώσου πολιτικού. Έγινε η πρώτη παρανομία από κάποιους που ανακατεύτηκαν στα εσωτερικά μιας χώρας.
    Η Ρωσία απάντησε με μια άλλη παρανομία. Κατοχή της Κριμαίας που τυπικά είναι Ουκρανική διότι διαχρονικά ήταν Ρωσικη ωστόσο δεν υπήρχε ανάγκη κατάληψης της διότι το μόνο αντάλλαγμα που ήθελε η Μόσχα ήταν μια στρατιωτική βάση και την Ουκρανία μακριά από το δυτικό στρατόπεδο.

    Όταν κάποιοι με το "έτσι θέλω" ανατρέπουν τη νόμιμη κυβέρνηση δεν μπορούν να έχουν την απαίτηση από τον υπόλοιπο πληθυσμό να μην θέλει κάτι άλλο.
    Φυσικά όμως κάποιοι είναι ΝΑΖΙ και δεν τους αρέσει και τόσο η Δημοκρατία που δήθεν υποστηρίζουν. Αν οι υπόλοιποι(ρωσόφωνοι) μπροστά σε τέτοιες παράνομες εξελίξεις θέλουν να γίνουν μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ή ανεξάρτητη χώρα με φιλορωσικό προσανατολισμό ποιος θα τους εμποδίσει?
    Αυτοί που ΠΡΩΤΟΙ παράνομα ανατρέψανε τον νόμιμο πρόεδρο και βάλανε τη χώρα τους σε μεγάλες περιπέτειες?

    Ή μήπως θα κάνουν πόλεμο με τη Ρωσία? Ας κάνουν.

    Θα ζήσουμε στις τηλεοράσεις στιγμές Γεωργίας 2008 σε τέτοια περίπτωση. Με τη διαφορά ότι εκεί ο πρόεδρος ήταν νόμιμα εκλεγμένος ενώ εδώ με βάση το δίκαιο, παράνομα ανατρέψανε έναν πρόεδρο και θα πολεμήσουν(?) ενάντια σε ένα νέο κράτος "Κριμαία-Ανατολική Ουκρανία" την ασφάλεια του οποίου θα εγγυάται η Μόσχα όπως εγγυήθηκε στην ΠΡΑΞΗ την ασφάλεια της Οσετίας και της Απχαζίας με τα γνωστά αποτελέσματα.

    Η ανάμειξη κάποιων στην Ουκρανία που έχει σκοπό να την κάνει μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ισοδυναμεί σε προκλητικότητα με την εγκατάσταση πυραύλων στη Κούβα από τους Σοβιετικούς.
    Κρίση Κούβας τότε και κρίση Ουκρανίας(και ειδικά Κριμαίας) σήμερα.

    Οι σφαίρες επιρροής πρέπει να είναι σεβαστές. Όταν δεν είναι η κατάληξη μπορεί να ναι πόλεμος είτε τύπου Γεωργίας 2008 είτε κάτι πιο δυνατό. Η λέξη πόλεμος δεν πρέπει να τρομάζει. Είναι φρικτός αλλά είναι πραγματικότητα στις διεθνείς σχέσεις όταν δεν υπάρχει περιθώριο ελιγμών αποφυγής και από τις δύο πλευρές. Ακραία πολιτική αλλά πολιτική.

    Στην Ουκρανία υπάρχει ακόμα. Δύο κράτη και τέλος. Πριν χυθεί κι άλλο αίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Γιώργο Γεωπόνε,

    Βλέπεις πως έχουμε μάθει να αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα όπως μας τα σερβίρουν τα δυτικά μίντια και οι ΜΚΟ.
    Πρώτον, θεωρείς βάρβαρο τον τρόπο της Ρωσίας και όχι τον δυτικό βλέπε Ιράκ, Λιβύη, Συρία όπου έχουν χυθεί και χύνονται ποταμοί αίματος και έχουν διαπραχθεί δεκάδες εκατοντάδες διεθνή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ιδιαίτερα δε κατά του χριστιανικού πληθυσμού της Ανατολής.

    Λες ότι η Ρωσία απάντησε με άλλη παρανομία. Ωστόσο, αυτή απάντησαν με δημοψήφισμα, δημοκρατικότερο δεν γίνεται. Και μην μου πεις ότι θα είναι στημένο (που δεν είναι) γιατι καλύτερα να στήνουν δημοψηφίσματα παρά τανκς.

    Ο παραλληλισμός με την Κούβα, δεν είναι καθόλου σωστός. Στην Κούβα έγινε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και όχι πραξικόπημα από πληρωμένους ναζί! Ναζί φανερούς και αντισημίτες όπου το Εβραϊκό στοιχεί δεν έβγαλε άχνα, όταν εδώ θέλει το κεφάλι της χρυσής αυγής και την παραίτηση Καρυπίδη.

    Το παιχνίδι είναι μεγάλο και δυστυχώς εμείς έχουν νάνους στην Κυβέρνηση και δεν θα καταφέρουν να εκμεταλλευτούν τα δεδομένα.

    Η Ουκρανία έχει 16 πυρηνικά εργοστάσια και δεν ξέρω πόσα πυρηνικά όπλα. Ο Θεός να μας φυλάξει από μια σύρραξη που οργανώνουν οι Αμερικάνοι εδώ στη γειτονιά μας, μακριά από την δική τους και που οι άλλοι νάνοι ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν ήδη υποβάλλει τα διαπιστευτήρια τους στην παραπαίουσα Αυτοκρατορία.

    Τέλος, αυτο δημοψήφισμα προβλέπεται στο σύνταγμά τους. Δηλαδή δεν θα μπορούσε εδώ ένας ΓΑΠ να οργανώσει δημοψήφισμα για το άν θέλουμε να ενταχθούμε στην ....Ιταλία, λέω για να μην πω στην Τουρκία και ταραχθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ""Στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού οι ...αρμόδιες υπηρεσίες της Δύσης έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να ξεσπάσουν τα γεγονότα στην Ουγγαρία, το 1956, στην Πράγα της Τσεχοσλοβακίας, το 1968, στην Πολωνία, τη δεκαετία του 1980, με τη δράση του συνδικάτου Αλληλεγγύη, για να ακολουθήσει η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και η διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Στη συνέχεια ακολούθησε η επανένωση της Γερμανίας, η απώθηση του ρωσικού παράγοντα από τις Βαλτικές χώρες, την Πολωνία, την Ουγγαρία, την Τσεχοσλοβακία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, οι οποίες με τη σειρά προσχώρησαν στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.""
    Μαλαντετς ταβαριτς Σαββα !
    Μεσα σε 6 γραμμες καταφερες να παρουσιασεις ολους οσους τολμησαν να εξεγερθουν κατα των Ρωσσων κατακτητων ως πρακτορες των Αμερικανων. Πιο καλα δεν γινοταν.
    Οταν ομως φθανεις να σχολιασεις και τα της Ελλαδας σε βλεπω πολυ εξ απαλων ονυχων.
    Και μια ερωτηση επειδη σε βλεπω και θαυμαζεις την αποτελεσματικοτητα των Ρωσσων. Σ'αυτο το προτερημα των Ρωσσων αποδιδεις αραγε και την σφαγη χιλιαδων Πολωνων αξιωματικων στο Κατυν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ peter susic
    o pırlanta pırla nta nta / ω ντίρλα ντα ντιρλά ντα ντα (ο κλέψας του κλέψαντος) ... Zeki Müren (manolyam, 1955) aka Wladziu Valentino Liberace aka Τάκης Ζαχαράτος.
    Καλέ εδώ ο κόσμος χάνεται... η Τζεμιλέ ράβει κουμπιά στο σπίτι και τον Hakan τον πιάνει ο μπαμπάς του στο κρεβάτι με την Caroline (ÖBGZK - Καθώς Περνάει ο Καιρός) ... Ayrilik (ήτανε αέρας) τς τς τσ

    < h**p://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4xVxJYaE7Wc#! >

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βασίλη
    πουθενά δεν εκθείασα τους μεν ή τους δε, ούτε έγραψα ότι οι λαοί δεν είχαν κάθε λόγο και δίκιο να εξεγερθούν. Απλά έγραψα ότι οι υπηρεσίες της Δύσης έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να προκληθούν οι εξεγέρσεις.
    Όχι γιατί τους ενδιέφεραν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά γιατί ήθελαν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.
    Μην κουράζεσαι.
    Τα ίδια κάνουν σήμερα και στο ζήτημα των νεοναζί.
    Στην Ελλάδα τους κυνηγούν, επειδή τους ενοχλούν, στην Ουκρανία και τη Λεττονία τους χρηματοδοτούν και τους υποστηρίζουν, επειδή αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.
    Τι δεν καταλαβαίνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ ange-ta

    "Ναζί φανερούς και αντισημίτες όπου το Εβραϊκό στοιχεί δεν έβγαλε άχνα"

    Έβγαλς και δεν εκπλήσσομαι. Οι Εβραίοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να έλθουν σε αντιπαράθεση με τους ναζί της Ουκρανίας, διότι γνωρίζουν ότι θα βγουν χαμένοι. Σε όλη τους την ιστορία, πάντα έπαιρναν το μέρος της άρχουσας τάξης, για να διασφαλίζουν τα νώτα των. Δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς.

    Όσον αφορά στο Ισραήλ, τηρεί σιγήν ιχθύος, προφανώς διότι δεν θέλει να βάλει να βάλει σε κίνδυνο την εβραϊκή μειονότητα της Ουκρανίας, δίνοντας "αφορμές" στου εκεί ναζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητε Σαββα,

    αυτο που θελω να πω ειναι οτι οι περιοχες που περιλαμβανουν την Πολωνια, Λευκορωσσια, Βαλτικες χωρες, Ουκρανια υπεφεραν τα πανδεινα στα χερια των δυο ολοκληρωτισμων (ναζισμος - κομμουνισμος)κατα την διαρκεια του 20ου αιωνα.
    Μην ξεχναμε το συμφωνο Ριμπεντροπ-Μολοτωφ.
    Ολοι εσφαζαν, σκοτωναν, εξανδραποδιζαν και τα φορτωναν στους αλλους.
    Σου ανεφερα το Κατυν για να σου επισημανω οτι η Σοβιετικη προπαγανδα το φορτωσε στους Ναζι και μονο το 2010, και επειδη δεν μπορουσαν να κανουν και αλλιως υπο το βαρος των στοιχειων, αναγκαστηκε ο Πουτιν και η Ρωσσικη Δουμα να αναγνωρισουν οτι ηταν η NKVD και ο πατερουλης που εξετελεσαν το θεαρεστο αυτο εργο.
    Παμε τωρα στην Ουκρανια. Μολις εγινε οτι εγινε στο Κιεβο και αρχισε η προπαγανδα να δουλευει εμεις, οι Ελληνες εννοω, ως γνησιοι απογονοι του Ζαχαριαδη (γι'αυτον θα συζητησουμε καποια αλλη φορα) βγηκαμε πιο πρωτοι και απο τους Ουκρανους και αρχισαμε να κατακεραυνωνουμε τους Ναζιστες χαβοντας οχι μονο το δολωμα αλλα και την πετονια και το καλαμι της Σοβιετικης, συγγνωμη ξεχασα, της Ρωσσικης προπαγανδας.
    Ειναι βλεπεις και ο Πουτιν, πρωην (αραγε μονον πρωην?)πρακτορας της Κα-γκε-μπε που οδηγει το αρρωστο μυαλο μου σε περιεργους συνειρμους.
    Απο τα φοιτητικα μου χρονια εμεις οι Ελληνες λυναμε ολα τα παγκοσμια προβληματα και το μονο που δεν ειχαμε ωρα να κανουμε ηταν να λυσουμε τα προβληματα της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μας. Ισως γιατι ποτε δεν σκεφθηκαμε πατριωτικα (γιατι παλι ερχεται στο μυαλο μου ο Ζαχαριαδης ?)
    Γι'αυτο δεν θα δουμε ποτε χαιρι και προκοπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Νατιβίστ
    >Όσον αφορά στο Ισραήλ, τηρεί σιγήν ιχθύος, προφανώς διότι δεν θέλει να βάλει να βάλει σε κίνδυνο την εβραϊκή μειονότητα της Ουκρανίας, δίνοντας "αφορμές" στου εκεί ναζί.<

    Όχι και "σιγή ισχύος" αλλά επίσημα παρακάλια:

    http://www.defence-point.gr/news/?p=96977

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κριστιάν,

    "Ο Ντμίτρι Γιάρος, πρόσθεσε, «ότι όλα τα αρνητικά φαινόμενα, ιδιαίτερα ο αντισημιτισμός, όχι μόνο δεν υποστηρίζονται από τον «Δεξιό Τομέα», αλλά περαιτέρω θα κατασταλούν με όλα τα νόμιμα μέσα."

    Διαβεβαιώσεις παίρνει. Αν ισχύσουν, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Δεν μπορεί, όμως, το Ισραήλ να φωνάζει για ναζί στην Ουκρανία, όπως στην Ελλάδα, για τον λόγο που εξήγησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να μάσουμε τα πράγματα απο την αρχή τους. Ήταν η ΕΣΣΔ με την πολιτική του εναγκαλισμού με την χιτλερική Γερμανία που υιοθέτησαν οι Μπολσεβίκοι που προσέφερε τα μέγιστα μαζί με την αναβλητικότητα των Αγγλογάλλων στην άνδρωση του χιτλερισμού.

    Ηταν η ΕΣΣΔ που μοίρασε χώρες και λαούς με την Χιτλερική Γερμανία ως σφαίρα επιρροής και που με την πολιτική εκκαθαρίσεων προς άλλες εθνότητες επιχείρησε στρατηγική ανάλογη του Χίτλερ στα εδάφη της αλλά και στην συνέχεια και στα εδάφη που κατείχε.

    Φυσικά ως Έλληνες θα την ευχαριστούμε πάντα για τον Ελληνικό εμφύλιο ως αντιστάθμισμα στα όσα έλαβαν χώρα στην Ανατολική Ευρώπη. Είναι το δικό της μέγα αμάρτημα πολλαπλάσιας αξίας απο αυτό της αποστολής εκστρατευτικού σώματος στην Κριμαία.

    Ούτε Ρωσοφιλος υπήρξα ούτε και απο Ρωσοφοβία διακατέχομαι, όπως ποτέ δεν ξεχνώ το πόσο καλό έκανε ο Δυτικός κόσμος στον Ελληνισμό συρρικνώνοντας τον σε βαθμό εξαφάνισης

    Οπως μου είναι αδύνατον και να αποδεχτώ μια Ρωσία εκτός Ευρωπαϊκού συστήματος Ασφαλείας εκτός Ευρώπης Την θεωρούσα και την θεωρώ ως πόλο εξισορρόπησης και θεωρώ πως η Ελληνική Διπλωματία με τα όσα διαθέτει θα πρέπει να αποτελέσει την κύρια πηγη της προσπάθειας επαναπροσέγγισης Δύσης και Ανατολής , ΗΠΑ και Ρωσίας γιατι το ψυχροπολεμικό κλίμα θα παράγει ακόμα μεγαλύτερα δεινά για τον Ελληνισμό σε Ελλάδα και Κύπρο αν συνεχίσει να επικρατεί ως πνεύμα στις διεθνείς σχέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ ange-ta

    Θα σου έλεγα να ξαναδιαβάσεις το προηγούμενο σχόλιο μου προσεκτικά αλλά επειδή θα καταλήξουμε στα ίδια θα στο αναλύσω:

    1)Είπες :
    "Πρώτον, θεωρείς βάρβαρο τον τρόπο της Ρωσίας και όχι τον δυτικό βλέπε Ιράκ, Λιβύη, Συρία όπου έχουν χυθεί και χύνονται ποταμοί αίματος και έχουν διαπραχθεί δεκάδες εκατοντάδες διεθνή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ιδιαίτερα δε κατά του χριστιανικού πληθυσμού της Ανατολής"

    Όχι. Απλώς βιάστηκες και το ερμήνευσες αυτό που είπα με το συναισθηματικό σου κομμάτι. Καμία μεγάλη δύναμη δεν είναι γεωπολιτική "παρθένα". Απλώς η βία είναι πρωτόγονος τρόπος. Πρώτα είχαμε τη βία και μετά σκεφτήκαμε τη φωτιά, τον τροχό κ.α. Με τα χρόνια εξέλιξης ωριμάσαμε λίγο αφήσαμε τα απευθείας "Ουγκ Ουγκ" και δημιουργήσαμε τα τμήματα πολιτικών επιστημών και διπλωματίας :) Έτσι πλέον δεν έχουμε πρώτη επιλογή τη βία.
    Είπα ότι οι Ρώσοι έχουν ένα πρωτόγονο τρόπο όταν απειλούνται ζωτικά συμφέροντα τους. Η περίπτωση της Απχαζίας και της Οσετίας ήταν μια τέτοια περίπτωση. όπως θα ναι αν κάνουν κάτι οι αντικαθεστωτικοί στην Ανατολική Ουκρανία ή την Κριμαία. Δεν θα αφήσουν επιλογή άλλου ελιγμού αποφυγής στον Ρώσο και θα τους "οργώσει" με τα τεθωρακισμένα αλά Γεωργία 2008.

    2)"Λες ότι η Ρωσία απάντησε με άλλη παρανομία. Ωστόσο, αυτή απάντησαν με δημοψήφισμα, δημοκρατικότερο δεν γίνεται. Και μην μου πεις ότι θα είναι στημένο (που δεν είναι) γιατι καλύτερα να στήνουν δημοψηφίσματα παρά τανκς"

    Γιατί δεν στήσανε τανκς και στρατιώτες στην Κριμαία? :)
    Οι αντικαθεστωτικοί παράνομα ρίξανε έναν νόμιμο πρόεδρο. Οι Ρώσοι για να προστατεύσουν τα συμφέροντα τους(στρατιωτική βάση Κριμαίας,ρωσόφωνοι πληθυσμοί ανατολικής Ουκρανίας και Κριμαίας και μη εγκατάσταση συστημάτων ΝΑΤΟ στην Ουκρανία) αντιδράσανε και έχουν ρώσους στρατιώτες σε όλη τη Κριμαία. Αυτό είναι παράνομο.Δεν το λες νόμιμο και αυτό που κάνανε αναγκαστικά οι Ρώσοι. Μην τρελαθούμε τώρα.
    Παράλληλα ΗΠΑ και Ρωσία έχουν παρουσία ειδικών δυνάμεων σε Ανατολική Ουκρανία μέσω εταιρειών τύπου blackwater.Ούτε αυτό το λες νόμιμο.
    Τώρα αν είναι νόμιμο το δημοψήφισμα των Ρώσων κατά τη γνώμη μου δεν είναι όπως φυσικά δεν είναι και η παράνομη ανατροπή του Γιανούκοβιτς από τους δυτικόφιλους.

    Παρανομία οι ΗΠΑ και η ΕΕ για να περικυκλώσουν τη Ρωσία και να προωθήσουν τα συμφέροντα τους,

    Παρανομία οι αντικαθεστωτικοί επειδή δεν θέλουν τους Ρώσους. Κάνανε μια παράνομη ανατροπή και θέλουν να προχωρήσουν σε παρωδία εκλογών. θέλουν τη Δύση (και τα δολάρια στη τσέπη κάποιων εξ αυτών, οι υπόλοιποι τρέχουν και φωνάζουν τζάμπα)

    Παρανομία εκ των πραγμάτων οι ρωσόφωνοι για να προστατευθούν με το δημοψήφισμα από τους αντικαθεστωτικούς που ανατρέψανε το ρωσόφιλο πρόεδρο.

    Παρανομία η Ρωσία που θέλει να προστατεύσει τους "αδελφούς" αλλά πάνω απ' όλα τα γενικότερα συμφέροντα της που προαναφέρθηκαν.

    Δεν βλέπω καμιά "παρθένα" στην υπόθεση.
    Φυσικά όλα ξεκίνησαν από την παράνομη ανατροπή ενός προέδρου όποιος κι αν ήταν αυτός. Η χώρα βυθίστηκε στο χάος και πλέον ο διαμελισμός φαίνεται ως η πιο λογική λύση για να μην χυθεί κι άλλο αίμα και ξεφύγουν τα πράγματα.

    Το να διαμελίζεται (με την εμπλοκή όλων, περισσότερο ή λιγότερο) μια χώρα μόνο νόμιμο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

    Αφήνω τους ρωσόφιλους και τους αμερικανόφιλους να μαλώνουν γι' αυτό το θέμα λες και θα κερδίσουν τίποτα.

    Προσπαθώ να αναλύω ψυχρά τις κινήσεις στη σκακιέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 3)"Ο παραλληλισμός με την Κούβα, δεν είναι καθόλου σωστός. Στην Κούβα έγινε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και όχι πραξικόπημα από πληρωμένους ναζί!"

    Δεν με ενδιαφέρει το περιτύλιγμα στο εσωτερικό μιας χώρας. Μίλησα για τους πυραύλους των σοβιετικών στη Κούβα. Το αντίστοιχο σε προκλητικότητα είναι πχ η (σίγουρη)ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Είπα ότι ισοδυναμεί σε προκλητικότητα η εμπλοκή των Σοβιετικών στη Κούβα (μέσα στην "αυλή" των ΗΠΑ) με την σημερινή εμπλοκή των αμερικανών στην ανατροπή του Γιανούκοβιτς μέσα στην "αυλή" της Ρωσίας. Οι σφαίρες επιρροής πρέπει να ναι σεβαστές και να μην γίνονται τέτοιες προκλητικές ενέργειες. Όπως λοιπόν δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή η εγκατάσταση πυραύλων στη Κούβα έτσι δεν μπορεί σήμερα να γίνει αποδεκτή πχ Νατοϊκή παρουσία στην Ουκρανία. Είναι κόκκινη γραμμή.
    Στη κρίση της Κούβας με τους πυραύλους οι Αμερικανοί δώσανε αντάλλαγμα την απόσυρση των πυραύλων από τη Τουρκία.

    Σήμερα κάποια γεράκια δεν αντιλαμβάνονται απ' ότι φαίνεται την πολιτική ισορροπίας του Κένεντι. Πολιτική ισορροπίας την ίδια ώρα που κάποιοι επικίνδυνοι τύποι κατηγορίας "καουμπόι Τεξας" του έκαναν προτάσεις για αεροπορικό βομβαρδισμό και απόβαση στη Κούβα που φυσικά θα προκαλούσε την αντίδραση των Σοβιετικών με αντίστοιχο πλήγμα πχ στη Δυτική Γερμανία ή την Τουρκία.
    Τύποι (ισοδύναμα επικίνδυνοι με τους διάφορους ευθυνόφοβους) που δεν ξέρουν να κάνουν ελιγμούς αποφυγής προστατεύοντας όμως τα Εθνικά συμφέροντα και την γενικότερη ισορροπία.

    Σήμερα η Ρωσία δεν μπορεί από τη πλευρά της να πιέσει με αντίστοιχες κινήσεις όπως τότε με τους πυραύλους στη Κούβα ώστε να πάρει αντάλλαγμα την απόσυρση των αντίστοιχων από την Τουρκία.

    Παραμένει όμως ισχυρή για να υπερασπιστεί τη σφαίρα επιρροής της στις χώρες "μαξιλάρια" γύρω της από οποιαδήποτε επιχείρηση υπονόμευσης.

    Είναι μια δύναμη σε άνοδο και η δεύτερη πιο ισχυρή χώρα στον κόσμο που έχει ενεργειακή αυτάρκεια. Σπουδαία υπόθεση αυτό.

    Εφόσον δεν μπορούν να δοθούν ανταλλάγματα όπως τότε η μόνη λύση που θα σταματήσει το αίμα είναι η διχοτόμηση της Ουκρανίας.

    Θεωρητικά θα μπορούσε να ναι η ουδετερότητα της Ουκρανίας αλλά πρακτικά νομίζω ότι πλέον είναι αργά. Δεν έπρεπε να αρχίσει και άρχισε.


    4)"Η Ουκρανία έχει 16 πυρηνικά εργοστάσια και δεν ξέρω πόσα πυρηνικά όπλα"

    Οι χώρες που έχουν πυρηνικά όπλα είναι οι παρακάτω:

    1)ΗΠΑ
    2)Ρωσία
    3)Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας
    4)Γαλλία
    5)Κίνα
    6)Ινδία
    7)Πακιστάν
    8)Ισραήλ
    9)Β.Κορέα
    10)Ιράν(το τι ακριβώς συμβαίνει εκεί, τι έχουν και τι δεν έχουν δεν μπορεί να το ξέρει κανένας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 5)"Το παιχνίδι είναι μεγάλο και δυστυχώς εμείς έχουν νάνους στην Κυβέρνηση και δεν θα καταφέρουν να εκμεταλλευτούν τα δεδομένα"

    Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μην ανακατευτούμε και να διατηρήσουμε καλές σχέσεις και με τους Ουκρανούς και με του Ρώσους. Παράλληλα κατά τη ταπεινή μου γνώμη πρέπει να σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια επιχείρηση εκκένωσης (παρόμοια με αυτή του 1993 στο Σοχούμι της Γεωργίας) των Ελληνικής καταγωγής ατόμων αν τα πράγματα εκεί πάνω γίνουν χειρότερα. Το να διατηρούμε λοιπόν με όλους τους "νόμιμους" και "παράνομους" εκεί πάνω καλές σχέσεις είναι προς το συμφέρον ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Πρέπει να είμαστε και άγγελοι και διάολοι για να μην τους πειράξει κανένας. Και οι διάολοι στο κάτω κάτω έκπτωτοι άγγελοι είναι :)

    Φιλικά,

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ βλέποντας τις τελευταίες εξελίξεις έχω οδηγηθεί σε κάποια γενικότερα συμπεράσματα.
    Πρώτον η ΕΕ έχει τεθεί υπό την ηγεμονία μιας ολοκληρωτικά ελεγχόμενης απο την Αμερική Γερμανίας, αυτό το λέω και για μας και για τις δήθεν διαφωνίες ΔΝΤ και Γερμανίας.
    Δεύτερον, Το μπλοκ αυτό ελέγχει το μεγαλύτερο κομμάτι της παγκόσμιας οικονομίας.
    Τρίτον ο στόχος όσων γίνονται στην Ουκρανία είναι να πέσει ο Πούτιν και να μην καταστεί ποτέ ξανά δυνατόν στη Ρωσία να βρεθεί ηγεσία ανεξάρτητη από τους μηχανισμούς που ελέγχουν πλήρως τον Πρόεδρο της Αμερικής.
    Τέταρτον, μετά τον Πούτιν να ενταχθεί η Ρωσία υπό την κηδεμονία της ΕΕ άρα της Αμερικής ώστε να είναι περικυκλωμένη η Κίνα και ανίκανη να κάνει το οτιδήποτε.
    Προβλέπω πως θα προσπαθήσουν οι Αμερικάνοι να χτυπήσουν οικονομικά τους Ρώσους ολιγαρχες ώστε αυτοί με τη σειρά τους να στραφούν εναντίον του Πούτιν. Τα πράγματα έχουν ζορισει και για τις δυο πλευρές και πλέον το παιχνίδι έχει χοντρυνει, οι κοινωνικές θεωρίες του κομμουνισμού, του εθνικοσοσιαλισμου, της Δημοκρατίας κτλπ είναι άσχετα, το μόνο που υπάρχει είναι το εθνικό και προσωπικό συμφέρον των δρώντων, όπως άλλωστε ίσχυε παντοτε, τα υπόλοιπα είναι για να παρασύρονται και να αποκτούν κίνητρο και ξα στρατεύονται οι απλοί άνθρωποι. Νομίζω επίσης πως είμαστε κοντά σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο με ό,τι αυτό συνεπάγεται, πολύ το αποφεύγουν να το αναφέρουν αυτό, αλλά πλέον θα πρέπει να μπαίνει αυτό το ενδεχόμενο στις αναλύσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιώργο γεωπόνε,

    Για να απαντήσω ένα προς ένα θέλω μεροκάματο.

    Προσπαθείς να μου αποδείξεις ότι οι Ρώσοι ασκούν βία, κάτι που είναι πρωτόγονο; Ναί;

    Και σε ρωτάω; Η Δύση τι κάνει; Ασκεί διπλωματία; Με διπλωματικά μέσα ισοπέδωσε το Ιράκ και την Λιβύη;
    Με διπλωματία όπλισε την αντιπολίτευση στην Ουκρανία;
    Με διπλωματία σφαγιάζει τους Σύρους καθεστωτικούς;

    Η Ρωσία ζητάει δημοψήφισμα, προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της. Μάλλον αυτοί δρούν με απόσταση από την άσκηση της άμεσης και ωμής βίας!
    Εκανα λάθος, όταν έγραψα καλύτερα δημοψήφισμα από στήσιμο τανκς. Έπρεπε να γράψω καλύτερα ένα στημένο δημοψήφισμα από ένα πολυήμερο βομβαρδισμό με απεμπλουτισμένο ουράνιο.

    Δεν μιλάω για Παρθένες , απλώς λέω ότι οι τελευταίες που δικαιούνται να ομιλούν περί βίας είναι οι Δυτικές π/νες.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Nativist,

    γράφεις: "Σε όλη τους την ιστορία, πάντα έπαιρναν το μέρος της άρχουσας τάξης"

    Όντως!!

    Ίσως θα ήταν ορθότερο να πούμε με το μέρος της εξουσίας, γιατί και στις ανατροπές, αυτοί την εξουσία ακολούθησαν.

    Άργησα πολύ να καταλάβω γιατί τελικώς όλη η οικουμένη μισεί τους Εβραίους!
    Γι αυτό τον λόγο.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Nativist, Christian,

    Δεν είχα πάρει χαμπάρι τις εβραϊκές απόψεις.
    Να μαστε πάλι, Οι Εβραίοι να γλύφουν του ναζί.

    Τι να πεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Γιώργο,

    να προσθέσω ότι τα πυρηνικά όπλα τα έχει η Ρωσία στην Κριμαία!! Αυτό εννοούσα όταν έγραφα και δεν ξέρω πόσα πυρηνικά όπλα.

    Γι αυτό και οφείλει να πάει εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό που με φοβίζει είναι ότι η ελληνική ηγεσία καθεύδει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Σε ήπιε ο Σωκράτης και πέθανε

    Μην προσβάλλεις την λέξη "ηγεσία". Έχει κι αυτή κάποια αξιοπρέπεια! :-)

    @ ange-ta

    >Άργησα πολύ να καταλάβω γιατί τελικώς όλη η οικουμένη μισεί τους Εβραίους!
    Γι αυτό τον λόγο.<

    Ακριβώς.

    >Οι Εβραίοι να γλύφουν του ναζί<

    Δεν γλείφουν τους "ναζί", αλλά δεν μπορούν κάνουν και διαφορετικά, όπως εξήγησα. Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, είναι πυρ και μανία κατά της Χ.Α., διότι ξέρουν ότι οι λίγοι πια Εβραίοι στην χώρα μας δεν κινδυνεύουν από κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 1) "Προσπαθείς να μου αποδείξεις ότι οι Ρώσοι ασκούν βία, κάτι που είναι πρωτόγονο; Ναί;"

    Όχι. Από εκεί ξεκίνησα, πρόσθεσα ότι όταν δεν έχουν περιθώρια αποφυγής και απειλούνται ζωτικά τους συμφέροντα(πχ οι χώρες "μαξιλάρια") γίνονται πρωτόγονοι.
    Απλώς οι Ρώσοι έχουν μια ιστορική παράδοση αν θες να είναι έτσι...ορμητικοί αν πάρουν ανάποδες όταν δεν υπάρχουν περιθώρια αποφυγής πχ Γεωργία 2008

    Μίλησα για σφαίρες επιρροής και ότι πρέπει να γίνονται σεβαστές κάνοντας αναφορά στο πως έγινε η αποκλιμάκωση στη κρίση της Κούβας με τη κάθε πλευρά να δίνει αντάλλαγμα στην άλλη.
    Με τη διαφορά ότι σήμερα η Ρωσία δεν προκάλεσε στην "αυλή" των ΗΠΑ για να το ανταποδώσεις στην δικιά της "αυλή".

    Κάποιοι λοιπόν δεν θέλουν να αποδεχθούν τις σφαίρες επιρροής και μελετάνε τις αντιδράσεις της Ρωσίας ξανά και ξανά για τις μελλοντικές κινήσεις που σχεδιάζουν.

    2)"Η Ρωσία ζητάει δημοψήφισμα, προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της. Μάλλον αυτοί δρουν με απόσταση από την άσκηση της άμεσης και ωμής βίας!"

    Ε δεν έμεινε μόνο στο δημοψήφισμα. Αφού κάνανε οι άλλοι την αρχή με τη δικιά τους παρανομία άφησε και αυτή τα δικά της οπλισμένα τσακάλια σε όλη τη Κριμαία και όχι μόνο.Ανεπίσημα και από τις δυο πλευρές δρουν μονάδες ειδικών δυνάμεων σε όλη την ανατολική Ουκρανία. Στη παρούσα φάση όπως είπα δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα άλλο. Αν όμως εισβάλλουν με τσαμπουκά Ανατολικά, η Ρωσία θα τους οργώσει με τα τεθωρακισμένα αλά Γεωργία 2008.

    3)"Δεν μιλάω για Παρθένες , απλώς λέω ότι οι τελευταίες που δικαιούνται να ομιλούν περί βίας είναι οι Δυτικές π/νες"

    Όλες οι μεγάλες δυνάμεις είναι π/ες.Ψυχρά και αληθινά. Όλες ομιλούν. Μέσω των υπηρεσιών τους "κοιμούνται" με όλους για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους και όταν τους κάνει τη δουλειά απλά τον ξεφορτώνονται. Απλό, ξεκάθαρο και άνευ συναισθηματισμών.

    4) "να προσθέσω ότι τα πυρηνικά όπλα τα έχει η Ρωσία στην Κριμαία!! Αυτό εννοούσα όταν έγραφα και δεν ξέρω πόσα πυρηνικά όπλα
    Γι αυτό και οφείλει να πάει εκεί".

    Τα πυρηνικά της Ρωσίας εκεί δεν είναι το θέμα. Ακόμα και να έφευγαν οι Ρώσοι από τη Κριμαία τα παίρνουν μαζί τους με πλοία και αεροπλάνα και τελείωσε. Δεν θα τα άφηναν στους Ουκρανούς. Ούτε θέλει την Κριμαία λόγω των πυρηνικών που ενδεχομένως έχει εκεί ή των ρωσόφωνων. Πάνω από τους Ρωσόφωνους υπάρχουν ακόμα πιο ζωτικά συμφέροντα στη Κριμαία για τη Ρωσία.

    Η Ρωσία πάνω απ'όλα θέλει τη στρατιωτική βάση στη Κριμαία, διατήρηση του γοήτρου της και να μην πατήσει πόδι το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία που αποτελεί χώρα "μαξιλάρι" για να νιώθει στον σχεδιασμό της η Ρωσία ασφαλής. Παράλληλα με τη διατήρηση των εδαφών ανατολικά και στην Κριμαία θα μπορέσει να κάνει και νέες διακλαδώσεις των αγωγών αν δεν τα βρει με τους δυτικόφιλους της Δυτικής Ουκρανίας. Τελευταίους υπολογίζει τους "αδελφούς" της στην Ουκρανία που τους έχει ως αφορμή. Τη δουλειά τους οι δυτικοί και τη δουλειά της η Ρωσία. Πρώτα βάζει την ασφάλεια της(διότι αν περικυκλωθεί μετά το επόμενο βήμα είναι συστηματική υπονόμευση στο εσωτερικό της Ρωσίας αλλά δεν είναι βλάκες αυτοί που τη διοικούν σήμερα...είναι επαγγελματίες της ΚGB και ξέρουν το παιχνίδι), τη βάση, την έξοδο στη θάλασσα και τους αγωγούς.

    Μόνη η λύση η διχοτόμηση αλλιώς σύγκρουση.

    Η Γεωργία είχε στενές επαφές με ΗΠΑ αλλά δεν μπήκε στο ΝΑΤΟ και όλα πήγαιναν σε γενικές γραμμές καλά στη περιοχή. Ήταν μια μέση λύση. Ένας συμβιβασμός. Όταν πήγαν να επιτεθούν στην Απχαζία και την Οσετία φυσικά και αντέδρασαν ακαριαία διότι άλλο περιθώριο ελιγμού δεν υπήρχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν ξέρω αν ξέρω, αλλά δεν νομίζω ότι πυρηνικά όπλα απομακρύνονται λες και είναι κουκιά. Η μεταφορά πυρηνικών όπλων είναι μια αδιανόητη κίνηση.

    Φαντάσου ένα κομβόϊ με ......100 πυρηνικές κεφαλές........

    ............................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 1) "Δεν ξέρω αν ξέρω, αλλά δεν νομίζω ότι πυρηνικά όπλα απομακρύνονται λες και είναι κουκιά. Η μεταφορά πυρηνικών όπλων είναι μια αδιανόητη κίνηση"

    Κανένας άνθρωπος δεν ξέρει τίποτα ακόμα και όταν ξέρει διότι απλά είναι άνθρωπος. Ο άνθρωπος είναι το "μεγαλύτερο" θηρίο πάνω στον πλανήτη αλλά άνθρωπος.

    Πυρηνικά όπλα μεταφέρονται καθημερινά ακόμα και τώρα που μιλάμε.

    κινητοί εκτοξευτές ξηράς σε αποστολές ρουτίνας αλλαγής θέσεων, πλοία σε περιπολίες ρουτίνας,υποβρύχια σε περιπολίες ρουτίνας, στρατηγικά βομβαρδιστικά και από απλά μαχητικά της τακτικής αεροπορίας.

    Κάποια απ'όλα αυτά έχουν ψεύτικες κεφαλές, κάποια πραγματικές και κάποια και από τις δύο κατηγορίες. Κανένας χαμηλόβαθμος δεν γνωρίζει που ακριβώς βρίσκεται κάθε πύραυλος και κεφαλή και αν αυτή η κεφαλή είναι πραγματική ή ψεύτικη. Άκρως απόρρητες πληροφορίες.

    365 μέρες το χρόνο ακόμα και σε αργίες για τον υπόλοιπο κόσμο πυρηνικά μετακινούνται.

    Όλα μαζί μπορούν να καταστρέψουν πλανήτη 10-15 φορές.
    Μία φορά μας φτάνει.

    2) "Φαντάσου ένα κομβόϊ με ......100 πυρηνικές κεφαλές........"

    Σκέψου ότι τώρα που μιλάμε σε αυτό το ιστολόγιο, κάπου στα ανοιχτά των ΗΠΑ, στον Βόρειο Ατλαντικό, στον Ειρηνικό και τη Μεσόγειο και όπου γενικά υπάρχει θάλασσα, κάτω στα βάθη με τα ψαράκια και τους μεγάλους καρχαρίες κυκολοφορούν πυρηνικά υποβρύχια διαφόρων χωρών (που τα διαθέτουν) σε περιπολίες ρουτίνας.
    Το καθένα πχ με 20 πυραύλους ο καθένας εκ των οποίων έχει 1,3,6 ή και 10 κεφαλές.
    Κάνε τον πολλαπλασιασμό, διατήρησε την ψυχραιμία σου και με χαμόγελο πες στην/στον συνάδελφο σου στη δουλειά "Καλημέρα, πως πάει? Πως πέρασες στο Σαββατοκύριακο?".

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.