20/3/14

Δύο νέα ηχητικά ντοκουμέντα προκαλούν σάλο στην Τουρκία

Η κυβέρνηση Ερντογάν στέλνει όπλα στους ισλαμιστές τρομοκράτες στη Νιγηρία με τα αεροπλάνα των Τουρκικών Αερογραμμών
Δύο νέα ηχητικά δόθηκαν χθες μέσω διαδικτύου προκαλώντας σάλο στην Τουρκία. Στο πρώτο ηχητικό φέρεται ο πρώην Τούρκος Υπουργός ΕΕ Έγκεμεν Μπαγίς να χλευάζει το Κοράνι, ενώ στο δεύτερο ηχητικό γίνεται αναφορά σε μεταφορά από την Τουρκία στην Νιγηρία μέσω των τουρκικών αερογραμμών `υλικού` το οποίο εκτιμάται ότι είναι όπλα.
Ο νέος διάλογος είναι μεταξύ του Έγκεμεν Μπαγίς και του αρθρογράφου της εφημερίδας Χουριέτ Μετεχάν Ντεμίρ. Ο Έγκεμεν Μπαγίς φέρεται να λέει ότι κάθε Παρασκευή βρίσκει ένα στίχο του Κορανιού και το τουιτάρει.

Ο Μετεχάν Ντεμίρ φέρεται να τον κοροϊδεύει ότι κρατάει το κοράνι στο χέρι του και το κουνάει. "Τι κοράνι βρε, βάζω στο γκούγκλ τη λέξη κοράνι και βγαίνουν όλα. Αρπάζω ένα από εκεί και το πετάω", φέρεται να απαντάει ο Έγκεμεν Μπαγίς. Στη συνέχεια μάλιστα φέρονται να κάνουν πλάκα ακόμη και για τους στίχους του Κορανιού.

Χθες το βράδυ ο Έγκεμεν Μπαγίς από τον λογαριασμό του στο τουίτερ αμέσως αντέδρασε λέγοντας ότι πρόκειται για μοντάζ και ζήτησε συγγνώμη από αυτούς που στεναχωρήθηκαν σκεφτόμενοι ότι μιλούσε ο ίδιος.

Στο δεύτερο ηχητικό συνομιλούν ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Μουσταφά Βαράνκ με τον Διευθυντή των Τουρκικών Αερογραμμών Μεχμέτ Καράκας . Ο Διευθυντής των Τουρκικών Αερογραμμών φέρεται να λέει ότι μεταφέρει δεκάδες `υλικό` στην Νιγηρία και ρωτάει αν θα σκοτώσουν με αυτό μουσουλμάνους ή χριστιανούς. Πάντως επισημαίνεται ότι η λέξη `όπλα` δεν ακούγεται καθαρά στο ηχητικό ντοκουμέντο.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.