23/3/14

Συριακό αεροσκάφος κατερρίφθη από τουρκικές δυνάμεις

Στη μεθόριο με την Τουρκία, όπου αντάρτες μάχονται κατά των δυνάμεων του Ασαντ
(REUTERS)
Αεροσκάφος των συριακών ενόπλων δυνάμεων καταρρίφθηκε στη μεθόριο με την Τουρκία από τις τουρκικές δυνάμεις, κοντά σε συριακή περιοχή όπου μαίνονται συγκρούσεις με τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις.
Η Άγκυρα ανέφερε ότι το σκάφος παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, ενώ οι πρώτες αναφορές από τη συριακή πλευρά υποστηρίζουν πως καταρρίφθηκε ενώ επιχειρούσε εναντίον αντικαθεστωτικών μέσα στη συριακή επικράτεια.

Επιβεβαιώνει την κατάρριψη συριακού μαχητικού αεροσκάφους ο Ερντογάν
Την κατάρριψη συριακού μαχητικού αεροσκάφους, το οποίο παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, από τις τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις επιβεβαίωσε ο  πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ενα συριακό (μαχητικό) αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο μας. Τα F-16 μας απογειώθηκαν και έπληξαν τον στόχο. Γιατί; Γιατί αν παραβιάσεις τον εναέριο χώρο μου, θα δεχτείς ισχυρό πλήγμα ύστερα από αυτό», είπε ο Ερντογάν σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στη βορειοδυτική Τουρκία ενόψει των δημοτικών εκλογών της 30ης Μαρτίου.

Την είδηση μετέδωσε νωρίτερα ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός NTV επικαλούμενος αξιωματούχους.

Το αεροπλάνο κατερρίφθη σε περιοχή στα βόρεια σύνορα με την Τουρκία, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στους αντικαθεστωτικούς και τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με ακτιβιστές και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επικαλούμενο κατοίκους της περιοχής ανέφερε από την αρχή ότι το αεροπλάνο δέχτηκε πυρά από την τουρκική πλευρά των συνόρων, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ο Al Manar, μετέδωσε ότι δύο ρουκέτες ερρίφθησαν από τουρκικό έδαφος.

Ωστόσο, αρχικά, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αξιωματούχους διέψευσαν ότι για την κατάρριψη ευθύνεται η Τουρκία και μετέδωσαν ότι ευθύνονται οι σύροι αντάρτες.
ΒΗΜΑ, ΑΠΕ, Καθημερινή

2 σχόλια:

  1. Είναι καιρός να αρχίσουμε και εμείς να καταρρρίπτουμε τα Τουρκικά, γιατί
    διαφορετικά θα μας περάσει για ηλίθιους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.