15/3/14

Ρωσία-Ουκρανία: Οι Αρμένιοι της Κριμαίας καλούνται να ψηφίσουν υπέρ της προσάρτησης της περιοχής στη Ρωσία

Krikor Amirzayan στο περιοδικό armenews.com     (μτφ. Κριστιάν) 
«Οι Αρμένιοι, Βούλγαροι, Έλληνες και Γερμανοί της Κριμαίας,  μαζευτήκαμε σε μια ενιαία οργάνωση και ζητάμε να εφαρμοστούν οι ίδιες αρχές που ισχύουν για τους Τατάρους»
Ο Vagharchag Melkonian, πρόεδρος της αρμενικής κοινότητας της Κριμαίας ανακοίνωσε ότι το Εθνικό Συμβούλιο της αρμενικής κοινότητας της Κριμαίας εξέδωσε ανακοίνωση η οποία καλεί τους Αρμένιους της Κριμαίας να ψηφίσουν για την προσάρτηση στη Ρωσία της περιοχής αυτής της Ουκρανίας. 

Οι Τάταροι είναι ήδη κατοχυρωμένοι από το Σύνταγμα της Κριμαίας ότι θα έχουν το 20% των θέσεων στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης και των πολιτικών και κρατικών θεσμικών οργάνων σε περίπτωση της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία μετά τις εκλογές της Κυριακής. 

«Οι Αρμένιοι, Βούλγαροι, Έλληνες και Γερμανοί της Κριμαίας,  μαζευτήκαμε σε μια ενιαία οργάνωση και ζητάμε να εφαρμοστούν οι ίδιες αρχές που ισχύουν για τους Τατάρους» δήλωσε ο Vagharchag Melkonian προς τον αρμενικό τύπο. 

Εκμυστηρεύτηκε επίσης ότι το Αρμένικο Εθνικό Συμβούλιο της Κριμαίας έχει συστήσει μια επιτροπή για την ανέγερση ενός μνημείου στην Κριμαία με την ευκαιρία της 100ης επετείου της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Κρικόρ Amirzayan
Σάββατο 15 ​​ Μαρτίου 2014,
Krikor Amirzayan © armenews.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.