16/3/14

Γαλλία-Αρμενία - Επίσημο ταξίδι του Γάλλου Προέδρου -

Jean Eckian  στο Nouvelles dArménie       (μτφ. Κριστιάν)
Ο Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα πρωτοβουλία για νομοσχεδίο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενιών

Οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αρμενία το Μάιο, συζητήθηκαν σε συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών Έντουαρντ Ναλμπαντιάν με τον Γάλλο ομόλογό του κ. Λωράν Φαμπιούς , στις 13 Μαρτίου στο Παρίσι.

Κατά τη συνάντηση αυτή, τα δυο μέρη χαιρέτισαν το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων, με έμφαση στις προοπτικές οικονομικής συνεργασίας. Ο Ναλμπαντιάν σημείωσε επίσης ότι σχεδόν 160 γαλλικές εταιρείες λειτουργούν σήμερα στην Αρμενία. Στο πλαίσιο αυτό, επικρότησε την αύξηση των γαλλικών επενδύσεων στη χώρα.

Η συνεργασία ΕΕ-Αρμενίας για την επίλυση του ζητήματος του Ναγκόρνο Καραμπάχ συζητήθηκε επίσης. Ο Υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τη βούληση της Αρμενίας να συνεχίσει τις προσπάθειες για μια ειρηνική διευθέτηση, μαζί με τους συμπροέδρους της Ομάδας του Μινσκ.

Ο πρόεδρος Ολάντ θα πρέπει, κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού,  να ανακοινώσει επίσημα, όπως προαναφέρθηκε, την έναρξη των διαδικασιών για τη θέσπιση νομοσχεδίου ποινικοποίησης της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014,
Jean Eckian © armenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.