16/3/14

Υγρό πυρ από τον υπαρχηγό στόλου Σπ. Κονιδάρη για το φιάσκο στα Ιμια και τα υποβρύχια που σκουριάζουν

Η τελευταία ημερήσια διαταγή του υπαρχηγού Στόλου Σπύρου Κονιδάρη, όπως αναγνώστηκε χθες παρουσία πολλών απόστρατων ανώτατων αξιωματικών, μεταξύ των οποίων και επίτιμων αρχηγών, όπως ο Γρηγόρης Δεμέστιχας και ο Κοσμάς Χρηστίδης, περιείχε αρκετές «βόμβες βυθού».
Ο αντιναύαρχος Στέλιος Κονιδάρης, που παρέδωσε στον υποναύαρχο Νικόλαο Τσούνη σε ειδική τελετή στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, μιλά για την εθνική υποχώρηση στην οποία οδήγησαν την πατρίδα ο... καταλληλότερος Κώστας Σημίτης και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, που «είδε» την ελληνική σημαία στα Ιμια να την παίρνει ο αέρας! Επίσης, ο τέως πλέον υπαρχηγός του Στόλου μιλά για την κατάσταση του Στόλου αλλά και για τα υποβρύχια που πλήρωσε από το υστέρημά του ο ελληνικός λαός και... γερνάνε στα ναυπηγεία. Ο αντιναύαρχος Κονιδάρης ούτε λίγο ούτε πολύ έριξε τις ακόλουθες «βόμβες».

Βόμβα πρώτη: «Λυπήθηκα βαθιά για τον χαμό των τριών συναδέλφων στα Ιμια, των αθάνατων Καραθανάση, Βλαχάκου και Γιαλοψού, και ντράπηκα που συνοδεύτηκε από εθνική υποχώρηση. Εχω όμως τη συνείδησή μου ήσυχη ότι εγώ και το πλήρωμα του ΤΠΚ (πυραυλάκατος) «ΣΤΑΡΑΚΗΣ», μαζί με άλλους εκλεκτούς συναδέλφους και πλοία, ήμασταν εκεί και έτοιμοι για τη μέγιστη προσφορά στην πατρίδα. Ας είναι αιωνία η μνήμη τους».

Βόμβα δεύτερη: «Λυπάμαι γιατί μονάδες κρούσης όπως τα νέα ΤΠΚ (Πυραυλάκατοι) και τα νέα Υ/Β, που έχουν παραγγελθεί και εν πολλοίς αποπληρωθεί, με χρήματα από το υστέρημα του ελληνικού Λλού, παραμένουν αναξιοποίητα και γερνάνε στα ναυπηγεία».

Βόμβα τρίτη: «Λυπάμαι καθημερινά που δεν υπάρχει ορίζοντας για την αντικατάσταση των παράκτιων περιπολικών μας, παρότι κάποια από αυτά έχουν υπερβεί την 50ετία, αντιμετωπίζοντας, χάρη στα άξια πληρώματά τους, τη διαρκώς αυξανόμενη απειλή και πρόκληση».

Ο κ. Κονιδάρης επισήμανε επίσης στο «αντίο» του ότι σε όλη τη σταδιοδρομία του επέλεξε να είναι χρήσιμος και όχι ευχάριστος στον εκάστοτε κυβερνήτη, διοικητή ή στον αρχηγό του και υπηρέτησε το Ναυτικό και όχι αρχηγούς, παρέες ή άλλους εξωθεσμικούς παράγοντες και κέντρα, «για να μπορώ να κοιτάω στα μάτια όλους εσάς, από τους οποίους ζητούσα ετοιμότητα ψυχών, για την τιμή της σημαίας, την ακεραιότητα της πατρίδας, τη ζωή και την ευημερία του λαού μας, που δοκιμάζεται και αξίζει καλύτερη τύχη».

Νίκος Ελευθερόγλου
δημοκρατία

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.