2/3/14

Το πραγματικό διακύβευμα των ευρωεκλογών, το μέλλον της Ελλάδας και η Ειρήνη

Του Σάββα Καλεντερίδη
Σχετ. άρθρο: Εγκυμονούν καταστροφή τα διχαστικά διλήμματα!
Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα ειρήνης σε μια περιοχή όπου τα έθνη και οι λαοί έχυσαν ποταμούς αίματος κατά τις προ της ίδρυσης της Ε.Ε. δεκαετίες και αιώνες.
Και εκεί όπου χύθηκαν ποταμοί αίματος, με εκατόμβες θυμάτων, εκεί όπου ξέσπασαν δύο παγκόσμιοι πόλεμοι με εκατομμύρια θύματα, τώρα οι λαοί απολαμβάνουν τους καρπούς της ειρήνης, αφού από την ίδρυση της Ε.Ε. δεν έχει ανταλλαχθεί ούτε μια σφαίρα μεταξύ των λαών και των κρατών που συμμετέχουν σ’ αυτήν.

Μιλάμε για μια ειρήνη που δεν είναι καθόλου δεδομένη και την οποία έχουμε ευθύνη να υπερασπιστούμε και να διαιωνίσουμε εμείς οι λαοί και τα έθνη της Ευρώπης.

Αυτό, λοιπόν, η ΕΙΡΗΝΗ, είναι το πιο υψηλό διακύβευμα των ευροεκλογών του Ιουνίου, η οποία δε ειρήνη δεν είναι καθόλου δεδομένη, αν δεν διαφυλάξουμε την ενότητα και τη συνοχή της Ε.Ε.
Εκτός από την ειρήνη σε ενδοευρωπαϊκό επίπεδο, υπάρχει και το ζήτημα της ειρήνης μεταξύ των χωρών μελών της Ε.Ε. και των χωρών που γειτνιάζουν μ’ αυτήν.

Ισως το μεγαλύτερο λάθος που κάναμε από το 1980 και εντεύθεν είναι το γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε την είσοδό μας στην ΕΟΚ-Ε.Ε. ως μέσο και διαδικασία βελτίωσης του βιοτικού μας επιπέδου και όχι ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία γεωπολιτικής αναβάθμισης της Ελλάδας και εξασφάλισης της ειρήνης με τους γείτονές της και κυρίως με την Τουρκία.

Αρκεί να υπογραμμίσουμε ότι ήταν η πρώτη φορά μετά το 1923 που η Ελλάδα γινόταν μέλος σε έναν οργανισμό και καθόταν σε ένα τραπέζι λήψεως αποφάσεων που αφορούσαν και επηρέαζαν ΚΑΙ την Τουρκία, στο οποίο τραπέζι δεν συμμετείχε η γειτονική χώρα.Αυτό ήταν -και παραμένει- ένα ασύγκριτης σημασίας και αξίας στρατηγικό πλεονέκτημα, που δυστυχώς δεν το εκμεταλλευτήκαμε όσο έπρεπε.
Είναι κι αυτό, λοιπόν, ένα διακύβευμα των προσεχών ευρωεκλογών.

Αντί, λοιπόν, με την είσοδό μας στην ΕΟΚ, το 1981, να ενισχύσουμε τη θέση της Ελλάδας, στελεχώνοντας τις θέσεις που μας ανήκουν στις Βρυξέλες και το Στρασβούργο με ό,τι καλύτερο έχει η Ελλάδα, εμείς στείλαμε εκεί αγράμματους και διεφθαρμένους κομματικούς εγκάθετους, με τραγικά αποτελέσματα για τη χώρα μας.
Το ίδιο σε γενικές γραμμές κάναμε και με τις θέσεις των επιτρόπων αλλά και των ευρωβουλευτών.
Το γεγονός ότι δεν είδαμε και δεν αντιμετωπίσαμε την Ε.Ε. ως μια γεωπολιτική ευκαιρία αλλά απλά ως εργαλείο και μέσο εύκολου πλουτισμού και ευμάρειας δεν μας επέτρεψε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που μας πρόσφερε, όπως τα διάφορα πακέτα χρηματοδότησης και ευρωπαϊκά προγράμματα. Ετσι, αντί να χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια από τα πακέτα χρηματοδότησης και τα ευρωπαϊκά προγράμματα για τη μεταρρύθμιση του κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης και τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής βάσης της χώρας, έγιναν σεμινάρια και μελέτες που κατέληξαν στα σκουπίδια.

Ετσι, με τέτοιες κινήσεις και με λανθασμένες ή, ορθότερα, εγκληματικές επιλογές, όπως η συμμετοχή της χώρας μας στην ευρωζώνη, χωρίς την κατάλληλη θωράκιση και προετοιμασία, από τη μια πλευρά η Ελλάδα έγινε ο αδύναμος κρίκος της Ε.Ε. και από την άλλη αυτό το στρατηγικό πλεονέκτημα μετατράπηκε σε αχίλλειο πτέρνα της χώρας μας, με σοβαρούς κινδύνους, ο μεγαλύτερος από τους οποίους να καταστεί η Ελλάδα μια αποικία χρέους για πολλές δεκαετίες, το οποίο είναι και το επόμενο διακύβευμα.

Τέλος, το πιο σοβαρό ίσως διακύβευμα είναι με τις επιλογές μας να τα χάσουμε όλα, δηλαδή να οδηγήσουμε την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, γεγονός που θα σημαίνει εξαθλίωση του λαού, σε βαθμό που η σημερινή κρίση να φαντάζει με παράδεισο, εξέλιξη που θα οδηγήσει ίσως και στη διάλυση της Ε.Ε. και θα ανοίξει τις πόρτες  της αποσταθεροποίησης σήμερα, του αίματος και του πολέμου αύριο.

Αν σήμερα η Ελλάδα έχει έναν βαθμό δυσκολίας να διαχειριστεί τα εθνικά ζητήματα αλλά και τις εξελίξεις σε ένα περιβάλλον που αλλού φλέγεται και αλλού είναι ασταθές, αύριο, σε περίπτωση που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο φύγουμε από την Ε.Ε., ο βαθμός δυσκολίας θα έχει εκθετική πρόοδο. Παρά την τεράστια οικονομική κρίση που είναι σε εξέλιξη στα δύο ελληνικά κράτη, η Ελλάδα και η Κύπρος, ακριβώς επειδή είναι μέλη της Ε.Ε., είναι νησίδες ασφάλειας και σταθερότητας σε ένα περιβάλλον που είναι από ανατροπή σε ανατροπή. Αν δούμε τι γίνεται στη βόρεια Αφρική, στην Τυνισία, στη Λιβύη, στην Αίγυπτο, στη Μέση Ανατολή, στη Συρία, στην Ουκρανία, στο Κουρδιστάν και την ίδια την Τουρκία, μπορούμε να αντιληφθούμε πόσο βοηθά η παρουσία μας στην Ε.Ε., όχι μόνο για να διατηρήσουμε τη δική μας σταθερότητα, σε Κύπρο και Ελλάδα, αλλά και για να παίξουμε έναν εποικοδομητικό ρόλο και στη διάρκεια των κρίσεων αλλά και την επόμενη μέρα, στην ανοικοδόμηση αυτών των χωρών!

Αυτά είναι λοιπόν τα διακυβεύματα των ευρωεκλογών αλλά και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Δημοσιεύθηκε στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

43 σχόλια:

  1. Δηλαδή τι θα μας συμβεί, τι χειροτερο θα παθουμε εαν φύγουμε απο την ΕΕ διαγράφοντας μονομερώς το παράνομο χρέος που μας έχει επιβληθεί απο τους διεθνείς τοκογλυφους ως βρόγχος; Υιοθετώντας δικο μας εθνικο/κρατικό νόμισμα με το οποίο θα χρηματοδοτησουμε την αναπτυξη της πατρίδας; Δημιουργωντας πολιτικες/εμπορικές/οικονομικες σχεσεις ισοτιμα με ολο τον κοσμο;
    Με τοσα μάλιστα εξαιρετικα πλεονεκτήματα (γεωστρατηγικά, ενεργειακα, πρωτων υλων, διατροφικης επαρκειας κλπ) που διαθετουμε;;;
    Καλό θα ηταν να μας εξηγήσει ο κατα τ'αλλα συμπαθής αρθρογράφος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και που ξέρω εγώ ότι η μαφία της ΕΕ σε συνεργασία με την Αμερικάνικη αρπαχτή δεν έχουν σχέδια να μας κάνουν Συρία ;

    Να τους πώ και μπράβο προκαταβολικά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΕΕ μπορεί να ξεκίνησε με αγαθές προθέσεις, στην πορεία στράβωσε όμως τόσο, που τώρα πρέπει να φτιαχτεί από την αρχή. Δυστυχώς, μπαλώματα και επιδιορθώσεις, είναι αδύνατα.

    Πώς να εμπιστευτείς αυτό το κλειστό, αυταρχικό κλαμπ των Βρυξελλών;

    Πιστεύω ότι ο Καραμανλής επεδίωξε να βάλει την Ελλάδα στην ΕΟΚ, διότι δεν έβλεπε πουθενά αλλού συμμάχους, ώστε να την προστατεύσει από την τουρκική απειλή. Και τι έγινε; Απεδείχθη ότι η ΕΟΚ/ΕΕ υποστήριζε μάλλον την Τουρκία και ειδικά η Γερμανία, εις βάρος της Ελλάδας.

    Πότε υποστήριξε η ΕΟΚ/ΕΕ την Ελλάδα όταν η Τουρκία παραβίαζε και παραβιάζει τον εθνικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο της, ο οποίος είναι και ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ;

    Γιατί δεν άσκησε πίεση στην Τουρκία να άρει το casus belli προς την Ελλάδα και να φροντίσει για την επέκταση των ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ στα 12 νμ;

    Γιατί ανέχθηκε την ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα, αρκούμενη μόνο να πιέσει την τελευταία στην υπογραφή την Συνθήκης "ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ"; Δηλαδή, μακριά από μένα κι ας τους φορτωθεί το ασθενέστερο κράτος.

    Η Κύπρος έγινε πλήρες μέλος, αλλά η ΕΕ ουδεμία έδειξε διάθεση (ενώ μπορούσε και μπορεί) να υποχρεώσει τους Τούρκους σε αποχώρηση από τα Κατερχόμενα, τα οποία από την 1.5.2004 έγιναν ευρωπαϊκά εδάφη. Αντιθέτως και σαν να μην συνέβαινε τίποτε, χωρίς αιδώ κι αισχύνη, άρχισε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τον "ΑΤΤΙΛΑ". Ναι, φταίνε πρωτίστως ίσως Ελλάδα και Κύπρος, που έδωσαν το πράσινο φως στην έναρξη του απαίσχυντου διαλόγου, χωρίς την παραμικρή αντίρρηση, αλλά αυτό δεν απαλλάσσει την ΕΕ των ευθυνών της για παντελή έλλειψη ηθικών φραγμών και αναστολών, όπως και πλήρη έλλειψη σεβασμού προς τον "εταίρο", που μάλλον θεωρεί ... ετέρα.

    Η ειρήνη μπορεί να διασφαλίστηκε μέσα στην ΕΕ, αλλά αυτό δεν νομιμοποιεί την βιαία διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, τους βομβαρδισμούς του Κοσόβου, που έφεραν γερμανικά μαχητικά στα Βαλκάνια για πρώτη φορά μετά τον Β'ΠΠ, την υποστήριξη τώρα της διεφθαρμένης Τιμοσένκο στην Ουκρανία και άλλα πολλά.

    Θα μπορούσα πολλά να γράψω ακόμη, αλλά δεν χρειάζεται. Οι ευρωεκλογές είναι μία ευκαιρία να εκφράσω την αποδοκιμασία μου προς την ΕΕ και αυτό θα κάνω. Ελπίζω να το κάνουν κι άλλοι, όπως θα το κάνει και πολύ μεγάλη μερίδα των υπολοίπων Ευρωπαίων.

    Σε πολλά φταίει η Ελλάδα, αλλά όχι στο ότι η ΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε πολλά φταίει η Ελλάδα, αλλά όχι στο ότι η ΕΕ δεν πήρε ποτέ στα σοβαρά τον εαυτό της. Κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα παρακαλουσα τον κ. Καλεντεριδη να υποστηριξει με ορους οικονομικης επιστημης και οχι με γενικολογους αφορισμους, το συμπερασμα του οτι εαν η Ελλαδα -κανοντας χρηση των δικαωματων που της δινει το Διεθνες Δικαιο- αποχωρησει απο την ΕΕ και το ευρω, θα υποφερει περισσοτερο απο τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η ΕΕ σηματοδότησε την αλλαγή τού πολέμου από 'Μ' στις υπόλοιπες συνιστώσες τού DIMEFIL.

    Ειρήνη ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε εντός ΕΕ.

    Η ΕΕ, δυστυχώς, δεν σχεδιάστηκε ως εργαλείο δυναμικού conflict resolution αλλά ως εργαλείο πολέμου.

    Η οικονομική, ηθική, πνευματική, κτλ. κατάσταση τής Ελλάδας -και όχι μόνο- καθώς και το δίπτυχο 'αύξηση ανισότητας/μείωση δημοκρατίας' αποτελεί την πιο απτή απόδειξη ότι πέφτουν σφαίρες ακατάπαυστα. Άλλου τύπου σφαίρες όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ναι μεν αλλα....
    η αληθεια ειναι οτι ο γερο καραμαλεας βιαστηκε και τσακιστηκε να μας βαλει μεσα σαυτον τον φραγκικο βοθρο χωρις εγγυησεις και ορους επ ωφελεια του εθνους.
    σαυτο ειχε δικιο ο αντρεας

    πιστευω οτι ο αντρεας θα μας εβαζε με πολυ καλυτερους ορους μεσα (οχι στην αποβιομηχανιση) εστω και 10 χρονια αργοτερα μαζι με ισπανια και πορτογαλια. δεν θα παθαιναμε τιποτα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Αν δούμε τι γίνεται στη βόρεια Αφρική, στην Τυνισία, στη Λιβύη, στην Αίγυπτο, στη Μέση Ανατολή, στη Συρία, στην Ουκρανία, στο Κουρδιστάν και την ίδια την Τουρκία, μπορούμε να αντιληφθούμε πόσο βοηθά η παρουσία μας στην Ε.Ε., όχι μόνο για να διατηρήσουμε τη δική μας σταθερότητα, σε Κύπρο και Ελλάδα, αλλά και για να παίξουμε έναν εποικοδομητικό ρόλο και στη διάρκεια των κρίσεων αλλά και την επόμενη μέρα, στην ανοικοδόμηση αυτών των χωρών!"

    Προ επισκέψεως Σαμαρά στις ΗΠΑ υπήρξε πολύ συγκεκριμένη πρόταση επί τούτου προσωπικά στον Σαμαρά.
    Ως γνωστόν, δεν προχώρησε.
    Επειδή μόνο ένας φορέας το σκέφτηκε και είναι ικανός να οργανώσει κάτι τέτοιο, και επειδή δεν θα έκλεβε κανείς δουλειά άλλου σε τέτοιο επίπεδο, αυτός ο στόχος (nation-building των χωρών που περιγράφονται) δεν είναι επιθυμητός από την παρούσα κυβέρνηση.
    Συνεπώς δεν μπορεί να τεθεί τέτοιο ζήτημα ως διακύβευμα ευρωεκλογών/αυτοδιοικητικών, εκτός και αν αλλάξει μέχρι τότε η κυβέρνηση, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Ευρωπαικη Ενωση δημιουργηθηκε απο τους Γαλλους ως οχημα ελεγχου και χειραγωγησης της Γερμανιας. Αυτο δουλεψε μεχρις οτου η ενοποιημενη πλεον Γερμανια αρχισε να στεκεται στα ποδια της και να διεκδικει την θεση που της αρμοζει με βαση την οικονομικη της ισχυ.
    Παραπλευρο αποτελεσμα της ιδρυσης της Ε.Ε. ειναι το θεμα της ειρηνης στην Ευρωπη (τεραστιο ζητημα) το οποιο αναδεικνυει πολυ ευστοχα ο Σαββας.
    Ομως σε καθε σχεση συνεργασιας και επειδη ολοι οι εταιροι δεν ειναι ισοι αλλοι παιζουν τον ρολο του αλογου και αλλοι τον ρολο του καβαλαρη (αυτο νομιζω οτι το ειπε ο Φλωρακης).
    Εχοντας ξεκαθαρισει αυτο αυτοματως προκυπτει η ερωτηση το πως τα αλογα θα διαχειρισθουν την θεση τους και να παρουν το περισσοτερα δυνατα οφελη.
    Σανο υπηρξε αφθονο ομως αντι να το εκμεταλλευτουμε τα κατασπαταλησαμε (στην καλυτερη) η' τα φαγανε οι Ακηδες (στην χειροτερη).
    Αγαπητε Σαββα συμφωνω απολυτα μαζι σου οσον αφορα το θεμα της ειρηνης οσο και για το προηγουμενο αρθρο σου για τα διχαστικα διλημματα.
    Σε βλεπω ομως πολυ politically correct σε σχεση με την Αριστερα και τον ρολο της στα τεκταινομενα της Ελλαδος κατα το πλειστον του 20ου αιωνα και σημερα.
    Η αληθεια ενωνει δεν χωριζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προτού μελετήσω τον κόσμο γύρω μου, θα δώ και ποιός είμαι. Οι έλληνες πολιτικοί, αυτούς που ψηφίζουμε εννοώ, είναι τεμπέληδες, μετρίου δείκτη εφυΐας μην πω βλάκες και για το μόνον που νοιάζονται είναι οι επόμενες εκλογές. Βλέποντας λοιπόν τις παγκόσμιες εξελίξεις γύρω μου μ´ αυτήν την ηγεσία τρομάζω. Πόσο λοιπόν καλύτερα μπορεί να διαχειρισθεί κάποιος την Ελλάδα, εκ της αντιπολιτεύσεως εννοώ, είναι το μεγάλο ερώτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εαν θελει ο κ. Καλεντεριδης να συμβαλει πραγματικα προς την σωστη κατευθυνση της ενημερωσης, ας αναλαβει (ως Ινφογνωμων εκδοσεις) την διοργανωση ενος συνεδριου οπου θα τεθουν απο ειδικους επιστημονες και απο πολλες και διαφορετικες οπτικες τα ζητηματα ΕΕ, ευρω, αναταξης της οικονομιας, συμμαχιων μας κλπ.
    Κατι που ουδεποτε εχει γινει μεχρι σημερα στην Ελλαδα.
    Να αντιπαρατεθουν οι διαφορετικες αποψεις σε εναν ανοιχτο δημοκρατικο διαλογο και το υλικο αυτο να δημοσιευθει.
    Υπαρχουν πολλοι που μπορουν να συμβαλλουν σε μια τετοια συζητηση.
    Προτεινω τους: Γεωργιο Κασιματη, Κλεανθη Γριβα, Γιωργο Δελαστικ, Λεωνιδα Βατικιωτη και Δημητρη Καζακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. unknown
    ολοι αυτοι ειναι μπολσεβικοι του λαομισητου κατοχικου σοβιετικου καθεστωτος, μισελληνες διεθνιστες και υπερ των λαθρομεταναστων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να ετοιμαζομαστε σιγα σιγα να χανουμε Θρακη και Μακεδονια.
    Αν δεν αντιδρασουμε εγκαιρα. Που σημαινει ΤΩΡΑ!!!
    Θα τις κανουν γκριζες ζωνες με ειδικο διοικητικο καθεστως.
    Οι υπογραφες εχουν πεσει.
    Γινεται μεσω της πατεντας του αγωγου ΤΑΡ.
    Στην αποικιοκρατικου χαρακτηρα συμφωνια, αφενος δεν προβλεπεται οφελος μας απο τελη διελευσης του υγροποιημενου αζερικου αεριου (η Τουρκια και οι αλλες χωρες απο οπου θα περασει, Αλβανια, Ιταλια κλπ θα εισπραττουν) και αφετερου, την ασφαλεια ολων των τμηματων του αγωγου την αναθετουν σε νατοικες και οχι στις εθνικες στρατιωτικες δυναμεις.
    Για να γινει αυτο αποδεκτο απο τους Ελληνες πολιτες, θα δημιουργησουν μεθοριακο επεισοδιο στον Εβρο οπου μετα θα εχουμε το και την γκριζα ζωνη ασφαλειας μεταξυ Ελλαδας - Τουρκιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. //Ο/Η peter susic είπε...
    unknown
    ολοι αυτοι ειναι μπολσεβικοι του λαομισητου κατοχικου σοβιετικου καθεστωτος, μισελληνες διεθνιστες και υπερ των λαθρομεταναστων
    1 Μαρτίου 2014 - 7:01 μ.μ.//

    Εγω προτεινω την μια αποψη. Εσεις δεν εχετε παρα να προτεινετε αλλα ονοματα που υποστηριζουν την αλλη.
    Και ας κρινει ο Σαββας ποιοι μπορουν να βρεθουν σε ενα τετοιο πανελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τις τελευταίες δεκαετίες σε όλο αυτό που λέμε Δύση, ΕΕ και Αμερική, έχει ανατραπεί η φυσική θέση των αξιών. Έχει τοποθετηθεί στην ιεραρχία εντελώς αφύσικα ως υπέρτατο αγαθό η Ειρήνη. Το κεφάλαιο λοιπόν και όλες οι αυταρχικές δυνάμεις, το οποίο αυτό εξυπηρετεί, έχουν εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση και προσπαθούν να σκλαβώσουν τους ανθρώπους.
    Το υπέρτατο λοιπόν αγαθό είναι η ελευθερία, το οποίο όπως πολύ σωστά έχει επισημανθεί από ειδικούς ορίζεται σε δυο διαστάσεις, πρώτον είναι η ατομική ελευθερία και δεύτερον η συλλογική, πάντοτε μιλάμε για ελευθερία και όχι για ασυδοσία. Για να επιτευχθεί η πρώτη απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη της δεύτερης κάτι που σημαίνει πως η ατομική ελευθερία μπορεί να επιτευχθεί πλήρως και ορθώς, μόνον στο πλαίσιο ενός Εθνικά ανεξάρτητου κράτους. Επομένως λοιπόν τόσο η ΕΕ όσο και η Αμερική οδεύουν λάθος!

    Όσον αφορά αυτά τα ατυχή που έχουν γραφτεί για τις εκλογές και τα κόμματα επαναλαμβάνω! Στην Ελλάδα ψηφίζαμε μια ζωή με γνώμονα το μικρότερο κακό ή το μεγαλύτερο προσωπικό όφελος κάτι που σημαίνει ότι οι "ακραίοι" του συστήματος είναι η ασφάλεια για τη συντήρηση του κατεστημένου και δεν είναι τυχαίο πως είτε τρομάζουν τον κόσμο ώστε αυτός να επιστρέψει στο μαντρί είτε θα ψηφιστούν και θα οδηγήσουν τη χώρα σε έναν αλληλοσπαραγμό, τον οποίο θα καθοδηγήσουν οι άμυαλοι αρχηγοί τους παρασύροντας και τον απλό κόσμο μέσα από τα κατευθυνόμενα μέσα.

    Η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού δεν είναι ούτε Σαμαράς ούτε Βενιζέλος ούτε Τσοχατζόπουλος, ούτε Τσίπρας, ούτε ΓΑΠ ούτε Μιχαλολιάκος ούτε Κασσιδιάρης ούτε Ρεπούση. Αυτοί είναι οι τηλεοπτική πλειοψηφία, αυτοί και οι πραγματικοί πραιτοριανοί του συστήματος, οι γνωστοί άγνωστοι. Το ότι βγαίνουν όμως στην Τηλεόραση ένα μόνον αποδεικνύει, πόσο πολύ ανήκουν στο και εξυπηρετούν το σύστημα.
    Η λύση λοιπόν σε όλα αυτά έρχεται από τα γραπτά του Δραγούμη, τη λύση μπορεί να την δώσει μόνον ο λαός και στον λαό ανήκουν πολλές δυνάμεις, που μπορούν να εξασφαλίσουν τη μετάβαση της χώρας και του λαού σε πραγματική Ελληνική Δημοκρατία και ελευθερία, αρκεί αυτοί που θα το πράξουν να ξέρουν που πρέπει να σταματήσουν και τι να κάνουν, έχει γίνει και στο παρελθόν με επιτυχία άλλωστε και τραγούδια έχουν γραφτεί για αυτό!

    Συμπερασματικά λοιπόν, μάυρο σε όλους αυτούς που διχάζουν τον Ελληνισμό με ψευτοδιλήμματα, μαύρο σε όλα ανεξαιρέτως τα κοινοβουλευτικά κόμματα, μαύρο σε αυτή την άθλια πολιτειακή διαδικασία!

    Διαφωνώ με το άρθρο όσον αφορά την ειρήνη και επαναλαμβάνω, η ειρήνη είναι για τους πεθαμένους, η ελευθερία για τους ζωντανούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ Σάββα αυτή η ευρωπροσήλωση είναι τελείως λάθος. Είναι πλέον εξόφθαλμο ότι και να θέλαμε να εκμεταλευτούμε την παρουσία μας στην ΕΕ δεν θα το επέτρεπε το Διευθυντήριο. Η ΕΕ αποδείχτηκε ότι είναι ένα μέσο υποδούλωσης των λαών της Ευρώπης και για να μιλήσουμε με γεωπολιτικούς όρους μία νέα Αθηναική συμμαχία στην οποία οι Βόρειοι προτεσταντικοί λαοί, οι τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο είναι οι Αθηναίοι και εμείς είμαστε οι Μηλίοι.... σύμμαχοι στο όνομα αλλά στην ουσία υπηρέτες. Αυτό την θεοποίηση της ΕΕ την έχει επιβάλλει το ΠΑΣΟΚ που σχεδόν μας έπεισε ότι ήρθε το τέλος της ιστορίας και ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο εκτός από τον ευρωμονόδρομο που θα μας λύσει όλα τα προβλήματα. Η Ευρώπη όμως είναι αυτό ακριβώς που βλέπουμε σήμερα και δεν το κρύβει ούτε είναι διατεθειμένη να αλλάξει. Όποιος πιστεύει στην σωτηρία μέσω αυτής είναι εκτός γεωπολιτικής παραγματικότητας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "...αφού από την ίδρυση της Ε.Ε. δεν έχει ανταλλαχθεί ούτε μια σφαίρα μεταξύ των λαών και των κρατών που συμμετέχουν σ’ αυτήν..."

    Ούτε μία σφαίρα;
    Στην πρώην γιουγκοσλαβία τι "ανταλλαγές" γίνονταν και κατακρεούργησαν τους σέρβους ΚΑΙ μέλη της Ε.Ε.;Αλλά ξέχασα δεν ήταν μέλος της Ε.Ε. η πρώην γιουγκοσλαβία...Ήταν όμως αυτοί που τους επιτέθηκαν.
    Στην Βόρειο Ιρλανδία όπου οι αγγλικές κατοχικές δυνάμεις ακόμα ταλαιπωρούν τους ντόπιους Ιρλανδούς;
    Στην Ισπανία με τους Βάσκους;
    Στην Βόρειο Ήπειρο και στα Σκόπια/Βαρντάσκα όπου ουκ ολίγοι Ελληνες δολοφονούνται επειδή είναι Έλληνες;Αλλά ξέχασα πάλι...δεν ανήκουν στην Ε.Ε τα κρατίδια αυτά.Ανήνουν όμως οι χώρες που τα υποστηρίζουν.
    Σε όλο και περισσότερα κράτη της Ε.Ε. αλλά και της ευρώπης συνολικότερα όπου η εγκληματικότητα και ο παρασιτισμός των τριτοκοσμικών μουσουλμανοφασιστών τείνει να λάβει διαστάσεις πολέμου;

    Τέλος πάντων για το διακύβευμα των ευροεκλογών η γνώμη μου είναι ότι τουλάχιστον 1/3 των ψήφων θα λάβουν οι εθνικιστικές και υπερπατριωτικές δυνάμεις/κόμματα/κινήματα ανά την Ευρώπη.Στην Ελλάδα μας ίσως και 1ο κόμμα να είναι η Χρυσή Αυγή αλλιώς σίγουρα δεύτερο.

    Έτσι με 300 εθνικιστές/πατριώτες ευρωβουλευτές στο περίπου σε σύνολο 750 τόσων Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΗ.

    ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ κατά 97% με 98%.
    Το άλλο 2%-3% ας "ανήκει" στους τριτοκοσμικούς μουσουλμάνους και μαύρους αφρικανούς που θα ελλατωθούν κατά πολλά πολλά εκατομύρια.Από τα 50 θα πάνε στα 5.ΠΩΣ;
    Άμα θέλουν να μένουν ή να έρχονται περισσότεροι θα ισχύει ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑΣ και η ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ.
    Πόσα εκατομύρια χριστιανών ανθρώπων διώκονται σκοτώνονται ή βασανίζονται σε β.αφρική, μέση ανατολή και ασία;
    Τόσα (επί πολλαπλάσιο νούμερο)εκατομύρια μουσουλμανοφασιστών θα απελάυνονται από την Ευρώπη ταχύτατα.

    Εκτός από την οικονομική κρίση ο Έλληνας και ο Ευρωπαίος θα ψηφίσει και για τους παραπάνω λόγους πίστευω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δημήτρη ἀπὸ Γλυφάδα συφωνῶ μαζί σου.

    Ἔχουν κάνει τὴν ΕΕ πανάκεια γιὰ ὅλων τῶν

    εἰδῶν τὰ κακὰ ποὺ μποροῦν νὰ μᾶς βροῦν ὡς

    ἔθνος καὶ ὡς κράτος.

    Πρέπει μόνος σου νὰ ἔχῃς στρατὸ γιὰ νὰ

    πολεμήσῃς καὶ νὰ σκοτωθῇς. Τὰ συμφέροντα

    εἶναι δικά μας, δὲν εἶναι οὔτε τῆς Σουηδίας,

    Γερμανίας, Φινλανδίας κ.ο.κ.

    Σταματῆστε πιὰ μὲ τὸ τὶ θὰ γίνῃ ἐὰν φύγουμε

    ἀπὸ τὴν ΕΕ. Τί θὰ γίνῃ;

    Θὰ βάλουνε τὴν Τουρκία νὰ μᾶς κυρύξῃ τὸν

    πόλεμο, ἢ θὰ δημιουργήσουνε ἐδαφικὲς

    διεκδικήσεις διάφοροι γείτονες.

    Αὺτὸ τὸ καταλαβαίνω ἐγώ, δὲν τὸ γνωρίζουν

    αὐτοὶ ποὺ κυβερνοῦν; Καὶ τί θὰ γίνη;

    Θὰ καθόμαστε νὰ περιμένουμε τὸν διαμελισμὸ

    τῆς χώρας ποὺ θὰ συμβῇ μὲ τὸ γράμμα τοῦ

    διεθνοῦς νόμου;

    Ἀφοῦ ὅλα ἐκεῖ ὁδεύουν. ῾Η ὀρεξη αὐτῶν

    ποὺ κρατᾶνε τὴν ἐξουσία τοῦ κόσμου

    στὰ χέρια τους δὲν ἀνακόπτεται μὲ τὴν ΕΕ.

    Αὐτὴ εἶναι δημιουργία δικιά τους.

    Εἶναι ὅπως μὲ τὸ Χρηματιστήριο,

    ποὺ παίζουνε οἱ μεγάλοι

    παῖκτες καὶ λένε καὶ τοῦ μικρομεσαίου ἔλα καὶ

    ἐσὺ νὰ παίξῃς, ἔχεις τὴν δυνατότητα νὰ

    αὐξήσῃς τὴν κερδοφορία σου.

    Πρέπει νὰ εἶσαι βλάκας νὰ μπῇς σὲ μία

    λέσχη ποὺ οἱ ἄλλοι βάζουν τοὺς ὅρους. Μὰ

    τελείως βλάκας ἢ ἂν θέλῃς νὰ αὐτοκτονήσῃς

    μαζὶ μὲ τὴν ἐπιχείρησή σου. Γιατί νὰ μὴν κάνεις

    συμμαχίες μὲ κάποιους ποὺ ἐσὺ

    θὰ διαλέξῃς ἀλλὰ ἀντιθέτως νὰ μπῇς

    στὴν κλοιὸ μιᾶς κλειστῆς Ἕνωσης;

    Ἡ ΕΕ εἶναι τὸ δόλωμα γιὰ συνεργασία,

    συνεταιρισμό καὶ ὅλες αὐτὲς οἱ ἐλιτίστικες

    καὶ καμουφλαρισμένες συγχρόνως

    ὡραιοποιήσεις ποὺ προάγουν τί ἄλλο, τὸν

    διεθνισμό καὶ τὴν ὑφαρπαγὴ τῆς ἐθνικῆς

    κυριαρχίας.

    Μὰ τόσα λέφτα ποὺ μᾶς δώσανε οἱ εὐρωπαῖοι,

    καὶ ἐμεῖς τὰ φάγαμε δὲν φταῖνε αὐτοὶ θὰ ποῦνε.

    Καὶ γιατί νὰ μᾶς τὰ δώσουνε; Ρωτάω ἔτσι ἁπλά;

    Ἐμεῖς δὲν μποροῦμε νὰ παράγουμε χρῆμα, νὰ

    κόψουμε χρῆμα; Ξέρω θὰ ποῦνε πληθωρισμός,

    ὑποτίμηση κ.ο.κ. Ἄρα φτάνουμε στὸ ἐρώτημα

    καὶ τί θὰ γίνη; Τότε ἢ παραδιδόμαστε

    ὁλοσχερῶς, ἢ κάνουμε αὐτὸ ποὺ

    εἶχε πεῖ ὁ Γέρος τοῦ Μωριᾶ, μόνοι μας θὰ

    ἐλευθερωθοῦμε. Δὲν ὑπάρχει τίποτα δεδομένο

    σ᾽αὐτὴν τὴν ζωή. Ὅλα κατακτοῦνται, ὁ

    Ἐπιτάφιος τοῦ Θουκιδίδη ὅπως ἀπαγγἐλθηκε

    ἀπὸ τὸν Περικλὴ εἶναι τὸ ἐπιστέγασμα τῆς

    ἐλεύθερης βούλησης τῶν πολιτῶν μιᾶς χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  19. Me agapi pros ton Unknown kai olous tous Tholoukoultouriarides me Rolex

    Etos 2020 Stin epanastatiki Ellas apo tin Amfissa kai kato.
    Titlos Bibliou
    Tsoukalas Edition

    O Tsepapara kai I Epanastasi pou den egine pote.
    ekdotikos oikos:Burberry+Lacost

    Epsis to vivlio pou prepei na diavasti epigontos tautoxrona me tin diathiki tou Tsaves.


    "O Lafazanis arxigos tis Antarsias kai pos me Ipad sto xeri anakatalave tin Villa Amalia.
    Didagmata kai prosdokies mias epitiximenis epanastasis.
    Ekdoseis Sakelaridi kai Stratouli.

    Oi 666 protoi agorastes pernoune doro ena oikonisma tou Pappa Soura yia na dioxnoune ta kakka pneumata tou kapitalismou ka dyo foto me tis omorfes kai goiteutikes Vouleutines tis epanastasis. Zooulas koinos ati kai tis omorfis kai koultouriaras Gaitani.
    Teliko Bonus

    Ena exeiridio pos na to paizete Aristeros me Deksies tsepes Ekdoseis Papadimouli Press

    (X) Ellinas.

    kai an epimenete to kainourio syggrafiko ergo tou Mparoufaki:

    Pos kai pote to Tsyrizistan anakalipse oti paizontas to Mpegleri pote den pernei to pano xeri.
    Ekdoseis: Realismos kai Geopolitiki ston 21 aiona.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σε κάτι απλό και οφθαλμοφανές καταθέτει ο καθένας τις αγκυλώσεις τους. Άντε να βγάλουμε άκρη. Σύντομος ο δρόμος για την εξαφάνιση μας με τόση παλαιοντολογίλα στα μυαλά σας κύριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ellina, 2 Μαρτίου 2014 - 5:59 π.μ.

    Βάλε ἑλληνικὸ πληκτρολόγιο δὲν μποροῦμε νὰ διαβάσουμε εὔκολα τί γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρωτάς εαν μπορεί να γράψει σωστα ελληνικα ο ellinas;
    Τα greeklish είναι ο φερετζές του αγραμματου Ελληνα γενικα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Είπα ότι θα απαντήσω όταν βρω χρόνο, αλλά διαβάζοντας προσεκτικά τα σχόλια αντιλήφθηκα ότι δεν είναι εύκολο ή μάλλον είναι σχεδόν αδύνατον.
    Νομίζω όμως ότι είναι ωφέλιμο να καταγράφονται όλες οι απόψεις, γιατί εν τέλει Ελλάδα είναι η συνισταμένη όλων μας.
    Εγώ απλά κατέθεσα την εμπειρία και την άποψή μου.
    Ασφαλώς η Ε.Ε. γι' αλλού ξεκίνησε και αλλού πάει.
    Όμως, παρ' όλα αυτά, η συμμετοχή Κύπρου και Ελλάδας ακόμα και σ' αυτήν την Ε.Ε. που δείχνει να έχει χάσει το δρόμο της, συνεχίζει να είναι ένα αποκούμπι και μια προστιθέμενη αξία για τον Ελληνισμό, από γεωπολιτικής άποψης.
    Πάντως, καλό είναι να μην παρασυρόμαστε και να ξαναδιαβάσουμε το άρθρο πιο προσεκτικά.
    Η ιδέα για το συνέδριο είναι πολύ καλή και θα την επεξεργαστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συμφωνώ και εγώ ότι η ΕΕ έχει αρκετά θετικά,δεν είναι όλα αρνητικά. Ναι σε αρκετά μας ωφέλησε η συμμετοχή μας. Οι λόγοι όμως που με οδηγούν σε δεύτερες σκέψεις σε ότι αφορά την παραμονή μας στην Ένωση αφορούν στο τίμημα που περιλαμβάνει αυτή.

    Αυτό επίσης,το τόσο απλό υποστηρίζουν και πολλοί άλλοι πολίτες. Ουδέποτε ερωτηθήκαμε,ουδέποτε κάναμε έναν απολογισμό ως χώρα,με στοιχεία,παρά μόνο αφήσαμε το όλο θέμα να εξελίσσεται όπως φυσάει ο άνεμος και με την τύχη της Ελλάδος να ορίζεται ανάλογα με τις ορέξεις των ισχυρών της Ένωσης.

    Ένας θεός γνωρίζει πως θα ψηφίσει αυτός ο λαός στις ευρωεκλογές τη στιγμή που (εσκεμμένα) έχει πλήρη άγνοια για τα όργανα και τον τρόπο λειτουργίας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σάββα,

    "Όμως, παρ' όλα αυτά, η συμμετοχή Κύπρου και Ελλάδας ακόμα και σ' αυτήν την Ε.Ε. που δείχνει να έχει χάσει το δρόμο της, συνεχίζει να είναι ένα αποκούμπι και μια προστιθέμενη αξία για τον Ελληνισμό, από γεωπολιτικής άποψης."

    μην κάνεις ότι αγνοείς την πραγματικότητα, διότι δεν ταιριάζει στον ντόμπρο χαρακτήρα σου.

    Στο σχόλιό μου 1 Μαρτίου 2014 - 4:47 μ.μ., γράφω για την Κύπρο και την Ελλάδα και το πολιτικό "όφελος" που είχαν από την ΕΕ.

    Θεωρώ καθήκον κάθε Έλληνα πατριώτη, αλλά και κάθε Ευρωπαίου πολίτη, γενικότερα, που δεν συμφωνεί με τον λάθος δρόμο που έχει πάρει η ΕΕ, να ψηφίσει ευρωσκεπτικιστικά κόμματα, διαφορετικά δείχνει ότι συμφωνεί με το αυταρχικό καθεστώς των Βρυξελλών και συμβάλλει στην χειροτέρευσή του.

    Η σύνδεση των ευρωεκλογών με τις εκλογές Τ.Α. είναι λάθος, διότι δεν ισχύουν τα ίδια κριτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Υπαρχουν πολυ ωραια διαφωτιστικα σχολια στο ανω δημοσιευμα και δη αυτο του Unnknown και του Δημ. απο Γλυφαδα! Ειμαι περιεργος για το τι εγραψε ο Ahmad Saadillah ,
    και λυπαμαι για την αποψη του Peter susic γιατι παροτι ειμαστε ολοι κιολοι μια χουφτα νεοελληνες, μας χωριζει σε Ελληνες και μειαζματα !Βρισκω δε πολυ καλη την ιδεα διοργανωσης ενος, καλλιο αργα παρα ποτε,συνεδρειου για να εμπεδωθει η αποψη των λαθων μας απο την αποψη για την ενταξη,μεχρι και την
    αποφαση ενδεχομενως εξοδου μας λογιστικα απο την οπως κακως λειτουργουσα Ε.Ε. ,τραιλορ της Βοριοατλαντικης συνουσιας !
    Μην κρυβωμαστε πισω απο το δακτυλο μας!Καθωμαστε ηδη επανω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αδέλφια, να κλείσουμε τα αυτιά και τα ματια μας στα διχαστικα μηνύματα που προσπαθουν να περάσουν στον λαο μας αυτοι που επιβουλεύονται την πατρίδα μας, μέσω μερικών ανεγκεφαλων που δυστυχώς βλέπουμε να ρίχνουν το δηλητήριο τους ακόμα και σε αυτό το ιστολόγιο που -όσοι το παρακολουθουμε- έχει σαν σκοπό να ενώσει τους Ελληνες που αισθάνονται και είναι πατριώτες/δημοκράτες.
    Να μη τους κάνουμε την χάρη να χωριστούμε στα δυο και να πέσουμε παλι σε εμφυλιοπολεμικό κλιμα.
    Αρκετά πληρωσαμε το δόγμα "διαίρει και βασίλευε"!
    Ευτυχώς, ο ελληνικός λαος παρα τις προκλήσεις, μένει μακρυά απο σκηνές που βλέπουμε να συμβαινουν στην Ουκρανία και αλλού.
    Είδαμε να αποτυγχάνουν του σκοπού τους μετα τις στημένες, απο το ίδιο ΕΞΩΧΩΡΙΟ κεντρο, προβοκάτσιες με τις δολοφονίες του Π. Φύσσα και των μελών της ΧΑ Μ. Καπελωνη και Γ. Φουντούλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Asterios είπε

    Φίλτατε Σάββα,
    Με την παράκαμψη των δυό εξαιρέσεων
    εμφυλιοπολεμικού κανιβαλισμού, η συγκομιδή σοβαρών και συγκροτημένων αντιδράσεων στο σημερινό άρθρο σου καλεί νομίζω σε αναστοχασμό περί την υπαρξιακής πια κρισιμότητας επιλογή στο σταυροδρόμι ενώπιόν μας.
    Βέβαιο είναι ότι το θεώρημα "Η συμμετοχή μας στους Ευρωθεσμούς αποτελεί εθνική θωράκιση" έχει
    φθαρεί στο επίπεδο ανεκδότου, άν μή ύποπτης ιδιοτελούς προπαγάνδας.
    Με δεδομένη την εθνική έκπτωση στην
    οποία έχουμε περιέλθει (εντός της ευρωπαϊκής "θωράκισης") και την
    απουσία ηγεσίας και συγκροτημένου
    σχεδίου αποφασιστικής για όλα αντιστάσεως στο εξώφθαλμο σχέδιο αφελληνισμού του ελλαδικού χώρου, το πατριωτικό καθήκον πράγματι επιτάσσει -όπως πολύ σωστά το στοχοθετεί ο Nativist- να υπερψηφιστουν μαζικά τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα, ενισχύοντας ένα πανευρωπαϊκό κύμα,που αποτελεί την μοναδική,υπό τις παρούσες συνθήκες,ελπίδα βαθέως κλυδωνισμού που θα ανακόψει
    την αναπτυσσόμενη διαβουκόληση των ευρωπαϊκών λαών σε κοινωνικο-πολιτισμικό μεσαίωνα και τον ελληνισμό σε ιστορικόν αφανισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ευγε Σαββα Καλεντεριδη.

    Οι αναγκαιες μεταρρυθμισεις που θα επρεπε να εφαρμοστουν εδω και δεκαετιες, δυστυχως μονο μεσα απο το μνημονιο, και με ολα τα λαθη του, αρχισαν να επιτυγχανονται.

    Ποτε δεν εκμεταλλευτηκαμε το στρατηγικο μας πλεονεκτημα. Το αντιθετο, παρολο που ειμαστε μελος της ΕΕ, καταφεραμε να ξεφτιλιστουμε παγκοσμιως με τον Σοσιαλοκομμουνισμο της αρπαχτης και του ζητουλα.

    Και σαν να μην εφτανε αυτο, η πλειοψηφια των ψηφοφορων συνεχιζει να ονειρευεται το "λεφτα υπαρχουν", και πως μας φταει η Μερκελ.

    - ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ZOUGLA.GR: ΠΡΩΤΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΝΔΗ ΣΤΟ 12%
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/03/zouglagr-12.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να γίνουν από όσους μάς έφεραν σε αυτή την κατάντια ούτε από μπροστινούς όσων θέλουν να μάς κάνουν failed state.

    Γράψε 1000 φορές "η ΝΔ είναι συνιστώσα τού ΚΚΕυρώπης και εφαρμόζει εθνομηδενιστικό σχέδιο Γερμανικού εθνικοΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ" και μετά ξαναμιλάμε.

    Όντως δεν μας φταίει η Μέρκελ.
    Οι ντόπιοι μπροστινοί πού μιλάνε χωρίς να γνωρίζουν (το καλύτερο σενάριο) φταίνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Συμφωνώ με Δημόκριτο. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ!!! ΜΑΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!!!
    Παντα αυτό λέγαμε με τον φιλο μου τον Δήμο Σταρένιο!
    φιλάκια
    Αρτέμης Μάτσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. >>Ο/Η Anaconda είπε...
    Οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να γίνουν από όσους μάς έφεραν σε αυτή την κατάντια ούτε από μπροστινούς όσων θέλουν να μάς κάνουν failed state.<<

    Και ομως γινονται και προχωρουν οσο ποτε στις τελευταιες δεκαετιες. Θα μπορουσαν να ειναι περισσοτερες και καλυτερες; Σιγουρα.

    - 27:30, Ο Υπουργός Υγείας στο Πρωινό Ant1 26Feb14
    http://www.youtube.com/watch?v=S_Cfk8pxAvo&feature=c4-overview&list=UUq0v2E0c0AXRcmnNZi4uqOA

    >>Γράψε 1000 φορές "η ΝΔ είναι συνιστώσα τού ΚΚΕυρώπης και εφαρμόζει εθνομηδενιστικό σχέδιο Γερμανικού εθνικοΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ" και μετά ξαναμιλάμε.<<

    Και πως η εναλλακτικη λυση ειναι το ψεκασμενο αντιμνημονιο με τον Τραγκα-Παπαδακη, την δραχμη και η εξοδος απο την ΕΕ.

    >>Όντως δεν μας φταίει η Μέρκελ.
    Οι ντόπιοι μπροστινοί πού μιλάνε χωρίς να γνωρίζουν (το καλύτερο σενάριο) φταίνε.
    2 Μαρτίου 2014 - 11:08 μ.μ.<<

    Ας μην τους ψηφιζαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. >>Ο/Η Unknown είπε...
    Συμφωνώ με Δημόκριτο. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ!!! ΜΑΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!!!
    Παντα αυτό λέγαμε με τον φιλο μου τον Δήμο Σταρένιο!
    φιλάκια
    Αρτέμης Μάτσας
    2 Μαρτίου 2014 - 11:19 μ.μ.<<

    Και τα μυαλα στα καγκελα!

    - Ο Πορνομεταναστης, "Η ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ"
    https://www.youtube.com/watch?v=4L3lB2TxKB8&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αρκεί πού παραδέχτηκες ότι η ΝΔ είναι συνιστώσα τού ΚΚΕυρώπης και εφαρμόζει εθνομηδενιστικό σχέδιο Γερμανικού εθνικοΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.

    Πάρτε και τις υπόλοιπες συνιστώσες τού ΚΚΕυρώπης (ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, κολαούζους ΑνΕλ,) και τούς Βορειοκορεάτες (ΚΚΕλλάδος, ΕΠΑΜ), φύγετε και θα βρούμε εμείς οι υπόλοιποι, οι μη κομμουνιστές την εναλλακτική λύση.

    Μπροστινοί εθνομηδενιστικών προγραμμάτων pack'n'go.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Anaconda είπε...
    Αρκεί πού παραδέχτηκες ότι η ΝΔ είναι συνιστώσα τού ΚΚΕυρώπης και εφαρμόζει εθνομηδενιστικό σχέδιο Γερμανικού εθνικοΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.
    Πάρτε και τις υπόλοιπες συνιστώσες τού ΚΚΕυρώπης (ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, κολαούζους ΑνΕλ,) και τούς Βορειοκορεάτες (ΚΚΕλλάδος, ΕΠΑΜ), φύγετε και θα βρούμε εμείς οι υπόλοιποι, οι μη κομμουνιστές την εναλλακτική λύση.
    Μπροστινοί εθνομηδενιστικών προγραμμάτων pack'n'go.
    3 Μαρτίου 2014 - 12:44 π.μ. <<

    Ποιοι παρακαλω ειναι αυτοι οι "εμεις", που θα μπορουσαμε και να ψηφιζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Έχει τεθεί από κάποιον ζητημα αποχώρησης από την ΕΕ και ποιός το έχει θέσει; Πραγματικά νομίζω πως το γεγονός ότι όλες οι παρατάξεις θα πρέπει να είναι έστω λίγο πιο υπεύθυνες.
    Το ότι κατακρίνουμε τον τρόπο που πορεύεται η ΕΕ από το εμείς μπαίνουμε μπροστά και διαλύουμε την ΕΕ διαφέρει παρασάγγας και αν κάποιος υποστηρίζει το δεύτερο ειναι μάλλον ηλίθιος, συγγνώμη για την έκφραση.
    Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αλλάξουμε πορεία εντόςΕΕ ώστε να προετοιμαστούμε να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη διάλυσή της και να μην καταστραφούμε και εμείς!
    Όποιος ασχολείται με δίλημμα εντός ή εκτός ΕΕ ασχολείται με κάτι που δεν υφίσταται ή είναι αυτοκαταστροφικός ή εξυπηρετεί άλλα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Επίσης, δεν έχει γίνει ούτε μια μεταρρύθμιση, ούτε μια όμως έστω και για δείγμα, συνεχίζει το κράτος Ουγκάντας να δρα ανενόχλητο και ανενδοίαστα! Είναι πραγματικά συγκλονιστικό! Κανένας δεν έχει καν μπει στον κόπο να σκεφτεί κάτι για τη χώρα και τον λαό της, δουλεύουν στον αυτόματο περιμένοντας την ανταμοιβή απο το αφεντικό σαν τους παπαγάλους στο τσίρκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δημόκριτε, φύγετε εσείς οι εθνομηδενιστές και θα σου πω.

    Αφού κατάλαβες επιτέλους ότι είστε κομμουνιστές ή Βορειοκορεάτες, πάντως σίγουρα εθνομηδενιστές, φύγετε επιτέλους. Όχι άλλη καταστροφή για την καρέκλα. Φύγετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. >>Anaconda είπε...
    Δημόκριτε, φύγετε εσείς οι εθνομηδενιστές και θα σου πω.<<

    Εφοσον λοιπον οι "εθνομηδενιστες" και "υπόλοιπες συνιστώσες τού ΚΚΕυρώπης (ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, κολαούζους ΑνΕλ,) και τούς Βορειοκορεάτες (ΚΚΕλλάδος, ΕΠΑΜ)"
    εξαφανιστουν απο αυτον τον τοπο,

    >>Αφού κατάλαβες επιτέλους ότι είστε κομμουνιστές ή Βορειοκορεάτες, πάντως σίγουρα εθνομηδενιστές, φύγετε επιτέλους. Όχι άλλη καταστροφή για την καρέκλα. Φύγετε.
    3 Μαρτίου 2014 - 9:45 π.μ.<<

    ποιος "μη εθνομηδενιστης" θα παραμεινει για να τον ψηφισουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.