24/3/14

Το δόγμα της σωτηρίας της Ελλάδας και του Ελληνισμού

Ο Πούτιν εξέφρασε δημοσίως τη δυσφορία του για την εξαγωγή κεφαλαίων από τη Ρωσία και την επένδυσή τους στην Ελλάδα από τον Ιβάν Σαββίδη. Στην Αθήνα, κάποιοι πρόθυμοι και χρήσιμοι ηλίθιοι είναι έτοιμοι να εκτελέσουν εντολές ξένων, για να τον πλήξουν καίρια. Είναι αυτό που έλεγαν πάντα οι Πόντιοι: Σα ξένα είμαι Έλληνας και σην Ελλάδαν ξένος!
του Σάββα Καλεντερίδη
Οπως ακροθιγώς αναφερθήκαμε στο άρθρο μας της Παρασκευής, η γεωπολιτική και η γεωστρατηγική αξία του ελληνικού χώρου είναι ασύγκριτη, κυριολεκτικά μια ευλογία για τον τόπο, η οποία μετατρέπεται σε κατάρα, αφού ακριβώς λόγω της συγκεκριμένης αξίας στον ελληνικό χώρο διασταυρώνονται και ενίοτε συγκρούονται τεράστια γεωπολιτικά συμφέροντα.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα, η Κύπρος και ο Ελληνισμός γενικότερα, από της ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, να μπαίνουμε συχνά - πυκνά στα δόντια της μυλόπετρας, να συνθλιβόμαστε από τους γίγαντες που έχουν συμφέροντα στην περιοχή μας και να πληρώνουμε τεράστιο τίμημα, το οποίο πολλές φορές γίνεται ακόμα μεγαλύτερο από άστοχους και ενίοτε προδοτικούς χειρισμούς των ιθυνόντων.

Αν γίνει μια προσεκτική και αντικεμενική ανάλυση όλων των πολιτικών επιλογών και χειρισμών των ελληνικών κυβερνήσεων, που κατέληξαν σε φιάσκο, προκαλώντας καταστροφές στον Ελληνισμό, θα διαπιστώσουμε ότι πίσω από αυτές κρύβονται πολιτικοί που είχαν ειδικές σχέσεις με ξένους παράγοντες, που ήθελαν να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα και φυσικά όχι τα συμφέροντα του Ελληνισμού.

Αν αναζητήσουμε δε τα αίτια της κακοδαιμονίας στην ελληνική πολιτική σκηνή, θα διαπιστώσουμε ότι τα άνθη του κακού, όπως η διαφθορά, ο νεποτισμός, ο αριβισμός, ο καιροσκοπισμός, η κακιστοκρατία και η δίψα για εξουσία που διακρίνει πολλούς από τους πολιτικούς μας, φυτρώνουν στους καλά «λιπασμένους» κήπους των πρεσβειών, που προσπαθούν να βρουν ερείσματα στο ελληνικό σύστημα εξουσίας για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους.

Γι’ αυτό έχουμε τονίσει ξανά στο παρελθόν σ’ αυτήν εδώ τη στήλη ότι, αν είχε θεσπιστεί ο εισαγγελέας Εθνικής Ασφαλείας, πολύ γρήγορα θα είχε ζητήσει βοηθούς, γιατί το έργο του θα ήταν τεράστιο και πάντως πολύ πιο δύσκολο από την κάθαρση της κόπρου του βασιλιά της Ηλιδος Αγείου, με τα 3.000 βόδια!

Ακριβώς επειδή υπάρχει αυτή η αντικειμενική κατάσταση αναφερόμαστε στο ενδιαφέρον των μεγάλων δυνάμεων για τον ελληνικό χώρο, πέραν της θεσμοθέτησης της θέσης του εισαγγελέα Εθνικής Ασφαλείας, και ενώ ήδη η συρρίκνωση του Μείζονος Ελληνισμού, που λειτουργούσε ως ένα δίχτυ ασφαλείας για την Κύπρο και την Ελλάδα, έχει φθάσει στο τελευταίο στάδιο, καθιστά επιβεβλημένη τη θωράκισή του με θεσμική αναβάθμιση της δημοκρατίας, κάτι που θα αναβαθμίσει τον ρόλο των πολιτών και θα καταστήσει λιγότερο ευάλωτους τους λαμβάνοντες αποφάσεις για τις τύχες του έθνους.

Ομως, ακόμα και αν με κάποιο… μαγικό τρόπο γίνουν τα παραπάνω, και πάλι η πατρίδα μας πρέπει να υιοθετήσει ένα δόγμα εξωτερικής πολιτικής, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα και η Κύπρος θα είναι σε θέση να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις γεωπολιτικές εξελίξεις και θα είναι σε θέση να προβλέπουν και να προλαμβάνουν καταστάσεις, διατηρώντας το δικαίωμα και τη διακριτική ευχέρεια να κάνουν κάθε φορά τις επιλογές εκείνες που εξυπηρετούν καλύτερα τον τόπο και τα στρατηγικά συμφέροντα του Ελληνισμού.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

Για παράδειγμα, τώρα που είμαστε στα πρόθυρα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου, με αφορμή τα γεγονότα στην Ουκρανία, στην Κριμαία, στον Εύξεινο Πόντο και στη Συρία, η Ελλάδα θα κληθεί να διαχειριστεί την αντιπαλότητα μεταξύ Ρωσίας - ΗΠΑ και Ρωσίας - Ε.Ε., αντιμετωπίζοντας και πάλι τον κίνδυνο να συνθλιβεί στα δόντια της μυλόπετρας, όπως έγινε πλειστάκις κατά το παρελθόν, με τελευταίες φορές τον Εμφύλιο και την εισβολή και κατοχή της Κύπρου, εθνικές τραγωδίες που θα ήταν αδύνατον να συμβούν χωρίς τους «πρόθυμους» πολιτικούς αλλά και τους στρατιωτικούς, που έβαλαν τα προσωπικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα της ξένης δύναμης που τους στήριζε κάθε φορά πάνω από τα συμφέροντα της πατρίδας και του Ελληνισμού.

Και μια που αναφερθήκαμε στο προηγούμενο άρθρο μας στην περίπτωση του Γέρου του Μοριά, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ο οποίος καταδικάστηκε από μίσθαρνα όργανα των Αγγλογάλλων, που τον θεωρούσαν κίνδυνο για την Αντιβασιλεία επειδή ήταν, λέει, «ρωσόφιλος», και επειδή και πάλι στις μέρες μας έχουν φτάσει στα αυτιά μας ότι ενοχλεί κάποιους κύκλους η δραστηριοποίηση του ποντιακής καταγωγής Ελληνορώσου επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, οι οποίοι κύκλοι αναζητούν μίσθαρνα όργανα για να τον πλήξουν μέσω των κρατικών μηχανισμών της χώρας μας, να θυμίσουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο τα εξής:

Ο Ιβάν Σαββίδης, παρότι στην αρχή είχε αρνηθεί, επειδή δεν τον ενδιέφερε επιχειρηματικά, να εμπλακεί στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, που λειτουργεί στην πιο ευαίσθητη περιοχή της Ελλάδος, την Ξάνθη, όταν οι Τούρκοι είχαν ήδη κερδίσει τον διαγωνισμό και ήταν έτοιμοι να πάρουν τη βιομηχανία, εκλήθη και ανταποκρίθηκε. Ετσι, σε μια περίοδο όπου οι Ελληνες πλούσιοι, που κέρδισαν τα λεφτά τους στην Ελλάδα, τα έβγαζαν στο εξωτερικό, ο Σαββίδης, που τα κέρδισε στη Ρωσία, τα έφερε στην Ελλάδα, για να αγοράσει μια επιχείρηση που δεν τον ενδιέφερε, για εθνικούς λόγους, αντιμετωπίζοντας, μάλιστα δημοσίως τη χλεύη και τη μήνη του ίδιου του Πούτιν. Τα ίδια περίπου έγιναν με το ξενοδοχείο «Makedonia Palace» αλλά και με άλλες επενδύσεις.

Αυτά για τους προθύμους και τους χρήσιμους ηλίθιους, των οποίων η «δουλειά» τη φορά αυτή δεν θα είναι τόσο εύκολη!

κυριακάτικη δημοκρατία

16 σχόλια:

  1. Οι Ελληνοαμερικανοί τα ξέρουν αυτά πολύ καλά, από πρώτο χέρι, γι' αυτό δεν επενδύουν ούτε μια δεκάρα στην Ελλάδα.
    Έτσι κάποιοι θέλουν και την υπόλοιπη διασπορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποτέ ο Ομπαμα ( η όποιος πρόεδρος ΗΠΑ) δεν εξέφρασε δυσφορία γιατί κάποιος Ελληνοαμερικανικός επενδύει στην Ελλάδα – αλίμονο!! – Απλώς εδώ βλέπουμε το πόσο αυταρχικός είναι ο Πουτιν και κατ’ επέκταση η Ρωσία. Πολλοί Ελληνοαμερικανικοί που επένδυσαν τα λεφτά τους στην Ελλάδα τα έχασαν. Οι λόγοι είναι πολλοί και προφανείς. Κανείς ποτέ δεν επενδύει για να χάσει τα κεφάλαια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το αρθρο τουκ. Καλεντεριδη κατι μας υποδεικνυει. Οι μεχρι τωρα σχολιαστες ομως αναλωθηκαν σε παραπληροφοριες. Το προβλημα μας ειναι οι πολιτικοι μας. Ή μηπως είμαστε κι εμεις με την ενδοτικοτητα μας ? Ή με την αδιαφορια μας, οταν ξεπουλιουνται τα παντα εναντι πινακιου φακης ? Και εμεις ? Τι κανουμε εμεις ? Πολυ απλα σφυριζουμε αδιαφορα, λες και δεν προκειται για την πατριδα μας. Αλλα πια πατριδα μας ? Δουλεψαν καλα οι Ρεπουσηδες και δεν μας νοιαζει ΤΙΠΟΤΑ. Ηθελα ναξερα τι θα πουμε στα παιδια μας . . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ίσως έτσι να εξηγείται και η πολύ πρόσφατη δήλωση υπέρ Ρωσίας του κυρίου Σαββίδη, να κατευνάσει δηλαδή τον Πούτιν και να παρουσιάσει έναν ευρύτερο ρόλο στα σχέδιά του!

    Όπως και να έχει κάθε επιχειρηματίας κοιτάει πρώτα το συμφέρον του και καλά κάνει, στην Ελλάδα όλοι ξέρουμε ποια είναι τα μονοπώλια και πως έχουν δημιουργηθεί! Λάτσης, Βαρδυνογιάννης, Κόκκαλης, Μπόμπολας, Λαμπράκης, μην κρυβόμαστε, αυτοί είναι που κουμαντάρουν άμεσα και την πολιτική ζωή! Το πρόβλημα είναι πως αυτοί εντέλει λειτουργούν εναντίον και όχι υπέρ του Ελληνικού λαού και των συμφερόντων του Ελληνικού κράτους! Και αυτά είναι ξεκάθαρα πράγματα και αποδεικνύονται με τις πράξεις τους. Αυτό το γεγονός είναι αποτέλεσμα των μονοπωλίων,όλοι ξέρουμε λίγο πολύ σε τι σκάνδαλα είναι οι παραπάνω μπλεγμένοι, χωρίς κανείς ποτέ να έχει πληρώσει για το παραμικρό ενώ αυτό το παραμύθι ότι δίνουν δουλειά είναι το χειρότερο από όλα, γιατί ουσιαστικά στερούν πολύ περισσότερες δουλειές από όσες δίνουν ενώ αποτελούν και δυσβάσταχτα βαρίδια για την ανάπτυξη του τόπου από όλες τις απόψεις!
    Επίσης, μιας και λέμε αυτά που λέμε θα ήταν ενδιαφέρον αν μπορούσαμε να δούμε μήπως αυτή η φαινομενική κόντρα μεταξύ των διοικήσεων ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού έχει ουσιαστικά εξωποδοσφαιρικό υπόβαθρο!
    Ωστόσο θα πρέπει να τονίσω πως η αντικατάσταση μονοπωλίων με άλλα μονοπώλια το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει, αυτό μόνο κατά τα άλλα, μακάρι και άλλοι επιχειρηματίες να υπάρξουν σαν τον Σαββίδη,να έχουν τα κότσια να έρθουν και να βάλουν τα λεφτά τους και να τα υποστηρίξουν!
    Όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λάκερη ζωή θυμάμαι τις λεκτικές εντεγκλήσεις και τις φιλοσοφικές αναζητήσεις για το ποιοι και πως θα μας σώσουν. Το αυτονόητο είναι και επικό όπως και πάντα ήταν για την Ελληνική Κοινωνία. Για να μπορεσει μια χώρα να ασκήσει σοβαρή εξωτερική πολιτική θα πρέπει να έχει επιτύχει το μέγιστο της κοινωνικής συναίνεσης και συνοχής. Αντι αυτού έζησα όπως και ζήσατε ψυχροπολεμικές λογικές πολεμοχαρών που βλέπουν παραμορφωτικά μέσα από κάτοπτρα. Το ποια είναι η ιστορική αποστολή του Ελληνισμού αγνοε΄ται επιδεικτικά.Πολλοί την εναποθέτουν σε προγονοπληξίες, άλλες σε επαληθεύσεις προφητειών περί περιούσιων εθνών, άλλες σε υποτελείς συμπεριφορές. Το ότι κανείς με την πρακτική του δεν ενισχύει την ασφάλεια και την ευημερία μιας χώρας και δεν παράγει τα αναμενόμενα αποτελέσματα δεν προβληματίζει κανέναν.Το έλλειμμα δημοκρατίας στην υπηρέτηση αυτών των λογικών δεν ενοχλεί κανέναν.

    Το οτι δεν υπάρχει καμιά συνέχεια και καμιά συνέπεια αποτελεί αμελητέα ποσότητα. Ακόμα και σήμερα θυμόμαστε ότι είανι βολικό να θυμόμαστε, ξεχνάμε οτι ειναι ενοχλητικό ή άβολο, είμαστε οι εκλεκτοί του θεού και της Ελληνικής φυλής , είμαστε η εξαίρεση στον κανόνα,.Όσο καιν ενοχλεί η Ηθική αποτελεί την κάμινο που απομακρύνει τις ξένες ουσίες και μαζί με την σφυρηλάτηση παράγει το καθαρότερο μέταλλο.

    Η Γέννηση του Ελληνικού Ανεξάρτητου κράτους αποτέλεσε προϊόν ξένης παρέμβασης, ήταν προϊόν γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών σχεδιασμών που επέβαλλαν να δοθεί αίσιο τέλος στην Ελληνική επανάσταση. Τα όσα επακολουθήσαν κατέδειξαν με τρόπο εμφατικό το πόσο ανέτοιμο ήταν το Εθνος , το πόσο διασπασμένο, το βάθος της απουσίας αξιακού υπόβαθρου. Η Μήτρα του Ελληνικού Προβλήματος αποτελεί το Έλλειμμα Παιδείας του και ο Φατριασμός. Βαρέθηκα να ακούω ποιοι Ελληνες θα μας σώσουν, οι Μωραιτες, οι Κρητικοί, οι Νησιώτες, οι Μακεδόνες, οι Πόντιοι, οι Στερεοελλαδίτες και πάει λέγοντας.Φτάσαμε τα όποια αλλα γεωγραφικά στοιχεία να περνούν την ιδιότητα του Ελληνα.

    Η Ρωσία ασκεί εξωτερική πολιτική μέσω της οικονομικής ολιγαρχίας που διαθέτει. Πρίν απο λίγο καιό ο Κος Σαββίδης δέχτηκε τα πυρά του Κου Πούτιν. Υπάρχει επίσης ο Μπορίς Μουζενίδη που με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, κυρίως στον βορειοελλαδικό χώρο, είναι ο άνθρωπος που φέρνει σήμερα σχεδόν τους μισούς Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα. Χρήσιμοι απόλυτα στο Ελληνικό Εθνος και στο Ελληνικό κράτος, όμως δεν μπορεί να αναγορεύουν ως και σωτήρες στο βαθμό που η Ελληνική Κοινωνία , ο Ελληνισμός της διασποράς, ο Ελληνισμός της Κύπρου διακατέχονται απο την ίδια καχεκτικότητα που μας έφερε στην σημερινή κατάσταση. Προσωπικά δεν κρίνω κανέναν , το τι επιδιώκουν οι όχι οι κάθε λογιού επιχειρηματίες μου είναι αδιάφορο, με ενδιαφέρει πρώτιστα να είναι εντασσόμενοι σε μια Εθνική στρατηγική σε ένα εθνικό σχέδιο οι όποιες δράσεις τους.

    Τέλος ένα σχόλιο για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Ο Κος Σαββίδης δεν γνωρίζει τον Χαράλαμπο Μπλιόνα, τον Κο Μαρινάκη, τους ιθυνοντες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού τους βαρύνει αίμα νεκρών φιλάθλων και οπαδών, σε μια χώρα με διάτρητη την κοινωνική συνοχή και με ενα εκρηκτικό μείγμα αγανάκτησης και θυμού φρόνιμο είναι να μην επαναλάβουν τα λάθη του χτες που θα οδηγησουν σήμερασε εθνικές τραγωδίες αν θέλουν να λενε οτι Είναι Έλληνες οτι υπηρετούν την Ελλάδα , οτι αγαπούν τον Ελληνικό λαό.Αν όχι ας συνεχίσουν τα τρύκ σε συσκευασία δώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. - «Φύγε, γιατί δεν υπάρχει σωτηρία» - «Μείνε, γιατί δεν υπάρχει σωτηρία».«Αυτός ο κόσμος δεν είναι δικός μας, είναι του Ομήρου» Αυτός ο κόσμος δεν είναι δικός μας. Δεν σταθήκαμε ακόμη άξιοι να απλώσουμε το χέρι και να πάρουμε τη σκυτάλη από τον Ευρυπίδη και τον Αριστοτέλη, από τον Ελύτη και τον Ρίτσο. Κι όμως, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Κι όμως, ο ιστορικός χρόνος σώνεται και η κλεψύδρα σύντομα θα αναποδογυρίσει. Και τα λόγια θα ακουστούν κι αυτή τη φορά κίβδηλα, δίχως προσανατολισμούς. Τι αξίζει σε έναν λαό που λησμονεί; Τι αξίζει σε έναν λαό που έδωσε την ιερή λέξη της πατρίδας να τη θωπεύουν ξεδιάντροπα τα γεννήματα του αυγού του φιδιού; Τι αξίζει σε έναν λαό που περιδιαβαίνει εκ νέου την έρημο της Γεδρωσίας και που κλέβει το νερό από τον διπλανό του για να καθυστερήσει τη δική του δίψα για λίγες μόνο στιγμές;

    Και μετά το σήμερα θα πάμε πού; Τα αηδόνια που δεν σε αφήνανε να κοιμηθείς στις Πλάτρες δεν τραγουδάνε πια. Τα διώξαμε εμείς με κρόταλα και σκιάχτρα, γιατί μας έπεισαν «δικοί» μας ότι ο άνθρωπος ήρθε σε αυτή εδώ τη ζωή για να υποφέρει. Σταχνοβίτικοι χρησμοί σε παράφωνο τέμπο με φωνές στριγγές, γεμάτες βεβαιότητες, αμάθεια και σύνδρομο του Μεσσία. Τι αξίζει σε αυτόν τον λαό που δεν ακούει τους χρησμούς, που δεν «χτίζει» τα ξύλινα τείχη του και που με το χέρι απλωμένο περιμένει μετέωρος στους προθαλάμους των καιρών. Καμιά δόξα δεν υπάρχει για τον επαίτη. Καμιά σωτηρία. Δεν έμαθες ακόμα τη διδαχή του Θουκυδίδη; Δεν τη διάβασες ποτέ;Τη δόξα που σου κληροδότησαν την έπλεξες στεφάνια· τα κρέμασες έξω από την πόρτα και τα ξέχασες να μαραθούν από την οξείδωση των λόγων και των πράξεων μιας καθημερινότητας ασήμαντης. Μονάχα το μουρμουρητό των «φρόνιμων λόγων» και ο αποτρόπαιος ήχος από το αυγό του φιδιού που σπάει. Γη των γενναίων, ψυχές αθάνατες που μονάχα η λευτεριά σάς έπρεπε και γι’ αυτήν παλέψατε, δεν σας αρμόζει ο χειμώνας αυτός. Θνητοί και πρόσκαιροι εμείς απέναντι σ’ «ενδιαφέροντες καιρούς», απέναντι σε «αειθαλείς προγόνους».(Απόσπασμα απο άρθρο του Σπύρου Λίτσα στην Δημοκρατία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΟΛΑ. ΑΚΟΜΗ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαποιες πολλες συγκεκριμενες και ουσιαστικες επισημανσεις κανει ο Θανασης Αυγερινος απο την Μοσχα γνωριζοντας πολυ καλα το θεμα των ελληνορωσικων σχεσεων.Kαλο ειναι να διαβαστουν διοτι ετσι μπορουν να αποφευχθουν οι ασκοπες γενικοτητες διαφορων: SOS Επείγουσα ανάγκη να διαφοροποιηθούμε γρήγορα!http://www.newsbomb.gr/bloggers/edo-mosha/story/421177/sos-epeigoysa-i-anagki-na-diaforopoiithoyme-grigora …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπάρχει κάποιος νόμος (η ντιρεκτίβα)του Πουτιν προς αυτούς τους Ρώσους που είχαν κεφάλαια η επενδύσεις στο εξωτερικό, να τα εκποιήσουν και να τα επαναπατρίσουν... από το 2010.

    Αυτή με την σειρά του είναι μια κίνηση προληπτική.

    Αυτή την στιγμή διατυμπανίζεται στις ΗΠΑ και Ευρώπη ότι η κρίση τελείωσε. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων που είχαν διαφύγει στους BRICS, ψάχνοντας καλύτερο επενδυτικό κλίμα. Τα νομίσματα των BRICS διολισθαίνουν όλα.

    Μια κατάσταση που μοιάζει με τα προεόρτια της Ασιατικής Γρίπης το 1998.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ως ειδικός επί του θέματος λόγω καταγωγής από την Ήλιδα, επιτρέψτε μου να σημειώσω τα εξής:

    Αυτοί που ήξεραν ποιοί έβγαζαν τα λεφτά τους εκτός Ελλάδος και δεν μίλησαν,
    Αυτοί που ήξεραν ότι όποιος πολεμάει για την πατρίδα του καταδικάζεται σε διωγμό,
    Αυτοί που ήξεραν ότι κοινή στρατηγική Ελλάδας-Κύπρου προϋποθέτει στρατηγική Ελλάδας,
    Αυτοί που ήξεραν ότι κάποιος παλιάνθρωπος είχε προτείνει τη δημιουργία Μηχανισμού Στρατηγικής Υποστήριξης αλλά δεν τον στήριξαν και άφησαν να συνεχίζεται η υλοποίηση αλλοδαπών στρατηγικών μέσω ντόπιων προθύμων,
    Αυτοί που ήξεραν ότι ο μόνος τρόπος να βγούμε από αυτή την κρίση το '12 ήταν η υλοποίηση του non-paper και άφησαν τους ανύπαρκτους να το φιλοσοφήσουν, γιαυτό και καταντήσαμε σε ένα νέο "ναι σε όλα" με χιλιάδες αυτοκτονίες, πείνα, δυστυχία και εθνική συρρίκνωση,
    ΠΩΣ θα μπορέσουν να πείσουν ότι μπορούν να κρίνουν τί είναι εθνικά ασφαλές;

    Δεν φτάσαμε σε αυτό το εθνικό κατάντημα σε μια μέρα. Δεν ήταν αναπάντεχο. Κάποιοι -με δύναμη- δεν μιλούσαν όσο ήταν αναγκαίο.

    Σε όσους θα απαντήσουν "δεν μίλησαν τότε αλλά τα πράγματα αλλάζουν, θα μιλήσουν τώρα" θα απαντήσω με ένα παράδειγμα:

    Ρίξτε μια ματιά εδώ:
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/03/blog-post_9567.html

    Αν υπήρχε εισαγγελέας Εθνικής Ασφάλειας, δεν θα είχε συλλάβει και στείλει στη φυλακή για 1000 χρόνια όποιον είχε τολμήσει να αντιμιλήσει για το έργο ασφάλειας συνόρων;
    Δεν θα είχε πάει για πάντα στη φυλακή ο άνθρωπος που ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ότι είχε δίκιο;

    Το κύριο πρόβλημα είναι η ανυπαρξία Ελληνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού.
    Βάσει αυτού μπορεί να οριστεί το εθνικά χρήσιμο και το εθνικά λανθασμένο.
    Όμως, αν ο στόχος είναι η ευελιξία του οποιουδήποτε, τότε ξεκινά ένα άσχημο παιχνίδι.

    Το κακό είναι ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ελληνικός Στρατηγικός Σχεδιασμός μπορεί να υπάρξει μόνο από κάποιους λίγους, οι οποίοι δεν είναι και τόσο αρεστοί γιατί δεν είναι και τόσο ευέλικτοι.

    Clopy-paste ή ατάκες ή μορφώματα μπορούν να πουλήσουν πολλοί. Μέχρι και πρώην ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ που τώρα το παίζουν στρατηγιστές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Καμμένου για να πάρουν θέση στην επόμενη κυβέρνηση. Για τους νυν κυβερνητικούς, ούτε λόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. >ΠΩΣ θα μπορέσουν να πείσουν ότι μπορούν να κρίνουν τί είναι εθνικά ασφαλές;<

    Δεν θα μπορέσουν, αλλά δεν θα τούς το ζητήσει και κανείς. Ψήφους θα πάρουν τάζοντας κι αυτό είναι που τους ενδιαφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ζούμε στη χώρα που οι κόκκινοι φασίστες του ΚΚΕυρώπης επιβάλλουν παρελάσεις με προσκλήσεις...

    Ζούμε στη χώρα που οι εθνομηδενιστές αποκλείουν τους πατριώτες από την εθνική εορτή...

    Ζούμε στη χώρα που στις εκλογές θα ακούσουμε το

    "(θα σώσουμε το)
    ευρώ πάσει θυσία
    (, ακόμα και με τη ζωή όλων των Ελλήνων)"

    μαζί με το

    "θέλουμε περισσότερη Ευρώπη
    (μεταφέροντας εξουσίες από την Ελλάδα μέχρι να σβήσουμε την πατρίδα μας)

    από άτομα που θα τολμήσουν να αυτο-αποκαλεστούν "πατριώτες"...

    "Το δόγμα της σωτηρίας της Ελλάδας και του Ελληνισμού", όπως λέει ο τίτλος του άρθρου, είναι ένα:
    Εθνομηδενισμός vs. Πατριωτισμός
    σημειώσατε 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καποιος, κάποτε ἔγραφε στόν Σαββίδη:

    a. [..] 2.2.1 Political - Rivalry

    Dear Mr. Savvides, I will start by citing the following: "You are all alone and nobody wants you around"! But I guess, you already know that)...
    Having drawn the frame and areas of focus Internally, we will discuss here the political conditions at the national level with regard to its influence-shaping-provision of a rather favorable, or should say, scandalous businesslike environment to the leaders-owners of our competitors-rivals located mainly in Athens.
    The Greek political parties represented in the Parliament, and not only them, both sides, those posing that they...govern and those...opposing, are engaged each other and all of them to certain "type" of Banking, Media and State-sponsored Contractors, Ship-owners, Energy and Power Suppliers etc., and all of the aforementioned to, of a "certain type and interests", several specific international diplomatic, financial and socially-driven entities or institutions, in a very filthy and corruptive game towards destructing the Country's productive structure and capacity, devastating it from its economic and mineral resources, exhausting its people and condemn them into life-time poverty, despair or suicide, ultimately aiming to deliver them to its...partners and creditors, as they call them, while they will take advantage and multiply enormously their wealth.
    Among them, Contractors, "big players" and the rest, the leaders of our three main rivals in Athens and their various business associates, with a set of controversial activities and...deals, in a long list of bizarre, in a best case scenario, up to questionable give and take..."breakevens", all in an unprecedented and scandalous manner and methods that have reached and crossed way beyond crime lines. The recent...presents of €25million and €7million to two of three of our rivals for Stadiums' construction and/or renovations respectively is just the..."cherries in the cake".
    What they actually aspire all three of them, is to continue at present and in the future acting and operating in the exact same "manner", using the same "methods", thus by staying "attached" to each time so-called "Greek" government, keep exchanging favors and...presents, blackmailing each other, controlling, directing and manipulating as a result the Football Bodies, Associations and stakeholders (e.g. Athletic Courts, Referees, Media, Press, journalists), undermining and neutralizing their direct threat (PAOK) and/or less minatory competitors by any sort of "legitimate" (e.g. PAOK debt-solution setbacks) or unlawful means. [..] etc etc...


    b. [..] Mr. Savvides, given the above, the Country of your origin and your close political ties with the country's Leader, almost nobody in my opinion from the Greek political world is pleased to see you investing in Northern Greece - not even the politicians at the district or municipality level that were present in your recent announcements in Macedonia Pallas Hotel, and their obsequious and clammy attuning with any...Fuchtel or Reichenbach is the best proof - with a few exceptions, targeting to acquire sensitive State infrastructure facilities, leading a Club with Orthodoxy-national-cultural-tradition heritage and massive dynamics of symbolism like PAOK, especially when they know that your endeavors and causes are not bound only to a narrow invest-capitalize base, but additionally are guided by broader patriotic vision and aspirations.[..] etc etc...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. c. [..] On the other hand, having in mind what a typical Greek politician is made off and their desire, ambition and opportunism for continuous publicity of any kind and ongoing struggle to shaping their political and personal image in order to ensure their political survival at any cost for the Country and/or its society, PAOK people as a whole have to learn to live and cope with it and taking any-every opportunity at stake to work and "cooperate" with them towards pursuing, achieving, sustaining and maintaining the Club's goals and objectives, because in this very complex and extremely challenging environment that our undertakings are taking place and will continue to realize, our competency for adaptability, resilience, smartness and mostly knowledge-acquisition are of utmost need to evolve and will be tested. [..]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητε Σαββα,
    με κινδυνο να χαρακτηρισθω ως αφελης θα ηθελα να εκφρασω μια απορια μου σε σχεση με αυτη σου την αναρτηση.
    Κατ'αρχας να συγκρινεις τον Κολοκοτρωνη με τον Σαββιδη δεν νομιζω οτι περιποιει τιμη στον Ελληνα αξιωματικο Καλεντεριδη.
    Απο εκει και περα ομως, και πριν αρχισουμε να κατακεραυνωνουμε τους Αγγλογαλλους και λοιπους, γιατι δεν κανουμε την απλη ερωτηση:
    Σε ποια χωρα που σεβεται τον εαυτο της και εχει θεσμους που λειτουργουν βγαινει ο προεδρος της και χλευαζει και εμμεσως εγκαλει στην ταξη (για να μη πω απειλει) τον οποιο επιχειρηματια ο οποιος αποφασισε να κανει μια επιχειρηματικη κινηση εκτος συνορων ?
    Παρανομα ηταν τα λεφτα που εβγαλε ο Σαββιδης ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.