18/3/14

Σαμαράς: Υποσχεθήκαμε ότι θα βγάλουμε την χώρα από την κρίση και αυτό κάναμε - Νέο ξεκίνημα με ελπίδα

Τι αναφέρει η συμφωνία με την τρόικα - Πάνω από 500 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε ένα εκατομμύριο Έλληνες
 Σαμαράς: Υποσχεθήκαμε ότι θα βγάλουμε την χώρα από την κρίση και αυτό κάναμε - Νέο ξεκίνημα με ελπίδα
Ραβανός Αρης 
Για νέο ξεκίνημα και μια νέα αφετηρία με τελικό στόχο μια…«νέα Ελλάδα» μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς, ανακοινώνοντας και επίσημα από το υπουργείο Οικονομικών την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα, μετά από επτά μήνες έντονων, δύσκολων και πολύπλοκων διαδικασιών.

«Σήμερα γίνεται ένα νέο ξεκίνημα με ελπίδα, γιατί οι θυσίες αποδίδουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός και επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της περιέγραψε σειρά άμεσων μέτρων που θα ανακουφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που επλήγησαν από την οικονομική κρίση.
Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε, εν μέσω διαρροών και συζητήσεων για νέο μνημόνιο, ότι δεν θα χρειαστεί, ούτε πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας, «όπως με μόνιμη κακοπιστία προεξοφλούσαν ορισμένοι»
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς αφού αναφέρθηκε στα μέτρα που θα ανακουφίσουν πολλές εκατοντάδες Έλληνες, διευκρίνισε, στέλνοντας και ένα μήνυμα στους πιστωτές, ότι ένα μέρος του πλεονάσματος θα δοθεί για αποπληρωμή του χρέους κατά τα συμφωνημένα και «πάντως νωρίτερα από τις προβλέψεις».
Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ, που αποτελούν τμήμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, θα δοθούν σε ένα εκατομμύριο Έλληνες με βάσει τα περιουσιακά και οικονομικά τους στοιχεία, δηλ. στους φτωχότερους και σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη, όπως είπε, ενώ τμήμα αυτών των χρημάτων θα διανεμηθεί και στους ένστολους που λαμβάνουν μισθό κάτω από 1.500 ευρώ.
Επίσης, ο Πρωθυπουργός είπε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για το πιο αδύναμο μέρος της ελληνικής κοινωνίας τους αστέγους και θα δοθεί έκτακτη ενίσχυση 20 εκατ. ευρώ σε υπηρεσίες που τους βοηθούν, ενώ θα γίνουν και πιο εξειδικευμένες ανακοινώσεις εντός των προσεχών ημερών.
Ακόμη, ο κ. Σαμαράς είπε ότι από την 1η Ιουλίου θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και για εργαζόμενους και για εργοδότες, κατά 3,9% και έτσι θα μειωθεί το εργασιακό κόστος.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Σαμαράς στην διανομή εντός του 2014 ποσού ενός δισεκ. ευρώ επιπλέον για επιστροφές ληξιπρόθεσμων οφειλών από το δημόσιο προς τους ιδιώτες, ενώ αναφέρθηκε και στις πολλές και σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές αναπτυξιακού χαρακτήρα που μειώνουν τις τιμές και αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα και οι οποίες υπάρχουν στη συμφωνία των δυο πλευρών.
Ο Πρωθυπουργός έστρεψε και τα πυρά του στην αντιπολίτευση, αν και δεν την κατονόμασε και είπε ότι όταν άλλοι αμφισβητούσαν τα επιτεύγματα της οικονομίας και προσπαθούσαν να ματαιώσουν την κυβερνητική πολιτική, η κυβέρνηση έκανε ενωμένη και με σοβαρότητα την αποστολή τους που είναι να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
«Είχαμε υποσχεθεί να αποτρέψουμε την έξοδο της χώρας από το ευρώ και το πετύχαμε. Είχαμε υποσχεθεί να βγάλουμε τη χώρα από την ύφεση και το καταφέραμε. Επίσης πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα πολύ πιο νωρίς απ’ ότι προέβλεπε το πρόγραμμα και η χώρα δεν θα εξαρτάται άμεσα από νέα δάνεια» τόνισε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση τηρεί και τη δέσμευσή της να μοιράσει την υπέρβαση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος.
«Η προσπάθεια συνεχίζεται. Θα γίνουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή οικονομία» είπε και τελείωσε με λυρικό ύφος, λέγοντας: «Τα φτερά μας τα κολλάει, λένε ορισμένοι, κάποιος άλλος στους ώμους. Τα φτερά, δεν μας τα κολλάνε, βγαίνουν από την ψυχή μας.  Την Ελλάδα την πιστεύουμε και θα την σηκώσουμε πάλι ψηλά».
  
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την αμέριστη στήριξή του, αλλά και τους στενούς του συνεργάτες, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ.Χρ. Σταϊκούρα, κ.α. και είπε ότι τελειώσαμε μια δύσκολη διαπραγμάτευση.
BHMA

26 σχόλια:

  1. Μια πραγματική τραγωδία, αν είναι δυνατόν να επαίρεται κάποιος για την κατάντια της χώρας! Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα δήθεν πλεονάσματα δεν εχουν κανένα αντίκρισμα, γιατί καμία αλλαγή στην οικονομία δεν έχει γίνει, καμία βάση δεν έχει μπει για να σταθεί η χώρα στα πόδια χωρίς δανεικά και να παράγει πλούτο και να δημιουργήσει δουλειές! Με το να δημιουργεί κανείς εντυπώσεις μπορεί και να κοροϊδέψει κανέναν και να πάρει κάνα ψηφαλακι, αλλά δε λυνει απολύτως τίποτα και μάλλον χειροτερεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε ο Αλ Καπόνε δεν ήταν τόσο γενναιόδωρος στο μοίρασμα των κλεμμένων από τα θύματά του, και να σκεφτεί κανείς ότι εκείνος έστελνε καμιά φορά ακόμα και ανθοδέσμες στις κηδείες τους.
    Σ΄ αυτό μόνο υστερούν οι πολιτικοβατούντες την Ελλάδα, όχι γιατί δε στέλνουν στεφάνια στις κηδείες των αυτοκτονούντων, πέρα που θα έχουν να μοιράσουν σε λιγότερους το περίσσευμα στις εκλογές, αλλά ούτε και μια συγνώμη από τους συζύγους τα παιδιά ή τους συγγενείς τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σούργελο μαζί με τον χοντρό συνεταίρο του έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης εντός του Μαίου.

    Για αυτό και βιάζονται να τακτοποιήσουν ολες τις εκκρεμότητες με τους βασικούς ναταβατζήδες της χώρας και όχι με τον απλό κοσμάκη.

    Χθές μοίρασαν 1 δίς ευρώ στους Βαρδινογιάννη και Λάτση, έτσι για κρατηθούν σε φόρμα οι νταβατζήδες.

    Δεν ντρέπονται τα γαιδούρια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ χώρος αστικού κόμματος σε προγράμματα διάλυσης που ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να εφαρμόσει εντός ΚΚΕυρώπης.

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ χώρος πατριωτικού κόμματος σε εθνομηδενιστικές ΕΕ Συνθήκες/Όρους που ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να εφαρμόσει και ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ.

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ χώρος Κεντροδεξιού κόμματος σε εθνικοσοσιαλιστικό για τη Γερμανία και κομμουνιστικό για τους άλλους περιβάλλον.

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ χώρος για δημοκρατία εντός ΚΚΕυρώπης.

    Για τα περί οικονομίας ούτε καν τα σχολιάζω. Πολύ φθηνή προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και ένα δωρεάν μάθημα γιατί αρκετά έχουμε ξεφτυλιστεί σα χώρα παγκοσμίως:

    Όχι μεγάλα λόγια για ανάπτυξη, για "growth", αλλά για ανάκαμψη, για "recovery".

    1. Recovery θες να έχεις αν η οικονομία είχε, προ κρίσης, υγιή διάρθρωση.
    2. Growth είναι ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ, όχι ανάπτυξη.

    Ο συνδυασμός αποδεικνύει ότι αυτός που παρήγαγε αυτή τη συλλογιστική σύνδεσης growth-recovery είναι αμιγώς κομμουνιστικός εγκέφαλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κόσμος τούς έχει πάρει χαμπάρι πια και δεν ελπίζει τίποτε.

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Με μεθόδους Σημίτη η δημιουργία του “πρωτογενούς πλεονάσματος”!

    Ο μύθος του πρωτογενούς πλεονάσματος

    Υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, χωρίς παραγωγή; Αν κληθεί η κυβέρνηση να πληρώσει, όπως έχω ξαναγράψει, τα όσα χρωστά σε οργανισμούς, ΝΠΔΔ και ιδιώτες, πόσα θα μείνουν από το "πλεόνασμα" αυτό;

    Προεκλογική περίοδος και βλέπουμε τον Σαμαρά σε ρόλο Παπανδρέου "Τσοβόλα, ... κλπ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και ακομα πιστευουν στην δημαγωγια του Αριστεροφασισταριου που ονειρευται την ευμαρια του "Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή
".

    Ευτυχως που εχουμε αυτην την κυβερνηση, με ολα τα λαθη.

    - Σ. Κασιματης, Καλύτερα πεντακοσάρικο παρά ουτοπία
    http://www.kathimerini.gr/758778/opinion/epikairothta/politikh/kalytera-pentakosariko-para-oytopia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και ακόμα πιστεύεις στην δημαγωγία του κομματικού φασισταριού και ονειρεύεσαι την ευμάρεια του νέου δανεισμού, όταν θα βγούμε ξανά στις αγορές να ζητιανεύοντας, ε;

    Λες ευτυχώς που έχουμε αυτή την κυβέρνηση, που είναι ένα σκέτο λάθος, γιατί; Τι έκανε;

    Δεν αρκούν τα κλισεδάκια και τα λινκάκια, Δημόκριτε, χρειάζονται ολοκληρωμένες απαντήσεις, αν θες να σε πάρουνε στα σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. >>Nativist είπε...
    Και ακόμα πιστεύεις στην δημαγωγία του κομματικού φασισταριού<<

    Δεν θελουμε δηλαδη τα κομματα;

    >>και ονειρεύεσαι την ευμάρεια του νέου δανεισμού, όταν θα βγούμε ξανά στις αγορές να ζητιανεύοντας, ε;<<

    Ειναι η δεν ειναι επιτυχια να βγουμε απο το μνημονιο και να επανελθουμε στις αγορες;

    >>Λες ευτυχώς που έχουμε αυτή την κυβέρνηση,<<

    Σωστα.

    >>που είναι ένα σκέτο λάθος,<<

    Ποια κυβερνηση θα ητανε, το λιγοτερο "λαθος";

    >>Τι έκανε;<<

    Μηπως καταφερε να μην γινουμε η Βενεζουελα και Αργεντινη του προοδευτικου ΤσιπροΚΚαμμενισταν;

    >>Δεν αρκούν τα κλισεδάκια και τα λινκάκια, Δημόκριτε, χρειάζονται ολοκληρωμένες απαντήσεις, αν θες να σε πάρουνε στα σοβαρά.
    19 Μαρτίου 2014 - 4:46 μ.μ.<<

    Προτιμω σιγουρα το "πεντακοσαρικο" παρα την "ουτοπια" (Κασιματης).

    - Η ώρα της τιμωρίας των αντιμνημονιακών δημαγωγών ...
    http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1972483

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. >Δεν θελουμε δηλαδη τα κομματα;<

    Όχι, εκτός κι αν δεν έχεις καταλάβει τόσο καιρό τι είναι τα κόμματα και την ευθύνη που φέρουν για την καταστροφή της χώρας.

    >Ειναι η δεν ειναι επιτυχια να βγουμε απο το μνημονιο και να επανελθουμε στις αγορες;<

    Όχι, δεν είναι επιτυχία, αν βγούμε στις αγορές για να ζητιανεύουμε πάλι. Θα ήταν επιτυχία, αν είχαμε καταφέρει να στήσουμε έστω έναν μικρό παραγωγικό ιστό. Δεν καταφέραμε τίποτε, όμως, γι αυτό, μετά τις εκλογές, θα πάμε αναγκαστικά σε νέο μνημόνιο και τράβα σχοινί-κορδόνι.

    >Ποια κυβερνηση θα ητανε, το λιγοτερο "λαθος";<

    Όλες, από την δικτατορία και μετά, ήταν "λάθος". Το όλο πολιτικό σύστημα δεν δούλεψε, πώς να το κάνουμε;

    >Μηπως καταφερε να μην γινουμε η Βενεζουελα και Αργεντινη του προοδευτικου ΤσιπροΚΚαμμενισταν;<

    Καλό θα ήταν να ανανεώσεις το ρεπερτόριό σου. "Φορέθηκαν" πια αυτές οι παιδιάστικες φρασούλες, δεν νομίζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δια του λόγου το αληθές, Δημόκριτε:

    Deutsche Welle: Τρίτο πακέτο στην Ελλάδα και δραστικό «κούρεμα» χρέους στο 100%

    Mήπως ζεις εκτός Ελλάδος και δεν γνωρίζεις την πραγματικότητα; Διαφορετικά δεν εξηγείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν και μιλάει με το "Θεό" ταυτόχρονα συνεχίζει να είναι ο "αρχινταβατζής"...με την πολιτική του πελατεία και τις πουτάνες του συστήματος...χειροκροτήστε τον συνομιλιτή του θεού και της διαπλοκής ....κοντός ψαλμός... οψόμεθα τον Μάη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δημόκριτος: "η κυβέρνηση Σαμαρά είναι ανίκανη"

    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/03/blog-post_16.html?showComment=1395009349050#c3576548501577193418

    Αφού ο φανατικότερος υποστηρικτής των μνημονιακών πιστεύει κάτι τέτοιο, προς τί περαιτέρω συζήτηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. >>/Η Nativist είπε...
    >Δεν θελουμε δηλαδη τα κομματα;<
    Όχι, εκτός κι αν δεν έχεις καταλάβει τόσο καιρό τι είναι τα κόμματα και την ευθύνη που φέρουν για την καταστροφή της χώρας.<<

    Εαν δεν θελουμε τα κομματα, τι θελουμε;

    >>>Ειναι η δεν ειναι επιτυχια να βγουμε απο το μνημονιο και να επανελθουμε στις αγορες;<
    Όχι, δεν είναι επιτυχία, αν βγούμε στις αγορές για να ζητιανεύουμε πάλι. Θα ήταν επιτυχία, αν είχαμε καταφέρει να στήσουμε έστω έναν μικρό παραγωγικό ιστό.<<

    Ο "παραγωγικος ιστος" μονο με δημοσιονομικη και πολιτικη σταθεροτητα πραγματοποιειται.

    >>Δεν καταφέραμε τίποτε, όμως, γι αυτό, μετά τις εκλογές, θα πάμε αναγκαστικά σε νέο μνημόνιο και τράβα σχοινί-κορδόνι.<<

    Μεγα στοχος το προτογενες πλεονασμα και η εξοδος απο το μνημονιο, οπως το γνωριζουμε.

    >>>Ποια κυβερνηση θα ητανε, το λιγοτερο "λαθος";<
    Όλες, από την δικτατορία και μετά, ήταν "λάθος". Το όλο πολιτικό σύστημα δεν δούλεψε, πώς να το κάνουμε;<<

    Και;

    >>>Μηπως καταφερε να μην γινουμε η Βενεζουελα και Αργεντινη του προοδευτικου ΤσιπροΚΚαμμενισταν;<
    Καλό θα ήταν να ανανεώσεις το ρεπερτόριό σου. "Φορέθηκαν" πια αυτές οι παιδιάστικες φρασούλες, δεν νομίζεις;
    19 Μαρτίου 2014 - 6:47 μ.μ.<<

    Ποια ειναι ειναι και παλι η εναλλακτικη λυση;

    >>Ο/Η Nativist είπε...
    Δια του λόγου το αληθές, Δημόκριτε:
    Deutsche Welle: Τρίτο πακέτο στην Ελλάδα και δραστικό «κούρεμα» χρέους στο 100%<<

    Πολυ ωραια, αυτο θελουμε.

    >>Mήπως ζεις εκτός Ελλάδος και δεν γνωρίζεις την πραγματικότητα; Διαφορετικά δεν εξηγείται.
    19 Μαρτίου 2014 - 6:55 μ.μ.<<

    Εχει δηλαδη διαφορα η "πραγματικοτητα" μεσα και εξω απο την Ελλαδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δημόκριτε, αφού αναρωτιέσαι "Ποια ειναι ειναι και παλι η εναλλακτικη λυση;", σού απαντώ:

    Να φύγουν όσοι εσύ θεωρείς ανίκανους και να δούμε ποιοί ικανοί είναι πρόθυμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θυμίζω ότι εσύ Δημόκριτε δήλωσες πω "η κυβέρνηση Σαμαρά είναι ανίκανη"

    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/03/blog-post_16.html?showComment=1395009349050#c3576548501577193418

    συνεπώς να σε δω να ζητάς να φύγει και να έρθουν οι ικανοί που δεν τους αφήνουν αυτοί που εσύ κρίνεις ως ανίκανους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. >>/Η Anaconda είπε...
    Δημόκριτος: "η κυβέρνηση Σαμαρά είναι ανίκανη"
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/03/blog-post_16.html?showComment=1395009349050#c3576548501577193418
    Αφού ο φανατικότερος υποστηρικτής των μνημονιακών πιστεύει κάτι τέτοιο, προς τί περαιτέρω συζήτηση;
    19 Μαρτίου 2014 - 9:28 μ.μ.<<

    Γραφεις Anaconda: "Δημόκριτος: "η κυβέρνηση Σαμαρά είναι ανίκανη"

    Βαζεις λογια στο στομα. Η σωστη φραση και απαντηση ειναι:
    "Σιγουρα εχει κοστος η ανικανοτητα."
    (17 Μαρτίου 2014 - 12:35 π.μ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. >>Ο/Η Anaconda είπε...
    Θυμίζω ότι εσύ Δημόκριτε δήλωσες πω "η κυβέρνηση Σαμαρά είναι ανίκανη"
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/03/blog-post_16.html?showComment=1395009349050#c3576548501577193418
    συνεπώς να σε δω να ζητάς να φύγει και να έρθουν οι ικανοί που δεν τους αφήνουν αυτοί που εσύ κρίνεις ως ανίκανους.
    19 Μαρτίου 2014 - 10:25 μ.μ.<<

    Μαλλον δεν διαβασες καλα το

    "Joint Publication 3-13.4
    Military Deception
    13 July 2006
    Chapter I: General
    Functions of Military Deception: I-3
    The functions of Military Deception include:
    [...]
    e. Causing the adversary to waste combat power with inappropriate or delayed actions." "Military Deception"

    που παρουσιασες ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ούτε να κρυφτείς μπορείς, ούτε να παραπλανήσεις φίλτατε Δημόκριτε.
    Όπως θα έχεις διαπιστώσει, ο κόσμος που τριγυρνάει εδωμέσα είναι λιγουλάκι... εκπαιδευμένος...
    Ο λόγος που τις περισσότερες φορές δεν σου απαντούν με... αγάπη, όπως εγώ, είναι ότι περιμένουν κάποιον άλλο να βγάλει το φίδι από την τρύπα.
    Ως Ανακόντα, καταλαβαίνεις ότι αναγκάζομαι -εκ φύσεως- να παρέμβω...
    Όλοι έχουν καταλάβει και τί κάνει η κυβέρνηση και τί ακριβώς κάνεις εσύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. >>Ο/Η Anaconda είπε...
    Δημόκριτε, αφού αναρωτιέσαι "Ποια ειναι ειναι και παλι η εναλλακτικη λυση;", σού απαντώ:
    Να φύγουν όσοι εσύ θεωρείς ανίκανους και να δούμε ποιοί ικανοί είναι πρόθυμοι.
    19 Μαρτίου 2014 - 10:24 μ.μ.<<

    Ας υποθεσουμε πως "φευγει" αυτη η κυβερνηση. Μετα, τι θα πει "θα δουμε";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. >>Ο/Η Anaconda είπε...
    Ούτε να κρυφτείς μπορείς, ούτε να παραπλανήσεις φίλτατε Δημόκριτε.<<

    ;;;

    >>Όπως θα έχεις διαπιστώσει, ο κόσμος που τριγυρνάει εδωμέσα είναι λιγουλάκι... εκπαιδευμένος...
    Ο λόγος που τις περισσότερες φορές δεν σου απαντούν με... αγάπη, όπως εγώ, είναι ότι περιμένουν κάποιον άλλο να βγάλει το φίδι από την τρύπα.
    Ως Ανακόντα, καταλαβαίνεις ότι αναγκάζομαι -εκ φύσεως- να παρέμβω...
    Όλοι έχουν καταλάβει και τί κάνει η κυβέρνηση και τί ακριβώς κάνεις εσύ...
    19 Μαρτίου 2014 - 10:39 μ.μ.<<

    Η συζηταμε, η μπουρδολογουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν συζητάμε Δημόκριτε.

    Εσύ (επιλέγεις να) κάνεις χαμηλού επιπέδου iw χρησιμοποιώντας επιχειρήματα παμπάλαιου επιστημολογικού παραδείγματος.

    Το επίπεδο του κόσμου που διαβάζει εδώ είναι πολύ υψηλότερο από αυτό στο οποίο απευθύνεσαι (ή θες per se να επιβάλλεις). Κοινώς, αλλού βαρούν τα τούμπανα, αλλού χορεύει η νύφη.

    Παρατηρώντας βέβαια και την ταχύτητα ανάρτησης των απαντήσεών σου, είναι προφανές ότι έχεις κωδικό διαχειριστή. Περίεργο.

    Εγώ απευθύνομαι στους κλασσικούς αναγνώστες του ιστολογίου. Άλλη ιδιοσυχνότητα, όχι επιπέδου ΜΑΛΤΑ ΓΙΟΚ για να γελάνε παγκοσμίως με την Ελλάδα. Διαρκής προσπάθεια για να ανέβει το επίπεδο αρμοδίως, όπως μπορεί ο καθένας μας. Αν έχεις κάτι να προσφέρεις, καλώς. Αλλιώς άστο, μην απαντήσεις καν. Μόνο επί της ουσίας.

    Κλείνω εδώ διότι κρίνω ότι περαιτέρω μάθημα ξεφεύγει από το πλαίσιο που μου αυτοεπιβάλλει η φιλοξενία του ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. >>Ο/Η Anaconda είπε...
    Δεν συζητάμε Δημόκριτε.
    Εσύ (επιλέγεις να) κάνεις χαμηλού επιπέδου iw χρησιμοποιώντας επιχειρήματα παμπάλαιου επιστημολογικού παραδείγματος.<<

    Με το συμπαθιο, δεν αλλαξα εγω τα "λεγομενα".

    >>Το επίπεδο του κόσμου που διαβάζει εδώ είναι πολύ υψηλότερο από αυτό στο οποίο απευθύνεσαι (ή θες per se να επιβάλλεις). Κοινώς, αλλού βαρούν τα τούμπανα, αλλού χορεύει η νύφη.<<

    Ωστοσο, δεν υπηρχε απαντηση στην ερωτηση που εθεσα για ενναλακτικη λυση κυβερνησης.

    >>Παρατηρώντας βέβαια και την ταχύτητα ανάρτησης των απαντήσεών σου, είναι προφανές ότι έχεις κωδικό διαχειριστή. Περίεργο.<<

    Ναι, μας ψεκαζουν... ;))

    >>Εγώ απευθύνομαι στους κλασσικούς αναγνώστες του ιστολογίου. Άλλη ιδιοσυχνότητα, όχι επιπέδου ΜΑΛΤΑ ΓΙΟΚ για να γελάνε παγκοσμίως με την Ελλάδα. Διαρκής προσπάθεια για να ανέβει το επίπεδο αρμοδίως, όπως μπορεί ο καθένας μας. Αν έχεις κάτι να προσφέρεις, καλώς. Αλλιώς άστο, μην απαντήσεις καν. Μόνο επί της ουσίας.
    Κλείνω εδώ διότι κρίνω ότι περαιτέρω μάθημα ξεφεύγει από το πλαίσιο που μου αυτοεπιβάλλει η φιλοξενία του ιστολογίου.
    19 Μαρτίου 2014 - 10:53 μ.μ.<<

    Thank you, master ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δημόκριτε,

    Δυστυχώς, δεν έχεις καταλάβει τόσα χρόνια το συζητάμε εδώ μέσα, γι αυτό επαναλαμβάνεσαι.

    >Εαν δεν θελουμε τα κομματα, τι θελουμε;<

    Γνωρίζουμε όλοι ότι το κομματικό σύστημα κατέστρεψε την χώρα. Τώρα πρέπει να περάσουμε στο στάδιο της αναζήτησης του διαφορετικού. Όμως, δεν μπορώ να σού επαναλάβω τις συζητήσεις πέντε χρόνων εδώ μέσα, για να τις εμπεδώσεις. Δεν είναι η δουλειά μου αυτή.

    Όταν έχεις έναν κακοποιό στο σπίτι σου, κοιτάζεις να τον διώξεις, χωρίς να διερωτάσαι με τι θα τον αντικαταστήσεις. Τι πάει, λοιπόν, να πει "Ποια ειναι ειναι και παλι η εναλλακτικη λυση;" Η εναλλακτική λύση βρίσκεται μόνον αν κάποιος πειστεί ότι το σύστημα που μάς κυβερνά εδώ και 40 χρόνια δεν τραβά άλλο. Μόνον αν καταλάβει ότι δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία από τους ολετήρες του.

    Έχει μεγάλη σημασία, αν ζεις στο εξωτερικό, διότι απ' εκεί η πραγματικότητα φαίνεται διαφορετική. Είναι άλλο πράγμα να ζεις την ελληνική καθημερινότητα στην Ελλάδα και άλλο να την μαθαίνεις από τα ... λινκς.

    Ο Anaconda έχει δίκιο (σού το έχω πει κι εγώ και άλλοι), όταν λέει ότι το επίπεδο παρεμβάσεών σου είναι πολύ χαμηλό. Αρκείσαι σε μερικά σποτάκια και ...λινκάκια, αλλά αδυνατείς να διεξαγάγεις ολοκληρωμένο διάλογο, ίσως λόγω λεξιπενίας. Ένας επί πλέον λόγος που σε ρώτησα αν ζεις στο εξωτερικό.

    Το ότι κανείς δεν μπορεί να σου πει ποια (πρέπει να) είναι εναλλακτική λύση κυβέρνησης (υπάρχουν πολλές προτάσεις, αλλά φαίνεται ότι παρακολουθείς αποσπασματικά (κι;) εδώ μέσα), δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε να κυβερνάται η χώρα από τους ίδιους που την κατέστρεψαν. Φοβάμαι ότι αυτό δεν μπορείς να καταλάβεις, γι αυτό επαναλαμβάνεις τα ίδια και τα ίδια, μη προσφέροντας ουσιαστικά τίποτε στον διάλογο βελτίωσης της ήδη τελματωμένης κατάστασης. Γράφεις για τον εαυτό σου μόνο, γι αυτό συνήθως δεν σού απαντούν.

    Τ Ε Λ Ο Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μία διευκρίνιση, για να μην παρεξηγηθώ: Δεν θέλω να πω ότι είσαι ο μόνος που δεν προσφέρει σ' έναν εποικοδομητικό διάλογο, προς Θεού, όχι. Ελάχιστοι πρόσφεραν και προσφέρουν. Αλλά είσαι ίσως ο μόνος που επιμένεις "συστημικά". Κάποιοι λίγοι, που παλαιότερα ήσαν κι αυτοί προσκολλημένοι στο σύστημα, ευτυχώς κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να περιμένουν την σωτηρία από εκεί και ενδιαφέρονται για την αναζήτηση του διαφορετικού.

    Αρκετό χρόνο ανάλωσα και δεν θα ήθελα να επανέλθω, διότι δείχνεις να μην θέλεις (δεν μπορείς, ίσως;) να καταλάβεις τι σού λένε.

    Συνέχισε όπως εσύ νομίζεις. Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. >>Nativist είπε...
    Δημόκριτε,
    Δυστυχώς, δεν έχεις καταλάβει τόσα χρόνια το συζητάμε εδώ μέσα, γι αυτό επαναλαμβάνεσαι.
    >Εαν δεν θελουμε τα κομματα, τι θελουμε;<
    Γνωρίζουμε όλοι ότι το κομματικό σύστημα κατέστρεψε την χώρα. Τώρα πρέπει να περάσουμε στο στάδιο της αναζήτησης του διαφορετικού. Όμως, δεν μπορώ να σού επαναλάβω τις συζητήσεις πέντε χρόνων εδώ μέσα, για να τις εμπεδώσεις. Δεν είναι η δουλειά μου αυτή.<<

    Θελουμε την αντιπροσωπευτικη δημοκρατια που εμπεριεχει κομματα, η οχι;

    >>Όταν έχεις έναν κακοποιό στο σπίτι σου, κοιτάζεις να τον διώξεις, χωρίς να διερωτάσαι με τι θα τον αντικαταστήσεις. Τι πάει, λοιπόν, να πει "Ποια ειναι ειναι και παλι η εναλλακτικη λυση;" Η εναλλακτική λύση βρίσκεται μόνον αν κάποιος πειστεί ότι το σύστημα που μάς κυβερνά εδώ και 40 χρόνια δεν τραβά άλλο. Μόνον αν καταλάβει ότι δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία από τους ολετήρες του.<<

    Πιστευω πως οραματιζουμε το πολιτικο συστημα να ειναι εντος πλαισιου της αντιπροσωπευτικης δημοκρατιας.

    >>Έχει μεγάλη σημασία, αν ζεις στο εξωτερικό, διότι απ' εκεί η πραγματικότητα φαίνεται διαφορετική. Είναι άλλο πράγμα να ζεις την ελληνική καθημερινότητα στην Ελλάδα και άλλο να την μαθαίνεις από τα ... λινκς.<<

    Λαθος, η πραγματικοτητα της ελληνικης καθημερινοτητας δεν διαφερει μεσα η εκτος Ελλαδας. Απλα υπαρχει, οπως αποδεικνυεται και στην μετρησιμη διαφθορα του οικονομικο-πολιτικου "συστηματος" - που ευτυχως, εστω και με μικρα βηματα, ανατρεπεται.

    >>Ο Anaconda έχει δίκιο (σού το έχω πει κι εγώ και άλλοι), όταν λέει ότι το επίπεδο παρεμβάσεών σου είναι πολύ χαμηλό. Αρκείσαι σε μερικά σποτάκια και ...λινκάκια, αλλά αδυνατείς να διεξαγάγεις ολοκληρωμένο διάλογο, ίσως λόγω λεξιπενίας. Ένας επί πλέον λόγος που σε ρώτησα αν ζεις στο εξωτερικό.
    Το ότι κανείς δεν μπορεί να σου πει ποια (πρέπει να) είναι εναλλακτική λύση κυβέρνησης (υπάρχουν πολλές προτάσεις,<<

    Τι απο ολα θελουμε να αλλαξουμε, την κυβερνηση, το πολιτικο συστημα της αντιπροσωπευτικης δημοκρατιας,

    >>αλλά φαίνεται ότι παρακολουθείς αποσπασματικά (κι;) εδώ μέσα), δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε να κυβερνάται η χώρα από τους ίδιους που την κατέστρεψαν.<<

    τους πολιτικους αντιπροσωπους; Και πως θα γινει αυτο;

    >>Φοβάμαι ότι αυτό δεν μπορείς να καταλάβεις, γι αυτό επαναλαμβάνεις τα ίδια και τα ίδια, μη προσφέροντας ουσιαστικά τίποτε στον διάλογο βελτίωσης της ήδη τελματωμένης κατάστασης.
    Γράφεις για τον εαυτό σου μόνο, γι αυτό συνήθως δεν σού απαντούν.<<
    Τ Ε Λ Ο Σ.<<

    Ο φοβος και η κλαψα ειναι κακος συμβουλος. Και τιποτα δεν ειναι "τελματωμενο", το αντιθετο.

    - Δυστυχώς για την Ελλάδα η Τρόικα υποχώρησε
    http://www.capital.gr/stoupas/?i=i2032014


    >>Ο/Η Nativist είπε...
    Μία διευκρίνιση, για να μην παρεξηγηθώ: Δεν θέλω να πω ότι είσαι ο μόνος που δεν προσφέρει σ' έναν εποικοδομητικό διάλογο, προς Θεού, όχι. Ελάχιστοι πρόσφεραν και προσφέρουν. Αλλά είσαι ίσως ο μόνος που επιμένεις "συστημικά".<<

    Ποιο ειναι το "συστημικο",

    >>Κάποιοι λίγοι, που παλαιότερα ήσαν κι αυτοί προσκολλημένοι στο σύστημα, ευτυχώς κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να περιμένουν την σωτηρία από εκεί και ενδιαφέρονται για την αναζήτηση του διαφορετικού.<<

    και ποιο παρακαλω αυτο το "διαφορετικο";

    >>Αρκετό χρόνο ανάλωσα και δεν θα ήθελα να επανέλθω, διότι δείχνεις να μην θέλεις (δεν μπορείς, ίσως;) να καταλάβεις τι σού λένε.
    Συνέχισε όπως εσύ νομίζεις.
    Να είσαι καλά.
    20 Μαρτίου 2014 - 6:31 μ.μ.<<

    Προτιμω το "πεντακοσαρικο παρά την ουτοπία", οπως ειπε και ο Κασιματης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.