28/3/14

Τιμοσένκο: Θα είμαι υποψήφια για την προεδρία της Ουκρανίας

Την υποψηφιότητά της για την προεδρία της Ουκρανίας ανακοίνωσε η πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Γιούλια Τιμοσένκο.

Η κ. Τιμοσένκο αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο, μετά την ανατροπή του φιλορώσου Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς από το κίνημα της πλατείας Ανεξαρτησίας, στο οποίο σημαίνοντα ρόλο είχε και το κόμμα της, Πανουκρανική Ένωση «Πατρίδα».

«Σχεδιάζω να είμαι υποψήφια για το προεδρικό αξίωμα», ανέφερε η κ. Τιμοσένκο στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

H 53χρονη Ουκρανή πολιτικός έχει διατελέσει δις πρωθυπουργός και είχε ηττηθεί στις προεδρικές εκλογές του 2010 με μικρή διαφορά από τον κ. Γιανουκόβιτς.

Ο τελευταίος είχε εξαπολύσει αμέσως μετά την εκλογή του καμπάνια εναντίον της ίδιας και των συνεργατών της, φυλακίζοντάς την το 2011 για παρατυπίες σε σχέση με συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου την οποία είχε υπογράψει η κ. Τιμοσένκο το 2009 με τη Ρωσία.

Τελικώς η πρώην πρωθυπουργός εξέτισε δύο από τα επτά χρόνια της ποινής της, κυρίως φρουρούμενη σε νοσοκομείο του Χάρκοβο, πριν την απελευθέρωσή της στις 20 Φεβρουαρίου.

Από το κόμμα «Πατρίδα» προέρχονται τόσο ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ όσο και ο μεταβατικός πρωθυπουργός της χώρας, Αρσένιι Γιατσένιουκ.
 

2 σχόλια:

  1. Λιγάκι δύσκολο να διαχειριστούν τα ανδρείκελα της Αμερικής και της Γερμανίας το χάος της Ουκρανίας.

    Βαθύτατα διεφθαρμένη και μη παραγωγική χώρα, χάνει πρακτικά την βιομηχανία της που βρίσκεται στα ανατολικά, και ταυτόχρονα μπαίνει στην διαδικασία της επιστημονικής διάλυσης μέσω του ΔΝΤ.

    Όμως τα φασιστικά στοιχεία που πληρώθηκαν δισεκατομμύρια από τους Αμερικανούς για να ανατρέψουν την κυβέρνηση είναι πρακτικά ανεξέλεγκτα και θέλουν να απολαύσουν το μεγάλο μερτικό της λεηλασίας.

    Για να δούμε λοιπόν την οικοδόμηση της δημοκρατίας made by NSA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ωραία Γιούλια ζεί στον κόσμο της εδώ εχει γίνει ρόμπα με τις συνομιλίες της πού διέρευσαν σχετικά με τον πυρηνικό αφανισμό των Ρώσων της Ουκρανίας και η κυρία συνεχίζει να ζεί στην κοσμάρα της εύγε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.