3/3/14

Το δάχτυλο ενός μεθυσμένου cowboy πάνω στην σκανδάλη


Έγραψα πριν λίγες μέρες ότι οι Δυτικοί έχουν σχεδιάσει ηλιθιωδώς την κατάσταση στην Ουκρανία και μπήκαν σε μια παρτίδα σκάκι χωρίς να σχεδιάζουν τις κινήσεις τους και χωρίς να είναι σίγουροι για το check mat του αντιπάλου.
Τώρα που ο αντίπαλος (βλέπε Ρωσία) έχει στήσει τα πιόνια του απέναντι από τον αντίπαλο, έχει πάρει θέσεις και εκμεταλλεύεται πλήρως την γεωπολιτική ισχύ που του δίνει το έδαφος έναντι του επιτιθέμενου (Αμερική), το σκάκι έχει μεταβληθεί σε μια παρτίδα poker.
Ο Cowboy πάει να κλέψει στην παρτίδα με δυο ζευγάρια υποτιμώντας το φουλ της Αρκούδας, που θα παίξει τα ρέστα της, και πριν ανοίξουν τα
φύλλα πάνε στο τραπέζι, θέλει να τραβήξει περίστροφο. Όμως το δάχτυλο του είναι το δάχτυλο ενός μεθυσμένου. Είναι περισσότερο πιθανό να χτυπήσει κάποιον θαμώνα παρά τον νηφάλιο αντίπαλό του που κι αν και φημίζεται για την έφεσή του στην βότκα, σε αυτό το παιχνίδι είναι εντελώς νηφάλιος.
Η Αμερική δεν έχει καμιά ελπίδα πλέον να ανακτήσει την Κριμαία. Είτε με φοβέρες, είτε με δηλώσεις είτε με «οικονομικές» κυρώσεις, ότι και να κάνει θα της γυρίσει μπούμερανγκ.
Αν απλά αποφασίσει να παίξει το χαρτί της «οικονομικής» απομόνωσης θα δει την στρόφιγγα φυσικού αερίου και την Ευρωπαϊκή Οικονομία να διαλύεται μέσα σε μια βδομάδα, ενώ εάν παιχτεί και το χαρτί της Κίνας, θα δει ομόλογα περίπου του 1,5 τρις δολαρίων να βγαίνουν στην μαύρη αγορά, και τότε η Αμερική θα γυρίσει στην πλίνθινη εποχή.
Να μπει η ίδια μπροστά από μόνη της δεν πρόκειται να το κάνει, όπως δεν έκανε ποτέ στην Ιστορία της. Σε κανέναν πόλεμο ή αντιπαράθεση η Αμερική δεν κάνει κάτι μόνη της αν δεν έχει την υποστήριξη άλλων. Δεν το κανε σε κανέναν Παγκόσμιο πόλεμο, ούτε σε κανέναν πόλεμο του 21ου αιώνα. Η φαινομενική δημοκρατία της Αμερικής απαιτεί να τηρούνται οι Διπλωματικές και Εσωτερικές ισορροπίες, έτσι ώστε καμιά ήττα να μην βαραίνει τις πλάτες ενός μόνο Προέδρου, ενώ κάθε νίκη να αντιμετωπίζεται ως ηρωισμός της εκάστοτε Ηγεσίας. Οι πόλεμοι της Αμερικής δεν ήταν και ούτε είναι ισοπεδωτικοί: Δεν θέλει να κατακτήσει ούτε να καταστρέψει τον αντίπαλο, απλά να επιβάλλει την γνώμη της, να έλθει ως Σωτήρας και να καθορίζει τις εξελίξεις στη χώρα που νίκησε. Θα κάνει χειρουργικούς πολέμους και όχι ισοπεδωτικούς σε ό,τι αφορά τις υποδομές του εχθρού. Θέλει στο πέρασμά της να παραμείνει ακμαίος ο αντίπαλος απλά να ελέγχεται από εκείνην αφού φύγει. Για το λόγο αυτό, η Αμερική είναι πολύ πιο εύκολη στο να ξεκινήσει έναν πόλεμο, απλά τον θέλει όσο πιο αναίμακτο – για την πλευρά της – γίνεται, το μέγιστο χειρουργικά και να εξασφαλίζει την νίκη. Υπολογίζει στατιστικές αναλύσεις, καταστρώνει σχέδια και βάζει πολλούς κομπάρσους μπροστά.
Αντίθετα, η Ρωσία ποτέ δεν υπολόγισε συμμάχους για να κάνει τον δικό της πόλεμο. Ποτέ δεν περίμενε την «δημοκρατική» έγκριση για να προβεί σε ενέργειες ούτε ιστορικά, αναλώθηκε σε πολιτικά κόστη για τις ενέργειές της. Η Ρωσία παραδοσιακά ήταν και είναι η χώρα του «Ενός» και οι δικοί της πόλεμοι είναι ισοπεδωτικοί: Δεν την ενδιαφέρει να κατακτήσει τον αντίπαλο, αλλά να τον ισοπεδώσει για να μην ξανασηκώσει ποτέ κεφάλι. Δεν την απασχολεί η επόμενη μέρα του αντιπάλου αλλά έχει την λογική «ο θάνατός σου – η ζωή μου». Κανείς Ρώσος ηγέτης ούτε αναλώθηκε ποτέ ούτε θα το κάνει, σε πολιτικό κόστος, σε κόστος δημοτικότητας ή σε κόστος ανθρώπινων ζωών. Γι’ αυτό το λόγο, η Ρωσία δεν κάνει εύκολα πόλεμο, αλλά όταν το κάνει θα είναι ολοκληρωτικός. Δεν μπαίνει σε λογικές «χειρουργείου» αλλά σε τακτικές «σφαγείου».
Τώρα λοιπόν, στην Κριμαία, η Αμερική πέφτει στην παγίδα που η ίδια έστησε για τη Ρωσία.
Υπολόγισε ότι, κατά τις πάγιες τακτικές της, θα μπλοφάρει με 2 ζευγαράκια και ο αντίπαλος θα πάει πάσο. Τώρα όμως που ο αντίπαλος παίζει τα ρέστα του, ξαφνιάζεται, απορεί, ταράζεται.
Έχει μεθύσει πάρα πολύ από το ουίσκι της αλαζονείας και τραβάει ένα περίστροφο με τρεμάμενο δάχτυλο πάνω στην σκανδάλη.
Θα πουλήσει τσαμπουκά, αλλά το περίστροφο δεν έχει σφαίρες μέσα κι αν ο αντίπαλος σηκωθεί από την καρέκλα για να απαντήσει στον τσαμπουκά, θα αναγκαστεί να έρθει στα χέρια.
Εκεί ακριβώς, η Αμερική θα αναγκαστεί να μπλέξει στον καυγά αλλά θα φωνάξει και τους φίλους της.
Είναι δεδομένο ότι το παιχνίδι που ξεκίνησε να παίξει είναι παιχνίδι γεωπολιτικού στραγγαλισμού της Ρωσίας: Η Κριμαία και η Σεβαστούπολη είναι ζωτικές για το Ρώσο.
Η έξοδος στη θάλασσα είναι ζωτική για το Ρώσο.
Η δειλία της Αμερικής δεν θα την αφήσει να κάνει μόνη της τον τσαμπουκά που απαντάει ο Ρώσος.
Η αλαζονεία της δεν θα την αφήσει να υποχωρήσει και κανείς Αμερικανός πρόεδρος δεν θα δεχτεί να πάει στη Γερουσία με νωπά τα σημάδια των διπλωματικών γροθιών του Ρώσου στο πρόσωπό του.
Η λύση είναι μόνο μία για τους Αμερικανούς: Ήπια κλιμάκωση της αντιπαράθεσης σε αεροπορικό επίπεδο και μεταφορά του παιχνιδιού στα Στενά, εκεί που δεν χρειάζεται να μπει η ίδια μπροστά αλλά ένα μέλος του ΝΑΤΟ.
Θα βάλει μπροστά τους φίλους της, θεωρώγτας ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να τα βάλει με όλο το μπουλούκι.
Η επόμενη κίνηση της Αμερικής είναι το κλείσιμο των Στενών και η ισοπέδωση της Συρίας και του Ιράν.
Κλείσιμο των Στενών σημαίνει μόνο ένα πράγμα: πόλεμος της Τουρκίας με άλλο κράτος!
Η Τουρκία που από την άλλη ψάχνει πολιτικό διέξοδο στα εσωτερικά της προβλήματα, είτε με Ερντογάν στη σκηνή είτε με βίαιη και ταχύτατη αντικατάστασή του, θα ακολουθήσει τρέχοντας. Τσιράκια και Μαριονέτες είναι πάντα εύκολες να βρεθούν, και περιμένουν και πολλοί στην ουρά να γίνου χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη!
Το Αιγαίο και η Κύπρος είναι στόχος δεκαετιών τόσο για Τούρκους όσο για Εβραίους και Αμερικανούς.
Την Δευτέρα ο Νετανιάχου είναι στην Αμερική: είμαι σίγουρος ότι δεν θα συζητήσει με τον Ομπάμα για τον τελικό του super-bowl ούτε για τη σχέση του με την Μισέλ.
Η Ελλάς είναι η μόνη χώρα, άλλωστε, που μπορεί η Τουρκία να επιτεθεί και η οποία δεν είναι σύμμαχος της Ρωσίας για να της δώσει άλλοθι να επέμβει κι εκεί!
Αλλά είπαμε……η Αμερική κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο: Δεν συνειδητοποιεί ότι οι επιλογές της οδηγούν στο θάνατο της Ρωσίας.
Και η Ρωσία μπροστά στο δικό της θάνατο, επιλέγει τον ολοκληρωτικό θάνατο και την ισοπέδωση των πάντων!
Ετοιμαστείτε για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο!
Ζούμε Ιστορικές στιγμές και δυστυχώς αυτή τη φορά το περίστροφο το κρατάει το μεθυσμένο χέρι ενός cowboy που θα στοχεύσει όλους τους άλλους, αρκεί να μην παραδεχθεί ότι οι μπλόφες του στο γεωπολιτικό πόκερ έχουν απαντηθεί από τον αντίπαλο και παίζει τα ρέστα του!
Αετός
Πηγή: Ολυμπία

12 σχόλια:

  1. παπάρια μέντολες που λέει κι ο Γεωργίου

    οι ρώσοι φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει τον λόγο που κατέρρευσε η σοβιετική ένωση και επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ομως οι Ρωσοι δεν επαναλαμβανουν ιδια λαθη. Με μια κινηση ματ κερδισαν κατα κρατος τους Δυτικους και απεδειξαν για μια ακομη φορα οτι : οπου λαλουν κοκκοροι, αργει να ξημερωσει. Και το κυριωτερο αναιμακτα και εχοντας υπερ οτυς την παγκοσμια κοινη γνωμη. Διοτι οι καθε ειδους ναζιστες ειναι αυτοι που ειναι. Δυστυχως οι Δυτικοι συνεχιζουν να μας υποτιμουν την νοημοσυνη. Εχασαν ηδη και θα χασουν κι αλλα. Πολυ καλο το αρθρο παντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο οτι φαινεται οι αναθυμιασεις απο τα ουισκια και τις βοτκες που αναφερονται στο αρθρο αντι να μεθυσουν τους παικτες του ποκερ κτυπησαν κατακουτελα τον αρθρογραφο και παραμιλαει. Ειναι προφανες οτι τα καθε λογης εγγονια του πατερουλη ακομα δεν καταλαβαν πως χαθηκε μια αυτοκρατορια. Απανω στην πρεμουρα τους να κανουν ρελανς ξεχνουν οτι δεν υπαρχει πλεον η πατριδα ολων των εργατων και ακομα και ο Πουτιν αναγκαζεται να πηγαινει στην εκκλησια και να σταυροκοπιεται. Μαλλον θα το πηρε απο την Λιανα την Κανελλη η' ισχυει το αωαποδο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ρωσία δεν είναι σοβιετική ένωση Κομμουνιστών αλλά ο μοναδικός αντίπαλος της νέας τάξης των πραγμάτων. Το μοναδικό Ορθόδοξο κράτος με έναν αληθινό Ορθόδοξο ηγέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, Οσιος Βλαδιμηρος ο Κα-Γκε-Μπιτης, μεγαλη η χαρη του.
    Καλη Σαρακοστη σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το χαρτί με το φυσικό αέριο το έπαιξαν οι Ρώσοι το 2009. Κινδύνεψαν να χάσουν την αξιοπιστία και τους πελάτες τους στην Ευρώπη, και το σίγουρο είναι ότι έχασαν κάπου 1.2 δις $. To 70%των εξαγωγών των Ρώσων είναι φυσικό αέριο το οποίο συνεισφέρει το 52% των εσόδων του ρώσικου προϋπολογισμού. Μάλλον το άρθρο είναι συνεισφορά στις καρναβαλικές εκδηλώσεις, που προσφάτως έληξαν, και γράφτηκε σε κατάσταση μέθης. Η πεζή πραγματικότητα θα κάνει τους ρωσολιγούρηδες να ξενερώσουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Αν απλά αποφασίσει να παίξει το χαρτί της «οικονομικής» απομόνωσης θα δει την στρόφιγγα φυσικού αερίου και την Ευρωπαϊκή Οικονομία να διαλύεται μέσα σε μια βδομάδα, ενώ εάν παιχτεί και το χαρτί της Κίνας, θα δει ομόλογα περίπου του 1,5 τρις δολαρίων να βγαίνουν στην μαύρη αγορά, και τότε η Αμερική θα γυρίσει στην πλίνθινη εποχή."
    Αυτο κι'αν ειναι για τα μπαζα.
    Τι θα το κανου το φυσικο αεριο οι Ρωσσοι ? Θα το φανε για μπρεκφαστ ?
    Και που ειναι αυτη η μαυρη αγορα για 1,5 τρις δολλαρια να παμε να παιξουμε και εμεις ?
    Εδω ελαττωσε την ρευστοτητα η Feds και τα περιφημα BRICS πηγαν για βρουβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με μια "ξεβράκωτη" (Πρώτες Ύλες=0, Φούσκες=1000% υπέρ των αξιών παραγωγικής δύναμης) ΕΕ και μια "αιμοραγούμενη" (Υφεσάρα στο στύλ "κουτρουβάλας") Αμερική, αναμενώμενοι ήταν οι εν συρρωή ΚΑΤΑΚΤΙΤΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ανά την υφήλιο (Αφρική-Μ.Ανατολή). Η Δύση σε σχέση με τίς χώρες που έχουν Πρώτες Ύλες και σε σχέση με την υπερβολή της "ευμάρειας" που ζούσε 30 χρόνια (κρουασανάκια 10 να διαλέξει ο 3χρονος κανακάρης) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΤΡΟΦΟΔΟΤΙΘΕΙ. Οι "μαγκιές", το ψέμμα, ο προπαγανδισμός, οι σφαγές, οι πρόσφυγες.... όλα κάποια μέρα φτάνουν στην αποκορύφωσή τους. Η μέρα που θα πληρώσουμε την αλαζονία μας, να θεωρούμαστε οι "καλύτεροι" υπέρ οποιουδήποτε έθνους, να κλείνουμε τα μάτια στο ποτάμι αίματος θεωρώντας ότι δεν μας αφορά, δέν ψάχνονται μέσα από την ιστορία για την αλήθεια και μέσα από την φοβία να υποστηρίζουμε και τους ίδιους τους ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ μας που ανέπτυξαν στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ... αν αυτό δέν το πληρώσουμε σήμερα, σίγουρα αύριο. Μιας και ζούμε σε έναν πλανήτη που η αντίφαση είναι φυσικό στοιχείο, τότε όταν αναπτύσετε μια δύναμη είναι αναμενώμενο κάπου αλλού να αναπτύσετε το αντίθετό της. ¨Ητε σήμερα, ήτε αύριο, ήτε και μεθαύριο θα βρεθούν σε ρίξη. Η ιστορία δέν έγραψε τους ίδιους κύκλους ξανά και ξανά, τους έγραψε διότι η πρωτόγωνες ανθρώπινες αδυναμίες δέν άλλαξαν ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η κριμαια για τη ρωσσια είναι ζωτικος χωρος και δεν θα κανει πισω και ηταν μεγαλη βλακεια να τον προκαλεσουν σε αυτό το σημειο.Ως προς τα υπολειπα νομιζω ότι τιποτα δεν θα γινει και θα επελθει ενας συμβιβασμος γιατι και οι ρωσσοι εχουν αναγκη τα ..ντολλαρς του αεριου (αυτά τους ανεστησαν)αλλα και οι δυτικοι δεν εχουν επι του παροντος εναλλακτικη ενεργειακη λυση ετοιμη.Επιπλεον κατι τελευταιο η κεντρικη ρωσσικη τραπεζα αναγκαστηκε και ανεβασε -με την μια-το επιτοκιο στο 7 από 5,5 που ηταν μεχρι προχτες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "...οι Εβραίοι θα ερεθίσουν τους Τούρκους να εισβάλουν εις την Ελλάδα..." [http://hggiken.pblogs.gr/2011/09/oi-ebraioi-tha-erethisoyn-toys-toyrkoys-na-eisbaloyn-eis-thn-ell.html]

    Για να κλείσουν τα Στενά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. άρθρο πιστεύω είναι ανάξιο σχολιασμού. πολύ χαμηλού επιπέδου.κατηγορίας πραβδανετ..κρίμα που ανέβηκε στο ινφογνώμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ακόμα και ένα μικρό παιδί ήξερε πως η Ρωσία ποτέ δεν θα εγκατέλειπε την Κριμαία: Το οτι οι Αμερικάνοι "αιφνιδιάστηκαν" είναι παιδαριώδες.
    Κάτι πολύ πιό πολύπλοκο παίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.