1/3/14

ΗΠΑ: Πιθανή αποχή από τη σύνοδο των G-8 στο Σότσι λόγω Ουκρανίας

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα εξετάσει το θέμα της συμμετοχής του στη σύνοδο κορυφής της ομάδας των G-8 στο Σότσι της Ρωσίας, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί το καλοκαίρι στο Σότσι, εάν η Μόσχα επέμβει στρατιωτικά στην Ουκρανία αναφέρει αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.
Ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε διαβουλεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους τους, σχετικά με τις πιθανές κυρώσεις που θα μπορούσαν να επιβληθούν από τη Ρωσία για το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρέμβασης στην Ουκρανία.
Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι η αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει και οικονομικά μέτρα όπως το πάγωμα των εμπορικών διαπραγματεύσεων για τους δασμούς θέμα που εκκρεμεί καθώς επίσης να υπάρξει αλλαγή στην στάση εμπιστοσύνης προς το ρωσικό νόμισμα.
Επίσης, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, είπε ότι η Ουάσιγκτον έχει ενδείξεις για κινήσεις στρατευμάτων από και προς την περιοχή της Κριμαίας στην Ουκρανία, την Παρασκευή, αλλά τόσο ο αριθμός των στρατευμάτων όσο και οι προθέσεις αυτών των στρατιωτικών κινήσεων, παραμένουν ασαφείς.
Υπενθυμίζεται ότι, ο πρόεδρος Ομπάμα είχε ακυρώσει τη συμμετοχή του σε μια διμερή σύνοδο κορυφής με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν το περασμένο καλοκαίρι, αφότου η Ρωσία είχε χορηγήσει προσωρινό άσυλο στον πρώην πράκτορα Έντουαρντ Σνόουντεν, επικεφαλή των αποκαλύψεων σχετικά με την έκταση της παρακολούθησης της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών NSA.
Αντιθέτως ο Μπαράκ Ομπάμα είχε παρακολουθήσει τη σύνοδο των G20 στην Αγία Πετρούπολη.
Πηγές: Reuters, ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.