7/4/14

Πώς οι ξενοκίνητοι προβοκάτορες διέλυσαν μια χώρα: Φιλορώσοι διαδηλωτές ίδρυσαν τη «δημοκρατία του Ντονέτσκ»

Ζητούν να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία
Πηγή: REUTERS/Stringer 
Φιλο-ρώσοι διαδηλωτές που έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια στην επαρχία Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, κήρυξαν τη Δευτέρα τη δημιουργία μιας αυτονομιστικής δημοκρατίας του Ντονέτσκ, ζητώντας να γίνει δημοψήφισμα στις 11 Μαΐου για την εγκαθίδρυση «της λαϊκής δημοκρατίας του Ντονέτσκ».
Ο ιστότοπος ειδήσεων Ostrov ανέφερε πως οι διαδηλωτές αποφάσισαν να ζητήσουν να ενταχθούν στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Διαβάζοντας κείμενο, ένας άνδρας είπε ότι οι διαδηλωτές θα ζητήσουν από τη Ρωσία να στείλει «ειρηνευτικό σώμα», σε περίπτωση που κληθούν να αντιμετωπίσουν επιθετική δράση από τις «παράνομες» -όπως τις χαρακτήρισε- αρχές του Κιέβου.

Δεν δόθηκε άδεια στους δημοσιογράφους να μπουν στο κτίριο, αλλά ο άνδρας -εκπρόσωπος των διαδηλωτών- τους ανακοίνωσε την είδηση το μεσημέρι μπροστά από την κεντρική είσοδο.

Ο άνδρας αυτός εμφανιζόταν την Κυριακή σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο, ως ένας από τους επικεφαλής των διαδηλωτών που κατέλαβαν γραφεία της περιφερειακής διοίκησης στο Ντονέτσκ έπειτα από σύντομες συμπλοκές με την αστυνομία.

Φιλορώσοι διαδηλωτές με καλυμμένα τα πρόσωπα κατέλαβαν κυβερνητικά κτίρια σε τρεις πόλεις, επιθυμώντας να δημιουργήσουν κλίμα αντίστοιχο με εκείνο στην Κριμαία.

Η φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση του Κιέβου έστειλε στο Ντονέτσκ τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα ασφαλείας.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας με ρωσική ανάμειξη. «Οι πόλεις αυτές βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία και στόχος των κινήσεων αυτών είναι να μπουν στη χώρα ρώσοι στρατιώτες» τόνισε ο Αρσένι Γιατσένιουκ.

Εν τω μεταξύ, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι δεν βλέπει σημαντικές αλλαγές στις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων που βρίσκονται στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.

Το ΝΑΤΟ εκτιμά ότι περίπου 40.000 στρατιώτες βρίσκονται στα σύνορα Ρωσίας - Ουκρανίας.

Η γερμανική κυβέρνηση εξέφρασε την ανησυχία της για τα γεγονότα που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο.

«Οι τελευταίες εξελίξεις στο Ντονέτσκ και το Χάρκοβο είναι κάτι για το οποίο ανησυχούμε πολύ όλοι στη γερμανική κυβέρνηση» δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ.

«Πρέπει επειγόντως να ανανεώσουμε την έκκλησή μας προς όλους αυτούς που έχουν θέσεις ευθύνης να βοηθήσουν να σταθεροποιηθεί η περιοχή και να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση» δήλωσε ο Ζάιμπερτ σε συνέντευξη Τύπου.

Εν τω μεταξύ, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι το Βερολίνο θα συνεργαστεί με το Παρίσι για την ταχεία εφαρμογή της συμφωνίας της Ουκρανίας με το ΔΝΤ.
BHMA

3 σχόλια:

  1. Αγανακτισμενοι πολιτες απο την αλλη μερια, αλλα αυτο δεν σας αρεσει...Απλα να προσεχατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >Φιλορώσοι διαδηλωτές<

    Εγώ θα έλεγα ρωσόφιλοι.

    Έχομε αρχίσει να χάνομε την γλώσσα μας. Οι προδότες στην Κατοχή, οι γνωστοί γερμανόφιλοι, έγιναν φιλογερμανοί. Πού θα πάει αυτή η δουλειά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να γιατί ήταν λάθος η επανένωση της Γερμανίας με το πού ενώθηκε η Γερμανία ξαφνικά ξέχασε επιλεκτικά το παρελθόν της και τώρα θέλει επαναχάραξη συνόρων μέσα στην Ευρώπη και ο νοών νοείτω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.