1/4/14

Ο Ομπάμα διακόπτει τη συνεργασία με τη Ρωσία για τη καταπολέμηση των ναρκωτικών

Solidarité & Progrès (USA-Γαλλία)      (μτφ. Κριστιάν)
Άμεσο αποτέλεσμα των κυρώσεων του Ομπάμα κατά της Ρωσίας, ο Λευκός Οίκος αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία της κατά της διεθνούς διακίνησης ηρωίνης, σε μεγάλη ικανοποίηση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και των κληρονόμων της στο City του Λονδίνου και τη Wall Street.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass ανέφερε τον επικεφαλής επικοινωνίας του γραφείου του Λευκού Οίκου στη καταπολέμηση των ναρκωτικών (ONDCP), Rafael Lemaitre, ο οποίος ανακοίνωσε αυτή την απόφαση την Τετάρτη.

Σε συνέχεια του πολέμου του οπίου που διεξήχθη έναντι της Κίνας το δέκατο ένατο αιώνα, η Βρετανική Αυτοκρατορία βλέπει σήμερα το όπιο του Αφγανιστάν ως ένα ιδανικό μοχλό για να καταστρέψει τη ρωσική νεολαία και των άλλων χώρων, με παράλληλη εξασφάλιση των ταμειακών ροών που απαιτούνται για τις τράπεζες του Σίτυ και της Wall Street για τη διατήρηση της  χρηματοοικονομικής φούσκας.

Η αφγανική οικονομία του οπίου αναδέχθηκε τη στιγμή που η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν, με τη συμβουλή του Zbigniew Brzezinski το 1979, να χρησιμοποιήσουν τη διακίνηση του οπίου για τη χρηματοδότηση των όπλων για τους Μουτζαχεντίν που υποτίθεται ότι θα καταπολεμούσαν τη Σοβιετική εισβολή. 
Μετά από μια πτώση με την άνοδο στην εξουσία των Ταλιμπάν στα τέλη του 1990, χάρη στη στενή συνεργασία με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών κατά του εγκλήματος και των ναρκωτικών, η παραγωγή ηρωίνης εξερράγη με την εισβολή του ΝΑΤΟ στη χώρα στον απόηχο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. 
Και έτσι, η παραγωγή του οπίου του Αφγανιστάν πολλαπλασιάστηκε με συντελεστή 40 από την αρχή της Δυτικής κατοχής.

Ο Ρώσος επικεφαλής του αγώνα κατά των ναρκωτικών, Victor Ivanov, είχε προσπαθήσει να εφαρμόσει μια πολιτική συνεργασίας με τον Αμερικανό ομόλογό του, Gil Kerlikowske, για να αναπτύξουν ένα διεθνές σχέδιο στον απόηχο της απόσυρσης των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν. Περαιτέρω συζητήσεις με τις γερμανικές αρχές στόχευαν επίσης να συμπεριληφθούν οι Ευρωπαίοι σε αυτό το σχέδιο, το οποίο αφορούσε την ενίσχυση της αφγανικής γεωργίας και τη στήριξη της βιομηχανίας για να βγει η χώρα από την εξάρτηση της από το όπιο.

Όπως το υπογράμμισε ο Ιβάνοφ σε συνέντευξη στις 25 Μαρτίου στη Μόσχα, η στρατηγική αυτή θα έθετε επίσης τέλος στις πρακτικές του ξεπλύματος  εσόδων από το όπιο από τις τράπεζες του Σίτυ και της Wall Street. 
Σήμερα, χάρη στην ουκρανική κρίση, ο ίδιος ο Ιβάνοφ περιλαμβάνεται στον κατάλογο των προσώπων που επικυρώνονται από την κυβέρνηση Ομπάμα!

Εν τω μεταξύ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Duval Patrick αναγκάστηκε την 27η Μαρτίου να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για θέματα υγιεινής, λόγω της έκρηξης σε αυτή τη πολιτεία του αριθμού των ηρωινομανών και θανάτων από υπερβολική δόση (185 θάνατοι κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών). 
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο κυβερνήτης του Βερμόντ είχε αφιερώσει την ετήσια πολιτική ομιλία του τον περασμένο Ιανουάριο στην επιδημία ηρωίνης που κτυπά αυτό το άλλο Κράτος της Νέας Αγγλίας.
Ο Ομπάμα, ο οποίος εξελέγη το 2008, κυρίως με χρηματοδότηση από τον υπερ-χρηματοδότη George Soros, ένθερμου υποστηρικτή της νομιμοποίησης των ναρκωτικών, δεν δίστασε μια στιγμή να προστατεύσει τις τράπεζες που συμμετέχουν στο ξέπλυμα των χρημάτων των ναρκωτικών, ειδικά κατά τη διάρκεια του τελευταίου σκανδάλου που έπληξε τη διάσημη βρετανική τράπεζα HSBC.


Η απόφαση της περασμένης Τετάρτης, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά, για όσους εξακολουθούν να αμφιβάλλουν, ότι ο Ομπάμα θα θυσίαζε ακόμα και την αμερικανική νεολαία (και όλου του κόσμου), για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της βρετανικής αυτοκρατορίας και των τραπεζών πλυντηρίων βρώμικου χρήματος της.
 


2 σχόλια:

  1. " ..ο Ομπάμα θα θυσίαζε ακόμα και την αμερικανική νεολαία (και όλου του κόσμου), για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της βρετανικής αυτοκρατορίας και των τραπεζών πλυντηρίων βρώμικου χρήματος της."
    Τώρα θα τα προωθούν προς ανατολάς και δυσμάς από την καθαρόαιμη Ουκρανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στοχος, οχι των εμπορων αλλα αυτων που απο πισω τους δινουν κατευθυνσεις στα καρτελ σε ποια χωρα εχουν δημιουργηθει οι υποδομες για να απορροφηθουν τα θανατηφορα φορτια(που αυτοι δεν πρεπει να ειναι αλλοι απο παγκοσμια κεφαλια με τις μυστικες τους υπηρεσιες), στοχος λοιπον ειναι να καταστρεψουν το μελλον των χωρων που βαζουν στο ματι. Καπως ετσι θα πρεπει να εξηγηθει και η δικη μας ναρκοκαταστροφη στις δεκαετιες70-80-90 και θα πρεπει να γινει πεποιθηση οτι το ναρκωτικο δεν αποσκοπει στα λεφτα των νεων(αυτα θα πανε στους μαφιοζους που θα παρουν και μιζα για να τα στειλουν π.χ. στην Ουκρανια),οι πλουσιοι εχουν λεφτα. Αποσκοπει στην καταστροφη των ανθρωπων, που εχουν συγκεκριμενο τροπο ιδεων,ηθων και φρονηματος και ειναι εμποδιο στα σχεδια τους. Χθες η Ελλαδα,αυριο η Ρωσια, παρακατω, οποιος εχει ισχυρους ανθρωπους και δεμενες κοινωνιες.Η' οπως το λενε χοντροκομμενα οι συμμαχοι μας οι Αμερικανοι, οποιος εχει εναν συμπαγη way of life

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.