1/4/14

Στα Χανιά οι Σύροι μετανάστες που κινδύνευσαν βόρεια της Κρήτης

Δείτε φωτογραφίες - Επιτυχής η διάσωσή τους από το Λιμενικό - Ανάμεσά τους περίπου 100 γυναίκες και παιδιά - Εκτιμάται ότι το σκάφος είχε τελικό προορισμό την Ιταλία

Στα Χανιά οι Σύριοι μετανάστες που κινδύνευσαν βόρεια της Κρήτης
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διάσωση των 408 μεταναστών ως επί το πλείστον από τη Συρία που κινδύνευσαν στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων, βόρεια της Κρήτης. Aνάμεσά τους βρίσκονταν περίπου 100 γυναίκες και παιδιά.

Το σκάφος, μήκους 32 μέτρων,  εξέπεμψε SOS αργά το βράδυ της Κυριακής όταν βρισκόταν 65 ναυτικά μίλια βόρεια-βορειοδυτικά της Κρήτης και αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από το Λιμενικό Σώμα.

Έπειτα από εντολή του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, στο σημείο βρέθηκαν δύο φορτηγά πλοία και ένα αμερικανικό πολεμικό και το δεξαμενόπλοιο, το οποίο λόγω κακών καιρικών συνθηκών κατά τη διάρκεια της νύχτας περισυνέλεξε μόνο 13 από τους επιβαίνοντες στο σκάφος.

Από τον Πειραιά, έσπευσαν στην περιοχή ένα πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος ανοιχτής θαλάσσης και μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού που αναχώρησε από την Πάρο.

Τελικά το μεσημέρι της Δευτέρας ξεκίνησε η διαδικασία μετεπιβίβασής τους στο πλοίο «Olympic Faith» για να μεταφερθούν στη συνέχεια στα Χανιά.

Το σκάφος εκτιμάται ότι είχε τελικό προορισμό την Ιταλία.





Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.