30/4/14

Η Ασκητική της Πράξης

του Αλέξανδρου Π. Μαλλιά
Ο Νίκος Καζαντζάκης γράφει στην Ασκητική: “Η πράξη είναι η πλατύτερη θύρα της λύτρωσης. Αυτή μονάχα μπορεί να δώσει απόκριση στα ερωτήματα της καρδιάς».
Η απόφασή μου να είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ είναι μια Πράξη. Στα χέρια μας είναι να δείξουμε ότι οι πράξεις μας μπορούν να φέρουν τη λύτρωση. Νοιώθω την ευθύνη της δικής μας γενιάς απέναντι στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας. Η ιθύνουσα τάξη της Ελλάδας δείχνει ότι προτίμησε να θυσιάσει την νέα γενιά και τις επόμενες γενιές προκειμένου να διασωθεί η ίδια. Μπορούμε να δούμε αυτούς τους άνεργους νέους στα μάτια και να τους μιλάμε για βελτίωση οικονομικών δεικτών;

Η κατάρρευση της οικονομίας και η χρεωκοπία της πατρίδας μας που σημαδεύτηκε από ένα άνευ προηγουμένου διεθνή διασυρμό της Ελλάδας προκαλεί οργή και απογοήτευση. Η οικονομική κατάρρευση δεν είναι η αφορμή. Είναι το αποτέλεσμα λαθεμένων πολιτικών, συνέπεια μιας κατεστημένης πολιτικής νοοτροπίας. Είναι αποτέλεσμα αποφάσεων και συμπεριφοράς ανθρώπων που βρέθηκαν σε λάθος θέση στις πιο κρίσιμες στιγμές.

Δεν βρέθηκε ούτε ένας να αναλάβει δημόσια τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν ή που του καταλογίζονται.

Πιστεύω ότι η πολιτική πρέπει να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά που μας κληροδότησε η κλασσική Ελλάδα. Να ταυτισθεί με το ήθος, την αρετή, την προσφορά και την υπηρεσία.

Η πατρίδα μου με τίμησε για 40 περίπου χρόνια δίνοντάς μου την ευκαιρία να την υπηρετήσω από θέσεις καίριες, σημαντικές. Πιστεύω ότι στάθηκα όρθιος, αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου έδειξε. Παρότι βαθειά πολιτικοποιημένος από τα φοιτητικά μου χρόνια προτίμησα να μείνω έξω από κόμματα, κλίκες και φατρίες. Να μπορώ να κοιτάζω στα μάτια αυτούς που μου έδειξαν εμπιστοσύνη, τους φίλους και τους δικούς μου ανθρώπους. Να είμαι εντάξει με τη συνείδησή μου.

Συνειδητός ευρωπαϊστής από τα φοιτητικά μου χρόνια, πιστεύω στην ανάγκη επιστροφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ανθρωποκεντρικές πολιτικές. Η Ευρώπη στην υπηρεσία των πολιτών και όχι στις πολιτικές που οδηγούν στην απόγνωση, στην αναξιοπρέπεια στη φτώχεια. Πόλος έλξης, όχι φόβου. Να στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, στην αλληλεγγύη και στην αξιοπρέπεια των ευρωπαίων πολιτών.

Διαβάζω τα βιογραφικά των συνυποψηφίων με το ΠΟΤΑΜΙ. Νοιώθω τυχερός που είμαι μαζί τους. Πρέπει να σηκωθούμε όλοι από τον καναπέ. Ο καθένας μπορεί να φέρει νερό στο ΠΟΤΑΜΙ που θα μας οδηγήσει στη θάλασσα της αναγκαίας αξιακής αλλαγής.

5 σχόλια:

  1. Κύριε Πρέσβη,
    Η ιθύνουσα τάξη της Ελλάδας που «δείχνει ότι προτίμησε να θυσιάσει την νέα γενιά και τις επόμενες γενιές προκειμένου να διασωθεί η ίδια», είναι αυτή που σας τίμησε δεόντως, απονέμοντάς σας τον τιμητικό τίτλο «πρέσβης επί τιμή». Αυτή την ιθύνουσα τάξη υπηρετήσατε με πάθος μέχρι και την συνταξιοδότησή σας (2010).
    Όμως δεν είχατε καταλάβει ότι αυτή η ιθύνουσα τάξη οδηγούσε την Ελλάδα και γενικότερα τον ελληνισμό στη καταστροφή;
    Δεν είχατε καταλάβει ότι η επερχόμενη καταστροφή ήταν «αποτέλεσμα αποφάσεων και συμπεριφοράς ανθρώπων που βρέθηκαν σε λάθος θέση στις πιο κρίσιμες στιγμές;».
    Σε ποιες Πράξεις προβήκατε τότε για να εμποδίσετε αυτό το καταφανές καταστροφικό της έργο;
    Και εν κατακλείδι γιατί θέλετε να πιστέψω ότι η Πράξη συμπόρευσής σας με το ΠΟΤΑΜΙ θα μας οδηγήσει στη λύτρωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ.Καρατζίδη ο Αλέξανδος Μαλλιάς ήταν υπάλληλος της κυβέρνησης. Διαταγες εκτελουσε. Εγω προσωπικά θα τον ψηφισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. “Η πράξη είναι η πλατύτερη θύρα της λύτρωσης. Αυτή μονάχα μπορεί να δώσει απόκριση στα ερωτήματα της καρδιάς»

    Άλλο με την πράξη να ανοίξει κανείς τη θύρα της λύτρωσης, ή της αγωνίας των ερωτημάτων της καρδιάς, (τώρα από πότε η καρδιά βάζει ερωτήματα είναι άλλης λογικής συνονθύλευμα) κι άλλο να ανοίξει μια θύρα για να αποφασίζει για τη μοίρα της λύτρωσης των άλλων, χωρίς οι άλλοι να έχουν το ίδιο δικαίωμα στο δίκαιο, πως λοιπόν θα αφουγραστεί κανείς απόηχους βρόγχων μη τεθέντων ερωτημάτων?

    Πάντως πρωτοποριακή η πρεσβεύουσα τοποθέτηση του Ποταμιού για την ανύπαρκτη ισότητα των Ελλήνων ενώπιον του νόμου, ως κι όλων τον πολιτών της Ε.Ε., με το να εκφέρουν το λόγο τους στη δικαιοσύνη και να διεκδικούν το δίκιο τους οι ίδιοι οι πολίτες, θα παρασύρει στη ροή του όλα τα παραπολιτικοδικονομικά κυκλώματα ξυλώνοντας ακόμα και τις ασφαλιστικές δικλείδες κατά μήκος των ακτών του.

    Ε!! τότε μπορεί να επικαλεστεί κανείς το Καζατζάκη για τη σχέση πράξης και λύτρωσης της καρδιάς από τα ερωτήματα που τη βασανίζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ. Καλεντερίδη,
    Χρειαζόταν διαφήμιση το ποτάμι ΚΑΙ από σας;

    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν πας παρέα με τον Καζαντζάκη, να 'σαι σίγουρος ότι θα θυσιάσεις τη νέα γενιά και τις επόμενες γενιές προκειμένου να διασωθείς εσύ κι οι όμοιοί σου. Καμιά ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας δεν πρόκειται να σε αγγίξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.