19/4/14

Η Ευρωζώνη ενδέχεται να διαλυθεί

Πιθανότητα διάλυσης της Ευρωζώνης βλέπει το δεξί χέρι του Barroso καθώς η λιτότητα ήταν το λάθος ''φάρμακο'' στην κρίση όπως εκτιμά
Ορατό βλέπει το ενδεχόμενο να διαλυθεί η ευρωζώνη, ο τέως σύμβουλος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Φιλίπ Λεγκρέν, εκτιμώντας ότι οι Ευρωπαίοι διέγνωσαν λάθος την κρίση και τελικά συνέστησαν το λάθος φάρμακο.
Ο τέως σύμβουλος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 2011 έως το 2014, στο νέο του βιβλίο θεωρεί ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ευθύνονται για την ανεργία-ρεκόρ και τα χαμηλά ποσοστά ανάπτυξης της ΕΕ και τους κατηγορεί πως αντί να αναγνωρίσουν ότι για την κρίση ευθύνεται ο τραπεζικός τομέας, οι ηγέτες επικεντρώθηκαν στα υπερβολικά χρέη της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα ως δημοσιονομικό και ως όχι οικονομικό.

Ο Λεγκρέν παραδέχεται ότι η Ελλάδα αντιμετώπιζε κυρίως μια κρίση χρέους και όχι μια τραπεζική κρίση.

«Αντί να επαναδιαπραγματευτούν ή να αναδιαρθρώσουν μεγάλο μέρος του χρέους, η Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχώρησαν σε δύο προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας ύψους περισσοτέρων των 200 δισεκατομμυρίων ευρών, που άφησαν την οικονομία της χώρας κατεστραμμένη και εξίσου χρεωμένη» σημειώνει.

«Τα χρέη της Ελλάδας θα έπρεπε να έχουν αναδιαρθρωθεί τον Μάιο του 2010. Αντ’ αυτού υπήρξε μια κλίση προς μια αυτοκαταστροφική λιτότητα», υπογραμμίζει ο Λεγκρέν.

Ο Λεγκρέν αντιτείνει ότι η Ευρώπη θα είχε ανακάμψει πιο γρήγορα, αν είχε γίνει η σωστή διάγνωση από την αρχή.

ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ
«Σε όλη την Ευρώπη 15 εκατομμύρια άνθρωποι κάτω των 30 ετών δεν εργάζονται και δεν σπουδάζουν. Δημιουργείται μια χαμένη γενιά», προσθέτει.

Ο ίδιος δεν είναι αισιόδοξος όσον αφορά το μέλλον της ΕΕ, αν δεν λάβει ριζοσπαστικά μέτρα για να αυξήσει την παραγωγικότητα και για να γίνει πιο δημοκρατικά υπόλογη, ενώ εκφράζει ιδιαίτερη ανησυχία για την επιβίωση της νομισματικής ένωσης.

«Η ΕΕ θα επιβιώσει, αλλά πιστεύω ότι η ευρωζώνη ενδέχεται τελικά να διαλυθεί» εκτιμά ο Λεγκρέν, ο οποίος αντιτείνει ότι η Ευρώπη θα είχε ανακάμψει πιο γρήγορα, αν είχε γίνει η σωστή διάγνωση από την αρχή.
Newzup 

4 σχόλια:

  1. Καλύτερα θα ήταν βέβαια εάν εκεί στα υψηλά γραφειοκρατικά-τεχνοκρατικά δώματα είχαν καλύτερη γνώση και εάν κυκλοφορούσαν λιγότερα ιδεολογήματα. http://www.ifestosedu.gr/111ONEGreeceWarning.htm Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα που χωρίς λόγο ρίχθηκε στον λάκκο των λεόντων με αποτέλεσμα την συμφορά που καταμαρτυρείται καθημερινά. Το πρόβλημά μας βέβαια είναι ότι οι δράστες αυτού του πολιτικοοικονομικού εγκλήματος συνεχίζουν να είναι οι ίδιοι που αποφασίζουν τα περαιτέρω βήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρχισε να κυκλοφορεί πλέον το σενάριο, τι να κάνουμε εμείς οι τεχνοκράτες της ΕΕ προσπαθήσαμε, αλλά εσείς του Νότου δεν τα καταφέρατε.

    Μείνετε μόνοι σας πλέον εκτός Ευρώ αλλά πληρώστε μας τα γαμισιάτικα σε Ευρώ, λόγω Αγγλικού Δικαίου για να μην ζημιωθούμε κιόλας.

    Οπότε μάλλον θα καταλήξουμε να τους πούμε στα Γαλλικά, "έλα να πάρεις τα ........."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όχι ρε παιδιά, αφού ο αντωνάκης θέλει ευρώ είναι δυνατόν να γίνει αυτό;
    Λάθος οι πολιτικές λιτότητας;;;
    Μα το αντωνάκι και η ...παρέα του επιμένουν σε αυτήν σαν να είναι σωστή, ποιός κάνει λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ερωτημα ειναι οι εβραιοπροτεσταντες τραπεζιτες τι ατζεντα εχουν περι Ελλαδος. Προφανως θελουν να την κανουν Φλοριντα της Ευρωπης και θελουν φτηνο εργατικο κοστος (300 μηνιαιως = 90.000 ευρω για μια ζωη εργασιας θα κοστιζει ο νεοΕλλην δουλος), καθως και απαλλοτριωση φιλετων (αγγλικο δικαιο)για κατοικιες και παραθεριστικα κεντρα ή οικους ευγηριας. Ο ιατρικος τουρισμος επισης. Οσον δε αφορα τα ενεργειακα κοιτασματα ουτε λογος οτι θα τα εκμεταλλευτει ο Ελληνας. Ο θανασιμος δε κινδυνος ειναι ο τεμαχισμος της χωρας μια και εχουν στησει το σκηνικο (Καλλικρατης-Lander που ελεγε ο Χαραλαμπιδης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.