23/4/14

Κύπρος: Ο κατήφορος συνεχίζεται

Προ 10ετίας περίπου, κάποιοι επανηγύρισαν γιατί «άνοιξαν» τα οδοφράγματα. Ένας ψύχραιμος και απλός απολογισμός αυτής της κινήσεως δίδει τα εξής συμπεράσματα:

1. Τεράστιο όφελος και αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος, γιατί κάθε εισερχόμενος στα κατεχόμενα παίρνει άδεια από την «Κυβέρνηση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Β. Κύπρου» που το εκμεταλλεύεται προπαγανδιστικά.
2. Περαιτέρω οικονομική ενίσχυση του εισβολέα με τους «πατριώτες» που συχνάζουν στα καζίνο, με τις χιλιάδες των παράνομων εργατών που απομυζούν συνάλλαγμα από την Ελεύθερη Κύπρο και το όργιο διακινήσεως ναρκωτικών λόγω «Ελεύθερης» επικοινωνίας.
3. Συσσωρευμένα ψυχικά τραύματα για όσους επιχείρησαν προσκυνηματική επίσκεψη στην πατρώα γη.
Την Μεγάλη Παρασκευή η Τουρκική πονηριά ξανακτύπησε. Το αποκαρδιωτικό είναι ότι πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο ατόπημα έπαιξε η πάλαι ποτέ Εθναρχεύουσα Εκκλησία που για πολλούς αποτελεί και σήμερα το τελευταίο αποκούμπι του αγωνιζόμενου Ελληνικού Κυπριακού Λαού.
Αρχιερείς, πολιτικοί αρχηγοί, δημοτικοί άρχοντες και ευσεβής (;) λαός έγιναν  διαπρύσιοι συνήγοροι καλής θελήσεως του κατοχικού καθεστώτος, ευχαρίστησαν τον ιμάμη και τον εντεταλμένο ακαδημαϊκό που τους έδωσε το κλειδί (από πού το πήρε άραγε;) ΜΙΑΣ εκκλησίας για «πανηγυρικό επιτάφιο». Για τις άλλες 520 συλημένες εκκλησίες που έγιναν τζαμιά, στάβλοι, αφοδευτήρια και κέντρα νυκτερινής διασκεδάσεως, ούτε κουβέντα;
Φοβάμαι ότι ο πολυδιαφημισμένος και παγκοσμίως προβληθείς «επιτάφιος» στον Άγιο Γεώργιο Ορεινό της Αμμοχώστου, είναι το προοίμιο της ΜΟΝΙΜΗΣ ΣΤΑΥΡΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
Ήδη ο κατοχικός ηγέτης τον εκμεταλλεύεται στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.
Κάνω έκκληση στους καλοπροαίρετους και απατηθέντες έστω και τώρα να ακυρώσουν τις επόμενες λειτουργίες της ντροπής και της υποταγής, για να αποκτήσει νόημα  το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ......
Μετά τιμής
Νίκος Ιωάννου

1 σχόλιο:

  1. Λογικά σε κανένα δεν αρέσει όταν ένας γιατρός κάνει μια κακή διάγνωση μιας ασθένειας. Το ίδιο και εάν ένας σεισμολόγος προβλέψει ένα σεισμό.
    Ο γιατρός καρδιολόγος Νίκος Ιωάννου κάνει καλές διαγνώσεις στα πεδία της ιατρικής γιατί είναι άριστος απόγονος του Ιπποκράτη. Κάνει όμως και άριστες διαγνώσεις στο πεδίο της πολιτικής γιατί είναι σοβαρός μελετητής του Θουκυδίδη. Εάν δεν κάνω λάθος =ο Ινφογνώμων δημοσίευσε μια εξαιρετική μελέτη του για τον Θουκυδίδη και ο ενδιαφερόμενος μπορεί να την αναζητήσει. Στην ανάλυσή του για τον κατήφορο της Κύπρου είναι δυστυχώς σωστή. Αναφέρει μερικά αίτια υπάρχουν πολλά άλλα. Θα μπορούσε να αναφέρει επίσης ότι είναι θλιβερό το γεγονός πως στην Αθήνα δεν γίνεται κατανοητό ότι το "μητροπολιτικό κέντρο" είναι υπαρξιακά δεμένο με τον κυπριακό ελληνισμό και ότι ο κατήφορος του του τελευταίου είναι και κατήφορος του νεοελληνικού κράτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.