24/4/14

Έφτασαν τα στρατεύματα των ΗΠΑ στην Πολωνία - ΦΩΤΟ

Image
Οι πρώτοι 150 στρατιώτες εχουν προσγειωθεί στην Πολωνία για τις στρατιωτικές ασκήσεις εν μέσω εντάσεων με τη Ρωσία για την Ουκρανία .
Τους 150 στρατιώτες θα ακολουθήσουν περαιτέρω 450 τις επόμενες μέρες.

Στις φωτογραφίες αλεξιπτωτιστές από την 173η ταξιαρχία πεζικού του Στρατού των ΗΠΑ, που εδρεύει στην Ιταλία, καθώς φτάνουν για να συμμετάσχουν σε ασκήσεις με τον πολωνικό στρατό στη βόρειο-δυτική Πολωνία.





Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν περίπου 600 στρατιώτες στην Πολωνία και στα τρία κράτη της Βαλτικής για ασκήσεις πεζικού, για να καθησυχάσουν τους συμμάχους του ΝΑΤΟ μετά την κατάληψη της Κριμαίας απο την Ρωσία.



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία για μη τήρηση της διεθνούς συμφωνίας της Γενεύης που έχει στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία, ενώ προειδοποίησε τη Μόσχα με νέες κυρώσεις.
"Μέχρι στιγμής, δεν είδαμε να σέβονται ούτε το πνεύμα ούτε το γράμμα της συμφωνίας της Γενεύης", δήλωσε ο Ομπάμα επικαλούμενος τη στάση των Ρώσων, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο.
"Συνεχίζουμε να βλέπουμε κακόβουλους ενόπλους να καταλαμβάνουν κτίρια, να παρενοχλούν τον κόσμο που δεν συμφωνεί με αυτούς, να αποσταθεροποιούν την περιοχή και δεν είδαμε τη Ρωσία να παρέμβει για να τους αποθαρρύνει", υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Ομπάμα πρόσθεσε ότι αν η Ρωσία συνεχίσει κατ' αυτόν τον τρόπο, θα υπάρξουν "συνέπειες και νέες κυρώσεις" των ΗΠΑ σε βάρος της, ενώ τόνισε ότι τα κατασταλτικά μέτρα που ήδη εφαρμόζονται έχουν "αντίκτυπο στη ρωσική οικονομία".

Επιπλέον μιλώντας στο ρωσικό κρατικό κανάλι RT, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προέβη σε παραλληλισμό με το γεωργιανό πόλεμο του 2008, λέγοντας ότι αν "τα συμφέροντα των Ρώσων δεχθούν επίθεση…. Δεν βλέπω άλλο τρόπο, απο το να αντποκριθούμε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο".
Ο κ. Λαβρόφ κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ οτι κάνουν "κουμάντο" στην Ουκρανία.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ Τζεν Ψακη απέρριψε τις παρατηρήσεις του ως " γελοίες ".

Πηγή

5 σχόλια:

  1. Η ψύχωση της Δύσης έναντι της Ρωσσίας "να μη βγει στης ζεστές θάλασσες" θα καταλήξει σε κάποιας μορφής σύγκρουση, από την οποία δεν θα βγει κανείς νικητής. Όποιος στο τέλος μείνει όρθιος θα είναι τόσο ρημαγμένος που δεν θα μπορεί να αξιοποιήσει την νίκη του. Τότε θα ανοίξει ο δρόμος για τον "κοιμισμένο γίγαντα" της Ασίας. (Υπάρχει το ιστορικό ανάλογο της σύγκρουσης Βυζαντίου Περσίας που άνοιξε τον δρόμο για το Ισλάμ). Θα αλληλοεξοντωθούν οι χώρες του Χριστιανικού πολιτισμού για να επιβληθεί τελικά ο Ασιατικός Δεσποτισμός, η χειρότερη μορφή αφανισμού του ανθρωπίνου προσώπου και εξάλειψης του "Εγώ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εξέλιξη δείχνει ακόμα μια φορά ότι η ΕΕ είναι ανύπαρκτη ως πολιτική και αμυντική οντότητα και αυτό θα το πληρώσει. Η αξία ενός νομίσματος αντανακλά και την αμυντική ικανότητα. Σε καιρούς πονηρούς όλα παίζουν τον ρόλο τους. Βλέπουμε ότι εδώ και 100 χρόνια οι Αμερικάνοι στέλνουν στρατεύματα στην Ευρώπη που αμυντικά δεν μπορεί να δέσει ούτε τα κορδόνια της. Φοβάμαι ότι αυτή η ιστορία θα βγάλει μια αποδυναμωμένη ΕΕ και ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν λέμε ΗΠΑ μιλάμε για μισθοφόρους στρατιώτες ιδιωτικών συμφερόντων, όπως τότε επί των σταυροφοριών, που στο πέρασμά τους μοιράζαν βιλαέτια στους οικονομικά συνδράμοντες τους τους μισθοφόρους των βιαιοπραγιών, όπως και τώρα θέλουν να μοιράσουν την Κύπρο Ελλλάδα κι όλες της πέριξ των ενεργειακών της Μεσογείου χώρες είς βάρος των υπόδουλων λαών.

    Δε θα αργήσει όμως η ώρα που οι ίδιοι οι Αμερικανοί θα στέλνουν τους υπεύθυνους, χρηματοοικονομικά πολιτικά ηθικούς αυτουργούς, με χειροπέδες στο διεθνές δικαστήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ οι Ρώσοι είναι πατριώτες, αθώοι και αμολυντοι..
      Α ρε λιακοπουλε και defnet, τι καλή δουλειά που κάνατε..

      Διαγραφή
  4. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΦΘΑΝΟΥΝΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΛΟ. ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΥ?
    ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΝΑ ΣΩΘΗΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.