29/4/14

Ερντογάν κατά του Προέδρου της Γερμανίας για τις επικρίσεις

Ερντογάν κατά του Προέδρου της Γερμανίας για τις επικρίσεις
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε κατηγορηματικά σήμερα τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν χθες στην Άγκυρα από τον πρόεδρο της Γερμανίας σχετικά με παραβιάσεις του κράτους δικαίου στην Τουρκία, καταγγέλλοντας μια ανάμιξη στις υποθέσεις της χώρας του.

“Δεν θα ανεχθούμε ποτέ μια επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας”, δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη εβδομαδιαία ομιλία του στο κοινοβούλιο, κατηγορώντας τον Γιοάχιμ Γκάουκ ότι έκανε “ανάρμοστες” δηλώσεις.

Ο αρχηγός του γερμανικού κράτους, ο οποίος ολοκλήρωσε σήμερα μια τετραήμερη επίσκεψη στην Τουρκία, επέκρινε χωρίς περιστροφές την επίθεση της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης εναντίον των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και του Τύπου, καθώς και την αντιπαράθεσή της με το δικαστικό μηχανισμό.

“Πρέπει να ομολογήσω πως αυτές οι εξελίξεις με φοβίζουν”, δήλωσε χθες, Δευτέρα, ο Γκάουκ, “ιδιαίτερα όταν αμφισβητείται η ελευθερία της σκέψης ή αυτή του Τύπου, όταν η πρόσβαση στο Ίντερνετ και στα κοινωνικά δίκτυα περιορίζεται ή όταν δημοσιογράφοι προσκείμενοι στην αντιπολίτευση απολύονται ή ακόμη και προσάγονται στη δικαιοσύνη”.

Ο Ερντογάν απάντησε στον φιλοξενούμενό του λέγοντας πως μίλησε “με παράξενο τρόπο”. “Πιστεύω πως εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό του πάστορα”, λειτούργημα που είχε ασκήσει πριν εκλεγεί στο αξίωμα του προέδρου, πρόσθεσε.

Ο τούρκος πρωθυπουργός εξέφρασε εξάλλου έκπληξη για τη διπλή γλώσσα που, όπως υποστήριξε, χρησιμοποίησε ο γερμανός πρόεδρος.

“Είχαμε συνομιλία και γευματίσαμε μαζί επί σχεδόν δύο ώρες και του εξήγησα την κατάσταση (…) αλλά μετά, ελέχθησαν πράγματα”, δήλωσε ο Ερντογάν εκφράζοντας την έκπληξή του γι’ αυτό και υποστηρίζοντας πως το κόμμα του έκανε να προοδεύσουν τα δικαιώματα του Ανθρώπου.

Ο τούρκος πρωθυπουργός είπε ακόμη πως θα είναι επικριτικός έναντι της πολιτικής της Γερμανίας την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί τη χώρα.

Πηγή: ANA-MPA, Φωτογραφία: Ethnos.gr

4 σχόλια:

  1. Πως μας λείπει,ενας τέτοιος άνθρωπος,στην δίστυχη πατρίδα.Να ηταν δυνατόν να τον αγοράζαμε,για να μας βγάλη απο την κατάντια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν του αρέσει του Ερντογάν η δικαιολογημένη διαπίστωση του Γκάουκ, την θεωρεί παρέμβαση στα εσωτερικά του,
    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΟΚΙΝΕΙ ΕΝΑΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΕ ΔΙΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΗΤΤΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΜΟΡΣΙ......
    Τα συμπεράσματα δικά σας............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Andreas κανείς μεγάλο λάθος να θέλεις έναν σαν το Εντρογαν για Ελλάδα. Γιατί λαμογια σαν αυτόν τον ‘άνθρωπο’ εχουμε πολλά στην Ελλάδα. Αλλά πως είναι δυνατον να κάνεις τέτοιες ευχές και να νομίζεις οτι ένας ισλαμο-φασίστας σαν το Εντρογαν (που απειλεί καθημερνά Κύπρο και Αιγαίο) είναι ότι καλλίτερο και για Ελλάδα μόνο και μόνο επειδή εκτοξεύει λαϊκισμούς κατά Γερμανίας???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Εντογαν δεν ειναι ικανος ηγετης οπως τον θεωουν στην Τουκια, αντιθετως ενα λαμογιο ειναι σαν και τους δικους μας. Αμα δεις την φτωχια που εχει η Τουκια θα φιξεις. Εχω παει και τα εχω δει. Το γεγονος ειναι οτι λαμογιες ειχε κανει και στο παελθον, απλα δεν ειχαν παει τετοια διασταση.

    Υ.Γ Στο πληκτολογιο δεν λειτουγει ενα γαμμα οπως βλεπετε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.