29/4/14

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τους υποψηφίους του για τις ευρωεκλογές παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ειδική εκδήλωση.
Οι υποψήφιοι του κόμματος για την ευρωβουλή είναι:
1. Αναγνωστοπούλου Σία, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα.
2. Αρσένης Κρίτων, Μηχανικός Χωροταξίας, είναι ευρωβουλευτής από το 2009 και η «ατζέντα» του επικεντρώνεται στο Περιβάλλον. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι μέλος των επιτροπών Περιβάλλοντος και Υγείας, Αλιείας και Διεθνούς Ανάπτυξης.
3. Αρχοντόπουλος Γιώργος, εργάζεται στην Εταιρεία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, τεχνολόγος μηχανικός οχημάτων, είναι γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ από το 2000 και πρόεδρος του σωματείου από το 2012.
4. Βαρνάβας Δημήτρης, οφθαλμίατρος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).
5. Γλέζος Μανώλης, ως μαθητής δημιούργησε αντιφασιστική ομάδα με στόχο την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου και την αποτίναξη της Δικτατορίας της 4ης Αυγούστου. Με τον Απόστολο Σάντα κατέβασε από την Ακρόπολη τη ναζιστική σημαία στις 30 Μαΐου 1941, ενώ εξακολούθησε την αντιστασιακή του δράση μέχρι το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Τόσο για τη δράση του αυτή όσο και για τους μεταγενέστερους κοινωνικοπολιτικούς του αγώνες, πέρασε 16 χρόνια σε φυλακές και εξορίες, ενώ τρεις φορές καταδικάστηκε σε θάνατο.
Για την πολύπλευρη δράση του έχει βραβευθεί, μεταξύ άλλων, από την Ακαδημία Αθηνών, από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης και έχει λάβει το Χρυσό βραβείο «Λένιν» για την Ειρήνη.
Δούλεψε 4 χρόνια ως φαρμακοϋπάλληλος για να σπουδάσει. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε πολλές εφημερίδες και διατέλεσε Διευθυντής σε τέσσερις.
Ανακηρύχθηκε επίτιμος Δημότης σε 32 Δήμους και επίτιμος Διδάκτορας στα Πανεπιστήμια Πατρών, Θεσσαλονίκης, Αθηνών και στο Ε.Μ.Π., για την προσφορά του αντίστοιχα στις επιστήμες της Υδρογεωλογίας, Υδραυλικής, Γλωσσολογίας και Μεταλλουργίας
6. Γολέμης Χαράλαμπος (Χάρης), διευθυντής του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς και νόμιμος εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Δικτύου transform! Οικονομολόγος, εργάστηκε στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας Ελλάδος.
7. Θεοδωρακοπούλου Νατάσα, σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα μέχρι την εξαγορά της από τη Τράπεζα Πειραιώς.
8. Καλύβης Αλέκος, μέλος της Πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και μέλος της επιτροπής επεξεργασίας του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και έχει την ευθύνη του Πολιτικού σχεδιασμού .
9. Κανάκης Νικήτας, σπούδασε οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Κοινωνικής Συμφωνίας της οποίας είναι σήμερα Γενικός Γραμματέας.
10. Καραμεσίνη Μαρία, καθηγήτρια οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με ειδίκευση σε θέματα αγοράς εργασίας και κοινωνικής πολιτικής και διευθύντρια του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής.
11. Κατρούγκαλος Γιώργος, συνταγματολόγος, καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
12. Κοτσιφάκης Θέμης, πρόεδρος της ΟΛΜΕ, εκπαιδευτικός της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
13. Κούλογλου Στέλιος, δημοσιογράφος, διετέλεσε ανταποκριτής στο Παρίσι και στη Μόσχα και ήταν ειδικός απεσταλμένος στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία. Από το 1995 παρουσίαζε στην ΕΡΤ την βραβευμένη εκπομπή «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα». Το 2008 ίδρυσε το ενημερωτικό site tvxs.gr.
14. Κούνεβα Κωνσταντίνα, πτυχιούχος ιστορίας του πανεπιστημίου «Αγ. Κύριλλος και Αγ. Μεθόδιος» στο Βελίκο Τέρνοβο και μητέρα ενός παιδιού. Στις 23.12.2008 καθώς επέστρεφε αργά το βράδυ από τη βάρδια της κι ενώ είχε ήδη υποστεί απειλές για τη δράση της, δέχτηκε αιφνίδια επίθεση με καυστικό οξύ (βιτριόλι). Επέζησε χάρη στη μεγάλη φροντίδα των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, ιδιαίτερα του Ευαγγελισμού, όπου νοσηλεύτηκε επί μήνες αλλά και χάρη στη μεγάλη συμπαράσταση των Ελλήνων που βοήθησαν την οικογένεια της να αντέξει τις συνέπειες, από αυτό το αναπάντεχο χτύπημα και των συναδέλφων της στο σωματείο που επέδειξαν μεγάλη αλληλεγγύη.
Ξέρει από πρώτο χέρι πόσο σημαντική είναι για τη ζωή όλων μας η αλληλεγγύη.
15. Κυρίτσης Γιώργος, Εξαρχειώτης με καταγωγή από την Ήπειρο και την Αχαΐα. Σπούδασε στο Πάντειο. Από το 1988 εργάζεται ως δημοσιογράφος στην Αυγή και από το 2007 στο Κόκκινο 105,5. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρώην μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού. Ιδρυτικό μέλος και πρώην της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
16. Λάσκος Χρήστος, εργάζεται ως καθηγητής στο 5ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης. Είναι πτυχιούχος Φυσικής και Οικονομικών.
17. Μανώλη Δήμητρα, εργάστηκε από μικρή ηλικία ως βιομηχανική εργάτρια στην Βαμβακουργία Βόλου. Από το 1998 εργάστηκε ως καθαρίστρια του Υπουργείου Οικονομικών, στη ΔΟΥ Ν. Ιωνίας Βόλου. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, μαζί με τις υπόλοιπες 594 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.
18. Μάρταλης Σωτήρης, καθηγητής στη Δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.
19. Μεστάν Οσμάν Ουμίτ, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σούνιο Ξάνθης. Σπούδασε Μοριακή Βιολογία και Γενετική στο Δ.Π.Θ. και από το 2008 είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Ήταν μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και μέλος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.
20. Μηλιός Γιάννης, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο και διευθυντής του περιοδικού Θέσεις από το 1982. Είναι μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυση του μέχρι το Φεβρουάριο του 2008. Είναι μέλος της ΚΕ και της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής, θέση στην οποία εξελέγη στο 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (Ιούλιος 2013).
21. Μπένος Αλέξης, είναι γιατρός, καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ιατρική του ΑΠΘ.
Είναι πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για την Πολιτική Υγείας (IAHP) από το 2000 έως το 2004 και μέλος της διοίκησης της μέχρι και σήμερα όπως και του παγκόσμιου Κινήματος των Λαών για την Υγεία (PHM). Σήμερα είναι μέλος της Οργάνωσης Μελών Κέντρου Θεσσαλονίκης και της Γραμματείας της Θεματικής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.
22. Μπουρνούς Γιάννης, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επικοινωνία & τις Νέες Τεχνολογίες, στο Τμήμα ΕΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής. Από το 2010 εκπροσωπεί το ΣΥΡΙΖΑ στην Εκτελεστική Επιτροπή του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ).
23. Νικολόπουλος Ηλίας, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στις εκλογές του 2002 και του 2006 εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος Αθηνών. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΔΗΚΚΙ και μέλος της τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής του.
24. Ξυδάκης Νίκος, σπούδασε γραφικές τέχνες (ΤΕΙ Αθήνας, 1976-77), χωρίς να τις ολοκληρώσει. Πήρε πτυχίο από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1984). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές ιστορίας τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1999-2004). Από το 1987 εργάζεται ως δημοσιογράφος.
25. Παπαδημούλης Δημήτριος, αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και τη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Τον Ιανουάριο του 2013 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Ευρωομάδας «Ενωμένη Ευρωπαϊκή Αριστερά» στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Είναι τακτικό μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU).
Τον Απρίλιο του 2014 εξελέγη υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας μια νέα θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο.
26. Παπαδόγιαννη Σόφη, σπούδασε Κοινωνιολογία στη Γερμανία, στο πανεπιστήμιο της Λειψίας. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση. Η Παπαδόγιαννη Σόφη είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας (Π.Γ.) του ΣΥΡΙΖΑ.
27. Πέρκα Πέτη, είναι Πολιτικός Μηχανικός -Συγκοινωνιολόγος MSc. Mέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και συντονίστρια του τμήματος Χωρικού Σχεδιασμού και Υποδομών. Μέλος της Αντιπροσωπείας και υποψήφια για τη Διοίκηση του ΤΕΕ.
28. Ρηγοπούλου Πέπη, διδάσκει στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
29. Ρομπόλης Σάββας, πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (D.E.S.) του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Paris I). Διδάκτορας Οικονομικών Επιστημών (Thèse d' Etat) του ΙΧ Πανεπιστημίου των Παρισίων (Paris IX). Γνωρίζει Γαλλικά και Αγγλικά.
30. Σακοράφα Σοφία, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, εργάστηκε στη μέση εκπαίδευση (1980-1989) και ως ελεύθερη επαγγελματίας (1989-2006). Το 1982 χάλκινο μετάλλιο στους πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό. Εκλέγεται πρώτη βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Β΄ Αθήνας το 2012
31. Σβίγκου Ουρανία (Ράνια), υποψήφια Διδάκτορας στην Κοινωνιολογία της Εργασίας στο Πανεπιστήμιο της Ναντέρ και στο Κέντρο Κοινωνιολογικών και Πολιτικών Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας, με αντικείμενο τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και του Γραφείου Τύπου του.
32. Σπανού Δέσποινα, απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στο Δημόσιο και ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση. Σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνη του τμήματος εργατικής πολιτικής του κόμματος.
33. Σπηλιοπούλου Μάγδα, φοίτησε στην Βιομηχανική Σχολή Θεσ/νίκης. Από πολύ νωρίς ήρθε σε επαφή με κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, στη συνέχεια του Συνασπισμού (ΣΥΝ) και σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της Οργανωτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
34. Σωτηρίου Ελένη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογή της στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ από το ιδρυτικό του Συνέδριο. Δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στο Τμήμα Εργατικής Πολιτικής και συμμετέχει στην οργανωτική δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική.
35. Τόλιος Γιάννης, διδάκτωρ οικονομικών επιστημών, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά με μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια Λονδίνου και «Λομονόσοφ» της Μόσχας.
36. Τσουλάκου Άλκηστις, φοίτησε στην Πολυτεχνική Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών.
37. Φουντουλάκης Γιώργος ως εργαζόμενος στη Δ.Ε.Η. διετέλεσε για 6 χρόνια αναπληρωτής Γραμματέας του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ο.Π ΔΕΗ.
38. Χουντής Νίκος, πτυχιούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός) και του Παντείου Πανεπιστημίου (Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σπουδές). Εκλέχτηκε ευρωβουλευτής, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, στις ευρωεκλογές του 2009. Συμμετέχει στη συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών (GUE/NGL).
39. Χριστακάκη Αλεξάνδρα, απολυμένη συμβασιούχος δημοσιογράφος της ΕΡΤ, στην οποία εργάστηκε για 13 χρόνια. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).
40. Χριστοδουλοπούλου Τασία, τέλειωσε τη Νομική Σχολή της Αθήνας. Ιδρυτικό μέλος του Χώρου Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και Συντονίστρια του Τμήματος Δικαιωμάτων.
41. Χρυσόγονος Κώστας, πήρε πτυχίο της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Διδάσκει στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης από το 1990, όπου εκλέχτηκε ομόφωνα καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου το 2003. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου το 2011 και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2013.
42. Χριστόπουλος Δημήτρης, είναι αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Είναι αναπληρωτής καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ενεργός διανοούμενος με σημαντικές δημόσιες παρεμβάσεις σε θέματα μειονοτήτων, μετανάστευσης, ακροδεξιάς, ιθαγένειας και δικαιωμάτων γενικότερα.

Πηγή

11 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε καθηγητὰ σᾶς χαιρετίζω καὶ διὰ μέσου

    τῶν σχολίων αὐτῆς τῆς ἱστοσελίδας.

    Μὰ προφανῶς ἀντλαμβάνεστε

    τί σημαίνει ''ἐξαρχειώτης''.

    Ὁ ἐν δυνάμει ἐξουσιαστὴς μὲ πολιτικὴ

    ἀπόχρωση τοῦ ρὸζ γιὰ θέματα κοινωνικῆς,

    ἐθνικῆς σημασίας καὶ ὁ ἔνθερμος ὑποστηρικτὴς

    τῆς οὐδὲν ἔθνος ἀλλὰ ὑπὲρ-ἔθνος ἰδεοληψίας.

    Μὲ ἄλλα λόγια ψηφίστε μας, γιατὶ εἴμαστε ἐμεῖς

    αὐτοὶ ποὺ θὰ ἐφαρμόσουμε μία πολιτικὴ γιὰ

    τοὺς μὴ ἔχοντες καμία πατρίδα.

    Κύριε Ἥφαιστε σᾶς εὔχομαι καλὴ ἐπιτυχία

    καὶ δυναμικὴ παρουσία στὸ Δημοτικὸ Συμβούλιο

    τῶν Δήμων Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στὶς

    ἐπερχόμενες δημοτικὲς ἐκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στο βιβλίο μου ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Διαδρομή, αντικείμενο, περιεχόμενο και γνωσιολογία των διεθνών σχέσεων
    (https://www.facebook.com/diethneis.sxeseis.ifestos) στην υποσημείωση 763 σημειώνω « … τηλεοπτικές εκπομπές και προπαγανδιστικά βιβλία που μας πληροφορούν για το… τέλος της κυριαρχίας επειδή αυτό βολεύει κάποιο επιχειρηματία ή κάποιο αργόσχολο κοινό που περιφέρεται στο τρίγωνο Εξάρχεια (πρώην και/ή νυν αναρχικοί) - Σύνταγμα (εντός, εκτός και πάλι εντός στα διάφορα υπουργεία) - Κολωνάκι (περιστασιακό «δεξιοαριστεροεξουσιαστικό σύμπλεγμα» γύρω από το οποίο φυσιολογικά περιφέρονται και οι υπηρεσίες των πιο κοντινών πρεσβειών) …»

    Το τι έπαθε η Ελλάδα δεν είναι τυχαίο.

    Σε συζήτηση απόψε, πάντως, πολύ λογικός πολίτης με ερωτούσε: «Φοβάμαι ότι δεν υπάρχει διέξοδος στην κρίση γιατί στις επικείμενες εκλογές δεν υπάρχει πρόταση διεξόδου από την κρίση»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ dimiki. Δύο επισημάνσεις. Πρώτον, δεν κατανοώ τι σημαίνει "γιατὶ εἴμαστε ἐμεῖς αὐτοὶ ποὺ θὰ ἐφαρμόσουμε μία πολιτικὴ γιὰ
    τοὺς μὴ ἔχοντες καμία πατρίδα." Πρακτικά μιλώντας δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος στον πλανήτη που να μην ανήκει σε ένα κράτος. Ένα δε κράτος για να είναι ασφαλές, ελεύθερο και να ευημερεί πρέπει να είναι ισχυρό γιατί οι κρατοκεντρικές προϋποθέσεις είναι ανελέητες. Το βλέπουμε, εξάλλου,κάθε βράδυ στην τηλεόραση. Δεύτερον, Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης. Όπως εξήγησα στο αιτιολογικό της παρέμβασής μου http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/04/blog-post_7786.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+InfognomonPolitics+(InfognomonPolitics)#.U2AdSfl_sbh όταν αποφάσισα να συμμετέχω σε συνδυασμό ως υποψήφιος ΔΣ δεν έχει σημασία η κατοχή αξιωμάτων (δεν κόβω τις φλέβες μου γι' αυτό, όπως λέμε)αλλά η οργάνωση των Κοινοτήτων ενόψει του γεγονότος ότι το κεντρικό κράτος βυθίζεται. Να υπάρξει κάτι όταν θα φτάσει στον πάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ... Μόνο η Πέπη Ρηγοπούλου έπαθε συντριπτικά κατάγματα στα πόδια από την πτώση της μεγάλης σιδερένιας πύλης -Απο άρθρο με τίτλο Το Πολυτεχνείο ψόφησε και Βρομάει-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    -Η εμβληματική επιλογή της Πέπης Ρηγοπούλου για το Ευρωπαϊκό
    Διαβάζοντας κανείς τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί παρά να σταθεί στην περίπτωση της Πέπης Ρηγοπούλου.

    Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Πέπη Ρηγοπούλου είναι γνωστή για την αντιστασιακή δράση της, αλλά και τη δημόσια παρέμβασή της μέσω πολυετούς αρθρογραφίας, με όρους συνέπειας και αξιοπρέπειας.

    Μεταξύ άλλων μάλιστα, έχει γράψει βιβλία για τον πολιτισμό, την τέχνη, τον μύθο και την ψυχανάλυση.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πέπη Ρηγοπούλου είναι ένα ακόμη μέλος της καθηγητικής ομάδας του Τμήματος ΕΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών που βρίσκεται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο πρόεδρος του Τμήματος Γιώργος Πλειός συμμετέχει στην Επιτροπή Θεσμών η οποία επεξεργάζεται θέσεις για το μέλλον, υπό τον Νίκο Κωνσταντόπουλο. YSTEROGRAFA.GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 17.Μανώλη Δήμητρα.
    Εργάστηκε ως βιομηχανική εργάτρια στο Βόλο και καθαρίστρια του Υπουργείου Οικονομικών και με όλες αυτές τοις περγαμηνές,θα την στείλωμε στην Ευρώπη,για να μας εκπροσωπεί.Δεν έχω τίποτα εναντίον αυτής της γυναίκας,αλλά ρε παιδιά,εκεί στον Σύριζα,είστε με τα καλά σας που την επιλέξατε για ευρωβουλευτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανδρέα
    κατά την άποψή μου καλά έκαναν και την επέλεξαν, γιατί έτσι δίνουν ένα στίγμα.
    Δεν είναι ανάγκη να εκλεγεί η γυναίκα.
    Απλά το κόμμα θέλει να δηλώσει ότι είναι κοντά σε ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους, συνεπεία της κρίσης και των μνημονίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Ἥφαιστε ὅταν μιλάω γιὰ τοὺς μὴ

    ἔχοντες καμία πατρίδα, δὲν ἐννοῶ φυσικὰ

    ὅτι δὲν κατάγονται ἀπὸ κάποιο μέρος-χώρα

    ὅλοι οἱ αὐτοὶ ποὺ λαθραία ἢ μὴ ἐρχονται

    στὴν Ἑλλάδα. Φυσικὰ καὶ ἀπὸ κάπου

    ἔρχονται, ὅπως καὶ ἐμεῖς ὅταν πᾶμε

    γιὰ ἐργασία στὸ ἐξωτερικὸ προερχόμαστε

    ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα.

    Τὸ ὅλο τῆς ὑπόθεσης εἶναι αὐτὸ ποὺ

    οἱ πολιτικοὶ εἴτε δὲν βλέπουν εἴτε οἰκοιοθελῶς

    συμπράττουν.

    Σμαίνει ὅτι ἐπειδὴ δὲν θὰ ὑπάρχῃ

    σὲ κάποιες δεκαετίες ἡ ἀριθμητικὴ

    ὑπεροχὴ ἔτσι ὥστε νὰ καθορίζεται τὸ

    ὁμόδοξον, ὁμότροπον, ὁμάαιμο τῶν γηγενῶν

    αὐτῆς τῆς χώρας συνεπάγεται ὅ,τι δὲν θὰ

    ὑφίσταται καὶ ἡ ἔννοια τοῦ Ἑλληνικοῦ

    ἔθνους. Δὲν λέω τίποτα γιὰ κράτος.

    Θὰ μοῦ πεῖτε κάποιοι θὰ ὑπάρχουν ποὺ θὰ

    κρατοῦν ἄσβηστες στὶς ψυχές τους τὸ Ἑλληνικὸ

    ἰδεώδες. Μὰ θὰ εἶναι ἀτελέσφορο γιατὶ πολὺ

    ἁπλὰ δὲν θὰ ὑφίσταται ἔθνος-κράτος δἰχως

    αὐτὸ ποὺ τὸ διατηρεῖ-συνεπικουρεῖ καὶ

    διαιωνίζει, δηλαδὴ ὁ προορισμός τῆς συνέχειας

    νὰ ὑφίσταται.

    Φυσικὰ καὶ εἶμαι ὑπὲρ τοῦ ἔθνους-κράτους,

    εἶναι ἀδύνατον ἐξάλλου μετὰ τὴν ''δοκιμὴ'' 2.500

    χρόνων καὶ πλέον ὁ θεσμὸς-θεμέλιο τῶν

    προγόνων μας νὰ ἀμφισβητῆται ἀπὸ ἐμᾶς.

    Ἀλλὰ ἡ πραγματικότητα τῶν πολιτικῶν

    τείνει νὰ μᾶς διαψεύσει.

    Ὅπως σᾶς εἶπε καὶ κάποιος λογικὸς

    πολίτης : Φοβᾶμαι ὅτι δεν ὑπάρχει διέξοδος στὴν

    κρίση γιατὶ στὶς ἐπικείμενες ἐκλογές δὲν ὑπάρχει

    πρόταση διεξόδου ἀπὸ τὴν κρίση.

    Ἐγὼ ἂν καὶ συμφωνῶ πλήρως μὲ τὴν

    ἄποψη αὐτὴ θὰ πρέπῃ νὰ πῷ ὅτι μόνο

    γιὰ τὸν θάνατο δὲν ἔχει βρεθῇ λύση.

    Ἀλλὰ ἐπειδὴ ἐγὼ ἔμαθα στὴν προσωπική μου

    ζωὴ νὰ παλεύῳ μὲ κόστος δύσκολα οἱ πολιτικά-

    ντηδες δέχονται τὸ κόστος.

    Εἶναι, νὰ τὸ πῷ πολὺ ὡμὰ ἐπαγγελματίες.

    Ὁ πολιτικὸς δὲν εἶναι ἐπαγγελματίας, ἡ πολιτικὴ

    δὲν εἶναι σταδιοδρομία καὶ ἡ ἐξουσία δὲν

    εἶναι τὸ προβάλλειν τοῦ ἐαυτοῦ μας.

    Ἡ πολιτικὴ εἶναι ἡ Κούγκι καὶ οἱ πολιτικοὶ εἶναι

    ὁ ἱερομόναχος Σαμουήλ.

    Πολὺ δύσκολα στὸν 21ο αἰώνα γιὰ νὰ συμβοῦν

    ξανά.






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ, πολύ θα ήθελα να δω την ονοματάρα μου και γω κάπου, αλλά ναρκισσίζομαι με την έκφραση ενεργός διανοούμενος και λέω μα εγώ είναι άνεργος διανοούμενος!!

    Χι, χι!

    Εύχομαι να πιάσει πάτο ο ΣΥΡΙΖΑ και να μην βρούν ούτε την ψήφο τους, οι απάτριδες, που έχουν από τώρα δώσει γη και ύδωρ για να βρεθούν στην εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.