14/4/14

Ένα βήμα πριν το βάραθρο Κυβέρνηση και Ελληνικό Κοινοβούλιο

Του Σάββα Καλεντερίδη
Τα τέλη του 1913, με τους αναγκαστικούς εκτοπισμούς των Ελλήνων της Θράκης από το οθωμανικό κράτος, το οποίο ήδη ήλεγχαν οι Νεότουρκοι, άρχισε η Γενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολής. Συνεχίστηκε με τον Μεγάλο Διωγμό, όπως ονόμασαν οι πρόγονοί μας τους εκτοπισμούς και τους διωγμούς των Ελλήνων από τα παράλια του Αιγαίου και της θάλασσας του Μαρμαρά, που άρχισαν το 1914 και συνεχίστηκαν μέχρι την ανακωχή του Μούδρου, τον Οκτώβριο του 1918.
Την ίδια περίοδο άρχισαν και οι διωγμοί στον Πόντο, που επιτάθηκαν με την παρουσία των ρωσικών στρατευμάτων στις περιοχές της Τραπεζούντας και της Χαλδίας. Το 1919, με την αποβίβαση του Κεμάλ στην Αμισό, οι διωγμοί πήραν το χαρακτήρα ανοικτής γενοκτονίας, που ολοκληρώθηκε το 1924, τότε που ο Κεμάλ ξεστόμισε το «Επιτέλους τους ξεριζώσαμε», όταν του ανακοίνωσαν ότι εγκατέλειψε τα χώματα της Ανατολής και ο τελευταίος Έλληνας, με βάση τη συμφωνία περί Ανταλλαγής των πληθυσμών.
Για όσους έχουν οποιαδήποτε αμφιβολία για το αν ήταν γενοκτονία ή όχι, γιατί υπάρχουν και τέτοιοι πολιτικοί και επιστήμονες, τους καλούμε να ανατρέξουν στον ελληνικό και ξένο τύπο, στα έγγραφα των διπλωματικών αποστολών αλλά και στους ιστορικούς της εποχής, που χαρακτηρίζουν τα γεγονότα ξεκάθαρα ως γενοκτονία, ασχέτως αν ο όρος με τη νομική του έννοια ως όρος του διεθνούς δικαίου καθιερώθηκε τριάντα χρόνια αργότερα,.
Όλα εκείνα τα χρόνια, μια ολόκληρη δεκαετία δηλαδή, που οι Τούρκοι ξεκλήριζαν 1,5 εκατομμύριο Έλληνες, στην τότε επικράτεια του ελληνικού κράτους κατοικούσαν περίπου τετρακόσιες χιλιάδες μουσουλμάνοι. Εκείνα τα χρόνια, λοιπόν, που οι εφημερίδες έγραφαν πρωτοσέλιδα για τις σφαγές και οι ίδιοι οι Πόντιοι και οι Μικρασιάτες αλλά και οι διανοούμενοι της Ελλάδας απηύθηναν αγωνιώδεις εκκλήσεις προς την ελληνική κυβέρνηση και τη διεθνή κοινή γνώμη για να σταματήσουν οι σφαγές των Ελλήνων της Ανατολής, δεν πειράχτηκε ούτε μια τρίχα της κεφαλής των μουσουλμάνων που κατοικούσαν στη χώρα μας. Ούτε το ελληνικό κράτος, ούτε η κοινωνία έκανε αντίποινα και αντεκδικήσεις εναντίον των μουσουλμάνων, γιατί οι πραγματικοί Έλληνες πρέπει να διδάσκουν ότι δεν υπάρχει αμοιβαιότητα στην βαρβαρότητα. Όμως, παρ’ όλα αυτά, δεν μπορεί κανείς να μην καταλογίσει ευθύνες στην αδυναμία ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ αντιμετώπισης της τουρκικής βαρβαρότητας. Δεν μπορεί να μην καταλογίσει ευθύνες στις κυβερνήσεις της Αθήνας για τον άγριο θάνατο 1,5 εκατομμυρίου Ελλήνων της Ανατολής.
Και ακριβώς επειδή το ελληνικό κράτος δεν κατόρθωσε να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει με επιτυχία πολιτικά την τουρκική βαρβαρότητα, αυτή συνεχίστηκε μεθοδικά και χωρίς εκπτώσεις και τις επόμενες δεκαετίες, με την εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Πόλης, της Ίμβρου, της Τενέδου και των κατεχομένων της Κύπρου, και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με τις γνωστές ρατσιστικές πολιτικές της Άγκυρας στη Θράκη και τις επεκτατικές βλέψεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
Η οικονομική και ηθική καταστροφή της Ελλάδας, αυτής της πανέμορφης χώρας το κάλλος και την αξία της οποίας δεν μπορούν να διαχειριστούν οι πολιτικοί μας, οφείλεται κατά κύριον λόγο στις προσπάθειες που γίνονται -με λανθασμένο τρόπο- τις τελευταίες πέντε δεκαετίες για να αντιμετωπιστεί η τουρκική επιθετικότητα. Τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν σπαταληθεί για εξοπλισμούς που -υποτίθεται ότι- γίνονται για να αντιμετωπιστεί η τουρκική απειλή, θα μπορούσαν να έχουν επενδυθεί στην ανάπτυξη της βιομηχανίας, για να είναι σήμερα η Ελλάδα μια από τις πιο αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης. Επί πλέον, θα είχε αποφευχθεί η διαφθορά των πολιτικών, αφού είναι γνωστόν ότι οι πολιτικοί διαφθείρονται κυρίως από τα κονδύλια της Άμυνας και της Υγείας. Αυτό το ξέρουν και οι πέτρες!
Μέρος των βαριών ευθυνών που έχουν οι πολιτικοί και το κράτος για την κατάσταση αυτή, ξεπλύθηκε με την ομόφωνη αναγνώριση από όλα τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας τη δεκαετία του '90. Επίσης, η πράξη αυτή ήταν δείγμα ότι η χώρα αυτή θέλει να αλλάξει και να αποκτήσει ένα πιο ηθικό πρόσωπο.
Τώρα, ο πολιτικός κόσμος, αφού κατέστρεψε οικονομικά την Ελλάδα, είναι έτοιμος να εισέλθει και πάλι σε ένα σκοτεινό τούνελ βαρύτατης ανηθικότητας, ακυρώνοντας στην πράξη τους νόμους με τους οποίους αναγνωρίστηκε η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής. Κι αυτό θα γίνει με την ψήφιση το λεγόμενου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, το οποίο στην ουσία είναι ρατσιστικό, αφού ξεχωρίζει ως εκλεκτό λαό τους Εβραίους, που υπέστησαν γενοκτονία από τους Ναζί και αγνοεί ως υποδεέστερο λαό τους ίδιους τους Έλληνες.
Δεν ξέρει κανείς τι να γράψει και τι να πει, απευθυνόμενος στους βουλευτές, που είναι έτοιμοι να διαπράξουν ένα εθνικό, ρατσιστικό και ανθρωπιστικό έγκλημα.
Να τους υπενθυμίσει ότι υπάρχουν ξένα κοινοβούλια και ξένοι βουλευτές που με προσωπικό κόστος αναγνώρισαν τη γενοκτονία των Ελλήνων, τη στιγμή που οι ίδιοι έρχονται να την ακυρώσουν;
Να τους υπενθυμίσει ότι η πιο «φθηνή», χωρίς τον κίνδυνο της μίζας και της διαφθοράς πολιτικών και χωρίς τον κίνδυνο θερμού πολέμου άμυνα της Κύπρου, του Αιγαίου και της Θράκης είναι αυτή που περνά μέσα από τη διεθνοποίηση του ζητήματος των γενοκτονιών των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής;
Πόσο μυαλό θέλει για να αντιληφθεί κανείς ότι ο Ελληνισμός θα είναι πιο ασφαλής, όταν ο κλοιός των αναγνωρίσεων από τις χώρες του πολιτισμένου κόσμου θα σφίγγει γύρω από την Τουρκία;
Πόσο μυαλό θέλει για να αντιληφθεί κανείς ότι μια Τουρκία που θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να αναγνωρίσει τη γενοκτονία, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει τις απαράδεκτες επιθετικές και επεκτατικές της πολιτικές εις βάρος του Ελληνισμού;

Είστε ένα βήμα πριν το βάραθρο κύριοι βουλευτές. Αντιληφθείτε το πριν είναι αργά!
Δημοσιεύθηκε στην "κυριακάτικη δημοκρατία" 

19 σχόλια:

  1. Έχω προβληματιστεί με όλη αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση όσον αφορά το θέμα της γενοκτονίας.
    Ολο αυτό που γίνεται είναι άκρως εξευτελιστικό.
    Με κάποιο τρόπο πρέπει να αντιδράσουμε, για να υποχρεώσουμε τους πολιτικούς να λειτουργήσουν με στοιχειώδη εθνική αξιοπρέπεια.
    Σκέφτηκα ότι ίσως θα έπρεπε να κινηθούμε νομικά για διεκδικήσουμε την δικαστική αναγνώριση του εγκλήματος της γενοκτονίας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
    Αφού λοιπόν τα ντοκουμέντα είναι ισχυρά και αδιαμφισβήτητα, ενδεχόμενες νομικές καταδίκες της Τουρκίας θα οδηγούσαν και κάποιες ξένες κυβερνήσεις, σε κινήσεις αναγνώρισης της γενοκτονίας.
    Αλήθεια υπάρχει παραγραφή στα εγκλήματα γενοκτονίας;
    Επειδή ακριβώς το δικαστικό κόστος είναι δυσβάστακτο για έναν άνθρωπο, ειδικά στους καιρούς που ζούμε, θα πρέπει η χρηματοδότηση του εγχειρήματος να είναι συλλογική.
    Μήπως θα έπρεπε οι διαχειριστές του "Ινφογνώμονα", με το μεγάλο κύρος τους στον Ποντιακό χώρο, να αναλάβουν πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή;
    Το χρωστάμε άλλωστε στους προγόνους μας, στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιωαννης Παπαμηνας.Ο ξεριζωμος(γενοκτονια) του Ελληνισμου απο τους Τουρκους δεν ξεκινησε απο τον Κεμαλ,αλλα απο το προηγουμενο καθεστος και το τελλειωσε η επαναστατικη τουρκια του Κεμαλ,ως αντιποινα στην ανοητη πολιτικη του Βενιζελου για να μπει μια ωρα αρχυτερα στον μεγαλο πολεμο,εξαγριονωντας τους Τουρκους και με πολυ ευκολια να επιχειρισουν το εγκληματικο τους εργο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα πνεύμα του βουνού μου είπε ότι αν δεν ψηφιστεί η ποινικοποίηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας θα πέσει η κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Ελλαδα ειναι χωρα υπο κατοχη. Τα οργανα με τα οποια ελεγχουν οι κατοχικες δυναμεις την χωρα μας, ειναι τα κατασκευασμενα απο αυτους κομματα, και κατ'επεκταση οι εγκαθετες κυβερνησεις. Το προβλημα μας ειναι ενα, πως θα αποκτησομε ελληνικη κυβερνηση. Οι κατοχικες δυναμεις πιστευω (μπορει να κανω λαθος, αλλα ειναι πεποιθηση) οτι δρομολογουνται απο τον σιωνισμο, με αποτελεσμα το ΚΙΣ στην ελλαδα να εχει αποκτησει την δυνατοτητα δημιουργιας κομματων, κυβερνησεων κλπ. Το ΚΙΣ ειναι, παντα κατα την αποψη μου, το ιερατειο απο το οποιο εκπηγαζει η πολιτικη κατασταση στην ελλαδα.

    Η επιχειρηση κατα της Ελλαδας που αρχισε το 2009, εχει χαρακτηρα ολικο, που στοχευει στην αλλαγη πληθυσμου, και στην εξαφανιση οτιδηποτε θυμιζει Ελλαδα.

    Αν εχετε αντιληφθει, η συχνοτητα με την οποια συνανταμε ελληνες πολιτες στο δρομο οταν περπαταμε, συνεχως μειωνεται, αν και το πληθος παραμενει το ιδιο.

    Ειναι θεμα μερικων ακομη χρονων (5-10), για να μην υπαρχει ελληνικο στοιχειο παραπανω απο 10% στην χωρα αυτη. Δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα, ο σιωνισμος για καποιο λογο βιαζεται να τελειωνει μαζι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μα καλα τωρα απο βουλη με
    το πνευμα της Ρεπουση
    περιμενετε εθνικη ευαισθησια???

    η ΝΔ εχει παραδοθει στον εθνομηδενισμο των Πασοκ-Αριστερας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άλλη μια φορά να συμφωνήσω ολοκληρωτικά, απλώς να προσθέσω μια λεπτομέρεια, τα πιο μεγάλα σκάνδαλα δεν έχουν καν ψηλαφιστεί και αφορούν τα δημόσια έργα, τις μεταφορές και τις επικοινωνίες και την ενέργεια. Εκεί είναι πολλές εκατοντάδες δισεκατομμύρια τα κλεμμένα και οι μίζες. Αλλά το θέμα της γενοκτονίας είναι μακράν πιο σημαντικό και εκεί πρέπει να σταθούμε και αυτό να μας μείνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα πρώτα δείγματα γραφής πράγματι ο Τουρκικός Στρατός τα παραδίδει το 1912-1913 στην Ανατολική Θράκη. Ομως υπάρχει ένα σφάλμα το οποίο επαναλαμβάνεται συχνά πυκνά στις όποιες προσεγγίσεις και αναλύσεις.

    Η ιστορικά αδιάλειπτη παρουσία του Ελληνισμού στην Μικρά Ασία τον Πόντο και στην Ανατολία η οποία και χάνεται στα βάθη των αιώνων, με την δε Μικρά Ασία να μην θεωρείται άδικα ώς το λίκνο του Ελληνικού Πολιτισμού, αποτέλεσε τροχοπέδη στις γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές επιδιώξεις Μεγάλων Δυνάμεων της τότε εποχής, οι οποίες με έντεχνο τρόπο πυροδοτούσαν τον ήδη υπαρκτό τουρκικό φανατισμό και εθνικισμό.Ως αποτέλεσμα αυτού κυρίως οι Νεότουρκοι ανήγαγαν εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες σε παράγοντες αποσταθεροποίησης και τροχοπέδη στην ανάπτυξη της Τουρκίας

    Την Ερυθρά γενοκτονία των Τούρκων την ακολουθεί μέχρι σήμερα η λευκή γενοκτονία η οποία ορίζεται η συστηματική εξαφάνιση κάθε ίχνους φυσικής πολιτιστικής και πολιτισμικής παρουσίας των Λαών της Ανατολίας . Στόχος οι Λαοί αυτοί να αποκοπούν απο τις πηγές πολιτιστικού ανεφοδιασμού τους, η διάρρηξη της όποιας συνεκτικότητας τους , η διακοπή της ιστορικής συνέχειας τους με σκοπό να εξαφανισθούν παντελώς ως οντότητες . Η διαδικασία αυτή αποτέλεσε μια συνέχεια του δόγματος του παντουρκισμού

    Ερχόμαστε στα καθ’ ημάς. .Πρώτιστα στο τεκμήριο ελληνικότητας. Όλοι οι Έλληνες έχουμε μία πατρίδα και κύριο μέλημα μας είναι να την κρατάμε ενιαία, αδιαίρετη, ανεκχώρητη και ατραυμάτιστη. Καμία διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους Έλληνες δεν είναι νοητή από όπου και αν αυτή προέρχεται στο όνομα της όποιας λογικής και αν χαράσσεται .Όλους μας έχει ανάγκη η πατρίδα μας και κανείς δεν κατέχει το αμάχητο τεκμήριο της αυθεντικής και αλάθητης στρατηγικής ούτε οι άλλοι διαθέτουν το επίσης αμάχητο τεκμήριο της θυσίας και της αθωότητας. Και οι μεν και οι δε οφείλουν καθημερινά να αποδεικνύουν ότι διέπονται από το σταθερό και μόνιμο τεκμήριο της ελληνικότητας. Κι αυτό πρέπει να είναι διάχυτο παντού.

    Επόμενος σταθμός η Ιστορική μας μνήμη. Απέναντι σε αυτήν πρέπει να είμαστε δίκαιοι αδιαφορώντας για το όποιο ψυχικό και συναισθηματικό φορτίο κουβαλούμε στις πλάτες μας Ποιές αποδείξεις καταθέτουμε; 1) Το τραύμα της Μικρασιατικής καταστροφής του 1922, της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολίας αποτέλεσε απούλωτη πληγή για τον Ελληνισμό. Στο κυρίαρχο πολιτικό σύστημα της τότε Δεξιάς δε σήμαινε σοβαρό εμπόδιο και φορτίο στην άσκηση της πολιτικής σε εσωτερικό και εξωτερικό επίπεδο. Οι λόγοι προφανείς, οι ιστορικές του Μικρασιατικού Ελληνισμού και του Ποντικαού Ελληνισμού προκαλούσαν εμπόδια στο να καταστεί το δόγμα της ελληνοτουρκικής φιλίας (στην βάση της ιστορικής λήθης) ως το κυρίαρχο. Ούτε όμως η Ελλαδική Αντιπολίτευση και δη η Αριστερά μπόρεσε να ξεφύγει από αυτό το πλέγμα για τους ίδιους λόγους

    Κατα συνέπεια η απεμπόληση των ιδιαίτερων ιστορικών εμπειριών των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης της Μικράς Ασίας και του Εύξεινου Πόντου έλαβε επιτακτικό χαρακτήρα ,η αναγκαιότητα της μέγιστης δυνατής συρρίκνωσης της ισχύος που διέθεταν ως το απόλυτο διακύβευμα και Απόρροια αυτών των συνθηκών αποτέλεσαν οι λεγόμενες λευκές σελίδες της Ελληνικής ιστορίας, τα σοβαρά και μεγάλα κενά στην ιστορική μας μνήμη Τούτο δε το στοιχείο της ιστορικής παραχάραξης επιβλήθηκε με τρόπο βίαιο σε όλα τα επίπεδα της Ελληνικής Κοινωνίας μεχρι και το 1980

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 2)Το επόμενο στάδιο είναι οι αιρετικές ιστορικές ερμηνείες στην βάση της αμφισβήτησης της επίσημης εκδοχής των γεγονότων .Προέρχονται κυρίως από την Αριστερά και τον λεγόμενο “προοδευτικό χώρο” οι κινήσεις αυτές. Είναι αλήθεια πως η Ελληνική αριστερά είναι παγιδευμένη στον διεθνισμό της .Κατά συνέπεια η εθνική συνείδηση ( η γνώση και το βίωμα της ιδιαίτερης φύσης του Έθνους μας)ως συνδετικός κρίκος έρχονται σε δεύτερη μοίρα και προτάσσονται άλλα χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα η παγκοσμιοποίηση ως οικονομικός όρος συνάντησε σοβαρά εμπόδια στην επικράτηση του. Τούτο με την σειρά έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στην τάση της εθνικής αποδόμησης και του εθνομηδενισμού. Παρά το γεγονός ότι φορείς της παγκοσμιοποίησης προβάλλονται ομάδες προσώπων , η μη σύνδεση τους με συγκεκριμένα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα ισχυρών κρατών αποτελεί ολίσθημα σοβαρό και παράγει πλάνη

    Πίσω λοιπόν απο την “ιστορική έρευνα ” αυτή αναθεωρητική έρευνα έχουν συνταχθεί και στοιχηθεί συγκεκριμένες ελίτ και επίσης και συγκεκριμένοι φορείς. Το δημοκρατικό μας πολίτευμα τους παρέχει όλα εκείνα τα μέσα για να αναπτύξουν και να καταθέσουν τις απόψεις του. Η ορθή και δίκαιη χρήση αυτών των μέσων όμως αποτελεί υποχρέωση τους και θεσμική και εθνική.Η όποια εκτροπή καταδεικνύει οτι υπηρετούν άλλα κίνητρα και οτι αποτελούν βραχίονες άσκησης πολιτικής εξωγενών παραγόντων.

    Η κοινωνική συνοχή αποτελεί τον πλέον ισχυρό πολλαπλασιαστή ισχύος που διαθέτει ένα Έθνος και μια χώρα. Ο διχασμός από όπου και αν προέρχεται στο όνομα της οποίας λογικής και αν αναπτύσσεται αποτελεί εθνικά επιζήμια πράξη. Κατά συνέπεια όσοι αποδίδουμε στους “απέναντι” επικίνδυνες και διχαστικές λογικές θα πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα έχουμε καταφέρει να πείσουμε την Ελληνική κοινωνία σε συνολικό επίπεδο; Δυστυχώς η απάντηση είναι όχι και τούτο γιατί υποβόσκει σε μεγάλο βαθμό το αντιπροσφυγικό συναίσθημα κατάλοιπο της δεκαετίας του 1920-1930 και των πολιτικών που εφάρμοσε ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας μέχρι τις απαρχές της δεκαετίας του 1980.Στην ουσία πρόκειται για έναν ιδιότυπο ρατσισμό του οποίου τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ήταν και παραμένουν ανησυχητικά

    Υπο αυτές τις συνθήκες η φωνή προπαγάνδας του τουρκικού εθνικισμού βρήκε εύφορο έδαφος και εξαιτίας και της οικονομικής σχέσης ευήκοα ώτα Όπως επίσης και η εκμετάλλευση του αντιτουρκισμού αποτελεί επίσης απαράδεκτη πρακτική ειδικά όταν χρησιμοποιείται έντεχνα σε μια προσπάθεια να παρασυρθεί ο πολιτικός αντίπαλος και στην συνέχεια να υπερφαλαγγισθεί . Η πρακτική αυτή εφαρμόστηκε και με τους ιεροδιδασκάλους της Θράκης .Αν κάποιοι νομίζουν ότι με αυτά τα ανατολίτικα τερτίπια δύναται να χειρισθούν εθνικά ζητήματα τέτοιας εμβέλειας πλανώνται πλάνην οικτράν.

    Ο τρόπος που η Τουρκία προσεγγίζει το παρελθόν της , ο τρόπος που αναγάγει το πολιτικό ισλάμ (έκδοσης Ταγίπ Ερντογάν και Φετουλλάχ Γκουλέν) ως το πεδίο εφαρμογής της πολιτικής της εντός και εκτός αυτής, ο επιλεκτικός τρόπος διαχείρισης του οθωμανικού παρελθόντος της, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια ώστε να πιστεύει ο οιοσδήποτε ότι σε βραχύ χρονικό διάστημα θα μεταλλαχθεί από κράτος παρίας σε ένα δημοκρατικό κράτος κατα συνέπεια δεν είναι δυνατόν με την χρήση στρεβλού χάρακα να καθορίζουμε σωστή πορεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επιτέλους και οι τελευταίοι υποστηρικτές αυτής της υπάκουης στους ξένους και στα συμφέροντά τους κυβέρνησης καταλάβανε περί τίνος πρόκειται...
    Ίσως έπρεπε να φτάσει το θέμα στην γενοκτονία των Ποντίων για να το καταλάβουν αλλά εδώ και τέσσερα διαπράττεται μια άλλη σιωπηρή γενοκτονία για την οποία δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η γενοκτονια του ελληνισμου της μ.ασιας απο το τουρκομογγολικο ισλαμ αρχισε το 1050 με την εισβολη των κατακτητων στη χωρα των ελληνων, αρμενιων και κουρδων τη σημερινη λεγομενη τουρκια

    απο τοτε εξοντωθηκαν συστηματικα και μεθοδικα δεκαδες εκατομμυρια ελληνες, για να μην πω εκατονταδες.

    το οτι εμεις δεν καναμε αντιποινα στους 400.000 οσμανληδες της ελλαδας και δεν εξοντωσαμε κατα εκατομμυρια τους οσμανληδες στη λεγομενης τουρκιας στον απελευθερωτικο πολεμο του 19-22 ειναι απο τις μελανωτερες και εξεφτελιστικωτερες στιγμες της ιστοριας μας και οχι το αντιθετο που μας λεει ο σαββας

    αισχος και αιωνια ντροπη για τον ελληνισμο που εκατσε και σφαχτηκε κατα εκατομυρια, χειροτερα και απο τους αρμενηδες αλλα προβατα και αυτα.... και δεν εκανε αντιποινα στον κατκατητη για λογους και κολληματα χριστιανικα, ανθρωπιστικα, ανωτερων επιπεδων, μορφωσεως, καλλιεργειας, γραμματων και τεχνων και ολων αυτων των αρωστημενων πραγματων που μας εφεραν ως εδω

    μηδεν αντιποινα και στους μουσουλμανους της θρακης μετα τα σεπτεμβριανα, μετα την ιμβρο τενεδο και τη σφαγη της κυπρου το 74!
    αιωνια ξεφτιλα και καταισχυνη για τον βιασμενο ξεφτιλισμενο σφαγμενο σφαλιαροφαγο ελληνισμο που δεν τολμα να ανταποδωσει τα χτυπηματα που δεχεται!!!!!!

    μηπως θα επρεπε να το δεις και λιγο ετσι σαββα αφηνοντας τις αστικες ευγενειες και τους πολιτικαντικους καθωσπρεπισμους??????????
    δηλαδη τι αλλο περιμενουμε για να αντιδρασουμε και να ειαμστε πανετοιμοι για να προβουμε και μεις σε μαζικες σφαγες του εχθρου πολαπλασιες απο αυτες που μας καναν? και μην σοκαριστουν ορισμενοι υπερευαισθητοι αστουληδες-χριστιανοδεξιουληδες της καρπαζιας συνυπευθυνοι με τη δειλια τους για την σημερινη κατασταση που συνεχιζουν να μας σφαζουν οποτε γουσταρουν οι λαθροεποικιστες μαζι με τους αναρχοκομουνιστες εχθρους μας??????

    αφηστε τις μυνησουλες τα λογια τις διαλεξεις και τους αγωνες στα αμφιθεατρα και στα ιντερνετ γιατι το χασαμε το παιχινιδι ετσι, και αρχιστε να σκεφτεστε αλλους τροπους δρασης και μορφες παλης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το νομοσχεδιο θα υπερψηφιστει πανηγυρικα, οπως ολα τα αλλα, δηλαδη αντεθνικα, ανθελληνικα απο ενα τσουρμο μισανθρωπους που στεγαζονται στη Βουλη. Αλλα εγω θα επιμενω, ποιος κερατας επιβαλλει αυτο το εκτρωμα να ψηφιστει στη Βουλη? Διοτι αν υπεψηφιστει, μονο τους Εβραιους θα ευνοει και οι υπολοιπες φυλες θα διωκονται ποινικα! Για να μην φτασω στο σεναριο της καταστροφης της Ιστοριας του Ελληνισμου μεσα απο την Παιδεια... Οταν ελεγα εγω σε προηγουμενα σχολια πως υποπτευομαι το Εβρα'ι'κο λομπι καποιοι προφτασαν να με χαρακτηρισουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. THE KEY QUESTION IS WHY ARENT THEY AFFRAID THAT PEOPLE MIGHT VOTE FOR XA AS A REACTION????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διοτι αν υπεψηφιστει, μονο τους Εβραιους θα ευνοει και οι υπολοιπες φυλες θα διωκονται ποινικα! Για να μην φτασω στο σεναριο της καταστροφης της Ιστοριας του Ελληνισμου μεσα απο την Παιδεια
    οπως ολα τα αλλα, δηλαδη αντεθνικα, ανθελληνικα απο ενα τσουρμο μισανθρωπους που στεγαζονται στη Βουλη.

    obat penyakit epilepsi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπράβο Σάββα!
    Τελικά το μεγαλυτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι πολιτικοί της που την λυμαίνονται.
    Και μας αντιμετωπίζουν ως αποπαίδια κοροϊδεύοντας μας κατάμουτρα στα περισσότερα θέματα.
    @Niko Apelles
    THEY ARE NOT AFRAID BECAUSE THEY ARE STUPID.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να συμπληρώσω στα όσα γράφει ο drolapas πως το κράτος μας χτίστηκε από την αρχή σε σαθρά θεμέλια και το πιο σαθρο από όλα ήταν ότι χτίστηκε για να εξυπηρετεί τον εαυτό του και όχι το έθνος, όπως παρατηρεί και καταγράφει ο Ιωνας Δραγούμης και προσπαθεί να αλλάξει κιόλας αυτή τη νοοτροπία. Για αυτό το κράτος λοιπόν ο Ελληνισμός εκτός Ελλάδος ήταν τροχοπέδη για αυτό και επεδείκνυε διαχρονικά μια εγκληματικά αδιάφορη στάση απέναντι στους Έλληνες της Μικράς Ασίας, της Βορείου Ηπείρου, της Αιγύπτου αλλά και όλη την υπόλοιπη ομογένεια. Αυτό ισχύει και σήμερα όπου οι σχέσεις ελληνικού κράτους και ομογένειας, η οποία αριθμεί ουσιαστικά πολλά εκατομμύρια κόσμο, ίσως μια δεύτερη Ελλάδα, είναι ανύπαρκτες!
    Η Ελλάδα ως γεωγραφικός χώρος είναι υπερβολικά σημαντική για τις μεγάλες δυνάμεις, χαρακτηριστικά θα αναφέρω αυτό που γράφει κατά γράμμα ο Robert Kaplan στο προτελευταίο του βιβλίο " Όποιος κατέχει την Ελλάδα, εν δυνάμει ελέγχει όλη την Ευρασία". Αυτό λοιπόν σημαίνει πως οι μεγάλες δυνάμεις θα πράττουν τα πάντα ώστε να ελέγχουν τον χώρο αυτό, τι πιο εύστοχο από το να προωθούν τις κοσμοπολίτικες ή διεθνιστικές ιδεολογίες και οι δεύτερες πλέον ελλείψει κομμουνισμού αυτούς εξυπηρετούν, έναντι πατριωτικών, εθνιστικων ή εθνικιστικών ιδεών, να χαρίζουν ως ανταλλαγμα την εξουσια στους πρώτους έναντι της υποταγής τους;
    Δεν είναι τυχαία λοιπόν η ενοχοποίηση των ιδεών του πατριωτισμού και του εθνικισμού μέσω της μόλυνσης τους με ναζιστικές ιδέες, κάτι που ταυτόχρονα επιτυγχάνει και τη σιγαση των οποίων πατριωτικών φωνών της Αριστεράς και της κεντροδεξιάς οδηγώντας στην επικράτηση των εθνομηδενιστων στην ηγεσία των κομμάτων.
    Peter susic διαφωνώ με όσα γράφεις, εμάς οι πρόγονοί μας δε μας έμαθαν να είμαστε γενοκτονοι προχωρώντας σε τέτοιες ενέργειες αρνούμαστε την καταγωγή μας και τους προγόνους μας, εκείνο όμως που οφείλουμε να κάνουμε είναι να συντριψουμε τον εχθρό όπως μας δδίδαξαν οι πρόγονοί μας απελευθερώνοντας όλους τους καταδυναστευμενους λαούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η Σιωνιστική κυβέρνηση του Σαμαρά με την ίδια λογική που καταργεί μεθοδικά και σταδιακά τις αργίες του Πάσχα για τα σχολεία-η Μεγάλη Παρασκευή άλλωστε εξοργίζει τους Εβραίους-,επιβάλλει την κυριακάτικη δουλεία,εξοβελίζει και τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από την ανάμνηση των γενεών. Δεν έχει ευθύνη προφανώς μόνο ο Σαμαράς. Λαός και στρατός έχουμε εδώ και καιρό μεγάλες ευθύνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η Σιωνιστική κυβέρνηση του Σαμαρά με την ίδια λογική που καταργεί μεθοδικά και σταδιακά τις αργίες του Πάσχα για τα σχολεία-η Μεγάλη Παρασκευή άλλωστε εξοργίζει τους Εβραίους-,επιβάλλει την κυριακάτικη δουλεία,εξοβελίζει και τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από την ανάμνηση των γενεών. Δεν έχει ευθύνη προφανώς μόνο ο Σαμαράς. Λαός και στρατός έχουμε εδώ και καιρό μεγάλες ευθύνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πρωτίστως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση και δευτερευόντως οι βουλευτές θα έχουν τεράστια ευθύνη αν τελικά ψηφιστεί το εν λόγω νομοσχέδιο.
    Αλλά περιμένει κανένας κάτι διαφορετικό από μια κυβέρνηση, υποτακτική ξένων συμφερόντων, που στις μέρες μας διαπράττει άλλη μια γενοκτονία, του Ελληνικού λαού συνολικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Eponymos, my dear friend, I think we are about to see to biggest fraud in election history. They have founded ¨Potami¨ that will in theory receive the necessary % to keep the status quo....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.