23/4/14

Χριστίνα Χαλιλοπούλου: Μια υποψήφια ευρωβουλευτής Ρομά για την οποία δεν έγινε θόρυβος

Συνέντευξη της υποψ. Ευρωβουλευτού Χριστίνας Χαλιλοπούλου στο Ινφογνώμων Πολιτικά
Η υποψήφια ευρωβουλευτής
Χριστίνα Χαλιλοπούλου
Η πολιτική ένωση θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Ο κάθε λαός της Ευρώπης έχει τη δική του ταυτότητα, ήθη και έθιμα, τη δική του κουλτούρα. Αυτό θα πρέπει να είναι το υλικό για να κτίσουμε μια ενωμένη Ευρώπη. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιχειρηθεί μια πολιτική ένωση που δεν λαμβάνει τα παραπάνω υπόψη...
-Τι είναι αυτό που σε έκανε να ξεχωρίσεις, να σπουδάσεις, να αποκτήσεις πολύτιμες γνώσεις και τώρα να θέλεις να τις χρησιμοποιήσεις επ' ωφελεία της κοινωνίας και της πατρίδας, ως υποψήφια στις Ευρωεκλογές;
Μεγάλωσα μέσα σε μια οικογένεια που η πατρίδα είχε και έχει ξεχωριστή θέση στη καρδιά μας. Πιστεύω ότι όλοι εμείς οι Έλληνες πολίτες έχουμε καθήκον να προσφέρουμε ο κάθε ένας ξεχωριστά, ο κάθε ένας με το δικό του τρόπο, τις υπηρεσίες μας προς τη Πατρίδα μας.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός από δικαιώματα, έχουμε κυρίως υποχρεώσεις ως πολίτες αυτής τη χώρας, όχι μονό σε αυτό που ονομάζουμε κράτος και είναι κάτι απρόσωπο, αλλά απέναντι στους συνανθρώπους μας που λόγο κάποιων συγκυριών είναι σε δυσμενή θέση και χρειάζονται τη βοήθεια μας, τη βοήθεια του συμπολίτη τους. Αυτός είναι ο λόγος που ενεργά με την παρουσία μου συμμετέχω στα κοινά και θέλω να κάνω πολιτική. Πολιτική για μένα είναι να είσαι εργάτης του πολίτη.

-Τι είναι η Ευρώπη και η Ε.Ε. για σένα και πώς θα ήθελες να επηρεάσεις την πορεία της, σε περίπτωση που εκλεγείς ευρωβουλευτής;
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια οικονομοπολιτική συνεργασία από χώρες της Ευρωπαϊκής ηπείρου. Από το πρώτο στόχο της δημιουργίας που ήταν η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μέσω εμπορικών συναλλαγών, περάσαμε στο δεύτερο στάδιο που είναι η πολιτική ένωση. Κατά τη γνώμη μου η οικονομική ένωση ακόμη θέλει δουλειά, καθώς τα συμφέροντα κάθε χώρας ξεχωριστά, την καθιστούν πάρα πολύ δύσκολη. Η πολιτική ένωση όμως θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Ο κάθε λαός της Ευρώπης έχει τη δική του ταυτότητα, ήθη και έθιμα, τη δική του κουλτούρα. Αυτό θα πρέπει να είναι το υλικό για να κτίσουμε μια ενωμένη Ευρώπη. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιχειρηθεί μια πολιτική ένωση που δεν λαμβάνει τα παραπάνω υπόψη. Θα ήταν λάθος που θα οδηγήσει με απόλυτη ακρίβεια στην αποτυχία. Αυτό θα είναι το όχημα μου στην Ευρώπη, η ταυτότητα μου. Οι αποφάσεις της Ευρώπης θα λαμβάνονται από εμάς για εμάς.

-Ως ευρωβουλευτής, με ποιο τρόπο σκέφτεσαι να διασφαλίσεις τα βασικά δικαιώματα, να βοηθήσεις στην κοινωνική και πολιτισμική ενσωμάτωση και να βελτιώσεις τις συνθήκες διαβίωσης των ευπαθών ομάδων που ζουν στην Ελλάδα;
Είχα τη χαρά όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τη δουλειά μου
να εργαστώ πάνω σε έργα που αφορούσαν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Θα αναφερθώ στην εμπειρία μου στο χώρο της εκπαίδευσης όπου αρχικά ξεκίνησε στο Λονδίνο ως βοηθός δασκάλου σε εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με σύνδρομο down. Ήταν μια εμπειρία ζωής, θέλω, ως Ευρωβουλευτής, να εξελίξουμε, μέσα από πολιτικές που διαμορφώνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το υπάρχων εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας, που αφορά άτομα ειδικών δεξιοτήτων σε παραγωγικό και χρήσιμο. Η εμπειρία μου στο χώρο της εκπαίδευσης δεν σταμάτησε εκεί, όταν επέστρεψα στην Ελλάδα, εργάστηκα ως υπεύθυνη προγραμμάτων του υπουργείου παιδείας όπου σε διάστημα δύο ετών, σχεδίασα, υλοποίησα και επέβλεπα περισσότερα από 250 τμήματα εκπαίδευσης ενηλίκων, πανελλαδικά. Έχοντας την ισχυρή πίστη, ότι το οτιδήποτε σχεδιάζεται για τον πολίτη, θα πρέπει να ανταποκρίνεται και άμεσα στις πραγματικές του ανάγκες, τροποποίησα τις προϋποθέσεις έτσι, ώστε να συμπεριληφθούν και μικρότερης ηλικίας άτομα, π.χ. 15 ετών παιδιά τα οποία προερχόντουσαν από ευάλωτες και ειδικές πληθυσμιακές ομάδες που δεν είχαν ποτέ φοιτήσει στο σχολείο. Το αποτέλεσμα ήταν το 70% των συμμετεχόντων να αποκτήσουν απολυτήριο δημοτικού, και ένα ποσοστό να συνεχίσει στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας. Ένα άλλο σημαντικό έργο που έχω σχεδιάσει και υλοποιήσει αφόρα τον αναλφάβητο πληθυσμό και είναι το σύστημα εξέτασης και χορήγησης διπλώματος με τη χρήση ηλεκτρονικών οπτικοακουστικών μέσων. Το σύστημα αυτό λειτούργησε και απέδωσε καρπούς μέχρι και το τέλος του 2009 αφού ο τότε υπουργός μεταφορών θεώρησε  ότι δεν υπάρχει λόγος οι αναλφάβητοι να εξετάζονται με «εξειδικευμένους» μεθόδους για τη χορήγηση διπλώματος οδήγησης.
Έχοντας λοιπόν την εμπειρία στον χώρο της εκπαίδευσης, του σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων που σχετίζονται με ειδικές και όχι μόνο ομάδες πληθυσμού, ως Ευρωβουλευτής, θέλω να προσφέρω τις γνώσεις και την εμπειρία που έχω αποκτήσει, για να αλλάξουμε το χαμηλό επίπεδο παροχών που προσφέρουμε στον πολίτη και να κάνουμε μια Ευρώπη που στο επίκεντρο βάζει τον άνθρωπο και όχι απλά τα νούμερα.    

-Είναι σε όλους γνωστό ότι η Ε.Ε. υστερεί στον τομέα της πολιτικής ενοποίησης, κενό που ενδεχομένως να επιχειρηθεί να καλυφθεί το επόμενο διάστημα. Η πολιτική ενοποίηση αν γίνει ερήμην της Ελλάδας και της Κύπρου, θα καταστήσει τον Ελληνισμό κομπάρσο στην Ε.Ε. Εσύ, τι σκέφτεσαι να κάνεις γι' αυτό;

Ο ρόλος μας ως Έλληνες Ευρωβουλευτές είναι να έχουμε ενεργητική στάση στις εξελίξεις, όχι παθητική. Να δημιουργούμε εξελίξεις και όχι να μας προλαβαίνουν οι εξελίξεις. Ο ρόλος μας ως  Ευρωβουλευτές στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και οι ενέργειες μας, καθορίζουν τον τρόπο που θα συμμετέχουμε στις αποφάσεις. Δεν περιμένουμε να μας κάνουν οι εταίροι μας πρωταγωνιστές ή κομπάρσους των αποφάσεων, εμείς αποφασίζουμε για εμάς και εμείς επιλέγουμε το ρόλο που θέλουμε να έχουμε. Η αλληλεγγύη των χωρών της Μεσογείου επίσης είναι ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει να δούμε, καθώς υπάρχουν αρκετά ζητήματα που μας ενώνουν και χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε από κοινού.

-Το ζήτημα της μετανάστευσης, πώς πιστεύεις ότι πρέπει να το διαχειριστεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

Η μετανάστευση, αποτελεί πλέον κορυφαίο ζήτημα στην πολιτική ατζέντα των περισσοτέρων μελών κρατών της Ευρωπαϊκής ένωσης. Οι μετανάστες που φτάνουν παράνομα στην χώρα μας, αποτελούν μέρος των προβλημάτων της  Ελλάδας και κατ’ επέκταση της Ευρώπης. Σ’ αυτό θα πρέπει να είμαστε κάθετοι. Η Ευρώπη οφείλει να το αντιμετωπίσει.
Θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στο μεγάλο λάθος που λέγετε Δουβλίνο ||. Η κοινωνία μας δεν το αντέχει. Δεν γίνεται η Ελλάδα να είναι ο χώρος υποδοχής και διαχείρισης τόσων εκατομμύριων ψύχων που καλός η κακός φτάνουν στα σύνορα της χώρας μας. Τα σύνορα κάθε χώρας έχουν ουσιαστική σημασία, δεν είναι κάτι αόριστο και συμβολικό. Δεν γίνεται η παραβίαση των συνόρων να μην είναι μείζον ζήτημα όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη.
Οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου χρειάζονται τροποποιήσεις καθώς η γραφειοκρατία δεν βοηθάει να γίνονται γρήγορα οι ενέργειες που απαιτούνται. Ο έλεγχος των συνόρων από μόνος του δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και η FRONTEX δεν είναι όπως αποδεικνύεται η λύση, αλλά μέρος αυτής. Χρειάζεται η Ευρώπη να καταλάβει ότι έχει σύνορα, σύνορα που πολιτικά και οικονομικά έχει ιερό καθήκον να τα προστατέψει.

-Υπάρχει η εντύπωση ότι η γραφειοκρατεία των Βρυξελλών είναι αυτή που αποφασίζει ερήμην της βούλησης των πολιτών της Ευρώπης και ερήμην του Ευρωκοινοβουλίου. Τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει για να αναβαθμιστεί ο ρόλος του;

Η γραφειοκρατία που αναφέρετε, έχω την υποψία είναι ο τρόπος για περνάνε αποφάσεις διάφορα κέντρα που λειτουργούν, αποσκοπώντας σε ίδιον όφελος. Πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρξει η βούληση ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και στις αποφάσεις να λαμβάνεται υπόψη η γνώμη των πολιτών. Ο πολίτης θα πρέπει να παίζει πρωταρχικό ρόλο. Για αυτό το λόγο βρίσκω πολλή σωστή την απόφαση της κυβέρνησης οι Ευρωβουλευτές να ψηφίζονται από τους πολίτες και όχι να είναι επιλογή του κόμματος, που μπορεί αυτή η επιλογή να μην είναι πάντα με γνώμονα το όφελος του πολίτη αλλά με μικροκομματικά συμφέροντα. Πιστεύω σε μια Ευρώπη ανθρωποκεντρική και όχι σε μια Ευρώπη της γραφειοκρατίας και των αριθμών.

-Τι μήνυμα έχεις να δώσεις προς τις ευπαθείς ομάδες που ζουν στην Ελλάδα, προς τη νεολαία και προς την ελληνική κοινωνία;

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που όλοι οι Έλληνες βιώνουμε, θα πρέπει να δούμε με προσοχή τι ακριβώς θέλουμε.
Θέλουμε μια Ελλάδα στάσιμη, θεατή των εξελίξεων, ή μια Ελλάδα που προχωράει μπροστά μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος?
Η πορεία της πατρίδας μας είναι στα χέρια μας, το μέλλον των παιδιών μας είναι στα χέρια μας και η ψήφος μας, δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας, είναι ψήφος ουσίας.
Από τη πλευρά μου, θα είμαι εκεί όπως πάντα έκανα, δίπλα στο συνάνθρωπο και αποσκοπώ μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο, να δίνω τις μάχες μου για να φέρνω πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα προς όφελος του Έλληνα πολίτη, προς όφελος του Ευρωπαίου πολίτη.
Χριστίνα Χαλιλοπούλου
Ποια είμαι:
-Το 2013 ανέλαβα ως αναπληρώτρια Γραμματέας τη Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας.
-Το 2012-2013 συμμετείχα ως μέλος στην Εκτελεστική Γραμματεία της Ν.Δ.
-To 2011 τοποθετήθηκα επικεφαλής του εθνικού σχεδιασμού του στρατηγικού σχεδίου δράσης ενσωμάτωσης Roma της Γραμματείας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας όπου παραμένω έως και σήμερα.
Από το 2007 ως σήμερα είμαι Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ και συμμετείχα στις βουλευτικές εκλογές ως υποψήφια βουλευτής Β’ Αθήνας.
-Είμαι Υπεύθυνη του Υποτομέα: Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Τομέα Γυναίκα και Αυτοδιοίκηση-Γραμματεία Γυναικών της Ν.Δ.
-Το 2006, εξελέγην Νομαρχιακή Σύμβουλος στην Ηλεία.
-Εργάζομαι στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.
-Είμαι Πρόεδρος του Επι.Σ.Ε.Ρ. Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, της οποίας οι δράσεις επικεντρώνονται στην Κοινωνική πολιτική, μέριμνα και στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
-Το 2004-2006 διετέλεσα θεματική υπεύθυνη προγραμμάτων ευάλωτων κοινωνικά ομάδων της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
-Την περίοδο 2005-2006 διετέλεσα Σύμβουλος της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
-Το 2001-2003 διετέλεσα Σύμβουλος της Commission for Racial Equality ενώ παράλληλα ήμουν Μέλος Ομάδας Εμπειρογνωμόνων FERYP ( Forum of European Roma Young People ).
-Σπούδασα Νομική στο Πανεπιστήμιο London Guildhall – City και κατόπιν συνέχισα σε δεύτερο πτυχίο Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πολιτικής ηθικής και Φιλοσοφίας με εξειδίκευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Πανεπιστήμιο North London University. Στο διάστημα που μεσολάβησε σπούδασα στο London School of Information Technology, αποκτώντας το δίπλωμα Πληροφορικής καθώς και Δίπλωμα Management και Διοίκησης στο Hammersmith College of Business Studies. Μιλάω άπταιστα Αγγλικά. Την περίοδο των σπουδών μου, έκανα την πρακτική μου ως βοηθός Συμβούλου στο haringey Council εξετάζοντας πρόνοιαka επιδόματα και στήριξης ανθρώπων με αναπηρία, σύνδρομο dawn.
-Από το 1997 μέχρι και το 2001 υπήρξα ενεργό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Λονδίνου.

8 σχόλια:

  1. Άλλο ένα παιδί του κομματικού σωλήνα ζητάει την ψήφο μας. Σέβομαι τον χώρο και δεν αναφέρω τι θα πάρει από μένα προσωπικά άτομο που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και την ζωή την γνωρίζει ... εξ αποστάσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννη
    η Χριστίνα είναι μια ειδική περίπτωση.
    Είναι Ρομά και έχει μια ξεχωριστή πορεία.
    Είναι ένα αστέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ευρώπη διέρχεται μια ευρύτερη κρίση και οχι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική και πολιτική. Σε επίπεδο θεσμών, σε επίπεδο αξιών, σε επίπεδο πολιτικής.

    Ο εκ των βασικότερων θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Ευρωκοινοβούλιο έχει ποδογετηθεί από εξωθεσμικές δυνάμεις της αγοράς οι οποιες και λειτουργούν ελέω θεού με αποτέλεσμα και το δημοκρατικό πολίτευμα στις χώρες μέλη να αποδομείται συστηματικά με τρόπο που διαχωρίζει παντελώς την εξουσία απο την πολιτική.

    Η ολοένα και μεγαλύτερη συγκέντρωση οικονομικής δύναμης κα ισχύος στα κέντρα αυτά και στις ελίτ εντίος των κρατών μελών της Ε.Ε. έχει ως αποτέλεσμα αυτό που έχει επισημανθεί πως όσοι έχουν δημοκρατική νομιμότητα δεν έχουν καμιά εξουσία και όσοι έχουν εξουσία δεν έχουν δημοκρατική νομιμότητα.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βασίστηκε στο Ευρωπαϊκό Έθνος αλλά σε εθνικά κράτη που διατηρούν σημαντικές αρμοδιότητες σε κρίσιμους τομείς εθνικής κυριαρχίας (εθνική άμυνα, εξωτερική πολιτική, δημοσιονομική πολιτική). Σε κρίσιμες στιγμές επιδιώκουν αποκλειστικά την εξυπηρέτηση και μόνο των εθνικών τους συμφερόντων. Ο Εντονος Διεθνής Ανταγωνισμός, η παγκοσμιοποίηση είναι αυτός που και διατηρεί την ισορροπία τρόμου επ' ωφελεία των ισχυρών του Βορρά.

    Το να πιστέψει ο οιοσδήποτε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αρθεί πάνω απο τα μέλη της και θα αποκτήσει οντότητα αποτελεί ουτοπία όταν απλά έχει καταστεί βραχίονας του ΝΑΤΟ και όταν έχει χάσει κάθε ίχνος δημοκρατικότητας τη σε όλους τους τομείς της και στον οικονομικό με λογικές θατσερισμού, ρεηγκανισμού..

    Για ότι αφορά το Ελληνικό γίγνεσθαι διαπίστωσα εξ ονύχων απαλών προσέγγιση του ρόλου του Ελληνικού κράτους. Διαπίστωσα επίσης τον απεπολισμό λέξεων που στοιχειώνουν την Ελληνική πραγματικότητα, όπως φτωχοποίηση, ανισοκατανομή του διαθεσιμου εισοδήματος, κατάρρευση του κράτους πρόνοιας, κατάρρευση των στοιχειωδων εργασιακών δικαιωμάτων, ανεργία, εξωτερική μετανάστευση, μετανάστευση λαμπρών μυαλών, μείωση δαπανών για την παιδεία και υποβάθμιση της.

    Εχουμε δεί πολλές φορές το έργο λαμπρούς χαρακτήρες να τους υπερκεράζει η κομματική προέλευση και ταυτότητα είθε να μην συμβεί το ίδιο με την εν λόγω υποψηφία και σε περίπτωση εκλογής της πράγματι να γραφεί πλάι σε Έλληνες ευρωβουλευτές που προσέφεραν τα μέγιστα τόσο στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό όσο και στην Ελληνική Κοινωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή επιτυχία στηξ κοπέλα που πράγματι φαίνεται ότι έχει κάνει πολλά πράγματα στη ζωή της ως τώρα. Απο εκεί και έπειτα έχω την αίσθηση πως το ευρωκοινοβούλιο είναι σαν να μπαίνει κανείς στη ναφθαλίνη, το θεωρώ ένα άχρηστο όργανο χωρίς καμία δυνατότητα, ένα όργανο ακατάλληλο για μαχιμους ανθρώπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο βιογραφικό της κυρίας μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ότι ήταν μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Λονδίνου (!!!). Αυτό είναι που όταν ο έλληνας φεύγει εκτός Ελλάδος απέχει και από κομματικές δραστηριότητες? Ήξερα για τα κομματικά γραφεία σε πόλεις του εξωτερικού, αλλά όχι και σε πανεπιστήμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός από δικαιώματα, (όπως λόγου χάρη το αναφέρετο δικαίωμα του πολίτη να εξασκεί ο ίδιος το λόγο ενώπιον της δικαιοσύνης), έχουμε κυρίως υποχρεώσεις ως πολίτες αυτής τη χώρας (από τη μια εξαναγκαστικά να πληρώνουμε νταβατζίδες στο χώρο της δικαιοσύνης, όχι τίποτε άλλο αλλά για να εμπορεύονται το δίκιο μας)

    Μεγάλη δυστυχία κενού πολιτικού πνεύματος, κι ελάχιστες εμπειρίες ενστίκτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυριε Σαββα,

    Για την εν λογω κυρια, προφανως δεν ειχε αντιρρηση το Τουρκικο προξενειο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα γυρίσει μπούμεραγκ και αυτή η υποψηφιότητα και δεν το γράφω με εμπάθεια.
    Η όλη της εργασιακή εμπειρία γυροφέρνει μ.κ.ο κ κρατικούς φορείς δηλαδή δημόσιο με λίγα λόγια.Ακόμα και οι ευρωπαικοί θεσμοί που αναφέρει κρατικοδίαιτες θεσάρες είναι πληρωμένες ξέρετε από ποιούς.Από εμάς αφού και τα λεφτά της Ευρώπης από τον ΚΟΙΝΟ κουμπαρά όλων προέρχονται.

    Να δω λοιπόν εγώ τον παραδοσιακό Έλληνα ψηφοφόρο της νδ σε τι θα τον ωφελήσει μια τσιγγάνα(ρωμά).Την φυλή της που αριθμεί κοντά 300.000 στην Ελλάδα ίσως.Ή μάλλον ούτε και τη φυλή της αφού τα όποια επιτέυματα της έχουν να κάνουν με ΕΥΑΛΩΤΕΣ κοινωνικές ομάδες όπως παιδάκια με σύνδρομο down κατά κύριο λόγο αν και αναφέρει και για εκπαίδευση αναλφάβητων εφήβων τσιγγάνων προφανώς.
    Πόσα ποιά είναι αυτά τα αναλφάβητα παιδάκια; Ακόμα δεν έχουν τελειώσει τόσα χρόνια;Λίγες δεκάδες χιλιάδες είναι σε όλη την Ελλάδα και δόξα το θεό και νηπιαγωγεία και δημοτικά και γυμνάσια έχουμε και ΤΕΡΑΣΤΙΟ αριθμό ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΩΝ δασκάλων/καθηγητών έχουμε.

    ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ για να κάνουν το κέφι τους και όχι μόνο κάποιοι.Και όλα τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα που πηγαίνουν σε βραδινά σχολεία, ή που δουλεύουν και σπουδάζουν ταυτόχρονα ή μαμάδες και μπαμπάδες που ξαναπηγαίνουν σε νυχτερινά γυμνάσια και λυκεία ή κάποιοι άλλοι παρακολουθούν μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ;

    Μια πάμπλουτη κοπέλα είναι χάρη στον μπαμπά της...και μπράβο της, να τα χαίρεται τα λεφτά της αλλά ένσημο στον ιδιωτικό τομέα δεν έχει κολλήσει.Απλά projects υλοποιεί τα οποία όμως σε καμιά περίπτωση δεν τα κάνει μόνη της αλλά με ολόκληρες ομάδες κρατικοδίαιτων.

    Ή πρέπει να έχει κάποιο πρόγονο Έλληνα ή πρέπει να κρατά η γενιά της από το Ελληνιστικό βασίλειο της Βακτριανής γιατί δεν την κόβεις για τσιγγάνα αν δεν στο πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.