15/4/14

Ο Κόσμος στην Οδό του Αρμαγεδδώνα

Αυτή είναι η καταληκτική διάγνωση του Αμερικανού δημοσιολόγου και τέως υπουργού Πωλ Γκραίγκ Ρόμπερτς, στο άρθρο που ακολουθεί, παρά τον παρακάτω τίτλο που επέλεξε ο συγγραφέας, τίτλο που ανταποκρίνεται στην αφετηρία  μιας κλιμακωτής ανάπτυξης επισημάνσεων στην ανάλυσή του, αντί στο τελικό της συμπέρασμα. Η όλη διαδρομή στην έκθεση στοιχείων και συλλογισμών πρέπει να καθηλώνει και το συμπέρασμα να πείθει ότι πράγματι πρέπει να κάνουμε τον σταυρό μας. Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο Foreign Policy Journal και σε άλλες διεθνείς ιστοσελίδες.

Για την μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

Ο Ομπάμα απειλεί τη Ρωσία και το ΝΑΤΟ
Του Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς
Τό καθεστώς Ομπάμα εξαπέλυσε απειλές ταυτόχρονα κατά του εχθρού -όπως καθιστά τη Ρωσσία- και κατά των συμμάχων του ΝΑΤΟ, από τους οποίους η Ουάσιγκτων περιμένει να στηρίξουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Αυτά δεν μπορεί να έχουν καλό τέλος.
΄Οπως αντιλαμβάνονται ακόμη και οι Αμερικανοί, που ζούν σε χώρα ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης, Ευρωπαίοι, Κινέζοι, και Νοτιοαμερικανοί είναι εξαγριωμένοι που η αμερικανική Στάζι κατασκοπεύει τις επικοινωνίες τους. Η προσβολή της NSA στη νομιμότητα, στο αμερικανικό σύνταγμα και στους διεθνείς διπλωματικούς κανόνες δεν έχει προηγούμενο. Και εντούτοις η κατασκόπευση συνεχίζεται, ενώ το Κογκρέσσο γλείφει το δάκτυλό του και προδίδει τον όρκο του να υπερασπίζεται το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η Δυτική Ευρώπη, βλέποντας ότι ο Λευκός Οίκος, το Κογκρέσσο και τα ομοσπονδιακά δικαστήρια είναι αδύναμα ή ανίκανα να θέσουν υπό έλεγχο το Αστυνομικό Κράτος Στάζι, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό σύστημα επικοινωνιών που θα αποκλείει τις αμερικανικές εταιρείες, προκειμένου να εξασφαλίσει την ιδιωτικότητα των επικοινωνιών των Ευρωπαίων πολιτών και των κυβερνήσεων από την Στάζι της Ουάσιγκτων.
 (Σ.μ. Ο Ρόμπερτς στηλιτεύει τρέχουσες αμερικανικές πρακτικές, μιλώντας μεταφορικά για μετεγκατάσταση της περιβόητης μυστικής αστυνομίας Στάζι, μετά την πτώση του τείχους, από το Ανατολικό Βερολίνο στην Ουάσιγκτων.)
Το καθεστώς Ομπάμα, παθιασμένο να μην του ξεφύγει ιδιώτης ή χώρα από το δίχτυ της κατασκοπείας του, κατήγγειλε την πρόθεση της Δυτικής Ευρώπης να προστατεύσει την μυστικότητα των επικοινωνιών της ως «παραβίαση των κανόνων εμπορίου».
Ο Εκπρόσωπος Αμερικανικού Εμπορίου του Ομπάμα, ο οποίος διαπραγματευότανε στην Ευρώπη και στην Ασία μυστικές  «εμπορικές συμφωνίες», που εκχωρούν στις αμερικανικές εταιρείες ασυλία από τους νόμους όλων των χωρών που υπογράφουν τις συμφωνίες, απείλησε με ποινές του Οργανισμού Διεθνούς Εμπορίου, εάν το ευρωπαϊκό δίκτυο επικοινωνιών αποκλείσει τις αμερικανικές εταιρείες, που λειτουργούν ως κατάσκοποι της NSA. Η Ουάσιγκτων, στo απόγειο του τουπέ της, δήλωσε στους πειό απαραίτητους συμμάχους της ότι αν δεν μας αφήσετε να σας κατασκοπεύουμε θα χρησιμοποιήσουμε τον ΟΔΕ για να σας επιβάλουμε ποινές.
΄Ετσι λοιπόν. Τώρα ο υπόλοιπος κόσμος έχει κάθε λόγο να εγκαταλείψει τον Οργανισμό Διεθνούς Εμπορίου και να αποφύγει τις εμπορικές συμφωνίες εκατέρωθεν του Ειρηνικού και του Ατλαντικού. Οι συμφωνίες δεν είναι για το εμπόριο. Ο στόχος αυτών των «εμπορικών συμφωνιών» είναι να επιβάλλουν την ηγεμονία των ΗΠΑ και των αμερικανικών πολυεθνικών πάνω σε άλλες χώρες.
Σε μια ιταμή επίδειξη της εξουσίας της Ουάσιγκτων στην Ευρώπη, ο Αμερικανός Εκπρόσωπος προειδοποίησε τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ:          « Ο Εμπορικός Εκπρόσωπος των ΗΠΑ θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη τέτοιων προτάσεων» δημιουργίας χωριστού ευρωπαϊκού δικτύου επικοινωνιών!
Η Ουάσιγκτων έχει όμως εμπιστοσύνη στην καγκελάριο της Γερμανίας, τον πρόεδρο της Γαλλίας και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας ότι θα βάλουν  τις επιθυμίες της επάνω από την προστασία των επικοινωνιών στις χώρες τους.
                          
Τους Ρώσους για το δολλάριο
Η ρωσική κυβέρνηση αντιλήφθηκε ότι με το να συμμετέχει στο αμερικανικό σύστημα του δολλαρίου αφήνει τη Ρωσία εκτεθειμένη στον κίνδυνο να λεηλατείται από δυτικές τράπεζες και μεγα-επιχειρήσεις ή άτομα χρηματοδοτούμενα από αυτές και ότι το ρούβλι είναι ευάλωτο σε υποτίμηση μεθοδευμένη από κερδοσκόπους στην ξένη χρηματιστική αγορά και από εκροή κεφαλαίων. Και ότι η εξάρτηση από το αμερικανικό σύστημα διεθνών πληρωμών εκθέτει τη Ρωσία σε αυθαίρετες κυρώσεις από την « Ασύγκριτη και Αναντικατάστατη Χώρα».
΄Ο,τι η ρωσσική κυβέρνηση άργησε τόσο πολύ να αντιληφθεί ότι το σύστημα πληρωμών με δολλάριο θέτει τις χώρες υπό τον έλεγχο της Ουάσιγκτων, προκαλεί κατάπληξη. ΄Ισως η εξήγηση βρίσκεται στην επιτυχία της προπαγάνδας του ψυχρού πολέμου. Η οποία παρουσίαζε τις ΗΠΑ σαν το φωτεινό άστρο, τον μεγάλο προστάτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον αντίπαλο των βασανιστηρίων, τον υπέρμαχο της ελευθερίας, τον υπερασπιστή των δυναστευομένων, τον ειρηνόφιλο, τον ευεργέτη του κόσμου. Και αυτή η εικόνα επιζούσε ακόμη και όταν οι ΗΠΑ είχαν εμποδίσει την άνοδο έστω και μιας δημοκρατικής κυβέρνησης στην Λατινικήν Αμερική και είχαν βομβαρδίσει μισή ντουζίνα χώρες σε ερείπια.
Βγαίνοντας από τον κομμουνισμό, οι Ρώσοι φυσικά αγκάλιασαν αυτή τη προπαγανδιστικήν  εικόνα της «αμερικανικής ελευθερίας». Παραβλέφθηκε ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ήσαν το ίδιο διεφθαρμένες και είχαν αίμα στα χέρια τους. Κατά τα χρόνια της αντισοβιετικής προπαγάνδας, η Ουάσιγκτων δολοφονούσε γυναίκες και παιδιά στην Ευρώπη και κατηγορούσε τους κομμουνιστές. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε όταν ο πρόεδρος της Ιταλίας, Φραντσέσκο Κοσσίγκα αποκάλυψε δημόσια την Επιχείρηση Γκλάντιο, μια σκευωρία ψευδούς τρομοκρατικής σημαίας την οποία διηύθυνε η CIA και η ιταλική μυστική υπηρεσία, κατά τις δεκαετίες του ΄60, του ’70 και του ’80, στοχοποιώντας με βόμβες γυναικόπαιδα στην Ευρώπη για να καταγγέλλει τους κομμουνιστές και να αποτρέπει έτσι τα εκλογικά κέρδη τους. Αυτή είναι από τις γνωστότερες στην Ιστορία προβοκάτσιες που να έχει οδηγήσει σε εκπληκτικές  ομολογίες της ιταλικής μυστικής υπηρεσίας.
Τώρα που η ρωσική κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψει το σύστημα του δολλαρίου για να προστατέψει τη ρωσική κυριαρχία, ο πρόεδρος Πούτιν προήλθε σε πετρελαϊκές συμφωνίες με την Κίνα και το Ιράν με το σύστημα Ρουβλίου/ ανταλλαγής προϊόντων. Αλλά η Ουάσιγκτων έχει αντιρρήσεις για την έξοδο της Ρωσίας από το διεθνές σύστημα πληρωμών σε δολλάρια. Το δελτίο Zero Hedge, πειό αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης από τα αμερικανικά έντυπα και τηλεοπτικά μέσα, αναφέρει ότι η Ουάσιγκτων ειδοποίησε τη Ρωσία και το Ιράν ότι μια εκτός δολλαρίου συμφωνία πετρελαίου θα κινούσε αμερικανικές κυρώσεις.
Η αντίρρηση της Ουάσιγκτων στην ρωσο-ιρανική συμφωνία κατέστησε σαφές σε όλες τις κυβερνήσεις ότι η Ουάσιγκτων χρησιμοποιεί το διεθνές σύστημα πληρωμών με ρήτρα δολλαρίου ως μέσο ελέγχου. Γιατί πρέπει όλες οι χώρες να δέχονται ένα διεθνές σύστημα πληρωμών που διαβρώνει την ανεξαρτησία τους;Τι θα συνέβαινε άν,αντί παθητικά να δέχονται τη ρήτρα δολλαρίου, οι χώρες απλώς εγκατέλειπαν το σύστημα δολλαρίου;
Η αξία του δολλαρίου θα κατέρρεε και μαζί και η ισχύ της Ουάσιγκτων. Χωρίς την εξουσία, που ο ρόλος του δολλαρίου ως διεθνούς αποθεματικού νομίσματος δίνει στις ΗΠΑ, να πληρώνουν τα χρέη τους τυπώνοντας δολλάρια, οι ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να διατηρήσουν την μιλιταριστική επιθετικότητά τους ούτε την δυνατότητα να εξαγοράζουν την υποταγή ξένων κυβερνήσεων στις εντολές τους.
Η Ουάσιγκτων θα ήταν μια ακόμη αυτοκρατορία-ναυάγιο, της οποίας ο πληθυσμός μόλις τα φέρνει βόλτα, όταν το ΄Ενα Εκατοστό, που αποτελείται από τους μεγα-πλουσίους, συναγωνίζεται με θαλαμηγούς 70 μέτρων και στυλογράφους αξίας 750.000 δολλαρίων. Η αριστοκρτία και οι κολλήγοι. Αυτό είναι που ήδη έχει γίνει η Αμερική. ΄Ενα άλμα πίσω στην φεουδαρχική εποχή.
                              
Το Συμπέρασμα
Είναι υπόθεση χρόνου η διεθνής αναγνώριση ότι οι ΗΠΑ είναι ένα χρεοκοπημένο κράτος ( “failed state”, κράτος-ναυάγιο, σε πλησιέστερη απόδοση).Ας προσευχηθούμε αυτή η αναγνώριση να γίνη προτού οι αλαζωνικοί κάτοικοι της Ουάσιγκτων ανατινάξουν τον κόσμο κυνηγώντας την ηγεμονία.
Οι προκλητικές στρατιωτικές κινήσεις εναντίον της Ρωσίας είναι τυχοδιωκτικές και επικίνδυνες. Η συγκέντρωση αεροπορικών, χερσαίων και ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας, κατά παράβαση της συνθήκης ΝΑΤΟ-Ρωσίας του 1997 και της Σύμβασης του Μοντραί, είναι φυσικό να θεωρείται ύποπτη από τη Ρωσία, ιδίως όταν  δικαιολογείται με ψεύδη, ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να εισβάλει στην Πολωνία, στα Βαλτικά Κράτη και στη Μολδαβία, επιπλέον της Ουκρανίας.
Αυτά τα ψεύδη είναι διαφανή. Ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών Σεργκέϊ Παβλώφ ζήτησε εξηγήσεις από το ΝΑΤΟ, δηλώνοντας: «Περιμένουμε απαντήσεις, αλλά απαντήσεις που ανταποκρίνονται πλήρως στούς κανόνες που έχουμε συμφωνήσει».
Ο ΄Αντερς Φογκ Ρασμούσεν, μαριονέτα της Ουάσιγκτων τοποθετημένη στην βιτρίνα του ΝΑΤΟ και που δεν είναι επικεφαλής του ΝΑΤΟ περισσότερο από εμένα, απάντησε με τρόπο που δεν μπορεί παρά να αυξήσει τις ρωσικές ανησυχίες. Απέρριψε το αίτημα του Ρώσου υπουργού για εξηγήσεις ως «προπαγάνδα και παραπληροφόρηση».
Διαπιστώνουμε σαφώς μιαν αύξηση των εντάσεων, που προκαλούν η Ουάσιγκτων και το ΝΑΤΟ. Και που προστίθενται στις εντάσεις από το πραξικόπημα της Ουάσιγκτων στο Κίεβο. Αυτές οι άφρονες και επικίνδυνες  ενέργειες κατέστρεψαν την εμπιστοσύνη της Ρωσίας στη Δύση και ωθούν τον κόσμο στον πόλεμο.
Οι διαδηλωτές του Κιέβου, που έβγαλαν στον δρόμο οι ΜΚΟ της Ουάσιγκτων, ούτε που κατάλαβαν πως η ανοησία τους οδηγούσε τον κόσμο στην οδό προς τον Αρμαγεδδώνα.»

Ο αρθρογράφος:
Ο Δρ.Πωλ Γκραίγκ Ρόμπερτς διετέλεσε βοηθός υπουργός των Οικονομικών επί Προέδρου Ρήγκαν, και αρχισυντάκτης της Wall Street Journal. Επίσης αρθρογράφος σε εγκυρότατα μέσα ενημέρωσης όπως Business Week, Scripps Howard News Service και Creators Syndicate. Απόφοιτος του Χάρβαρντ και της Οξφόρδης, έχει διδάξει σε ονομαστά πανεπιστήμια. Τα τελευταία βιβλία του είναι Τhe Failure of Laissez Fair Capitalism an Economic Dissolution of the West και  How America was Lost.

Obama Issues Threats To Russia And NATO — Paul Craig Roberts

Obama Issues Threats To Russia And NATO
Paul Craig Roberts
The Obama regime has issued simultaneous threats to the enemy it is making out of Russia and to its European NATO allies on which Washington is relying to support sanctions on Russia. This cannot end well.
As even Americans living in a controlled media environment are aware, Europeans, South Americans, and Chinese are infuriated that the National Stasi Agency is spying on their communications. NSA’s affront to legality, the US Constitution, and international diplomatic norms is unprecedented. Yet, the spying continues, while Congress sits sucking its thumb and betraying its oath to defend the Constitution of the United States.
In Washington mumbo-jumbo from the executive branch about “national security” suffices to negate statutory law and Constitutional requirements. Western Europe, seeing that the White House, Congress and the Federal Courts are impotent and unable to rein-in the Stasi Police State, has decided to create a European communication system that excludes US companies in order to protect the privacy of European citizens and government communications from the Washington Stasi.
The Obama regime, desperate that no individual and no country escape its spy net, denounced Western Europe’s intention to protect the privacy of its communications as “a violation of trade laws.”
Obama’s US Trade Representative, who has been negotiating secret “trade agreements” in Europe and Asia that give US corporations immunity to the laws of all countries that sign the agreements, has threatened WTO penalties if Europe’s communications network excludes the US companies that serve as spies for NSA. Washington in all its arrogance has told its most necessary allies that if you don’t let us spy on you, we will use WTO to penalize you.
So there you have it. The rest of the world now has the best possible reason to exit the WTO and to avoid the Trans-Pacific and Trans-Atlantic “trade agreements.” The agreements are not about trade. The purpose of these “trade agreements” is to establish the hegemony of Washington and US corporations over other countries.
In an arrogant demonstration of Washington’s power over Europe, the US Trade Representative warned Washington’s NATO allies: “US Trade Representative will be carefully monitoring the development of any such proposals” to create a separate European communication network. http://rt.com/news/us-europe-nsa-snowden-549/
Washington is relying on the Chancellor of Germany, the President of France, and the Prime Minister of the UK to place service to Washington above their countries’ communications privacy.
It has dawned on the Russian government that being a part of the American dollar system means that Russia is open to being looted by Western banks and corporations or by individuals financed by them, that the ruble is vulnerable to being driven down by speculators in the foreign exchange market and by capital outflows, and that dependence on the American international payments system exposes Russia to arbitrary sanctions imposed by the “exceptional and indispensable country.”
Why it took the Russian government so long to realize that the dollar payments system puts countries under Washington’s thumb is puzzling. Perhaps the answer is the success of US Cold War propaganda. Cold war propaganda portrayed America as the shining light, the great observer of human rights, opponent of torture, upholder of liberty, defender of the downtrodden, lover of peace, and benefactor of the world. This image survived even as the US government prevented the rise of any representative governments in Latin America and while Washington has bombed half a dozen countries into rubble.
Russians emerging from communism naturally aligned with the propaganda image of “American freedom.” That the US and Europe were also corrupt and also had blood on their hands was overlooked. During the years of anti-Soviet propaganda, Washington was murdering European women and children and blaming communists. The truth came out when President of Italy Francesco Cossiga publicly revealed Operation Gladio, a false flag terrorist scheme run by the CIA and Italian Intelligence during the 1960s, 1970s, and 1980s that targeted European women and children with bombs in order to blame the communists and thereby prevent European communist parties from making electoral gains. This is one of the most well-known false flag events in history, having resulted in extraordinary confessions by Italian intelligence.
Now that the Russian government understands that Russia must depart the dollar system in order to protect Russian sovereignty, President Putin has entered into barter/ruble oil deals with China and Iran. However, Washington objects to Russia abandoning the dollar international payment system. Zero Hedge, a more reliable news source than the US print and TV media, reports that Washington has conveyed to both Russia and Iran that a non-dollar oil deal would trigger US sanctions.http://www.zerohedge.com/news/2014-04-04/us-threatens-russia-sanctions-over-petrodollar-busting-deal
Washington’s objection to the Russian/Iranian deal made it clear to all governments that Washington uses the dollar-based international payments system as a means of control. Why should countries accept an international payments system that infringes their sovereignty? What would happen if instead of passively accepting the dollar as the means of international payment, countries simply left the dollar system? The value of the dollar would fall and so would Washington’s power. Without the power that the dollar’s role as world reserve currency gives the US to pay its bills by printing money, the US could not maintain its aggressive military posture or its payoffs to foreign governments to do its bidding.
Washington would be just another failed empire, whose population can barely make ends meet, while the One Percent who comprise the mega-rich compete with 200-foot yachts and $750,000 fountain pens. The aristocracy and the serfs. That is what America has already become. A throwback to the feudal era.
It is only a matter of time before it is universally recognized that the US is a failed state. Let’s pray this recognition occurs before the arrogant inhabitants of Washington blow up the world in pursuit of hegemony over others.
Washington’s provocative military moves against Russia are reckless and dangerous. The buildup of NATO air, ground, and naval forces on Russia’s borders in violation of the 1997 NATO-Russian treaty and the Montreux Convention naturally strike the Russian government as suspicious, especially as the buildups are justified on the basis of lies that Russia is about to invade Poland, the Baltic States, and Moldova in addition to Ukraine.
These lies are transparent. The Russian Foreign Minister Sergey Lavrov has asked NATO for an explanation, stating: “We are not only expecting answers, but answers that will be based fully on respect for the rules we agreed on.” http://rt.com/news/lavrov-ukraine-nato-convention-069/
Anders Fogh Rasmussen, Washington’s puppet installed as NATO figurehead who is no more in charge of NATO than I am, responded in a way guaranteed to raise Russian anxieties. Rasmussen dismissed the Russian Foreign Minister’s request for explanation as “propaganda and disinformation.”
Clearly, what we are experiencing are rising tensions caused by Washington and NATO. These tensions are in addition to the tensions arising from Washington’s coup in Ukraine. These reckless and dangerous actions have destroyed the Russian government’s trust in the West and are moving the world toward war.
Little did the protesters in Kiev, called into the streets by Washington’s NGOs, realize that their foolishness was setting the world on a path to armageddon.
 
About Dr. Paul Craig Roberts
Paul Craig Roberts was Assistant Secretary of the Treasury for Economic Policy and associate editor of the Wall Street Journal. He was columnist for Business Week, Scripps Howard News Service, and Creators Syndicate. He has had many university appointments. His internet columns have attracted a worldwide following. Roberts' latest books are The Failure of Laissez Faire Capitalism and The Failure of Laissez Faire Capitalism and Economic Dissolution of the West and How America Was Lost.


1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.