27/4/14

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Νοτίου Κορέας για την τραγωδία με το φέρι - Ο δικός μας ο Κινέζος δεν παραιτήθηκε για το Σαμίνα, γιατί έπρεπε να συνεχίσει να καταστρέφει την Ελλάδα...

«Οι θρήνοι των οικογενειών των αγνοουμένων με κρατούν ακόμη ξύπνιο τις νύχτες» είπε. 
Σεούλ
Ο πρωθυπουργός της Νοτίου Κορέας, Τσουνγκ Χονγκ-γουόν, παραιτήθηκε την Κυριακή αναλαμβάνοντας την κυβερνητική ευθύνη για την τραγωδία με το φέρι μποτ της 16ης Απριλίου. Η βύθιση του πλοίου που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες επιβάτες κυρίως νεαροί μαθητές.
«Δεν ήθελα να παραιτηθώ πρόωρα, καθώς η διαχείριση της κατάστασης ήταν η πρώτη προτεραιότητά μου και σκέφτηκα ότι ήταν δική μου ευθύνη να παρέχω βοήθεια» είπε ο νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός.

«Αλλά αποφάσισα να παραιτηθώ τώρα για να μην επιβαρύνω άλλο την κυβέρνηση» ανέφερε σε μια σύντομη και συναισθηματικά φορτισμένη δήλωσή του.

«Οι θρήνοι των οικογενειών των αγνοουμένων με κρατούν ακόμη ξύπνιο τις νύχτες» είπε.

«Εκ μέρους της κυβέρνησης, ζητώ συγγνώμη για πολλά προβλήματα: από την (μη) πρόληψη του ατυχήματος μέχρι την αρχική διαχείριση της καταστροφής» δήλωσε.

«Υπάρχουν πολλές παρατυπίες που συνεχίζουν να υπάρχουν σε κάθε γωνιά της κοινωνίας μας και πρακτικές που έχουν πάει στραβά. Ελπίζω ότι αυτά τα βαθιά ριζωμένα κακά θα διορθωθούν αυτή τη φορά και ότι αυτού του είδους το ατύχημα δεν θα συμβεί ποτέ ξανά» τόνισε.

Η πρόεδρος της Νοτίου Κορέας, Παρκ Γκεούν-χιε δεν έχει ακόμα ανακοινώσει εάν θα κάνει δεκτή την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Ο Τσουνγκ αποδοκιμάστηκε για τις κυβερνητικές ενέργειες, με πολλούς να κατηγορούν την κυβέρνηση για ολιγωρία στις προσπάθειες διάσωσης των επιβατών του πλοίου.

Όταν επισκέφθηκε τους συγγενείς των θυμάτων μία ημέρα μετά την καταστροφή, δέχθηκε έντονες επικρίσεις και κάποιος πέταξε ένα μπουκάλι νερό εναντίον του.

Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών είναι 187, αριθμός που αναμένεται να ανέλθει καθώς δεκάδες άτομα αγνοούνται ακόμα.
ΒΗΜΑ

3 σχόλια:

  1. @dimiki..
    αν μιλάς για τους δικούς μας έπρεπε να γράψεις: "Άλλα ήθη κυρίες και κυρίες", αφού κανείς από τους "κυρίους" μας πολιτικούς δεν φέρει ούτε δείγμα από τους δίδυμους αναπαραγωκικούς αδένες των αρσενικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Νοτίου Κορέας για την τραγωδία με το φέρι - Ο δικός μας ο Κινέζος δεν παραιτήθηκε για το Σαμίνα, γιατί έπρεπε να συνεχίσει να καταστρέφει την Ελλάδα..."


    Οι Κορεάτες(πολιτικοί και λαός) ξέρουν τι σημαίνει κώδικας τιμής. Ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει η φράση "Όλα για την πατρίδα". Αυτά ας τα βλέπουμε.

    Είναι μια σύγχρονη χώρα που η οικονομία της επενδύει σε όλους τους τομείς.Βιομηχανία, υπηρεσίες, γεωργία. Είναι προηγμένη τεχνολογικά ενώ στα περισσότερα γεωργικά προϊόντα(που παράγονται με σύγχρονες τεχνικές και μέσα) είναι αυτάρκης και αυτά τα δύο χαρακτηριστικά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για ένα κράτος. Επίσης έχει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και ικανότατες υπηρεσίες αντικατασκοπίας(καλά εκπαιδευμένες ,εξοπλισμένες με υλικό υψηλής τεχνολογίας και άνευ συνδικαλισμών).

    Μια χώρα που κρατά την ισορροπία ανάμεσα στο σύγχρονο δυτικό με το παραδοσιακό Κορεάτικο. Δεν ξεχνάνε τις παραδόσεις τους και είναι ικανοί να πεθάνουν για την πατρίδα τους μέχρις ενός.
    Είναι φιλικοί και επικοινωνιακοί άνθρωποι αλλά έχουν έναν γνήσιο πατριωτισμό που σε κάποιους άλλους "ρεαλιστές" δεν θα άρεσε.

    Το τι θα πάθαινε ένας Κορεάτης πολιτικός που θα έδινε εντολή πχ να φύγει η σημαία και οι στρατιώτες από Κορεάτικη βραχονησίδα είναι απόλυτα σίγουρο.Τον ήλιο της επόμενης μέρας δεν θα τον έβλεπε. Εκεί είναι Κορέα.

    Δείτε ένα βιντεάκι(λόγω μιας απλής διαφωνίας...φανταστείτε τι θα κάνανε σε περιστατικό τύπου Ίμια δηλαδή!) από δακρυγόνα και ξύλο(όχι σπάνιο φαινόμενο για τα δεδομένα τους, ήσυχοι μέχρι να τα πάρουν άσχημα) στη Κορεατικη Βουλή:

    https://www.youtube.com/watch?v=SnQ_znyJOjs

    "Έδωσες εντολή να φύγουν οι φαντάροι μας και η σημαία μας από έδαφος μας?! Τι λες ρε! Επί τόπου ξύλο και εκτέλεση με τεχνικές πολεμικών τεχνών. Παιδιά ξεκινάμε"

    Κλωτσιές και εναέρια Τaekwondo και λαβές Hapkido. Αυτό δεν είναι αστείο. Εκεί χαχα χουχου, "ρεαλισμό" και "έλα μωρέ δεν έγινε και κάτι, καλύτερα έτσι δεν άξιζε,να είμαστε και ήσυχοι"(όπως τον εννοούν κάποιοι άλλοι σε κράτη κωμωδίες) δεν έχει. Είναι Κορεάτικος κώδικας τιμής. Δεν θα τον έσωζε κανένας από τους οργισμένους συναδέλφους του. Ούτε οι αστυφύλακες-φρουρά της Βουλής.
    Θα ανέβαινε για να μιλήσει και πριν καν προλάβει να μιλήσει θα ορμούσαν οι οργισμένες Κορεάτικες τίγρεις ατσάααα :)


    Το "έγινε της Κορέας" δεν είναι τυχαίο. Για την πατρίδα τους έχουν μεγάλη τρέλα.
    Όσο φιλικοί είναι τόσο τίγρεις μπορούν να γίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.