16/4/14

Ναυτική τραγωδία με εκατοντάδες αγνοούμενους στη Ν. Κορέα

Korea-ploio-nauagio-1
Με αγωνία περιμένουν τα νεότερα οι συγγενείς των αγνοουμένων, πολλοί από τους οποίους ήταν μαθητές στο ίδιο σχολείο. Άγνωστη μέχρι στιγμή η αιτία του ναυαγίου που αποτελεί ίσως, τη μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία στη Νότια Κορέα.


    Korea-ploio-nauagio
  • Ναυάγιο πλοίου που μετέφερε 462 ανθρώπους
  • Επισήμως, τέσσερις οι νεκροί, 174 οι διασωθέντες
  • Ίσως η μεγαλύτερη τραγωδία της Ν. Κορέας τα τελευταία 20 χρόνια
  • Άγνωστη, μέχρι στιγμής, η αιτία του ναυαγίου
  • Πάνω από 280 οι αγνοούμενοι. Αγωνία στις οικογένειες τους.
  • Μαθητές από το ίδιο γυμνάσιο, πολλοί από τους αγνοούμενους
Επιχείρηση σωτηρίας για εκατοντάδες επιβάτες πλοίου μετά το ναυάγιο ενός νοτιοκορεατικού οχηματαγωγού πλοίου στα ανοικτά της νοτιοδυτικής ακτής της Νότιας Κορέας.
Το πλοίο μετέφερε 462 ανθρώπους, από τους οποίους 174 έχει επιβεβαιωθεί πως διασώθηκαν, δήλωσαν αξιωματούχοι της ακτοφυλακής. Ταυτόχρονα τέσσερις άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί πως έχασαν τη ζωή τους αφού το οχηματαγωγό παρουσίασε μεγάλη κλίση και ανατράπηκε σε κατά τα φαινόμενα ήρεμες καιρικές συνθήκες.
Korea-ploio-nauagio-2
Αυτή ίσως είναι η μεγαλύτερη τραγωδία στη θάλασσα, τα τελευταία 20 χρόνια, στη χώρα, με τα αίτιά της να παραμένουν, μέχρι στιγμής, άγνωστα. Ωστόσο, μερικοί από τους διασωθέντες έκαναν λόγο για έναν δυνατό θόρυβο που ακούστηκε πριν από την καταστροφή.
Σύμφωνα με τις αρχές, 284 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, πολλοί από τους οποίους είναι μαθητές και οι καθηγητές τους, που πήγαιναν στο ίδιο σχολείο. Η επιχείρηση διάσωσης σταμάτησε αργά το βράδυ για να συνεχιστεί με το πρώτο φως της ημέρας, μειώνοντας τις ελπίδες για τους εκατοντάδες αγνοούμενους. Οι οικογένειες των αγνοουμένων βιώνουν δραματικές στιγμές, περιμένοντας με αγωνία τις νεότερες πληροφορίες.
Korea-nauagio-2
 
efsyn.gr με πληροφορίες από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.