19/4/14

Ο ορισμός της ανοησίας

Ιάκωβος Ιωάννου Analyst Team
 Σαμαράς
Είναι το να θριαμβολογείς που βύθισες εκατομμύρια συνανθρώπους σου σε εναγώνια στέρηση και στην κόλαση της ανεργίας, επιδείχνοντας τώρα το κλεμμένο τους βιος σαν πρωτογενές πλεόνασμα. Ο ανόητος είναι πιο επικίνδυνος από τον κακοποιό

Με συνέχιση των κοινωνικών παροχών, στροφή προς το Κέντρο, περιοδείες ανά την επικράτεια, κατάδειξη των διαφορετικών απόψεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης έμφαση στην επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας και την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους θα πορευθεί η Ν.Δ. μέχρι τις εκλογές.

Στόχος της Ν.Δ. είναι η νίκη έστω και με μισή μονάδα, με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού να δηλώνουν ότι, ακόμη και μία «λογική» ήττα είναι αναστρέψιμη μέχρι τις εθνικές εκλογές – όποτε και αν γίνουν αυτές, με δεδομένη την πορεία ανάκαμψης στην οποία έχει εισέλθει η ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με στέλεχος της Κυβέρνησης, τόσο η επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος μετά τις γιορτές όσο και η διαπραγμάτευση για τη μείωση του χρέους θα είναι γεγονότα κομβικής σημασίας – τα οποία θα εκτιμηθούν αναλόγως από τις αγορές.

Η απόφαση για ευρύ ανασχηματισμό της Κυβέρνησης αμέσως μετά τις εκλογές είναι δεδομένη. Ωστόσο, από εκεί που μέχρι πριν από ένα χρόνο η αντικατάσταση του οικονομικού επιτελείου ήταν η μοναδική σταθερά, τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην.

«Ίσως», παραδέχεται κυβερνητικός βουλευτής «γύρω από τον κ. Στουρνάρα να χτιστεί η επόμενη Κυβέρνηση». Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών θα αποφασίσει για το μέλλον του. Αν αποφασίσει να «τρέξει» ο ίδιος μέχρι τέλους τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το χρέος, πολύ δύσκολα ο Πρωθυπουργός θα του το αρνηθεί«.
.
Η επανεκλογή το κύριο μέλημα

Με βάση την παραπάνω αναφορά εφημερίδας, ο κύριος στόχος του πρωθυπουργού δεν είναι η έξοδος από την κρίση, η καταπολέμηση του τέρατος της ανεργίας, η αναβίωση του παραγωγικού μηχανισμού της χώρας, η αύξηση των μισθών για να ενισχυθεί το ΑΕΠ, η παροχή υπηρεσιών υγείας στους 420.000 ανασφάλιστους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που χρεοκόπησαν, η αντιμετώπιση της φτώχειας και της εξαθλίωσης, η αντίσταση στις προσπάθειες λεηλασίας της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας κοκ., αλλά η εκλογική νίκη, ακόμη και με μία ελάχιστη πλειοψηφία.

Εκμεταλλευόμενος δε το πρόσφατο «σκάνδαλο του γενικού γραμματέα», προσπαθεί να «επισυνάψει» έμμεσα στο «ηγετικό του προφίλ» εθνικιστικά χαρακτηριστικά, έτσι ώστε να προσελκύσει τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους στην παράταξη του.

Εδώ δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση, εάν συμπεριελάμβανε στο ψηφοδέλτιο του τον εκρηκτικό νεαρό εκπρόσωπο τύπου της άκρας δεξιάς (όπως έχει κάνει επανειλημμένα στο παρελθόν, με στελέχη ανάλογων εθνικιστικών παρατάξεων, τα οποία επιβράβευσε ακόμη και με υπουργικές θέσεις).

Δυστυχώς για όλους εμάς που διαπιστώνουμε ότι, αφενός δεν τήρησε απολύτως καμία από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, αφετέρου εφάρμοσε «βασιλικότερα του Βασιλιά» τα μέτρα αφελληνισμού που επιβλήθηκαν από τους δανειστές, χωρίς να καταφέρει καν να εξασφαλίσει ένα βιώσιμο δανεισμό της χώρας, όπως τουλάχιστον κατάφερε ο πρωθυπουργός του ΔΝΤ (πήρε πάνω από 460 δις € με επιτόκιο της τάξης του 2,3%, έναντι μόλις 3 δις € με 4,75% της σημερινής κυβέρνησης, με τα ίδια «ανίερα ανταλλάγματα»), οι εναλλακτικές επιλογές είναι ελάχιστες και αρκετά προβληματικές.

Ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν έχει ούτε πρόγραμμα, ούτε σαφήνεια, ούτε στελέχη, ούτε καμία ρεαλιστική πρόταση αντιμετώπισης των οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών προβλημάτων της πατρίδας μας. Για να μην επαναλαμβάνω τα ίδια, θεωρώ σκόπιμο να παραθέσω το παρακάτω άρθρο του κ. Γιανναρά από την «Καθημερινή» για το θέμα:
.
Τεκμηρίωση της άποψής μου
«Αντιγράφω από το βιβλίο του Carlo Cipolla, Oι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας:

1. Πάντοτε και νομοτελειακά όλοι υποτιμούν τον αριθμό των ηλίθιων ατόμων που κυκλοφορούν στην κοινωνία.

2. H πιθανότητα να είναι ηλίθιο ένα συγκεκριμένο άτομο, είναι ανεξάρτητη από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του ατόμου.
3. Ηλίθιος χαρακτηρίζεται το άτομο που οι πράξεις του προκαλούν ζημίες σε ένα άλλο άτομο ή σε ομάδα ατόμων, χωρίς το ίδιο να αποκομίζει κέρδη, ενώ πιθανό και να βλάπτεται σημαντικά.
4. Oι μη ηλίθιοι άνθρωποι πάντα υποτιμούν την καταστροφική ισχύ των ηλίθιων ατόμων. Συγκεκριμένα, οι μη ηλίθιοι άνθρωποι συνεχώς παραβλέπουν πως η συναναστροφή / συγχρωτισμός με ηλίθια άτομα αποδεικνύεται απαρέγκλιτα μοιραίο λάθος, ανεξάρτητα από χρόνο, τόπο και συνθήκες.
5. O ηλίθιος άνθρωπος είναι πιο επικίνδυνος από τον κακοποιό«.

Kαι σχολιάζω:

(α) Όλοι πλανόμαστε στην εκτίμηση του αριθμού των ηλιθίων, η πλάνη αυτή μοιάζει ριζικό μας, νομοτέλεια. Κάθε φορά ξαφνιαζόμαστε – δεν μπορεί, είναι απίστευτη τόση ηλιθιότητα, αδύνατο σε τόσα πόστα τόσοι ανεγκέφαλοι.
Αδιανόητο ο τιμημένος με υψηλό κρατικό αξίωμα, με καίριες ευθύνες για τα κοινά, να συναγελάζεται με τραμπούκους εραστές της ναζιστικής φρίκης. Nα μιλάει τη γλώσσα της αλητείας, του υπόκοσμου, με σεξουαλικές χυδαιότητες δύσαρθρων κάφρων. Kαι να θέλει να μας πείσει, με αναίδεια χιλίων πιθήκων, ότι την οικειότητα αναστροφής με το περιθώριο την καλλιέργησε από ζήλο ιεραποστολικό: για να σώσει μισό εκατομμύριο Έλληνες παγιδευμένους στο κόμμα των νεοναζί – το έκανε «για την πατρίδα και την παράταξη»!
Ήταν από τους εγγύτατους συνεργάτες του πρωθυπουργού, «κολλητός» του. Kαι θέλει να πιστέψουμε ότι ο πρωθυπουργός αγνοούσε τον ιεραποστολικό του ίμερο, τα σχέδιά του να πετύχει τη σωτηρία απολωλότων χαϊδεύοντας τα αφτιά των τραμπούκων, μιλώντας τη γλώσσα τους. Για να είναι σε τέτοιο αξίωμα, προφανώς ο πρωθυπουργός εκτιμούσε την «ευφυΐα» του, όμως αυτός αποκαλούσε τον πρωθυπουργό στα νεοναζί φιλαράκια του με την πιο πρόστυχη και εξευτελιστική λέξη των τριόδων.
.
(β) Nαι, ηλίθιο μπορεί να είναι ένα άτομο άσχετα με την οικογενειακή του καταγωγή, τις σπουδές του, τα λεφτά του, τα πόστα στα οποία αναρριχήθηκε. Κανένα από τα γνωστά στιλπνά προσόντα δεν το εμποδίζει να συντάσσει, λ.χ., κυβερνητικές ανακοινώσεις απύθμενης, ιλιγγιώδους ηλιθιότητας. Nα ισχυρίζεται ότι μια βιντεοσκοπημένη συνομιλία, επειδή «υπεκλάπη» (δεν γνώριζε ο βιντεοσκοπούμενος ότι βιντεοσκοπείται) είναι και ανύπαρκτη, η αποτυπωμένη σε εικόνες πραγματικότητα καταγράφει το μη γενόμενον.
H ηλιθιότητα πιστεύει ότι μπορεί να καταργεί την πραγματικότητα, ότι τα όσα ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού καταλόγισε στον πρωθυπουργό και σε δύο υπουργούς του δεν πρέπει να ελεγχθούν από το Κοινοβούλιο, δεν είναι ανάγκη να λογοδοτήσουν οι καταγγελλόμενοι, διότι η βιντεοσκοπημένη πραγματικότητα είναι μη πραγματική.
.
(γ) Ηλιθιότητα είναι να έχεις τη βεβαιότητα ότι θα εξαλείψεις το «κακό» χώνοντας στη φυλακή τους «κακούς», έστω και με παιδαριώδη τεχνάσματα. Nα μη μπορείς ούτε καν να διανοηθείς το ερώτημα: ποιοι λόγοι, ποιοι παράγοντες, ποιες αιτίες οδήγησαν μισό εκατομμύριο Έλληνες να ψηφίσουν μια πολιτική σέκτα εξόφθαλμου φασισμού. Nα έχεις επιστρατεύσει όλα τα MME σε προπαγανδιστική υστερία «αποκαλύψεων» του τραμπουκισμού και κρετινισμού της σέκτας, αλλά να αρνείσαι με τυφλό πείσμα να καταλάβεις τα συνεχιζόμενα πολιτικά δικά σου εγκλήματα που τρέφουν και γιγαντώνουν το καρκίνωμα.

Ηλιθιότητα είναι να κυβερνάς χωρίς να αντιλαμβάνεσαι πόσων ανθρώπων τη ζωή ρημάζεις, ενώ ταυτόχρονα, με παρανοϊκό μαζοχισμό, αυτοκαταστρέφεσαι. Nα θριαμβολογείς που βύθισες εκατομμύρια συνανθρώπους σου σε εναγώνια στέρηση και στην κόλαση της ανεργίας, επιδείχνοντας τώρα το κλεμμένο τους βιος σαν «πρωτογενές πλεόνασμα». Nα ναρκισσεύεσαι, επειδή ξεπουλώντας κάθε κοινωνική περιουσία στους διεθνείς κερδοσκόπους πήρες την άδειά τους να ξαναβγείς στα τρίστρατα για καινούργιο σισύφειο δανεισμό.
.
Για την αξιωματική αντιπολίτευση:

(δ) Όμως ίδια ηλιθιότητα, με παμπληθή τα άτομα που τη σαρκώνουν, είναι και να αντιπολιτεύεσαι την εθελότυφλη μικρόνοια αναπαράγοντας την αυτοκαταστροφική της δεινότητα. Nα είσαι άσος στο ξεμπρόστιασμα της ψευδολογίας, της φαυλότητας, της παραλυτικής ανικανότητας των αντιπάλων σου, και οι πολίτες να μην σε εμπιστεύονται ούτε να σε υπολήπτονται – να έχεις κολλήσει, δυο ολόκληρα χρόνια, στα ίδια σχεδόν δημοσκοπικά δεδομένα «διαμαρτυρίας».
Ακόμα και οι ουρανομήκεις ηλιθιότητες των κυβερνήσεων εξόφθαλμης συμπαιγνίας (να φυλακίζουν τους ακροδεξιούς του υπόκοσμου και ταυτόχρονα, εν κρυπτώ και συνωμοτικά, να τους φλερτάρουν) δεν ανέβασαν τους δείκτες εμπιστοσύνης των πολιτών στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Γιατί; Διότι προσφέρει μόνο καταγγελίες και καθόλου προτάσεις, ρητορεύει φτηνιάρικες αοριστολογίες, μιλάει και για κάποιους σωστούς στόχους, αλλά δεν έχει να πει με ποιες συγκεκριμένες πρακτικές, ποια μέτρα, ποιες θεσμικές αλλαγές θα τους πετύχει. Κυρίως, δεν έχει να πει ονόματα η αξιωματική αντιπολίτευση: ποια στελέχη της, με ποια εμπειρία, με ποια προετοιμασία, με ποια κοινωνική αναγνώριση θα διαχειριστούν την οικονομία, την εξωτερική πολιτική, την άμυνα, την παιδεία.
Πώς θα πειθαρχήσουν σε κοινωνικές στοχεύσεις τον αχαλίνωτο συνδικαλισμό, πώς θα πετύχουν αξιοκρατία στον δημόσιο βίο. Oσο αποφεύγει να δεσμευτεί η αξιωματική αντιπολίτευση σε συγκεκριμένους (και με ονοματεπώνυμο εκτελεστή) σχεδιασμούς, όσο η εικόνα της στη συνείδηση των πολιτών συνεχίζει να ταυτίζεται με τα «αντισυμβατικά» αμπέχονα ακκιζόμενα στο βήμα της Bουλής ή τις υστερικές εμμονές σε «προοδευτικές» ιδεοληψίες, θα υφίσταται τις συνέπειες της καταστροφικής ισχύος μοιραίων λαθών αμιγούς ηλιθιότητας.

Oι μη ηλίθιοι άνθρωποι υποτιμούν την καταστροφική ισχύ των ηλίθιων ατόμων. Θεωρούν ευφυή τον συμβιβασμό με την ηλιθιότητα, προκειμένου «να αποφευχθεί το χάος», όπως λένε. Παραβλέπουν την αδιάσειστη πιστοποίηση ότι ο συμβιβασμός με την ηλιθιότητα αποδείχνεται σε κάθε περίπτωση μοιραίο λάθος, ανεξάρτητα αν η ηλιθιότητα είναι γαλάζια ή πράσινη, κόκκινη, μαύρη ή παρδαλή.

Eνα χάος που θα προέλθει από την άρνηση των μη ηλίθιων ανθρώπων να συμβιβαστούν με την ηλιθιότητα, ίσως να είναι και γόνιμο. Tο χάος από τη μείξη ηλιθιοτήτων (ΠAΣOK, N.Δ. και ΔHMAP στο ίδιο μπλέντερ) είναι δοκιμασμένο ελιξίριο θανάτου βασανιστικού.

(ε). Σίγουρα ο ηλίθιος άνθρωπος είναι πιο επικίνδυνος από τον κακοποιό.

Ιάκωβος Ιωάννου, για το Analyst.gr

4 σχόλια:

  1. Μάστορα δεν ξέρω τι είχες κατά νού, αλλά έχεις μπερδέψει πλήρως τα σώβρακα με την γραβάτα.

    Και επειδή ο Αντωνάκης δεν είναι καθόλου ηλίθιος, αλλά ένας στυγνός πράκτορας ξένων συμφερόντων, λέμε στις εκλογές να του ρίξουμε ένα γερό στραπάτσο, και να τον αφήσουμε με ένα 13 % για να κάνουμε και την πλάκα μας με τα μούτρα του την Κυριακή το βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Dimitri....
    13%;;;; Μάλλον μαζι με το ΠΑΣΟΚ των κλεφτών και των εκσυγχρονιστών θα εννοείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Αξιόποινη πράξη επειδή δεν είχα χρήματα να ασφαλίσω τον εαυτό μου; Άς ξυπνήσουν 4.000.000 Έλληνες ελεύθεροι επαγγελματίες. Τότε θα έλθει δικαιοσύνη.
    Η σύνταξη των 1.500 € γίνεται 360 € απο 1-1- 2015. Άρα και η εισφορά πρέπει να είναι στα 80 € μηνιαίως.

    Τασιόπουλος Παναγιώτης Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα Χατζημαρκάκη ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

    ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ –
    ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ για ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ

    http://www.youtube.com/watch?v=o7AGjE-Q1LM Xατζημαρκάκης
    συνέντευξη 3,5 λεπτά.
    https://www.youtube.com/watch?v=au8io6VXJQU Xατζημαρκάκης ομιλία ευρωκοινοβούλιο 1 λεπτό
    Κόμμα Χατζημαρκάκη ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ και κόμμα Επαγγελματιών Τασιόπουλος, ΜΑΖΙ στις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
    http://www.youtube.com/watch?v=ATANlF3BN14 (OΜΙΛΙΑ) Τασιόπουλος Παναγιώτης Συνεργαζόμενος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα Χατζημαρκάκη ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
    https://www.youtube.com/watch?v=GEZ8hpr0LCE#t=13 (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ) Τασιόπουλος Παναγιώτης. Υποψήφιος Ευρωβουλευτής.
    To νέο ασφαλιστικό έρχεται. Θα μας εξαφανίσει όλους.
    O επαγγελματίας οφείλει 450 € το μήνα στο ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ!
    Kάθε μέρα που ξημερώνει οφείλει 60 € πάγια έξοδα. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
    Το νέο κόμμα ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ , ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ, ανάπτυξη, θέσεις εργασίας θα βρεθεί σύντομα στα κέντρα αποφάσεων και δεσμεύεται την κατάργηση φόρου επιτηδεύματος ελευθέρων επαγγελματιών και κατάργηση της εισφοράς στα επιμελητήρια.
    Τώρα:
    ΔΙΑΓΡΑΦΗ όλων των παράνομων χρεώσεων προς το ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ σε όλες τις επιχειρήσεις και συμψηφισμός των εισφορών σε όσους πλήρωναν πριν την κρίση, προς τα οφειλόμενα, με 80 € το μήνα. Ανάλογη σύνταξη προς τις εισφορές του καθενός.
    Από εδώ και στο εξής 80 € εισφορά στο ΤΕΒΕ- ΟΑΕΕ το μήνα για κάθε επαγγελματία.
    Ο υπερφορολογημένος ελεύθερος επαγγελματίας δεν προλαβαίνει να κάνει επερωτήσεις. Κάνει εγγραφή στο KΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ και μπαίνει στη Βουλή.
    ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ –
    ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ για ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντώνη δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά σε περιστοιχίζουν (στη φωτό τουλάχιστον) καϊνάρια. Τρως τίποτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.