29/4/14

Συμμαχία: Καλεί την Κυβέρνηση να αναστείλει τις συνομιλίες

Η Συμμαχία Πολιτών καλεί την Κυβέρνηση Αναστασιάδη να μην αρκεστεί στα διαβήματα στα Ηνωμένα Έθνη και να αντιδράσει άμεσα και αποφασιστικά, αναστέλλοντας τις συνομιλίες προς επίλυση του Κυπριακού, μέχρις ότου η Τουρκία αποσύρει το έγγραφο της από τα Ηνωμένα Έθνη και ακυρώσει τις όποιες ενέργειες για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας μεταξύ του κατοχικού καθεστώτος και της Τουρκίας.

Σε δηλώσεις του σήμερα στα κεντρικά γραφεία της Συμμαχίας Πολιτών, στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος του κόμματος, Γιωργος Λιλλήκας, ανέφερε ότι “η Τουρκία, εν μέσω των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού, με έγγραφο που κατέθεσε στα Ηνωμένα Έθνη, προωθεί την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας ανάμεσα στην Τουρκία και στο ψευδοκράτος”.

“Αυτή η νέα και άκρως προκλητική ενέργεια της Τουρκίας”, δήλωσε ο κ. Λιλλήκας, “λαμβάνει χώραν, την ώρα που υποτίθεται ότι η Τουρκία επιδεικνύει καλή διάθεση και θέληση για επίλυση του Κυπριακού”.

“Σιωπηρή ή διπλωματική αντίδραση και μόνον από πλευράς της Κυβέρνησης”, δήλωσε ο κ. Λιλλήκας, “ουσιαστικά θα είναι επίδειξη ανοχής και θα φέρει ευθύνη η Κυβέρνηση για τα νέα τετελεσμένα, εκτός εάν τελικώς εκείνο που διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση είναι την ύπαρξη δύο χωριστών κρατών στην Κύπρο που θα έχουν και χωριστή υφαλοκρηπίδα”.

“Εμείς προειδοποιήσαμε ότι η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα και να αναβαθμίσει το ψευδοκράτος, ενώ η δική μας πλευρά επενδύει ακόμα πάνω σε φρούδες ελπίδες σε ένα διάλογο, ο οποίος δεν έχει δώσει δείγματα γραφής για αποτελεσματικότητα”, είπε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/politics/121583#sthash.F4ZmLFM5.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.